Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie

Ja też zmagam się z bakteriami w moczu, mam dietę i wg i nadal nie wiem skąd to. Powiem wam co mi doradziła fizjoterapeutka uroginekologiczna. Poleciła mi tampony probiotyczne, pytałam lekarza i powiedział, że są ok. Ciężko je dostać, w aptekach nie ma, ale w internecie dostałam. Zobaczymy. Jeśli macie możliwość wybierzcie się do takiego fizjo, zwłaszcza jeśli to wasza pierwsza ciaza. Ja wiem, ze cesarka i wiele cennych wskazówek i ćwiczymy dno miednicy. Dala tez ćwiczenia na otwarcie klatki piersiowej, które ułatwiają później laktacje. 

Hej dziewczyny, ja już po wizycie 😉 Dzidziuś rośnie jak szalony. Termin z USG przesunął się o pięć dni do przodu względem terminu z OM 😅

Widziałam wszystkie paluszki, słyszałam serduszko ♥️ Maluszek uparciuszek przekręcił się dupką i gin nie mógł zobaczyć czy kości twarzoczaszki są w porządku. Początkiem grudnia mam się umawiać na kolejne USG, żeby można to było sprawdzić. No i nie było też widać, czy to chłopiec czy dziewczynka 🤷

Jedyne co mnie zmartwiło, to łożysko, które w dziwny sposób się obniżyło i jest przy samym ujściu szyjki... Gin kazał mi przejść na tryb oszczędny i znowu mam zakaz seksu 😅

A, i dodałam zdjęcie bombelaska w galerii 😉

• Mamusie
38 minut temu, banasiatko napisał:

Hej dziewczyny, ja już po wizycie 😉 Dzidziuś rośnie jak szalony. Termin z USG przesunął się o pięć dni do przodu względem terminu z OM 😅

Widziałam wszystkie paluszki, słyszałam serduszko ♥️ Maluszek uparciuszek przekręcił się dupką i gin nie mógł zobaczyć czy kości twarzoczaszki są w porządku. Początkiem grudnia mam się umawiać na kolejne USG, żeby można to było sprawdzić. No i nie było też widać, czy to chłopiec czy dziewczynka 🤷

Jedyne co mnie zmartwiło, to łożysko, które w dziwny sposób się obniżyło i jest przy samym ujściu szyjki... Gin kazał mi przejść na tryb oszczędny i znowu mam zakaz seksu 😅

Super wiadomości, ja już niemoge się doczekać zobaczenia swoich maluchów, A tu jeszcze 8 dni 😅. Ale zawsze jak przeglądam zdjęcia usg innych dziewczyn z podobnego tygodnia w którym jestem to sobie myślę że moje też pewnie tak wyglądają 😆😆😆

11 minut temu, Krystaliczna napisał:

Dziewczyny u nas wszystko dobrze nie mam zdjęcia bo bobas nie chciał współpracować. Ale znam płeć będzie dziewczynka 😍 ❤️ na 99,5% 😊a jak u was po wizytach?

O super to już 2 dziewczynka 😄 dobrze ze wszystko jest w porządku 😊😊

• Lubię to! 1

2 godziny temu, banasiatko napisał:

Dobrze że też i u was dobrze 😊 teraz czekamy na @brzuchatka90😊

Z dzidzia wszystko ok. Tak się ułożył, że nie było nic widać. Może za miesiąc jak zrobi mi USG po brzuchu to będzie już widoczne 😉

Dzidzia zdrowa, mamusia zdrowa a to najważniejsze 🙂

Wstawiam zdj USG, ładnie widać rączki 

received_2561887387269695.jpeg

Edytowane przez brzuchatka90
  • Lubię to! 1

• Mamusie
7 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Z dzidzia wszystko ok. Tak się ułożył, że nie było nic widać. Może za miesiąc jak zrobi mi USG po brzuchu to będzie już widoczne 😉

To dzisiaj miałaś jeszcze usg dopochwowe? 

Faktycznie widać rączki i paluszki nawet można policzyć 

• Mamusie
9 minut temu, brzuchatka90 napisał:

No i super że i wszystko dobrze a zdiecie fajne i rączka widoczna 

To nie robił Ci usg przez brzuch jak już jestem w tym tyg?? 😱 

37 minut temu, brzuchatka90 napisał:

To dobrze że wsyztsjo jest dobrze ,czyli nie wiadomo płci?😊 A ile już mierzy dzidzia ?

3 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

No właśnie robiła mi USG dopochwowo bo chciała szyjkę pooglądać 👍 też mnie to zdziwiło, ale w sumie bez znaczenia jak dla mnie 😉 i tak się trzeba golić 🙃 heh

Następna wizyta 23.12 .

A ty @Krystaliczna i @banasiatko ? Kiedy macie?

To dobrze że wszystko u was dobrze @brzuchatka90 czyli płci nie wiadomo ? I ile mierzy  dzidzia?😊

4 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

No właśnie robiła mi USG dopochwowo bo chciała szyjkę pooglądać 👍 też mnie to zdziwiło, ale w sumie bez znaczenia jak dla mnie 😉 i tak się trzeba golić 🙃 heh

Następna wizyta 23.12 .

A ty @Krystaliczna i @banasiatko ? Kiedy macie?

23.12 godzina 13 mi lekarz sprawdzał szyjkę ale na fotelu a później USG przez brzuszek. 😊

• Mamusie
6 minut temu, brzuchatka90 napisał:

@banasiatko nie widzę zdjęcia w galerii.

Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile dzidziuś ma długości i ile waży .

Eh 

No ale na zdieciu powinno być napisane oznaczenie CRL jak masz zdiecie 

A wagi dziecka jeszcze nie podaje może na połówkowym 

I co 23 grudnia masz połówkowe? 

• Mamusie
Teraz, brzuchatka90 napisał:

No nie mam właśnie nic na USG napisane. Sprawdzałam 3x 

Tak tak . 23 grudnia już połówkowe

No to już więcej się w grudniu dowiemy bo już wszystko dokładnie będzie lekarz sprawdzał i mierzył 

Mi się wydaje że moje maleństwo ma 11 cm bo tak kątem oka widziałam na monitorze 

Ja i @Tytka 23 mamy znowu w ten sam dzień 21 grudzień 😁

11 minut temu, Mama88 napisał:

No to już więcej się w grudniu dowiemy bo już wszystko dokładnie będzie lekarz sprawdzał i mierzył 

Mi się wydaje że moje maleństwo ma 11 cm bo tak kątem oka widziałam na monitorze 

Ja i @Tytka 23 mamy znowu w ten sam dzień 21 grudzień 😁

Hah. Fajnie się wam składa 🙂

To moje też powinno mieć jakieś 11 cm, bo mamy ten sam termin 🙂

• Mamusie
27 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Hah. Fajnie się wam składa 🙂

To moje też powinno mieć jakieś 11 cm, bo mamy ten sam termin 🙂

No pewnie tak 😊 już coraz większe maleństwa mamy 

Tylko ciekawe kto tam rośnie u Ciebie w brzuszku

U mnie nie mogła potwierdzić że chłopiec bo dzidziuś na kolankach oparty siedział na pupie i ciężko było 

• Mamusie

Mnie ciekawość już zżera odnośnie poznania płci maluchów. Nawet tak na 60% 😅😅, ale coś czuje że z moim szczęściemszybko się nie uda.

A mam do was dziewczyny pytanie o waszych partnerów. Czy zmieniło się jakoś ich zachowanie względem was podczas ciąży? Mój na początku potrafił mi wypominać zw nic nie robię, a od 6 tygodnia jakoś coraz bardziej zaczyna się martwić i nie pozwala mi robić wielu rzeczy. Od około miesiąca codziennie mówi do brzuszka, przytula się i masuje. Zdarza  się nawet że ma objawy takie jak ja 🤣🤣. No i zastanawiam się właśnie jak jest u was?

• Mamusie
8 minut temu, Monika Ścigajło napisał:

Mnie ciekawość już zżera odnośnie poznania płci maluchów. Nawet tak na 60% 😅😅, ale coś czuje że z moim szczęściemszybko się nie uda.

A mam do was dziewczyny pytanie o waszych partnerów. Czy zmieniło się jakoś ich zachowanie względem was podczas ciąży? Mój na początku potrafił mi wypominać zw nic nie robię, a od 6 tygodnia jakoś coraz bardziej zaczyna się martwić i nie pozwala mi robić wielu rzeczy. Od około miesiąca codziennie mówi do brzuszka, przytula się i masuje. Zdarza  się nawet że ma objawy takie jak ja 🤣🤣. No i zastanawiam się właśnie jak jest u was?

Ja mam trochę ciężko bo od początku ciąży łącznie to może z tydzień go widziałam taka jego praca ale jestem w trakcie załatwiania dokumentów i jak wszystko dobrze pójdzie już na stałe w połowie grudnia będę z nim 😉 ale codziennie przez kamerkę mówi do brzuszka i się pyta czy mamusi dzisiaj nie dokuczales to miłe jak był to i przytulał i całował jest mega szczęśliwy. Brakuje mi go obok bo co się działo to byłam sama ale już niedługo 😉

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży