Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiesz co nie ale chyba dlatego ze niecierpie imbiru;-) jedyny jaki toleruje to w plackach z dyni;-)
Ja właśnie pije herbatkę malinowa i idę się kąpać. Po dwóch dniach cichych z mężem bo spał nawet w oddzielnym pokoju dziś chyba ma zamiar wrócić do wspólnego lozka;-) nie wiem czy ja się zrobiłam taką nie znów na czasami czy Po prostu ja coś mówię A on ma to w du...

Eh...

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj kochana faceci tak mają... Mój też ma czasem swoje fochy... Najgorsze jest to że choćbym chciała z nim porozmawiać to normalnie słowa z niego nie wyciągnie... Ale i tak jestem zdania że teraz, choćbyśmy nie wiem jakie humory miały to oni powinni być wyrozumiali;p a nie jeszcze dokładać nam stresu swoimi muchami w nosie;p ja staram się nie zwracać na to uwagi 😉 co nie zmienia faktu że nieraz mam go ochotę najzwyczajniej w świecie walnąć w łepetynkę;p

• Mamusia
Joł!
Serio się rozpisałyście dziewczynki hehe 🙂 Dobrze, jest co czytac i się powoli rozkręca!

Ela, no właśnie jak juz justinka napisała, jak jest wszystko w porządku to się ma wizyty co 4 tygodnie 🙂 u mnie za pierwszym razem był problem z imieniem dla dzieczynki bo mąz się uparł na Olę a ja Olą rzygam i gdyby serio się dziewczynka wtedy urodziła to chyba by był rozwód hahah żartuje oczywiście ale na pewno bysmy się nie dogadali lol a dla chłopaka to od samego początku jak się poznaliśmy to jakos uznaliśmy że franek no i urodził się pierwszy chłopiec i wyszedł Franek. Teraz za to ma wywalone jakie będzie imię bo jest zajęty robieniem kariery no i bardzo dobrze bo mam wolna rękę 😁
Co do witamin to nie tylko witaminy się przyjmuje ale też kwasy DHA. Ja też jadam duzo warzyw i owoców ale od 2 trymestru lekarze zalecają przyjmowanie witamin bo w ciązy jest większe zapotrzebowanie więc ja zamierzam. Raczej hiperwitaminozy się nie nabawię a żelazo czy jod czy wit D zawsze się dzieciątku przyda, Kwasy DHA też są ważne dla rozwoju mózgu dziecka i nawet jak się karmi piersią to przydąłoby się je brać. W sumie to każdy robi jak uważa ale ja zamierzam już brać. Zrobiłam zamówienie i tak jak w pierwszej ciązy tak i teraz femibion classic i omegamed DHA, bo się po nich dobrze czułam i te DHA są z alg czyli bezpieczniejsze niż z ryb.
Ja myślę znowu że warto czytac i być świadomym. Oczywiścei trzeba to wszystko przecedzać ale serio warto. Gdybym ja w pierwszej ciązy nie rozmawiałą z dziewczynami na forum to bym nie wiedziała nawet że się robi genetyczne USG albo jakie są podstawowe badania w ciązy bo mój ginekolog zlecił mi aż morfologię, mocz i toksoplazmoze.
Na razie mam dobre wyniki ale na bank za miesiąc mi morfologia spadnie i się zacznie żelazowanie;/

Justinka, a dlaczego zagrożona? Przez tę torbiel? Jak ja byłam na pierwszej wizycie to mi powiedział że w zatoce daglasa jest jakiś ślad płynu i włąsnie to prawdopodobnie po pękniętej torbieli. W pierwszej ciązy też brałam luteine ale w sumie to nie wiem nawet dlaczego....pobolewał mnie brzuch i raz mi coś brązowego poleciało i kazał mi brać, ano i zakazał bzyku 😁
Odnośnie genetycznych to ja wiem że się robi 11-13 i własnie to 12 jest najlepszym tygodniem do robienia tego badania. U mnie to będzie 12 tydzień i się zastanawiam czy już może się płeć uda. Normalnie nie mogę się doczekać.
A tu wczęsniej dziewczyny coś pisały że marimar dobry na mdłości. Tylko sorry jeszcze nie pamiętam kto jest kto, więc może to ty nawet 🙂

Jutro mam wizyte i się nie mogę doczekać 😁 oby wsio było w porządku! Trzymajcie kciuki!

• Mamusia
Skwara mam zagrożona bo wcześniej dwie ciąże straciłam w lutym miałam iść na stymulacji bo przez 4 lata nie mogłam zajść w ciążę no i bolał mnie brzuszek od 4 tygodnia i później ta torbiel jeszcze na jajniku wiec narazie jestem właśnie na luteinie.

• Mamusia
Hejka.
Ela na pewno się doczekasz 🙂 chociaż ja też zawsze z utęsknieniem czekam he 😉 w sobotę mam genetyczne to znowu zobacze 🙂 a za dwa tygodnie znowu bo musze iść do lekarza żeby mi wyniki wpisał to się wprosze na usg jak się zgodzi 😁
Justinka, Kurcze To współczuję.a co to jest to na co miałaś się już wybrać? Na pewno będzie w porządku 🙂

U mnie spoko na wizycie prawie 5cm ma dzidzi i się wiercilo przeokropnie. Ale jakieś ładne zdjęcia mam 🙂 i schudłam 1kg.
A jak u was z wagą? Pewnie też nie rośnie skoro was mdłości dręczą. Ale to dobrze w sumie może się mniej przytyje i mniejsze rozstępy będą 😁

• Mamusia
Hejka.
Ela na pewno się doczekasz 🙂 chociaż ja też zawsze z utęsknieniem czekam he 😉 w sobotę mam genetyczne to znowu zobacze 🙂 a za dwa tygodnie znowu bo musze iść do lekarza żeby mi wyniki wpisał to się wprosze na usg jak się zgodzi 😁
Justinka, Kurcze To współczuję.a co to jest to na co miałaś się już wybrać? Na pewno będzie w porządku 🙂

U mnie spoko na wizycie prawie 5cm ma dzidzi i się wiercilo przeokropnie. Ale jakieś ładne zdjęcia mam 🙂 i schudłam 1kg.
A jak u was z wagą? Pewnie też nie rośnie skoro was mdłości dręczą. Ale to dobrze w sumie może się mniej przytyje i mniejsze rozstępy będą 😁

• Mamusia
Skwara a dzidzius nie ujawnił swojej płci? 😉 Kurcze ja to niby przytyłam 1 kg ale tego nie czuję 😉 i tak się zastanawiam czy to mogło mi pójść w piersi?;p bo kurcze musiałam kupić dzisiaj nowe z większymi miseczkami i wyszło że dwa rozmiary większe 😮 Boję się że jak będą mi tak rosły to oddychać nie będę mogła 😉 już w nocy brakuje mi tchu jak śpię na brzuchu 😉 No i pojawią się nowe rozstępy bo już mam kilka na piersiach ale to z okresu dojrzewania 😉

• Mamusia
Hej Dziewczyny. W lutym miałam przejść stymulacji hormonami żeby zajść w ciążę miały pomoc ale,udalo się samemu;-) między czasie o mało się nie rozstalam z mężem bo chyba każdy z nas miał siebie dosycnon obwiniać mnie. A teraz wszystko wróciło na swój tor.
Ja nie wiem jak z wagą boję się na nią wejść hehe..jem dość sporo owoców i często coś słodkiego.;-)
Wczoraj wieczorem zrobiłam koleżance niespodziankę pojechałam pod dom zadzwoniłam powiedziałam ze gumę załapałam i żeby wyszła A miała urodziny hihi więc wyszła zaśpiewała jej sto lat hehe...Ale się zdziwiła ze się pofatygowalam i przyjechałam.;-)

• Mamusia
Ela, z tymi rozstepami to nie ma reguły. Ja tez mam z dzieciństwa mega dużo rozstepow a w ciazy mi na sam koniec wyskoczyły po 3 kreseczki malutkie po bokach i to wsio 🙂 kurcze mi cycki nawet nie drgnely...masakra hahaha to się ciesz bo chociaż w ciazy można pokorzystac 😁
Niestety dziecko się nie ujawniło. Sprawdzał ale nic nie było widać. Moze w sobotę coś się zmieni 😁

Justinka, bo to ciężka sytuacja rzeczywiście....przez te nerwy pewnie nie było A łatwiej. Dobrze ze juz wszystko w porządku 🙂 dobra ciebie koleżanka he 😁 takie prezenty najmilsze!

A jak wasze brzuchy? Do mnie ostatnio babka powiedziała w banku ze w moim stanie nie powinnam czekać w kolejce hahah to dopiero są jaja i wszyscy się dziwią ze tak mi brzuch wyszedł juz. Ale ponoć ze w drugiej szybciej widać.

• Mamusia
Skwara dokladnie z pod ale w W-wie często bywam;-)
No koleżance też się podobało.
Co do brzuszka też już wyskoczył malutki chodź jak się ubiorze leginsy bluzeczka luźna to wczoraj mi powiedzieli znajomi ze nic nie widać A ja czuje po spodniach heheh ...
Niby lepiej bo on tez chcial dziecko ale od paru dni wkolo sa jakies sprzeczki i nie wiem czy ja jesten jakas przewrazliwiona i widze to co chce widziec. Sama nie wiem. Poczekam może minie;-)

• Mamusia
Ja to w ogóle nie należę do chudzinek;p swoje sadełko mam więc pewnie nie będzie tak prędko widać 😉 a co do piersi to nie wiem czy tak fajnie;p zawsze miałam duży biust ale teraz kupiłam staniki w rozmiarze 75E i są na styk 😉 mam nadzieję że już nie urosną;p Tylko mąż się cieszy;p

Justinka nie denerwuj się mężem 😉 ja się wczoraj z moim poprztykałam bo miał mi kupić pączka a nie kupił;;p sama się sobie dziwie ale serio mnie to wkurzyło;p to chyba wina naszych hormonów 😉

• Mamusia
No ja ostatnio to nawet nie mam ochoty na seks ale jest wyrozumiały 😉 dlatego pozwalam mu czasem podotykać;p
Ja mam nadzieję że nie będą mi dalej rosły bo potem będę je mieć do pępka;p a to już nie jest takie fajne;p

• Mamusia
No chyba nie ma idealnych zwiazkow 😉 u nas tez sprzeczki się zdarzają. Ale w sumie to na takiej zasadzie ze se wygarniemy i dalej jest fajnie hahah ale to chyba bardziej dzięki mojemu mężowi bo jak ja się obrazę to mogę i na miesiąc zamilknac 😁

Ja też nie mam ochoty na bzykanko haha ale powoli chyba mi wraca bo nawet czasami o tym pomyślę hihi mój mąż też jęczy ale co ja poradzę bo. Jak mnie odpowiednio zachęci to problemu nie ma hahah niech też się trochę wysili jak m taka straszna potrzebę lok

Ja też dzisiaj w rodzinne strony przyjechałam a jutro na to genetyczne do białego. Skoro ono takie dokładne to mam nadzieje ze zobaczę w końcu jajka albo ich brak 😉 lepiej brak 😁

U mnie ten brzuch to mega widać. No Jak 5 Miesiąc. 99cm w obwodzie przy 65kg i 170cm. Je masakra.

Ela, mi cycki nie rosły w ciazy ale mojej koleżance se wyobraź z marnego B na E skoczylo i rośnie caaaaly czas a termin na koniec maja he.

Juz się nie mogę doczekać tej płci bo od razu ruszam z zakupkami bo juz mnie nosi 😁

Coś reszta dziewczyn milczy????

• Mamusia
U mnie jest na odwrót 😉 to ja się długo nie gniewam a mąż jak strzeli focha to masakra 😉 ja choćbym chciała mu coś w złości powiedzieć to zaraz zaczynam się śmiać i lipa;p
A co do seksu to mój by może coś uprosił jakby chodził wcześniej spać;p ja się kładę najpóźniej o 23 a on siedzi do 1 przed komputerem;p potem się wgramoli na łóżko i mnie zaczepia;p noż kurde jak mnie to wkurza;p
To mnie pocieszyłaś z tymi cyckami;p do października to pewnie będą większe niż brzuch;p

Ja też bym chciała córcie;p i czasem tak jakoś czuję że będzie dziopka;p nie wiem może to moja podświadomość szaleje;p ale mam kilka świetnych ciuszków które kupiłam w tamtym roku koleżance 😉 miała urodzić dziewczynkę a wyszło że chłopak miesiąc przed terminem 😉 no i ciuszki mi zostały 😉 ale też już bym chciała poszaleć z zakupami;p wózki to od miesiąca oglądam 😉 mój to już się puka po czole;p

No właśnie coś reszta dziewczyn zamilkła 😉