Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
4 minuty temu, Agafi napisał:

Z krwiakiem musisz uważać ale wszystko może skończyć się ok. Jedna ciąża z krwiakiem i mnie skończyła się poronieniem ale źle mnie lekarz prowadził. Teraz też miałam o to takiego sporego bo 2,86 cm a tydzień później już taki mały że nie było co mierzyć. Bądź dobrej myśli. Ja mam zespół antyfosfolipidowy od początku biorę zastrzyki neoparin w brzuch nie wiem czy to pomogło ale poczułam ulgę że go jyz nie ma. 

O kurcze to super ze udało Ci się pozbyć tego dziada krwiaka 

Ja też poronilam w styczniu przez krwiaka który miał ponad 4 cm i odklejał jajo plodowe co spowodowało niedotlenienie zarodka 

Teraz mam krwiaka 1×1,2cm 

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

15 minut temu, Mama88 napisał:

Rozumie to będziesz mieć za kilka miesięcy wymarzoną wyczekana iskierke

Musisz w to wierzyć 😊oj zleci

Tak jak piszesz poczytasz coś pooglądasz filmy i zanim się oglądniesz będzie dzień Twojej wizyty? A możesz przypomnieć który to tydzień i kiedy ostatnio byłaś na wizycie? 

Na wizycie byłam w piątek serduszko biło 😊 właśnie kończę 7 tydzień 😊 a ty masz synka tak??  

12 minut temu, Mama88 napisał:

O kurcze to super ze udało Ci się pozbyć tego dziada krwiaka 

Ja też poronilam w styczniu przez krwiaka który miał ponad 4 cm i odklejał jajo plodowe co spowodowało niedotlenienie zarodka 

Teraz mam krwiaka 1×1,2cm 

No ja z tą ciąża która straciłam też tak miałam że biło już serce ale mimo to krwiak powodował niedotlenienie i straciłam dzieciątko. Teraz jak usłyszałam że jest taki duży to wyszłam z płaczem że kolejny raz to przeżyje. Ty masz mały więc pewnie rosnace łożysko wchlonie tego krwiaka. Która to Twoja ciąża? I ile masz dzieci? 

• Mamusie

Mnie od samego początku ciąży boli brzuch i plecy. Od kiedy jestem na zwolnieniu jest znośnie ale jak chodziłam do pracy to bywało, że niemoglam się wyprostować. Teraz doszły mdłości i małe problemy z żołądkiem, ale radzę sobie  jedząc częściej małe porcję 😊

• Mamusie
Godzinę temu, Agafi napisał:

No ja z tą ciąża która straciłam też tak miałam że biło już serce ale mimo to krwiak powodował niedotlenienie i straciłam dzieciątko. Teraz jak usłyszałam że jest taki duży to wyszłam z płaczem że kolejny raz to przeżyje. Ty masz mały więc pewnie rosnace łożysko wchlonie tego krwiaka. Która to Twoja ciąża? I ile masz dzieci? 

Mam nadzieję że będzie dobrze i u mnie i u Ciebie 😊moja trzecia ciąża z pierwszej mam synka prawie 9 lat a druga w 10 tyg poronilam 

Bedzie dobrze musimy myśleć pozytywnie ❤️

• Mamusie
45 minut temu, Monika Ścigajło napisał:

Mnie od samego początku ciąży boli brzuch i plecy. Od kiedy jestem na zwolnieniu jest znośnie ale jak chodziłam do pracy to bywało, że niemoglam się wyprostować. Teraz doszły mdłości i małe problemy z żołądkiem, ale radzę sobie  jedząc częściej małe porcję 😊

Mnie jak dopadają mdłości to zajadam biszkopta i jest lepiej 

Początki są trudne ale później już z górki 😊

A ja właśnie wieczorem czuje się dobrze i rano po wstaniu też jest ok a w dzień kompletnie brak energii  dwie trzy godziny po przebudzeniu czuje się jakbym była po kilku godzinach pracy 😏 i niby nie mam mdłości nie wymiotuje ale zdarza się że czuje niesmak 😒

