Skocz do zawartości

..:: Listopadówki 2009 ::.. | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Leniuszku jest taka seria książeczek z twardymi stronami "Obrazki dla maluchów", mamy z niej już kilka, Witek bardzo je lubi. 🙂 Jest w nich sporo obrazków, często takie zwykłe, życiowe, dużo można na nich sytuacji tłumaczyć. Np. ostatnio lekarza, czy dentystę, a nawet chorobę tłumaczyłam małemu. 😉 No i przyszedł czas na święta: "Obrazki dla maluchów. - Boże Narodzenie". Wiem, że najwięcej z tej serii książeczek znajduję w Carrefour'ze. 🙂

Co do rymowanek typu Tuwim i Brzechwa to polecam jeszcze pozycje Agnieszki Frączek. 🙂 Także pozycje Wandy Chotomskiej oraz córki - Ewy Chotomskiej. 🙂 (Mimo, że wątpię by czasem niektóre rzeczy z tych czytanych-wierszowanych Wić rozumiał, ale ogólnie, że lubi się do mnie przytulić na łóżku i wsłuchiwać w ich rytm to jest fajne. 🙂 Za to te prostsze, jak seria powyżej bardziej go angażują. 😉 Może je "sam" czytać. 😜)

• Odpowiedzi 730
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Otlesiu stolik bombowy! 🙂 Ech, żeby mój się tak do malowania rwał, to bym mu kupiła... Ale on tak na kilka sekund maluje i zaraz się nudzi. 🥴 Co, hm, wiadomo, troszkę mnie boli. ☺️ 🥴
A głosowanie zakończone, nie wygrałam akurat, trudno. 😉 Ale i tak wielkie dzięki za głosy! 🙂

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂

My już w Polsce 🙂 Mała wniebowzięta 🙂 ale dzisiaj cosik rozwolnienie na wieczór dostała,i jeszcze nie śpi 😞 ale nic poza tym się nie dzieje,także myślę że jakieś jedzonko zaszkodziło.

Vanesska mierzy niecałe 95cm ,i waży 13,9kg.

Haniu gratuluję 🙂

Karola super ten stoliczek jest 🙂 Vanessitka uwielbia gryzdać hehe wszystkim czym się da 🙂

Na Mikołaja szału nie będzie,coś słodkiego i może Konika Pony bo lubi 🙂 i do tego piłeczkę,zobaczę jeszcze.
A na gwiazdkę myślę i nie mogę wymyślić 😞 me dziecię nie jest wymagające,do sklepu jak wchodzi to albo kredki,albo gumeczki do włosów,albo konik,i co najważniejsze piłki,i nic więcej...A ze słodkiego to kinder jajko i też koniec nic więcej nie chce i wychodzi ze sklepu.
Także mam problem,bo bym chciała coś fajnego i coś co się spodoba heh.

Lubi jak czytam bajeczki na dobranoc,ostatnio kupiłam "Dobranocki dl Dziewczynek",bardzo fajna jest 🙂

Pozdrawiamy :*

• Mamusie
Gosiu Vanesska wysoka dziewczynka. 🙂
O, jajka kinder to Wić też uwielbia. 😜

Ja też się ciągle zastanawiam co pod choinkę. 🤔 Święta spędzimy z moimi rodzicami, to ewentualnie może mogłabym ich namówić na jeden wspólny prezent dla małego... Tylko co? 😮 Myślałam o autku (Zygzaku 😉) zdalnie sterowanym. Albo reklamują teraz takie auto z którego wyjeżdżają inne autka... O tyle mam łatwo, że wiem, że Wicia zachwyci każde autko. 😁 😉

Sandra jak Mia reaguje na siostrzyczkę? 🙂 Pomaga? 😉

• Mamusie
To wychodzi że moja córcia jest najmniejsza bo 88cm mieisac po urodzianch :P bo troche an bilans zasaplismy, ale przynajmniej wagowo dorównuje waszym dzieciaczkom bo wazy 13kg 🙂

Sandra opisz ajk tam dzien mija z 2 dzieciaczków 🙂

ja do lekarza sie wybieram za tydzien to bedzie okolo 6 tygodnia nie wiem czy coś bedzie juz widac 🙂 2 testy pozytywne a @ brak wiec mysle ze to ciaza 🙂 ale jak lekarz potwierdzi to bede sie jzu naprawde cieszyc 🙂

stolik do rysowania jest naprawde super ale ogladam cene i to koszt okolo 200zł 😞 wiec chyab go nie kupie a skzoda bo naprawde swietny

• Mamusie
po pierwsze zagadka:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/siostrzyczki.jpg/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/9940/siostrzyczki.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

nagroda glowna buziak od obu siostr 😉

A wiec tak:
Mia jest zakochana w swojej malej siostrze, kazdy dostepny moment wykorzystuje zeby dac buziaka malenstwu i jest taka delikatna, ze az nie moge uwierzyc ze dwulatka potrafi taka byc!! 🤪 Jestem najszczesliwsza mama pod sloncem!!! Jedyny problem polega na podzieleniu sie swoim lezaczkiem-bujaczkiem ale juz nad tym pracujemy 😉
Tia spi nawet ładnie - karmei ja co 3-4 godziny oczywiscie cycem 🙂 Ma swoja pore buszowania, ktora przypada miedzy 1a 3 w nocy (tak jak to buszowala w brzuszku) no ale probuje ja troche przestawic, choc wybudzic ja w ciagu dnia graniczy z cudem a jeszcze wiekszym cudem jest ja zajac by nie usnela znow 😜 Wczoraj zaliczylismy 15min spacer 😁
A Mia powtarza kazdy wyraz jaki uslyszy!!! Musimy na prawde uwazac!! 😉 a tak jest przekochana choc miewa dni buntu jak na dwulatka przystalo 😉
no teraz musze dostosowac pory drzemek do obu i mysle, ze bedzie git 😜
Teraz jestem pozytywnie nastawiona, moze dlatego, ze calym domem zajmuja sie moi rodzice....
A co tam u Was?

