Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Was Październikowe mamusie 🙂
Tydzień temu dowiedziałam się że zostanę drugi raz mamą. Termin wyznaczyli na 20 października 🙂
Mam 2,5 letnią córeczkę Milenę.
Całkowicie nie spodziewałam się ciąży ponieważ mam zaburzenia hormonalne. Myślałam że do lekarza idę po skierowanie na badania a tu "gratuluję jest Pani w ciąży" 🙂 Był szok ale cieszymy się z mężem że los zdecydował za nas 😜

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witamy Pauleczka 🙂 jak się czujesz? Tez mam prawie dwu j pół letniego synka, z grudnia jest 🙂 jak ?Milenka na rodzeństwo reaguje?

Ja w sumie się czuje coraz lepiej. Jakaś chęć mnie na lody wzięła wiec chyba se szamne zaraz 😁 a we czwartek znowu genetyczne.Ciagle mam nadzieje ze się płci dowiem i ciągle mam przeczucie ze chłopak i ciągle chce dziewczynke lol.

• Mamusia
Pauleczka - witamy. 🙂

Ja jutro jadę porobić badania rano, we wtorek znowu do lekarza, rzekomo tylko po zwolnienie, choć z tego co słyszałam nt. mojego lekarza to i tak pewnie mnie przebada. 🙂

też już bym chciała znać płeć.... wszyscy mi mówią na około, że będzie dziewuszka (oczywiście oprócz narzeczonego i mojego taty 🙂 ). Co by nie było, oby było zdrowe. 🙂 Choć ja też po cichutku liczę na dziewczynkę. 🙂

Jakoś przeżyłam weekend w Poznaniu, choć chwilami było trudno... 🙂 Teraz siedzę w domku, piję ciepłą herbatkę, a przed chwilą mimo późnej godziny objadałam się arbuzem. 🙂

W ogóle od piątku mam ochotę na kapustę kiszoną.... Jutro ją zjem. 😁

• Mamusia
Czuje się dobrze odkąd cwicze 🙂 wtedy zapominam o mdlosciach. Tylko raz zdarzyło mi się zwymiotowac 🙂 narazie jestem 1,5kg na minusie. Nie jest zle. Nie mogę patrzeć na mięso,majonez i jajka 😁 słodkiego nie dotykam chociaż przed ciąża potrafilam zjeść dwie czekolady na raz ;p
Wiec teraz jest zdrowe odżywianie 🙂 z małymi grzeszkami typu trochę coli 😉

W pierwszej ciazy miałam takie mdłości ze w pierwszych 3 miesiącach 7kg poszło.

Milena naradzie mówi ze nie chce brata ani siostry ale myślę ze zmieni zdanie jak zacznie brzuch rosnąc i zobaczy ze cos się dzieje 🙂

Bierzecie jakieś witaminy? Ginekolog nic nie mówiła ze mam brać ale jakoś tak z rozpędu kupilam femibion.

• Mamusia
Nieznana potem będzie lepiej jak brzuch urosnie 🙂 dobrze ze juz po zjeździe. A ty nie miałaś zleconego leżenia? :p

Pauleczka, o to nieźle! Ja też nie mogę za bardzo na te rzeczy patrzeć, jajek niecierpie ogólnie wiec nic się nie zmieniło a ze słodyczami tak samo haha 😁 czasami mnie mdłości z głodu odpadają bo nic mi nie smakuje i jem w ostateczności no i tez mam na minusie 1kg. A co ćwiczysz?
Mój synio zakochany w małych dzieciach jest. I cały czas opowiada ze chce braciszka. Oby się nie spelnilo 😉