12 godzin temu, Mama88 napisał:

Jak to już płeć dziecka? 😱No to super ze u Ciebie jednak to nie krwiaki 

Wiadomo myślenie pozytywne też potrafi zdziałać cuda 

Dbaj o siebie i wypoczywaj 

Jak pisałam jestem po IVF, komórka była badana genetycznie. Po stwierdzeniu akcji serca otrzymujesz pełen raport badania, wraz z kariotypem płci. Taki jeden maleńki plusik przy tej całej walce 😊

10 godzin temu, Mainusia napisał:

Dziewczyny a jak sie czujecie wieczorami ja cały dzień znośnie a przychodzi wieczór i jestem wypruta i mam wrażenie że wszystko mnie boli . To moja pierwsza ciąża i strasznie się stresuje że coś będzie nie tak.

Ja w pierwszej ciąży przez 3 mce ciągle tylko spałam i jadłam 😅 teraz jest inaczej, dodatkowo mam 5 latke w domu więc pewne dogodności nie wchodzą w grę. Ale robię sobie drzemki w ciągu dnia w miarę możliwości - wtedy samopoczucie wieczorem jest znacznie lepsze 👍🏻 Polecam

Edytowane przez em87

• Mamusie
3 minuty temu, em87 napisał:

Jak pisałam jestem po IVF, komórka była badana genetycznie. Po stwierdzeniu akcji serca otrzymujesz pełen raport badania, wraz z kariotypem płci. Taki jeden maleńki plusik przy tej całej walce 😊

To ekstra że tak to wygląda że już tak wcześnie wiesz co tam w brzuszku rośnie 

• Mamusie
Godzinę temu, em87 napisał:

Ja w pierwszej ciąży przez 3 mce ciągle tylko spałam i jadłam 😅 teraz jest inaczej, dodatkowo mam 5 latke w domu więc pewne dogodności nie wchodzą w grę. Ale robię sobie drzemki w ciągu dnia w miarę możliwości - wtedy samopoczucie wieczorem jest znacznie lepsze 👍🏻 Polecam

Ah jak jestem zmęczona to myślę że szkoda dnia żeby spać ale chyba sie przestawie i zacznę robić drzemki może faktycznie będzie lepiej😊

Witam dołączam do grupy termin na 6 maja u mnie to 4 ciąża i mam nadzieje ,że tym razem szczęśliwa. Wiem jaki strach przechodzicie raz tłumaczysz sobie wszystko będzie dobrze ,a raz dopadają same złe myśli. U mnie 8 tydzień dzisiaj się zaczął jutro idę na kolejne Usg, mam co dwa tygodnie ze względu na krwotok w 5 tygodniu zobaczymy co tam się tym razem dzieje. Pocieszający fakt że w żadnej ciąży tak złe się nie czułam jak teraz, w żadnej nie miałam takich mdłości jak teraz w maseczce po domu chodze, a do lodówki 2 tygodnie już nie zaglądałam 😂

• Lubię to! 1

8 minut temu, Mama88 napisał:

Dziewczyny mam pytanie dzisiaj mnie strasznie krzyż boli tak niziutko ból jest straszny aż pulsuje oczywiście uruchomiłam wujka Google i nic dobrego nie wyczytałam 

Więc pytam Was u mnie z @ 7 tydz i 6 dzień

Czy któraś z Was tak miała czy ma? 

Miałam takie bóle krzyża razem z bólami podbrzusza ginekolog powiedział żeby się nie stresować i żebym brała nospe MAX dwa razy dziennie i mi przeszło 

• Mamusie
W dniu 24.09.2020 o 15:32, Monika Ścigajło napisał(a):

Mnie boli w sumie od 3 tygodnia ciąży. Lekarz mówi że to normalne w ciąży , a u mnie tym bardziej bo mam poziomo ułożoną kość ogonową i skrzywiony kręgosłup 

Jak byłam w pierwszej ciąży prawie 9lat temu to w tym okresie tylko straszne wymioty mi dokuczały a tak to latałam jak motylek po mieście w drugiej co poronilam w styczniu to tylko delikatny ból brzucha i żołądka a teraz to jestem tak osłabiona non stop ból brzucha dzisiaj ból pleców a jak na złość partner musiał na tydz z pracy wyjechać 😔

• Mamusie
Godzinę temu, Mama88 napisał:

Jak byłam w pierwszej ciąży prawie 9lat temu to w tym okresie tylko straszne wymioty mi dokuczały a tak to latałam jak motylek po mieście w drugiej co poronilam w styczniu to tylko delikatny ból brzucha i żołądka a teraz to jestem tak osłabiona non stop ból brzucha dzisiaj ból pleców a jak na złość partner musiał na tydz z pracy wyjechać 😔

No to u Ciebie wiadomo czym jest spowodowany, a u mnie? Jeszcze chodzę siku co chwilę 

Mam nadzieję że to nie jakaś infekcja🙄

• Mamusie
37 minut temu, Mama88 napisał:

No to u Ciebie wiadomo czym jest spowodowany, a u mnie? Jeszcze chodzę siku co chwilę 

Mam nadzieję że to nie jakaś infekcja🙄

Z tego co sama czytałam w Internecie to mogą boleć plecy nawet na początku ciąży, a częste siku też jest normalne 😉.

Musimy być dobrej myśli i niestac się zwariować własnemu ciału 😅

• Mamusie
6 minut temu, Monika Ścigajło napisał:

Z tego co sama czytałam w Internecie to mogą boleć plecy nawet na początku ciąży, a częste siku też jest normalne 😉.

Musimy być dobrej myśli i niestac się zwariować własnemu ciału 😅

No ja takie coś znalazłam 

Ból kręgosłupa we wczesnej ciąży pojawia się zwłaszcza w odcinku krzyżowym i jest związany z intensywnymi zmianami hormonalnymi zachodzącymi w ciele kobiety. Przypomina ból, który pojawia się przed spodziewaną miesiączką. Nie powinien być powodem do niepokoju, jeżeli występuje bez innych dolegliwości (skurczów macicy, plamienia lub krwawienia z dróg rodnych). Ból w dole kręgosłupa na początku ciąży przez niektóre ciężarne wskazywany jest jako pierwszy z objawów, który przyczynił się do wykonania testu ciążowego.

Ale jakoś na forum nie widzę żeby dziewczyny tak miały 🙄

Cześć, ja też mam bóle kręgosłupa, jednego dnia boli mniej drugiego bardziej a czasem w ogóle 😏 na początku bardzo się wystraszyłam bo poprzednie ciążę stracone też bolał kręgosłup ale jak widać nie ma reguły bo teraz jest ok a plecy też bolą 😒 Pani doktor powiedziała mi o powiększającej się macicy i rozciąganiem więzadeł i że to normalne o ile ból nie jest nie do zniesienia 😊

W dniu 24.09.2020 o 17:35, Mama88 napisał:

No ja takie coś znalazłam 

Ból kręgosłupa we wczesnej ciąży pojawia się zwłaszcza w odcinku krzyżowym i jest związany z intensywnymi zmianami hormonalnymi zachodzącymi w ciele kobiety. Przypomina ból, który pojawia się przed spodziewaną miesiączką. Nie powinien być powodem do niepokoju, jeżeli występuje bez innych dolegliwości (skurczów macicy, plamienia lub krwawienia z dróg rodnych). Ból w dole kręgosłupa na początku ciąży przez niektóre ciężarne wskazywany jest jako pierwszy z objawów, który przyczynił się do wykonania testu ciążowego.

Ale jakoś na forum nie widzę żeby dziewczyny tak miały 🙄

Powiem Ci, że w I jak i w tej ciąży miałam bóle kręgosłupa jako pierwsze 😝

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży
  • Admin featured this temat