• Mamusie
Kurczę Sandra zazdroszczę 😞 też bym chciała jeszcze jedną dzidzię ale wiele czynników w moim życiu jest przeciwko 😞 echhh

Mia jest po prawej 😉 (zasłonięty miś 😉,tak myślę 😉 Mia była mniejsza o ile dobrze pamiętam 🙂

A podobne do Siebie,szok 🙂

Założyłaś już Agu dla Tii?? 🙂

• Mamusie
a ja powiem odwrotnie 🙂 Mia jest po naszej lewej 🙂 a Tia po prawej, sa nielmalż eidentyczne ale jednak obstawiam że mia to dziewczynka z osłoniętym misiem 🙂Sandra a teraz rozwiąż te zagadkę bo coś mi się wydaje że to aj te buziaki dostane 🙂

jak taki stoliczek znajde w takiej atrakcyjenj cenie to od razu kupie 🙂

• Mamusie
cześć!
SANDRA gratulacje WOOOOOW!!!! super teraz macie- w domu dwa dzidziolki 🤪
pozdobne strasznie do siebie ja obstawiam, że Mia po prawej stronie 🙂

a pamiętasz jak mówiłam, że będzie druga dziewczynka? moja intuicja po raz kolejny nie zawiodla 😜

Sandra a jak się czujesz ? wszystko w porządku? doszłaś już do siebie? a jak Twój P? teraz ma 3 baby w domu 😁

HANIU - gratuluje! 🙃 super! to będziesz pewnie miała termin jak moja siostra, na lipiec, tak? czekam na wieści z usg!

kupi:łam pod choinkę mikser elektryczny i małe autko, może coś jeszcze dorzucę. Na chwilę obecną nie mam gdzie trzymać tych wszystkich zabawek, już część spakowałam i zaniosłam do naszego pomieszczenia gospodarczego.

SATHI- a jak Twoje miesiączkowania? nadal takie bolesne?

Ciekawe jak tam Iwona się odnalazla w Anglii, ma ktoś z nia kontakt?
GOSIU a Ty wiesz co u niej? może kontaktowała się z Tobą przez tel?

• Mamusie
Beatko termin sama sobie wyliczyłam według kalkulatora ciąży an necie na 3 sierpnia ale pewnie tak jak w pierwszej ciąży przez moje 2 macice zapewne urodzę około 38 tc jeśli lekarz potwierdzi ciążę 🙂 do lekarza wybieram się w przyszły czwartek to będzie początek 6 tygodnia i nei wiem czy już zobacze dziecko i czy serduszko bedzie już biło 🙂 mam nadzieje ze tak 🙂

• Mamusie
maiha napisał(a):
Beatko termin sama sobie wyliczyłam według kalkulatora ciąży an necie na 3 sierpnia ale pewnie tak jak w pierwszej ciąży przez moje 2 macice zapewne urodzę około 38 tc jeśli lekarz potwierdzi ciążę 🙂 do lekarza wybieram się w przyszły czwartek to będzie początek 6 tygodnia i nei wiem czy już zobacze dziecko i czy serduszko bedzie już biło 🙂 mam nadzieje ze tak 🙂

Haniu ja pamiętam pierwsze moje USG w 5t6d i nie było nic widać tylko jajeczko 😞 i nawet nie mogła stwierdzić czy jest zapłodnione 😞 a serduszko usłyszałam po raz pierwszy w 9t2d 🙂 wtedy to była mała fasolka 🙂

• Mamusie
Maiha to czekamy koniecznie na wieści po wizycie u lekarza! 🙂
Wić w sklepie jeszcze o nic nie krzyczał... 😉

Mamma-mia
masz dwie kropelki wody! 😁 Na tym zdjęciu jak bliźniaczki, he, he. 😉
He, he, podobnie jak Beatka obstawiałam drugą dziewuszkę! 😜

Leniuszku mata całkiem ciekawa. 🙂 Dla mnie jedyny minus to - ekran. 😉 Bo staram się z tym "panem" ograniczać kontakt. 😉

Beatko moje okresy, ech, dalej rozregulowane i bolesne. 😞
Ale pisz lepiej co z Szymkiem? Znaleźliście specjalistę, byliście już u jakiegoś? 🤨

• Mamusie
Gosiu wiem że prawdopodobnie nic na usg nie będzie jeszcze widać, miałam dylemat czy isc teraz w przyszły czwartek czy za 2 tygodnie ale troche boli mnie jajnik i podbrzusze, chce zeby lekarz stwierdził ciąze bo jak wiesz mam 2 macice a do tego jeszcze niedoczynnosc tarczycy wiec jak tylko lekarz potwierdzi ciaze musze isc do endokrynologa zrobic badanie tarczycy i dostaosowac leki bo w ciazy hormon tarczycy szaleje i trzeba go unormowac i cala ciąże kontrolowac, d;atego postanowialam ze musze isc do elkazra juz teraz w 6tc