Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj Karolka u mnie podobna sytuacja i powoli mam tego dosc karmienia cycem...dzis o 7 po 8 i przed 10ja karmilam i teraz po 3h wkoncu zasnela no masakra...a kupek to robi dziennie z 5 i to po pachy wczoraj dwa razy ja przebieralam ufajtolila sie na maksa,matko boska az boje sie isc z nia na soacer sama bo jak sie rozryczy a potrafi az do czerwonosci i jeszcze uwali kupke to bedzie masakra poczekam na meza az z pracy wroci pampersy jej sie szybko koncza pranie 2razy w tygodniu....najchetniej to sztucxne bym jej dawala ,przed snem odciagam to po 23moj m ja karmi a w nocy tez 2razy wstawanie zmienianie pieluchy,i po zjedzeniu nie jest chetna do szybkigo zasniecia klade ja do lozeczka a tu placz i spi z nami nie mam juz sil do jej placzu....ehhhh spac tez mi sie chce czasami ide spac razem z nia....
Dzieciolka to szykuj sie juz niedlugo Maja bedzie z Wami 🙂 🙂♡♡♡♡
Agucha wracaj szybko do zdrowia 🙂 🙂

• Mamusia
No oby to był już ten czas 🙂 aż chyba zaraz jeszcze po kebaba skoczę 🙂
Babka powiedziała, że może zacząć się nawet po południu, bo Mała jest już wstawiona, szyjka zgładzona i tylko to rozwarcie małe.. Ale badanie bolało masakrycznie 😞
Jedyne co czuję, to taki ucisk przy kości pod brzuchem :p i to tak, że ciężko chodzić i zmieniać pozycję. Możliwe, że to od rozwierania się szyjki. Jeśli jeszcze do wieczora tak będzie bolało to do szpitala 🙂
Ale jakoś się nie nastawiam. Pipa obiecywała mi, że urodzę szybko i co? Już po terminie 😁

• Mamusia
nie ja nie mam na imię Sylwia 🙂 Ja mam na imię Anita i u mnie bez zmian 😞 czop mi nadal odchodzi ale brzuch wyraźnie mi opadł, ale to tylko tylko, przynajmniej wiem, że jeśli do czwartku wieczora mnie nic nie ruszy to w piątek rano mam się stawić w szpitalu i będę tam monitorowana, mam być na czczo więc mam nadzieję, że oprócz badań coś ze mną zrobią..... 🙂 ja właśnie też się zastanawiam która z nas to Sylwia..... ehhhh

• Mamusia
Łooo Dzieciolka, super! Dlugo sie nie naczekaz cos tak czuję ;-)
Polie chlopaki robią laurki dla Karoli, czekają a my dzisiaj nie wychodzimy. Żoltaczka w normie ale zbyt wysoka. Musza sprawdzic czy nie narosnie do jutra. No i na wadze musi przybrac a tu zwyczaje tskue, ze wazą tylko wieczorem.. Ja tam moge lezec :-D

• Mamusia
hej mamusie 🙂
Madzia, Karolina jak ja was dobrze rozumiem. Antoś jak wstał o 9 rano tak do tej pory nie śpi. Dziewczyny pierwszy raz dzisiaj w nocy nie słyszałam płaczu małego. Jestem w szoku. Przedtem obudzić mnie mógł każdy szmer. Antoś nie ma ani kolek ani problemów z kupą. Brudzi prawie każdego pampersa. On po prostu potrzebuje uwagi. Śpi naprawdę mocno tylko na spacerze.
Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcie Antosia. Nie poznacie go. W ogóle nie przypomina tego sucharka jakim się urodził. Dziewczyny czy można przekarmić dziecko piersią?? Moja mam mi wmawia że go rozpuściłam i że nie powinnam od razu jak tylko płacze przystawiać go do piersi.
W czwartek mamy szczepienie, mija 6 tygodni to się podpytam pediatry.

• Mamusia
Agucha nacierpiałaś się kobietko. Widzisz byłaś ciekawa porodu naturalnego. Ja to chyba pójdę dać na msze że u mnie skończyło się cesarką 🙂
Dziewczyny u nas już w pełni sezon na odwietki. Chyba głupia jestem, ale wkurza mnie jak wszyscy przychodzą i mówią że mały jest podobny do mojego męża. Przykro mi trochę ale pomni ma tylko kolor oczu.

• Mamusia
Primadonna- serio? Tak Wam kazali?? Co za porąbna sytuacja. Szczególnie, że to były ważne i pewnie nie takie wcale tanie. No, ale co zrobisz...
Obym to ja była. Poczułam leciutki ból jak na okres kilka razy. Ale bardzo lekki. Dalej mocno ciśnie mnie pod brzuchem. I bolą biodra 😞 i nogi. Prócz tego nic 🙂

• Mamusia
Agucha- jeju to aż taka zła morfologia wyszła ? 😞 TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE!!
Primadonna- jezu ja bym się wk*rwiła strasznie......... niestety w takim kraju zyjemy.
Madzia- to ja mam szczęście bo mój robi kupsko co dwa, trzy dni 😁 doktor powiedziała że to normalne! i pampersów tak dużo nie idzie 😁
Dzięciołka- porób przysiady !! to szybciej pójdzie 😁

a właśnie, jakich pampersów używacie??

• Mamusia
Polie u nas Dada sie konczy, teraz Pampersy wjezdzają:-)
Dziewczyny, czy ktores z Waszych dzieci mialo rumień niemowlęcy? Paskudne to. Moi chlopcy nie mieli a Karola obsypana. Tu mi kazą ją mąką ziemniaczaną traktowac. A ja bym najchetniej ją juz wykąpala porządnie i tą skórą się zajęła...
Agucha, dzisiaj to przetaczanie bylo? Daj znac jak sie czujesz!

• Mamusia
Agucha- trzymaj się dzielnie! Primadonna - ja tak jak Polie wkurw******bym się na maksa, ale policja w naszym kraju jest bezsilna.... rozkładają ręcę.... i cóż?! dzisiaj miałam skurcze kilka skurczy co 10 minut niektóre co 5 minut, ale przestało i nic.... brzuch czasem zaboli jak na okres i przechodzi.... i nic. Więc nadal cierpliwie czekam