Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia

To zostajemy tutaj 🙂 ja odpalam brzuszek na komputerze i pytałam bo wygodniej było by mi z telefonu obsługiwać.

FB to zjadacz czasu - prawda. ale ostatnio się dowiedziałam, że messanger można mieć bez konta na FB (działa jak whatsapp) więc to też opcja dla tych co nie chcą konta zakładać:)

Wczoraj się słabiej poczułam i się wystraszyłam, dziś czuje się lepiej... już mam dość tego covida 😞

• Dzięki! 1

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

26 minut temu, mami napisał:

Ja z młodym zaczełam od pampersów a skońćzyliśmy na Dada. Ogólnie poczytaj o jednorazowych bambusowych (jeśli interesuje Cie eko).

A tak naprawdę możesz sobie wybierać, a dziecko samo zdecyduje 🙂 jeśli pupa nie będzie tolerować jakichś pieluszek to będziesz widzieć

A próbowałaś może tych bambusowych? Przeglądałam bambiboo i bambo nature ale nie wiem jak z ich chłonnością i ogólnie użytkowością.

2 minuty temu, Do_Mi napisał:

A próbowałaś może tych bambusowych? Przeglądałam bambiboo i bambo nature ale nie wiem jak z ich chłonnością i ogólnie użytkowością.

U nas raz teściowa kupiła małej te bambusowe z rossmanna i dobrze sprawdziły się, ale miały taki charakterystyczny zapach, którego ja nie mogłam znieść 😅🙈

• Mamusie
31 minut temu, mami napisał:

To zostajemy tutaj 🙂 ja odpalam brzuszek na komputerze i pytałam bo wygodniej było by mi z telefonu obsługiwać.

FB to zjadacz czasu - prawda. ale ostatnio się dowiedziałam, że messanger można mieć bez konta na FB (działa jak whatsapp) więc to też opcja dla tych co nie chcą konta zakładać:)

Wczoraj się słabiej poczułam i się wystraszyłam, dziś czuje się lepiej... już mam dość tego covida 😞

Ja korzystam z naszego forum z telefonu 🙂

• Mamusia
44 minuty temu, Do_Mi napisał:

nie, ale teraz spróbuję z małą paczką. Pamiętaj też że z tych małych pieluszek (jak i z ubranek) dzieci szybko wyrastają, więc nie ma co kupować ich dużo

• Mamusia

w ogóle w czasie przebywania w domu chce spróbować wielorazowych, widziałam, że są do nich jednorazowe wkłady które wyrzucamy z cięższą zawartością, co myślę że ułatwia zabawę z nimi. Tym bardziej, że zaraz zrobi się ciepło, a mnie zawsze przeraża pupa zapakowana w plastik w upały 🤕 oczywiście jestem zwolenniczką wygody więc na wyjścia z domu na pewno będzie pampers... trzeba sobie ułatwiać życie gdzie się da 🤷‍♀️

korzystałyście z niani elektronicnzych i możecie jakieś ciekawe polecić? ja miałam przy młodym taką z kamerką i była niezła ale traciła zasięg jak np wyszłam do ogrodu w czasie jego drzemki....

Słodkie mamy powiedzcie mi jeszcze czy trzymacie się ścisło diety czy sprawdzalyscie na początku na co możecie sobie pozwolić i jecie jakieś posiłki które teoretycznie powinny podnosić cukier ale wam nie szkodzą?? Pytam bo nie wiem czy jest sens sprawdzać się czy odrazu rezygnować z pyszności ?? Dziś będę robić Brownie z czarnej fasoli zobaczymy co z tego wyjdzie 🤣

@mami właśnie zdałam sobie sprawę, że ostro przesadziliśmy z ubrankami 56-62. Muszę chyba zacząć kupować 68 bo jak mały urodzi się większy to będzie kłopot 😕

Pieluszek jeszcze nie kupiłam ale planuje kupić na początek 2 paczki 1 i dwie paczki 2. Czy każdy rozmiar 1 ma wycięcie na pępek? 

@ewa12 nie wiem czy to się sprawdzi w twojej diecie ale polecam dodać do brownie daktyle zamiast cukru i banany zamiast mąki 🙂 i koniecznie do tego wszystkiego maliny 🙂 wychodzi przepyszne! 

• Mamusia
3 minuty temu, Do_Mi napisał:

@mami właśnie zdałam sobie sprawę, że ostro przesadziliśmy z ubrankami 56-62. Muszę chyba zacząć kupować 68 bo jak mały urodzi się większy to będzie kłopot 😕

Pieluszek jeszcze nie kupiłam ale planuje kupić na początek 2 paczki 1 i dwie paczki 2. Czy każdy rozmiar 1 ma wycięcie na pępek? 

@ewa12 nie wiem czy to się sprawdzi w twojej diecie ale polecam dodać do brownie daktyle zamiast cukru i banany zamiast mąki 🙂 i koniecznie do tego wszystkiego maliny 🙂 wychodzi przepyszne! 

nie wiem czy mają wycięcie, ale z łatwością można je podwinąć

Ubranek 56 to mój synek w ogóle nie zakładał z tego co pamiętam. Więc faktycznie tych warto mieć mało, choć wszystko zależy od szkrabka ❤️

15 minut temu, Ewa12 napisał:

Słodkie mamy powiedzcie mi jeszcze czy trzymacie się ścisło diety czy sprawdzalyscie na początku na co możecie sobie pozwolić i jecie jakieś posiłki które teoretycznie powinny podnosić cukier ale wam nie szkodzą?? Pytam bo nie wiem czy jest sens sprawdzać się czy odrazu rezygnować z pyszności ?? Dziś będę robić Brownie z czarnej fasoli zobaczymy co z tego wyjdzie 🤣

Ja robiłam w święta piernika z czarnej fasoli i był pyszny ☺️

Z tymi niedozwolonymi rzeczami jest tak, że musiałabyś się kłuć co 10min po posiłku bo one często wywalają cukier wcześniej niż tą godzinę po i jeśli zmierzysz po 1h to cukier może być w normie, a skok mógł być np po 20min albo 40min.

Ja nie jem w ogole zakazanych rzeczy, ale sprawdzam czy nawet te "zalecane przy cc" nie podnoszą cukrów. Np często pomidory wywalają cukier (u mnie na szczęście nie) no i zauważyłam że żółty ser mi nie służy bo też po nim mam wysoki cukier (jest w normie ale przy górnej granicy) 🙈

7 minut temu, MariKate napisał:

Ja właśnie nie wiem w ile i jakich ubranek się zaopatrzyć. Od koleżanki mam kilka bodziaków z krótkim rękawem na 62, ale z doświadczenia po córeczce wiem, że ona praktycznie od razu wchodziła w niektóre ubranka 68 🙈😂

Oj to mnie nie pocieszyłaś bo ja ubranek 56-62 mam dosłownie całe pudło metr na metr i jeszcze wszystko skrzętnie poukładane żeby się pudło zamknęło a tych 68 to mam zaledwie kilka sztuk. Chyba zaraz się wybiorę na zakupy online bo zaczynam panikować 🙂

• Mamusie

Oj to mnie nie pocieszyłaś bo ja ubranek 56-62 mam dosłownie całe pudło metr na metr i jeszcze wszystko skrzętnie poukładane żeby się pudło zamknęło a tych 68 to mam zaledwie kilka sztuk. Chyba zaraz się wybiorę na zakupy online bo zaczynam panikować 🙂

Najwyżej będziesz małego przebierać co 10 min. Aby wszystkie ponosil🙈😂😂.

Z tymi ubrankami to wszystko zależy jak duży urodzi się maluszek. Są tacy co ubranek 56 nie zakładają prawie wcale, a są i tacy co nawet na szybko dokupuja 50 i mniejsze.

Ja miałam od siostry kilka ubranek na 56 i 62. I nawet taki śliczny futerkowy kombinezon na wyjście że szpitala (rodziłam w grudniu), a córka zrobiła psikusa i się urodziła duża i długa (4300g i 59cm), wiec trzeba było się ratować większymi rozmiarami, bo większość 62 były przy ciasnawe (ale wiadomo że rozmiar rozmiarowi nierówny). 

Myślę że nie masz co panikować. Zawsze można później dokupic większe 😉

29 minut temu, MariKate napisał:

Ja miałam od siostry kilka ubranek na 56 i 62. I nawet taki śliczny futerkowy kombinezon na wyjście że szpitala (rodziłam w grudniu), a córka zrobiła psikusa i się urodziła duża i długa (4300g i 59cm), wiec trzeba było się ratować większymi rozmiarami, bo większość 62 były przy ciasnawe (ale wiadomo że rozmiar rozmiarowi nierówny). 

