Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Mainusia napisał:

W tym momencie borykam się z lekko podwyższonym cukrem, dziś powtarzałam wynik 3 raz,bo przy normie do 99 wychodzi mi 102,50 , więc jak dziś wyjdzie za wysoki to idę jutro robić krzywą cukrową- jest tu ktoś z cukrzycą ciążową?

Wyszła mi również niedoczynność tarczycy...

Wiek robi swoje 😉

pozdrawiam

W ciąży norma cukru wynosi 92 przy krzywej i 90 przy samokontroli z palca, więc u Ciebie to jest jednak duże przekroczenie i to już jest traktowane jako cukrzyca ciazowa

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

1 godzinę temu, Paaula napisał:

Co polecacie na bolące gardło? Jak na złość, zaczęło mnie boleć od wczoraj, a żadnych leków nie można.

Cała seria PRENALEN.

Typowo dla mam karmiących i kobiet w ciąży. Jest syrop, saszetki a także pastylki do ssania. Poczytaj sobie o tym 🙂

A z domowych sposobów spróbuj herbatę z miodem i cytryną. Rutinoscorbin tez możesz śmiało wziąć. 

Ja przy krwiaku biorę 

Cześć Mamuśki! 

Wczoraj przebrnęłam przez wszystkie Wasze posty a dzisiaj postanowiłam oficjalnie dołączyć.

Mimo wieku to moja pierwsza ciąża i liczę na Wasze wsparcie. Termin mam na 20.05 i nie mogę się już doczekać ☺️ Z maluchem wszystko w porządku, jesteśmy po pierwszych badaniach prenatalnych i czekamy na wtorkową wizytę u lekarza. 

Miłego dnia! 

20 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Cała seria PRENALEN.

Typowo dla mam karmiących i kobiet w ciąży. Jest syrop, saszetki a także pastylki do ssania. Poczytaj sobie o tym 🙂

A z domowych sposobów spróbuj herbatę z miodem i cytryną. Rutinoscorbin tez możesz śmiało wziąć. 

Ja przy krwiaku biorę 

Muszę w takim razie jechać do apteki zaraz, bo potem znowu te godziny dla seniorów. Dziękuję za radę ❤️ to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że mało co wiem i dużo dzięki Wam się dowiaduje ☺️

• Mamusie
9 godzin temu, Krystaliczna napisał:

Hej majóweczki. Termin mam na 8maja 😉 czy któraś z was już ma lęk przed porodem ? Ja już się boje 😱

Witam 🙂

ja dwa porody mam za sobą, i choć lekkie nie było, bo oba wywoływane, pierwszy 16h, drugi 12h to i tak wszystkim opowiadałam, że to coś najpiękniejszego 🥰

• Mamusie
33 minuty temu, KahnaMaj napisał:

Cześć Mamuśki! 

Wczoraj przebrnęłam przez wszystkie Wasze posty a dzisiaj postanowiłam oficjalnie dołączyć.

Mimo wieku to moja pierwsza ciąża i liczę na Wasze wsparcie. Termin mam na 20.05 i nie mogę się już doczekać ☺️ Z maluchem wszystko w porządku, jesteśmy po pierwszych badaniach prenatalnych i czekamy na wtorkową wizytę u lekarza. 

Miłego dnia! 

Cześć 🙂

40 minut temu, Paaula napisał:

Muszę w takim razie jechać do apteki zaraz, bo potem znowu te godziny dla seniorów. Dziękuję za radę ❤️ to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że mało co wiem i dużo dzięki Wam się dowiaduje ☺️

Moja druga ciąża. 

Syn końcem kwietnia skończy 5 lat i niedługo po tym dostanie w prezencie rodzeństwo. 

Mam 30 lat i mieszkam w Sanoku.

A wy nowe mamusie? Opowiedzcie coś o sobie. Poznamy się 

25 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Moja druga ciąża. 

Syn końcem kwietnia skończy 5 lat i niedługo po tym dostanie w prezencie rodzeństwo. 

Mam 30 lat i mieszkam w Sanoku.

A wy nowe mamusie? Opowiedzcie coś o sobie. Poznamy się 

Też mam 30 lat i widzę że mamy dzieci z tego samego rocznika 2016  😁 tylko moja córka jest z grudnia, więc u mnie praktycznie będzie 4,5 roku różnicy 😊 

Synek już wie o rodzeństwie? Jak zareagował? 😊

• Mamusie
11 minut temu, MariKate napisał:

Męczą Was jeszcze dziewczyny jakieś dolegliwości ciążowe? U mnie to 12tc a ja mam takie mdłości i wymioty ze szok... Najgorsze jest to że wymioty zaczynają się u mnie dopiero pod wieczór i nawet do północy potrafię siedzieć w toalecie 😔 jak jest u Was? 

Mnie na szczęście w żadnej ciąży nie męczyły wymioty..współczuję...

Ale zaraz zaczniesz drugi trymestr u będzie lepiej..

U mnie doskwierała senność, teraz mam 16tc i od dwóch tygodni jest lepiej 🙂

• Mamusia

Hej Brzuchatki 🙂

widzę, że sporo nas tu przybyło, Witam wszystkie mamusie i fajnie, że jest nas tak dużo.

Ja wczoraj byłam na powtórce USG genetycznego i tym razem dzidzia znów nie dała się porządnie podejrzeć 🙂 mam w brzuchu uparciucha... zresztą maj 2021 to rok chiński bawoła, na dodatek będą Byczki zodiakalne 😉

Mnie wciąż męczą młdości, na szczęscie bez wymiotów, ale już mam dość tego uczucia... Dziś też brzuch boli, bo lekarka chyba za mocno tym USG jezdzila po brzuchu 🤨

Godzinę temu, dorcia6579 napisał:

Mnie na szczęście w żadnej ciąży nie męczyły wymioty..współczuję...

Ale zaraz zaczniesz drugi trymestr u będzie lepiej..

U mnie doskwierała senność, teraz mam 16tc i od dwóch tygodni jest lepiej 🙂

No z właśnie mnie w pierwszej ciąży jakoś tak do 14tc męczyły wymioty ale wtedy to był hardcor w porównaniu z tym co mam teraz tylko teraz ze względu na cukrzycę ciężko mi przez te wymioty unormowac cukry a póki co insulina też jeszcze nie działa 🤨 no cóż... Zostaje mi czekać aż się to skończy i będę mogła względnie cieszyć się ciążą 😁 

Mnie senność okropna trzymała tak do 8tc a teraz jest juz lepiej 😊

3 godziny temu, dorcia6579 napisał:

Witam 🙂

ja dwa porody mam za sobą, i choć lekkie nie było, bo oba wywoływane, pierwszy 16h, drugi 12h to i tak wszystkim opowiadałam, że to coś najpiękniejszego 🥰

Ja mam jeden za sobą i słabo to wspominam dlatego chyba już mam lęki nieraz nie mogę spać i płacze. 12godzin i w ostatniej chwili CC 

2 godziny temu, MariKate napisał:

Też mam 30 lat i widzę że mamy dzieci z tego samego rocznika 2016  😁 tylko moja córka jest z grudnia, więc u mnie praktycznie będzie 4,5 roku różnicy 😊 

Synek już wie o rodzeństwie? Jak zareagował? 😊

No mój Franek baaardzo zadowolony i o dziwo chce siostrę, a nie brata.

1 godzinę temu, MariKate napisał:

Męczą Was jeszcze dziewczyny jakieś dolegliwości ciążowe? U mnie to 12tc a ja mam takie mdłości i wymioty ze szok... Najgorsze jest to że wymioty zaczynają się u mnie dopiero pod wieczór i nawet do północy potrafię siedzieć w toalecie 😔 jak jest u Was? 

Nie martw się, mnie w obu ciążach męczyło do 14 tyg.

Skończyłam 14 tyg i jak ręką odjął, naprawdę.

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży