Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

Ja mam 22 mam nadzieje że lekarz pozwoli mi cokolwiek robic....wiecie to jest moja trzecia ciąża w tamtych mialam krwiaki na poczatku leżałam w szpitalu,ale to minelo i bylo ok,a teraz nic nie ma i tez krwawilam,teraz znowu plamie...2 dni jest spokoj a pozniej znowu,niby macica się oczyszcza....a teraz no nic praktcznie nie robie tulko leze....juz 2 tygodnie a do 12 tygodnia jeszcze miesiac zostal...

• Mamusie
18 minut temu, Ewa12 napisał:

Ja 21 października kontrola a 29 USG genetyczne mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i maleństwo zdrowe 😊 ja narazie jeszcze czekam z zakupami chyba za bardzo się boje ale jak zacznę drugi trymestr to pewnie zaszaleje 😅

Ja zacznę za 2 tygodnie i już też ciężko się powstrzymać 🤣🙈

1 godzinę temu, brzuchatka90 napisał:

Kiedy macie następne wizyty u ginekologa?

Ja 28 października.

Dzisiaj miałam jedną wizytę. 23 października kolejna.

Trochę się załamałam, bo nie dopilnowałam swojej umowy w pracy i okazało się, że skończyła mi się z końcem września (byłam na zwolnieniu od neurologa od sierpnia). Nie wiem, co mi się ubzdurało, że mam umowę do końca października. Nie przedłużyli mi i teraz nie wiem co ze sobą począć... 😞

• Mamusie
33 minuty temu, banasiatko napisał:

Dzisiaj miałam jedną wizytę. 23 października kolejna.

Trochę się załamałam, bo nie dopilnowałam swojej umowy w pracy i okazało się, że skończyła mi się z końcem września (byłam na zwolnieniu od neurologa od sierpnia). Nie wiem, co mi się ubzdurało, że mam umowę do końca października. Nie przedłużyli mi i teraz nie wiem co ze sobą począć... 😞

O kurcze to rzeczywiście nie ciekawie 🙄a nie powinni do Ciebie dzwonić że się kończy umowa? 

26 minut temu, Mama88 napisał:

O kurcze to rzeczywiście nie ciekawie 🙄a nie powinni do Ciebie dzwonić że się kończy umowa? 

Nie wiem, nikt nie dzwonił. Wczoraj wieczorem moja bezpośrednia przełożona wyrzuciła mnie z grupy pracowniczej, ale myślałam że to dlatego, że i tak mnie na razie nie ma 🤷 

• Mamusie
19 minut temu, banasiatko napisał:

Nie wiem, nikt nie dzwonił. Wczoraj wieczorem moja bezpośrednia przełożona wyrzuciła mnie z grupy pracowniczej, ale myślałam że to dlatego, że i tak mnie na razie nie ma 🤷 

O kurcze nie ciekawie 🙄a nie możesz tam iść powiedzieć jak jest? 

• Mamusie
33 minuty temu, banasiatko napisał:

Nie mam pojęcia. Jestem załamana. Kto mnie teraz zatrudni, skoro jestem w ciąży?

Ale w ciąży umowa jest automatycznie przedlużana do dnia porodu, niemoze pójść do kadr i powiedzieć że wtedy byłaś już ciąży? A jak nie to w sądzie pracy może 🤔

Teraz, Monika Ścigajło napisał:

Ale w ciąży umowa jest automatycznie przedlużana do dnia porodu, niemoze pójść do kadr i powiedzieć że wtedy byłaś już ciąży? A jak nie to w sądzie pracy może 🤔

Ale przecież weszła ustawa, że pracownica w ciąży jest chroniona dopiero od 12 tc. A ja jestem dopiero w 7tc.

• Mamusie
13 minut temu, banasiatko napisał:

Ale przecież weszła ustawa, że pracownica w ciąży jest chroniona dopiero od 12 tc. A ja jestem dopiero w 7tc.

Masz rację u nas z taką dziewczyna też była taka sytuacja tylko że jej się kończyła umowa jak akurat była w 12 i czy chcieli czy nie musieli przedłużyć 

Ja dużo myślałam o tym teście pappa ale chyba się nie zdecyduje no się tyle naczytałam że dziewczyny tylko nie potrzebnie się wystraszyły a dzieci zdrowe 😊 z tego co czytam to jest rachunek prawdopodobieństwa i jakoś mnie nie przekonuje no chyba że po USG będą wskazania 🙄

2 godziny temu, banasiatko napisał:

Nie mam pojęcia. Jestem załamana. Kto mnie teraz zatrudni, skoro jestem w ciąży?

Mi się wydawało że Od razu jak jest się w ciąży itd to muszą przedłużyć umowę chyba że to też zależy od kierownika czy tam przełożonego, u mnie była taka sytuacja że miałam 4 miesiące umowe próbną ,w drugim miesiącu pracy na początku powiedziałam ze jestem w ciąży i kierowniczka powiedziała że przedłuża do dnia porodu A Też się bałam myślałam że jak Jestem na próbnej to mnie poprostu zwolnią 😒 może idź do kogoś kto dobrze zna przepisy itd i się dowiedz może coś da się jeszcze zrobić 

Teraz, Tytka 23 napisał:

Mi się wydawało że Od razu jak jest się w ciąży itd to muszą przedłużyć umowę chyba że to też zależy od kierownika czy tam przełożonego, u mnie była taka sytuacja że miałam 4 miesiące umowe próbną ,w drugim miesiącu pracy na początku powiedziałam ze jestem w ciąży i kierowniczka powiedziała że przedłuża do dnia porodu A Też się bałam myślałam że jak Jestem na próbnej to mnie poprostu zwolnią 😒 może idź do kogoś kto dobrze zna przepisy itd i się dowiedz może coś da się jeszcze zrobić 

To już dobra wola Twojej kierowniczki. Niestety jeśli pracuje się w miejscu zatrudniającym tysiące osób - jednostka nie jest ważna.

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży