Skocz do zawartości

..:: Listopadówki 2009 ::.. | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
shati - musze jeszcze poczekac dwa tyg - po wakacjach bede miec naprawionego kompa i wtedy bede aktywnie uczesniczyc w naszym forum, bo straszniem nie zirytowalo, ze mi tutaj skasowalo moje wypociny prawie pol godzinne przez glupiego linka z wozkiem. wrrrrrrrrrrrrrrrrr 😠

Pochwle sie jeszcze, ze Mia dzis byla prawdziwym potworem!!! Jeszcze jej takiej nie znalam!!! Czy to moze juz byc ten slynny bunt dwulatka?? Jestem przerazona jak ogarne ta niesforna indywidualistke i malego dzidziola... 🥴
A poza tym to tyje i rosne 😜 juz 4kg do przodu 😁
cmokaski 😘

• Odpowiedzi 730
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mamma-mia napisał(a):
shati - musze jeszcze poczekac dwa tyg - po wakacjach bede miec naprawionego kompa i wtedy bede aktywnie uczesniczyc w naszym forum, bo straszniem nie zirytowalo, ze mi tutaj skasowalo moje wypociny prawie pol godzinne przez glupiego linka z wozkiem. wrrrrrrrrrrrrrrrrr 😠

Pochwle sie jeszcze, ze Mia dzis byla prawdziwym potworem!!! Jeszcze jej takiej nie znalam!!! Czy to moze juz byc ten slynny bunt dwulatka?? Jestem przerazona jak ogarne ta niesforna indywidualistke i malego dzidziola... 🥴
A poza tym to tyje i rosne 😜 juz 4kg do przodu 😁
cmokaski 😘

Nie przejmuj sie kochana, to normalne. Musimy byc po prostu cierpliwe 🙂

• Mamusie
leniuch napisał(a):
MammaMia ja gdzieś mam swoją książeczkę ciążową w której przy każdej wizycie zapisywana była waga. Może też masz taką? Pewnie jabym miała drugie bobo pod serduszkiem to bym sobie porównała to i owo 😁

Ojoj ta waga. 🙃 Do dziś nie doszłam do tej wagi sprzed ciąży... Dziecko tyle ze mnie wyssało, że ciągle mi brakuje przybrać parę kilo. 🤢

• Mamusie
Sathi napisał(a):
leniuch napisał(a):
MammaMia ja gdzieś mam swoją książeczkę ciążową w której przy każdej wizycie zapisywana była waga. Może też masz taką? Pewnie jabym miała drugie bobo pod serduszkiem to bym sobie porównała to i owo 😁

Ojoj ta waga. 🙃 Do dziś nie doszłam do tej wagi sprzed ciąży... Dziecko tyle ze mnie wyssało, że ciągle mi brakuje przybrać parę kilo. 🤢

shati ja znam sposob aby przybrac pare kilo 😜 baaa!! nawet parenascie 😉
Ciekawe czy nastepne malenstwo zostawi mi troszke cialka to tu, to tam (czytaj w cycuchach) 😉

• Mamusie
Dziewczyny wpadacie tu czasem???
chce sie pochwalic, ze dwa dni temu poczulam ruchy maluszka 😁
Do tego jeszcze w przyszla niedziele smigamy na wakacje do Turcji wiec odliczam dni i godziny aby tylko uciec z tej zimnej i deszczowej Irlandii brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrro "
Mia coraz wiecej mowi wczoraj zaczela do mnie mowic "choć" 🙂 poza tym jeszcze mowi : lala, kap-kap na deszcz, tap-tam na tupanie kaloszkami w kaluzy 🙂, Czesć, ciocia...
Juz po wakacjach bede miec sprawnego kompa wiec sie odezwe tam u nas 😁

• Mamusie
mamma-mia napisał(a):
Dziewczyny wpadacie tu czasem???
chce sie pochwalic, ze dwa dni temu poczulam ruchy maluszka 😁
Do tego jeszcze w przyszla niedziele smigamy na wakacje do Turcji wiec odliczam dni i godziny aby tylko uciec z tej zimnej i deszczowej Irlandii brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrro "
Mia coraz wiecej mowi wczoraj zaczela do mnie mowic "choć" 🙂 poza tym jeszcze mowi : lala, kap-kap na deszcz, tap-tam na tupanie kaloszkami w kaluzy 🙂, Czesć, ciocia...
Juz po wakacjach bede miec sprawnego kompa wiec sie odezwe tam u nas 😁

Wpdacie, wpadacie 🙂 Gratulacje kochana!! To takie fajne poczuć ruchy po raz pierwszy, prawda? 🙂
Maj bąbel też zaczyna coraz więcej z tym mówieniem. Jedne po polsku, jedne po angielsku. Na auto móowi 'ato', na ptaszki - taci, na lolly (ice-lolly) mówi 'loliś', please = piiiiiś, proszę = prosie (z akcentem na E 😜), sit down to 'pitau' haha a dosłownie na dniach zaczął wolać za ciasteczkiem - biscuit, ale nie umiem teraz powtórzyć 😮 Takie pojedyncze słówka, zdania jeszcze sam nie sklecił oprócz 'łaaaciśś?' - czyli what's this 😜. Liczyć umie od 1-10 po angielski nawet mu wychodzi, po polsku z moją pomocą, muszę po prostu zacząć po polsku i wtedy się rozkręca 😉 A smiesznie dzis było jak tata wozil go w taczce po ogródku. Oskarek miał ubaw, że hej! I w pewnym momencie mężuś taczke zatrzymał, a mały na cale gardło krzyknął w moim kierunku, uderzając jednocześnie ręką po taczce: 'Mamiiiiiiinia pitauuu!!'. SIADAJ MAMUNIA! - dziecko rozkazało 😁 Nie posłuchałam jednak 😉

• Mamusie
Mamma-mia super. 🙂 No to teraz będzie z brzuszkiem lepsza komunikacja... hi, hi. 😉
O to ładnie już Mia nawija, coraz więcej, coraz więcej... 😉
Ach i udanego wyjazdu! 🙂

U nas Witek nauczył się liczyć. Do trzech. 😉 Tak śmiesznie pokazuje paluszkiem i odlicza "jeeejaaa..." (jeedeen), "deejaaa..." (dwaaa), "teeejaaa..." (trzyy). 😁 Pokazuje coś i mówi "dede" (jeden), albo "da" (dwa) na dwie rzeczy i "ti" (trzy) na trzy.
Zdziwił mnie dziś zwłaszcza, jak dawałam mu tran i zawsze odliczam łyżeczki. I na końcu spytałam się ile dostałeś łyżeczek? A on: da (dwa), czyli zgadza się. 🤪

• Mamusie
No ładnie ale się udałam!
Wcodziłam tu kilka razy dziennie i nie wiedziałam nowych postów. I tak sobie myśle pouciekały mi te mamuśki... a tu dziś patrze mi otwiera się ciągle na stronie nr 5 a nie na bierząco ostatni post 😁
Gapcio ze mnie!
MammaMIa ale super, ach przeżywać to jeszcze raz.

Oluś na trzy mowi "czy", koniec - onie, weź - eś, mowi też dziesięć i dziękuję i wiele wiele innych. Najfajniejsze jest to że można się już z nim dogadać i prawie wszystko rozumie.
Nie daje się już karmić, woli robić to sam.

• Mamusie
koko napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 Ja też urodziłam w listopadzie 2009 r. Zatem pozwoliłam sobie zapisać się do waszego grona 🙂

Cześć Koko! 🙂
A którego dokładnie urodziłaś? Kurcze, nie mogę za wiele wywnioskować o Twoim małym Listopadku z Twojego profilu. 😉

• Mamusie
To tylko dwa dni różnicy są między naszymi smykami! 😆 Fajnie. 🙂 Szkoda, że nie trafiłaś do nas wcześniej na Brzusku. 😉

Jak tam Twój mały? Dużo już próbuje mówić? 🙂 Posyłasz, albo masz zamiar posłać go do żłobka? 🙂

Byłam na brzuszku ale na grudzień. Kiedyś nawet zastanawiałam się żeby zaglądać na listopad skoro urodziłam ale jakoś nie mogłam się przełamać ☺️
Mój mały mówi " po swojemu" 😁 Słowa bardziej zrozumiałe to : tata, mama, daj, baba. Dużo rozumie i dużo chciałby powiedzieć ale jeszcze nie potrafi. Słyszałam, że dziewczynki szybciej mówią ale to chyba nie ma reguły.

Do żłobka nie pójdzie bo ja siedzę w domu bo w drodze jest rodzeństwo Mikusia 🙂 Szykujemy się na styczeń 2012 🙂

A Witoldek uczęszcza do żłobka?

• Mamusie
He, he, no u nas w Listopadkach też była np. mamusia, która urodziła wcześniej - w pażdzierniku. 😉 Zdarza się. 😜
no to mój będzie gadał właśnie podobnie. Krótkie słowa + swój własny słownik + gestykulacja. 😉

U nas póki co Wicio do żłobka nie chodzi, a nie wiem co będzie na jesień - nie miałam w planach go posłania, ale obawiam się, że będę musiała pomyśleć nad jakąś formą opieki dla małego...

Na styczeń powiadasz? Może na Sylwestra? 😜