• Mamusia
Witajcie dziewczyny. Jakos przez weekend nie bylo czasu do Was zajrzeć.
U mnie coraz wiekszy stres i czekanie na taleon z poradni genetycznej.....w srode mija dwa tygodnie wiec coraz częsciej o tym mysle, choc staram sie nie......
Mam moenty pocieszania się ze przeceiz takie dzieci az tak często się nie rodzą, ze tyle dziewczyn w moim wikeu rodzi i nawet starsze..... ale potem zas dla wyrównania myśle....no ale jednak się rodzą!
A zmieniając temt zeby nie myślec.....moja córcia jest zachwycona od początku kiedy tylko dowiedziała się że będzie mieć rodzeństwo.
Od razu było skoki radośći: hurra bede mieć braciszka ( o jak jak bym chciała zey to była prawda 🙂)
Teraz zmienia teorie ze jednak bedzie siostrzyczka 🙂
Nie mniiej cieszy mnie żę ta radość na razie nie mija, ciągle tylko pyta mamusiu a kiedy urodzisz tego dzidziusia 🙂? Cyz on w brzuszku robi fikołki tak jak ja? Podchodzi do mnie jak odpoczywam i nakrywa mi brzuch kocykiem swoim najulubieńszym i mówi żeby mamusiu dzidziusiowi było ciepło....
T o takie fajne i ważne zeby rodzeństwo się kochało i mam nadzieje ze jak dojdzie juz do tego to ta miłość pozostanie 🙂
U mnie brzuszka na arzie nie widać tzn niby widac ale ze zawsze był spory to tearz nie wygląda na ciązowy tylko jakbym przytyła a tak naprawde jestm 2,5 na minusie poprzez brak apetytu i większą dbałość o cukry i nie jadaniu słodyczy w tym samym celu 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 😉 kurcze nie było mnie 5 dni;p Ale dużo napisałyście przez ten czas 😉 wątek się rozkręca 😉
Myślałam że mnie już nie dopadną jakies większe dolegliwości a tu masz... Chyba dopiero się zaczęły 😉 Przez te kilka dni czytałam co na forum ale nie miałam siły pisać;/ masakra, jeszcze nigdy tak mnie siły nie opadły;/ musiałam przez to zrezygnować z kilku fajnych zleceń ale po prostu nie dałabym rady;/ całymi dniami leżę, leżę i leżę. Na dodatek wysypało mnie na twarzy i plecach gdzie nigdy nie miałam żadnych paskudnych krost. I jeszcze nie wiem czy mi się wydaje ale chyba zaokrągliła mi się twarz. Normalnie czuję się brzydka;p Mam nadzieję że mi to szybko przejdzie bo chciałabym już pracować. W tym roku pierwszy raz chyba nie będę piekła ciast na święta;/ mąż jest tym załamany;p jak pomyślę o staniu przy mikserze, o próbowaniu mas itp. to aż mnie mdli;/ więc chyba zaopatrzę się w piekarni 😉 Dzisiaj rano byłam na takim targu rumuńskim;p i nakupiłam sobie leginsów na zapas;p po zawrotnej cenie 10 zł;p nawet dwie pary ciążowych;p w tamtym roku tam kupowałam i do tej pory w nich chodzę;p A teraz znowu leżę i jem wafle ryżowe bo na nic innego nie mam ochoty 😉

• Mamusia
Ania, nie doczytalam dokładnie ile masz lat. Moja mama zaszła w ciąże mając 37 lat i urodziła zdrowa córeczkę 🙂 miala problemy z cisnieniem. straszyli niesamowicie, co chwile jakies badania i wogole. Wszystko skonczylo sie cesarka w 37 tygodniu. Ale najwazniejsze ze wszystko jest okej. pomiędzy mną i moja siostra jest nie cale 20 lat różnicy 🙂 a żeby było jeszcze lepiej to babcia została mając 38 lat ;D pomiędzy moja córka i moja siostra jest 10miesiecy różnicy :p

A co do cwiczen- na youtube wpisalam ćwiczenia dla ciężarnych. Najlepiej mi się ćwiczy z Tiffany. A oprócz tego piłka do skakania 🙂

• Mamusia
Puleczko witaj w naszymm gronie 🙂
Choc moja ciaza jest neico starsza zaglądam do was bo we wreześnióweczkach umarłabym z nudów 🙂
Ja mam doałdnie 37 rocznikowo a tak naparwde w grudniu skończyłam 36 🙂
Ale mma obciązenie jezscze w postaci cukrzycy i tarczycy ale to jak na arzie ejst pod kontrolą i am nadzieje nie grozne tylko na badaniach prenatalych wysłżo usg oki a po krwi czyli tzw test pappa powiekszył znacznie ryzyko trisomo chyba 21 czyli zespłou Downa 😞
Zrobilismy dodatkowoe badania które po ok 2 tyg maja nam cos wiecej powiedziec i w sorde mija dw atygdinie dlatego nerwów mam co nie miara 😞
Pocieszjace sa fora dziewczyn których az mnóstwo w takiej sytuacji i u wiekszosc a bynajmniej u więksozsci tych które opisały na szcsecie badania to wykluczały.
J pocieszam sie tym niesamowicie choć zdaje sobie sparwe ze wieksozsc dzieczyn którym wyniki wyszły xle poewno na forach tego nie opisały bo wiele z nich decyduje sie na termiancje ciąży....
Ale ja na arzie ejstem dobrej mysli.........tylko coraz to barzdiej nerwowa......

• Mamusia
Hej Dziewczyny. Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi A wieczorem mam wizytę i usg ciekawe co u maluszka. Dziś mam potworny dzień czuje ze coś mnie chyba znów bierze bo jakoś zimno mi gardło coś pobolewa. Wieczorem chyba sie na smaruję. Nawet obiadu nie chce mi się robić i zaproponowałem mężowi wypad do karczmy na obiad hehe...więc czekam aż wroci;-)

• Mamusia
Ania, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Trzeba być dobrej myśli. Lekarze lubią nastraszyć 🤢
Ja wizytę mam dopiero za 3 tygodnie...
W poprzedniej ciąży chodziłam co 2 tygodnie bo miałam małowodzie.
Myślałyście już nad imieniem ? 🙂

• Mamusia
Ania będzie dobrze. Ci mowie ze musi byc 🙂
Ela dobrze ze jesteś. Coś se długa przerwę zrobilas:p
Justyna to dawaj znać co tam po wizycie! Może juz płeć poznasz 😁
Paula u mnie kajtek albo tola ale teraz to i korneliusz i Konstancja mi się podoba haha ale mały cały czas gada kajtek i tola wiec pewnie tak zostanie

• Mamusia
Ania trzymam mocno kciuki! 😉
A no zrobiłam sobie przerwę;p przymusową;p kurcze tak teraz patrzę i ja chyba mam najpóźniej z nas termin;p
Dziewczyny czy to możliwe żebym przytyła przez tydzień 1 kg? Stanęłam dzisiaj na wadze i szok, jestem już 2 kg na plusie. Wydaje mi się że to za szybko;/ Ale kurczę w ogóle tego po sobie nie czuję, normalnie dopinam się w spodniach tylko ze nie mogę zapiąć kurtki w biuście;/ . Nie czuję się grubsza, wręcz przeciwnie jakoś tak lekko. No i staram się jeść zdrowo.

Skwara u mnie w szkole był jeden Kornel i Ci powiem że nie dość ze był bardzo przystojny to i pasek na czerwonym świadectwie miał co roku;p Więc się zastanów;p

A co do imion to dziewczynka Oliwia albo Lena a chłopiec Bartosz albo Rafałek. Ale chyba zostanie Oliwia i Bartosz 😉 Chociaż teraz Skwara wyskoczyłaś mi z tą Konstancją;p Ale mąż się w życiu na takie by nie zgodził;p Zaraz by mi powiedział że wydziwiam;p Więc nie będę mu mącić w głowie;p Chociaż imię piękne 😉 Dzisiaj przyszły mi jeszcze do głowy takie imiona dla dziewczynek: Nadia, Nina, Kaja, Dominika;p Dla chłopca jestem zdecydowana pomiędzy tymi dwoma ale dla dziewczynki to już sama nie wiem;p aż się boję mężowi mówić że jakieś inne mi do głowy wpadły;p

A Wam się które najbardziej z tych moich imion podoba?;p

• Mamusia
Elka hahah no cycki ci urosły i waga skoczyła hahah 😁
No mi jeszcze bianka chodzi po głowie. Ale w sumie już mi wszystko jedno. Mi się żadne z twoich nie podoba hahah 😉 😉 może kaja. Ale Lena okropne a Rafał to już w ogóle nie mój typ 😉 mowie szczerze ale bez urazy. Każdy nazywa jak uwaza 😉 franka nazwaliśmy franek bo nasz syn od zawsze miał być Frankiem. Ale jak by była dziewczyna wtedy to się upierał przy Oli. ....I całe szczęście chłopak a teraz ma wywalone na to he. Chłopy to zawsze mają jakieś swoje jazdy

• Mamusia
No ja już po. Dzidziuś bardzo ruchliwybjie chciał się dbać zmierzyc machnął rączkami hehe...długość 7 cm,przyziernosc karkowa NT 1.7 mm(norma) według usg jestem w 13 tyg 1 dzien;-)
Nie wiem kto pomieszkuje Hehe..Ale dziecko już nie lubi badan;\')ogólnie wszystko w normie ale przerazilam się bo przez 3 tyg waga 2 na plus ...luteine jeszcze mam brać.

• Mamusia
Justynka super że wszystko dobrze 😉 nastepnym razem już pewno będzie widać płeć;p
Skwara ja to już w ogóle mam mętlik z tymi imionami;p Kurde z jednej strony mi się podobają a z drugiej już tak sobie;p Chciałabym dać dziecku takie bardziej normalne imię;p Do porodu zmienię zdanie jeszcze sto razy;p Zresztą większość imion mi się podoba więc trudny wybór;p Moze Wy mi jeszcze podrzucicie jakieś pomysły;p;p
Z tymi cyckami to jest masakra 😉 nawet nie chce mi się o tym gadać;p

• Mamusia
Elka, z tych imion co podałaś to dla chłopca Bartek a dla dziewczynki Dominika 🙂
Co do Konstancji to mi się podoba bo tak na drugie ma moja siostra < sama wybierałam 😜 >

W pierwszej ciąży do 30 tygodnia miała być Liliana, a jak pojechaliśmy na wakacje to nam się odmieniło i spodobała nam się Milena.

Teraz zupełnie nie wiem. Podoba mi się kilka.
Dla dziewczynek: Jadzia, Marika, Natasza, Michalina, no i Liliana
Dla chłopca : Sebastian, Szymon, Kornel. Mąż uparł się na...Radosława ... 🤢

Do porodu pewnie jeszcze się pozmienia 🙂
Podoba Wam się któreś z imion ? ☺️

• Mamusia
Pauleczka z tych co podałaś wszystkie mi się podobają prócz Jadzi;p Ja bym stawiała na Sebastianka i Liliankę;p Rany jakie piękne imię - Liliana 😉 Cudne;p Chyba jeszcze mi się nie obiło o uszy;p Kojarzy się z kwiatuszkiem;p Dziewczynka o takim imieniu po prostu musi być śliczna;p
Milenka też bardzo mi się podoba ale bliscy znajomi mają córcię o tym imieniu więc zrezygnowałam;p Dlatego stawiałam na Lenkę bo podobne;p

• Mamusia
Z tego co pisalyscie najbardziej mi podobają się Rafał,Liliana,Szumon;-)ale to moje zdanie.
ja mam też imiona już A więc : Nicola,Tymoteusz,Stanisław i dla dziewczynki jeszcze Marcelina;-)co i nich myślicie?
No właśnie płci wczoraj nie poznałam takinlokator w brzuszku nerwowy ze został zamierzony albo została i tyle nawet buzi w 4d niech ciała pokazać albo nie chciał.;-) tak dokładnie ostatnio ładne zdjęcia miałam A po wczorajszym to mam ale te najpotrzebniejsze na szczescie to co musiało być zrobione lekarz zrobił wymiary wszystkie prawidłowe. Za to załapałam się ze przez 3 tyg dwa kg na plusie się zrobiły.
rozmawiałam z lekarzem wczoraj na temat szpitala i porodu.;-)oraz na temat dodat

• Mamusia
Witajcie kobitki 🙂
Co do imnion to w pierszej miałam Martynke i Bartusia no i wsyzła Martynka. Barzdo poodobało mi sie tez prze wiekszośc ciązy Lena i Oliwia ale pod koniec nie wiem juz taka dizwna ejstem ze kojarzyły mi się często z chorymi dziewczynkami z tv jak zbiuerali na jakies aukcje charytatywne 😞
i zrezygnowałam na cześć Martynki 🙂
Teraz dla chłopaka jak cos Bartusia nie moge uzyc bo moja przyjaciółka ma 🙂
Więc aktulnaie dla chłopaka Maciej 🙂 Maciuś a dla dziewczynki hmmmmm jeszcze nie wiem licze że dzidzia pokaże lulusia 🙂

• Mamusia
hahaha ale sie usmiałam z tych waszych postów 😁
Imiona jak imiona, najgorzej własnie jak sie z kimś kojarzą. A większość z tych co podąłyście to u mnie znajmoi albo rodzina więc odpada trochę 😉
Radek mi się podobe he 😉 mam barata Radka i jak ciotka takie imię zaproponowała to wszyscy byli w kosmicznym szoku ale jakos się przyzwyczailiśmy.
Ja zawsze chciałam córke Zosię 🙂 moja babcia sie tak nazywa ale teraz Zosia to jedno z najczęsciej nadawanych imion więc odpada definitywnie. No i moja koleżanka też ma Zośkę, wktórej słuchajcie mój mały się zakochał normaanie. Ma pół roku ona a tamten codziennie o niej nawija i chce chodzić do niej i potem ja przytula głaszcze na kolana chce itd. Komedia haha

Paula, najlepszego z okazji rocznicy 🙂 my 16 lipca czwartą bedziemy mieć 🙂

mam nadzieję, że nam wszystkim uda się mieć to co chcemy 🙂