Skocz do zawarto艣ci

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
To mo偶e par臋 s艂贸w o sobie. Mam 26lat, mieszkam w Krakowie, jestem Mam膮 prawie 3letniego Jasia i 5letniego Nikosia 馃檪 Jak dot膮d spe艂niam si臋 w tej roli (czyt. nie pracuj臋 :P), Niko艣 chodzi do przedszkola, Jasiu zacznie od wrze艣nia 馃檪 O trzeci膮 Fasolk臋 starali艣my si臋 2mce. Ta strona jest dla mnie sentymentalna bo ka偶d膮 ci膮偶臋 tutaj "sp臋dzam" 馃槈 Z Mamusiami marcowymi 2010 piszemy do dzisiaj, oczywi艣cie nie ze wszystkimi i tylko w swoim prywatnym gronie 馃檪 Pozdrawiam i czekam z niecierpliwo艣ci膮 na kolejne Styczni贸wki 馃檪

P.S Mnie ju偶 dr臋cz膮 os kilku dni md艂o艣ci :/
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Witaj Kinia :-)
Te偶 powracam tutaj przez sentyment. Piierwsz膮 ci膮偶e strasznie prze偶ywa艂am i dziewczyny zawsze mocno mnie wspiera艂y.
Nie pisa艂am, bo akurat moja pere艂ka zacz臋艂a chorowa膰 od niedzieli i jest straszne urwanie g艂owy.
Ja swoj膮 ci膮偶e jutro b臋d臋 potwierdza膰 u gina. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰! Mo偶e b臋dzie mi dane zobaczy膰 ju偶 serce? Jestem dobrej my艣li bo 30 dnia zrobi艂am I test i wyszed艂 s艂aby, ale test z 37 dnia ju偶 by艂 na prawd臋 mocny :-) aa starali艣my si臋 mo偶e ze 4 miesi膮ce. Tak偶e w miare szybko zaskoczy艂o :-)
Ale si臋 rozpisa艂am! No nic. Odezw臋 si臋 po badaniu, a tym czasem: Dobranoc!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hello!
By艂am wczoraj tak rozdygotana, 偶e nawet nie my艣la艂am o wchodzeniu na forum. Zreszt膮 nadal mam popuchni臋te oczy od p艂aczu. Niestety w chwili obecnej nie mam dobrych wie艣ci 馃槥
Lekarz nic nie znalaz艂 i w chwili obecnej siedz臋 w szpitalu z podejrzeniem ci膮偶y pozamacicznej 馃槥
Dzisiaj robi艂 mi kolejne USG (lepszym aparatem ni偶 wczoraj) i dalej nic nie wida膰. Wzi臋li krew do zbadania poziomy Bety, pojutrze znowu b臋d膮 bra膰 偶eby sprawdzi膰 przyrost. Podobno czasem brak wie艣ci jest dobr膮 wiadomo艣ci膮, ale mnie normalnie rozsadza od 艣rodka. No nic. W chwili obecnej musz臋 si臋 uzbroi膰 w cierpliwo艣膰, bo nic innego mi nie pozostaje. A BUUU!!!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Szysza bardzo mi przykro 馃槥 Prze偶y艂am kiedy艣 ci膮偶臋 pozamaciczn膮, z tym 偶e u mnie to by艂o niespodziewanie.. Krwawi艂am 2 tygodnie a偶 w ko艅cu (jak si臋 p贸藕niej okaza艂o) p臋k艂 jajow贸d, krwotok wewn臋trzny i od razu na st贸艂 馃槥 Tak偶e pewnie marne pocieszenie ale lrzynajmniej jeste艣 pod dobr膮 opiek膮. Trzymaj si臋 dzielnie!! :* Ja po tym traumatycznym zdarzeniu mam cudownego Jasia 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej mamusie ja co prawda jestem grudniowa 2015 ale zajrzlam do was 馃檪 A w艂asciwie Kinia to przyci膮gn膮艂 mnie Tw贸j nick 馃檪
Szysza ja pierwsza ci膮ze mialam tez pozamaciczna niestety a za 3 miesiace juz bylam w kolejnej z Kevinkiem, Nastepna rok temu skonczyla sie krwiakiem i poronieniem a teraz mam nadzieje ze bedzie oki. A u Ciebie to moze dobrze ze lekarz nic nie widzi bo u mnie od razu bylo widac w jajowodzie i bol brzucha byl okropny a tak moze jest ok tylko za wczesna ci膮偶a. Trzymam kciuki &&&&&
PS. Kinia zajrzyj do nas czasem na stare lipc贸weczki 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hello!
Widz臋, 偶e wreszcie forum dzia艂a 鈽猴笍
Nadal jestem w szpitalu, ale co badanie to coraz bli偶szy czarny scenariusz. Dzisiaj mia艂am usg i lekarze znale藕li ba艅k臋 (bo nic nie wida膰 w 艣rodku) na ko艅c贸wce jajowodu tu偶 przed macic膮 (ma nie wiele ponad 10 mm). Ale pojawi艂a si臋 czarna plamka w macicy. M贸wili, 偶e czasem pojawia si臋 pusty p臋cherzyk. Jeszcze jutro maj膮 mi znowu robi膰 bhcg (p贸ki co przyrost wynosi co dwa dni ok. 45%) i pewnie w pi膮tek ostatnie usg. Tylko nie rozumiem dlaczego chc膮 mnie trzyma膰 do poniedzia艂ku! Dlaczego nie zrobi膮 tego zabiegu w pi膮tek? Tylko b臋d膮 mnie trzyma膰, z czego z ka偶dym dniem ro艣nie ryzyko, 偶e rozsadzi mi jajow贸d. Codziennie nasilaj膮 mi si臋 objawy ci膮偶owe co jest dla mnie jeszcze ci臋偶sze. Dzisiaj ju偶 sprowadzili mi psychologa, jestem na lekkich antydepresantach. Po co to wszystko?!?!?!?!?!?!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Szysza strasznie Ci wsp贸艂czuj臋! Chocia偶 tyle 偶e to nie pierwsza ci膮偶a i w domu czekaj膮 na Ciebie male艅kie r膮czki kt贸re bardzo chc膮 Ci臋 wy艣ciska膰! Jeszcze troch臋 i koszmar si臋 sko艅czy, jeste艣 dzielna, dasz rad臋!!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witajcie,
szysza, przykro mi 馃槥, niestety w艣r贸d lekarzy panuje spora dawka znieczulicy;/
Przedstawie si臋- na imi臋 mam Justyna, w 2011r. urodzi艂am swoj膮 pierwsz膮 c贸reczk臋- Dobrusi臋. Ci膮偶a od po艂owy by艂a zagro偶ona, tzn. wykryto rzadk膮 wad臋 p艂uc u c贸reczki.. lekarze bez mrugni臋cia okiem m贸wili, 偶e b臋dzie jak b臋dzie... 50/50... nie chce Was zam臋cza膰 tym tematem (wszystko opisywa艂am na tym forum, z tym偶e w innej zak艂adce). W ka偶dym razie pozna艂am w贸wczas prawdziwe oblicze lekarzy....
Obecnie jestem w II ci膮偶y. U ginekologa by艂am dwa tygodnie temu, wizyt臋 musia艂am przyspieszy膰 poniewa偶 zacz臋艂am plami膰. To by艂 5,5 tc, nie by艂o jeszcze widocznego serduszka, tydzie艅 temu by艂am ponownie.. plamienia usta艂y (bior臋 lutein臋), z tym偶e lekarzowi nie podoba艂 si臋 rozmiar w贸d p艂odowych w stosunku do wieku ci膮偶y... zrobi膰 3 razy usg (dwa wysz艂y poprawnie)..
29 maja mam kolejn膮 wizyt臋, tym razem id臋 do innego ginekologa, mam nadziej臋, 偶e bedzie mia艂 dobre wie艣ci, bo ci膮gle my艣l臋 o tej ostatniej wizycie 馃槥
Termin mam na 1 stycznia.
Pozdrawiam Was serdecznie
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Projusta witaj! Fajnie 偶e nasze skromnw grono powoli si臋 powi臋ksza 馃檪 Wsp贸艂czuj臋 problem贸w w pierwszej ci膮偶y. Jak teraz ma si臋 Twoja C贸reczka, co z t膮 wad膮? Je艣li mo偶na wiedzie膰 oczywi艣cie.. A teraz trzymam kciuki 偶eby do samego ko艅ca wszystko posz艂o bezproblemowo!

Ja jutro id臋 do gin. Ci膮偶臋 potwierdzi艂am sobie na w艂asn膮 r臋k臋 馃槈 Tzn robi艂am beta hcg i wczoraj samo USG, niestety jeszcze by艂o za wcze艣nie na serduszko (5t+3d wg rozmiaru p臋cherzyka) ale przynajmniej wiem 偶e jest w macicy
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
moja c贸reczka ma si臋 艣wietnie 馃檪 wprawdzie musia艂a mie膰 operacj臋 (gdy mia艂a roczek) i najprawdopodobniej czeka j膮 jeszcze druga, ale wada w niczym jej nigdy nie przeszkadza艂a.
Od samego pocz膮tku samodzielnie oddycha艂a, super si臋 rozwija艂a. W lipcu sko艅czy 4latka i nieskromnie napisz臋, 偶e jest rozwini臋ta ponad swoich r贸wnie艣nik贸w 馃槈.
AAaaaaa no i bardzo cieszy si臋 na rodze艅stwo- 艣piewa ko艂ysanki, pyta jak si臋 czuje jej "B膮belek", ca艂uje w brzuch...

馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hello!
Niestety - sta艂o si臋. Wczoraj przeprowadzili laparoskopi臋, bo dorwa艂 mnie taki b贸l brzucha, a no-spa nie pomaga艂a. P贸藕niej lekarz mi powiedzia艂, 偶e by艂a ektopowa. W zwi膮zku z tym mam ostatnie do Was pytanie: dziewczyny, kt贸re mia艂y podobne przykre do艣wiadczenie, po jakim czasie zasz艂y艣cie nast臋pne ci膮偶y?

P.S. Witam nast臋pne szcz臋艣ciary 馃檪 trzymam za Was wszystkie kciuki.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej!

Po wizycie ok, dosta艂am lutein臋 na lekki pobolewania brzucha. Termin porodu 14.01 馃檪

Szysza mi lekarz kaza艂 si臋 wstrzyma膰 z ci膮偶膮 przez 5mcy, ale mi usun臋li ca艂y jajow贸d wi臋c mo偶e u Ciebie b臋dzie inaczej. A zasz艂am dopiero rok po tym bo wtedy nie planowali艣my dziecka i c.pozamaciczna by艂a niespodziewana
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
cze艣膰 dziewczyny 馃檪
wszystkiego dobrego z okazji dnia Mamy 馃檪
mam takie pytanko, czy Wy te偶 macie doleglowo艣ci typu: md艂o艣ci, wymioty, zapachowstr臋t, problem ze snem w nocy (z powodu cz臋stych wizyt w toalecie..), tr膮dzik?
ja powy偶sze objawy mam i do艣膰 mocno nasilone.
Na migda艂y ju偶 patrze膰 nie mog臋, ratowa艂am si臋 bananami, ale ile mo偶na 馃槈. Co do snu, pami臋tam, 偶e w pierwszej ci膮偶y te偶 mia艂am problem ze snem ale to by艂o gdzie艣 od po艂owy ci膮偶y.
Mo偶e jest to zwi膮zane z lutein膮? mam j膮 dwa razy na dzie艅 dopochwowo.. mo偶e ona ma jakie艣 takie dzia艂anie...
wiecie co艣 na ten temat?
ja w pi膮tek id臋 do gina. Trzymajcie za nas kciuki, oby mia艂 dobre wiadomo艣ci...

Szysza co u Ciebie?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Cze艣膰! 馃檪

Projusta dok艂adnie wszystkie wymienione przez Ciebie dolegliwo艣ci, m臋cz r贸wnie偶 mnie :/ Dodatkowo boli mnie ko艣膰 ogonowa i to dla mnie nowo艣膰, w poprzednich ci膮偶ach nie spotka艂o mnie to.
Te偶 bior臋 lutein臋 dwa razy dziennie tylko pod j臋zyk. Nie s膮dz臋 偶eby ona mia艂a na to wp艂yw ale mo偶e si臋 myl臋..

Ja robi艂am wczoraj cytomegali臋 i hcv, wyniki ok 馃檪 Morfologia i mocz 8.06 tak偶e chwilowo spok贸j z lekarzami :P

Dzisiaj w przedszkolu m贸j Synu艣 ma przedstawienie z okazji Dnia Mamy i Taty od razu hurtem 馃槈 Ju偶 widz臋 jak b臋d臋 rycze膰 馃榿
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Kinia, w takim razie musimy to przeczeka膰 i ju偶.
Ja, przez to, 偶e jestem do艣膰 du偶ych kszta艂t贸w, wygl膮dam jakbym by艂a ju偶 co najmniej w 6 m-cu 馃槈
podobno w kolejnych ci膮偶ach, brzuszek wida膰 wcze艣niej ni偶 przy pierwszej, ale ja pobi艂am chyba rekord 馃槈

te偶 pewnie rycza艂abym na tym przedstawieniu 馃槈 ciekawa jestem czy moja czterolatka co艣 mi przygotuje, zacz臋艂a pisa膰, wi臋c mo偶e co艣 nabazgroli 馃槈
daj znak p贸藕niej ile chusteczek zu偶y艂a艣 馃槈

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...