Myślę że nie masz co panikować. Zawsze można później dokupic większe 😉

Kurczę mój mąż ma prawie dwa metry oby Leoś był bardziej wymiarowy we mnie hehe 🙂 tak czy tak kupię trochę tych 68 żeby nie okazało się że mąż będzie musiał biegać po sklepach zaraz po porodzie hehe 

5 minut temu, Do_Mi napisał:

Kurczę mój mąż ma prawie dwa metry oby Leoś był bardziej wymiarowy we mnie hehe 🙂 tak czy tak kupię trochę tych 68 żeby nie okazało się że mąż będzie musiał biegać po sklepach zaraz po porodzie hehe 

A kupiłaś może też jakieś czapeczki? Wiadomo że to będzie maj i zaraz lato, ale tak się właśnie zastanawiam czy przy wyjściu ze szpitala nie mieć w razie czego przygotowanej jakiejś cienkiej bawełnianej czapeczki 🤔

• Mamusia

czapeczka może się przydać bo nawet w maju pogoda bywa przewrotna.

a na lato trzeba upolować jakieś fajne na słońce ... i tu zazdroszcze Mamusia dziewczynek bo mają te cudowne turbany 🙂

może i mi się  trafi ze będę mogła z takich korzystac 😜

• Mamusie
26 minut temu, MariKate napisał:

A kupiłaś może też jakieś czapeczki? Wiadomo że to będzie maj i zaraz lato, ale tak się właśnie zastanawiam czy przy wyjściu ze szpitala nie mieć w razie czego przygotowanej jakiejś cienkiej bawełnianej czapeczki 🤔

Ja kupiłam takie lekkie czapeczki, mam też jeszcze po starszej. Jak się urodziła moja córka w maju 2017 na początku to było tak zimno, że jak jeszcze byliśmy w szpitalu to padał śnieg w nocy🙈🙈🙈. Nie bardzo miałam w czym ją ze szpitala przywieźć.😂😃. Na szczęście potem zaraz zrobiło się ciepło.

1 minutę temu, Agnieszka Jelonek napisał:

Ja kupiłam takie lekkie czapeczki, mam też jeszcze po starszej. Jak się urodziła moja córka w maju 2017 na początku to było tak zimno, że jak jeszcze byliśmy w szpitalu to padał śnieg w nocy🙈🙈🙈. Nie bardzo miałam w czym ją ze szpitala przywieźć.😂😃. Na szczęście potem zaraz zrobiło się ciepło.

No ja córkę zimą rodziłam więc zupełnie inna pora roku i nie wiem na co teraz głównie zwrócić uwagę przy wyborze ubranek 🙈

22 minuty temu, mami napisał:

czapeczka może się przydać bo nawet w maju pogoda bywa przewrotna.

a na lato trzeba upolować jakieś fajne na słońce ... i tu zazdroszcze Mamusia dziewczynek bo mają te cudowne turbany 🙂

może i mi się  trafi ze będę mogła z takich korzystac 😜

Ja ostatnio mówiłam do męża, że strasznie mi szkoda, że już ominie mnie tym razem kupowanie tych wszystkich ubranek z falbankami, cekinami, kokardkami itp i kompletnie nie mam pojęcia w co ubierać synka, bo to już takie śliczne i kolorowe nie będzie 😂😂🙈 

• Mamusie
6 minut temu, MariKate napisał:

No ja córkę zimą rodziłam więc zupełnie inna pora roku i nie wiem na co teraz głównie zwrócić uwagę przy wyborze ubranek 🙈

Wiesz co no takiego maluszka to i tak na początku się cieplej ubiera. Więc sprawdzą Ci się lekkie bawełniane pajacyki na pewno ale na początek z długim rękawem, bodziaki z długim rekawkiem to jednak maj nie lipiec😀. No wiadomo potem lato to nawet same bodziaki z krótkim rekawkiem😀.

• Mamusie
40 minut temu, MariKate napisał:

Ja mam czapeczki , kilka sztuk, bo nawet jak mogę były małe i miały ciemieniuche, to smarowałam głowę i czapeczkę zakładałam a potem wyczesywanie..i taką czapeczka już na straty...Zresztą u mnie poród koniec kwietnia, więc różnie jeszcze z tą pogodą może być i na wyjście napewno będę mieć przygotowaną

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży