Skocz do zawartości

..:: Listopadówki 2009 ::.. | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 730
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Leniuszku jejku u nas też ciężko z kasą... ale jakoś starajcie się sobie nie psuć tym świąt... 😞

Mamma-mia no właśnie też się zastanawiam nad pozbyciem krzesełka - grata... 🤨 ale z drugiej strony czasem mogę "unieruchomić" w nim małego, czymś zająć, a sama coś porobić w kuchni, mając go w bezpiecznym, jednym miejscu... 😉
Aj a Święta to jednak atmosfera najwięcej bierze się z ludzi ich nastawienia, a nie ozdóbek, jedzenia, etc. ... 🙂 To dodatki. 😉

Beatko aż się boję zajrzeć na tego linka... 🤪 Pewnie się podjaram, a mój M mnie zgasi, po ostatnim 5ątym przypaleniu garnka z niedopilnowanym mlekiem i 2krotnym prawie spaleniu czajnika... 😞 😞 Najgorsze, że ostatnio poza tymi przypadkami to jakoś makabrycznie, kompletnie nic mi w kuchni nie wychodzi. 😞 ☺️

• Mamusie
Beatko zajrzalam na teg bloga tylko na sekunde, bo moj syn mi przeszkodzil (jak zwykle zreszta) i cudowne (a pewnei i przepyszne) tam sa przepisy. Z tym ze czy łatwo sie je robi i jakie skladniki mam nadzieje ze dostepne w kazdym slepie?

Oj Sathi... to zwykłe, chwilowe zamyślenie spowodowało te drobne wypadki 🙂. Moze zwyczajnie nie lubisz siedziec w garach? A to wcale nie jest problem bo twoj M lubi to robic wiec jest rownowaga w przyrodzie.

Dzisiaj moj M idzie z Olkiem na kontrole. Ciekawa jestem czy juz moze pojsc do przedszkola. Oby bo trzeba zakupy porobic z wozkiem to ciezko bedzie tym bardzej jak Olo bedzie jescze chory. A tego mojego samochoodu jeszcze nie zrobili (od sierpnia!) szlag mnie trafia ale tak to jest jak czlowiek chce przyoszczedzic... i liczy na znajomych.

• Mamusie
Sathi ja tez kiedyś spaliłam czajnik i garnek wraz z ziemniakami- zapomnialam o nich po prostu ☺️ zresztą gotuję dopiero od 3 lat wcześniej była masakra....
jak w przepisie było napisane " sprawdzić czy olej się rozgrzał i smażyć", no to sobei mysślę jak tu sprawdzić ... i palucha włożylam do oleju żeby sprawdzić- ROZGRZANY BYŁ! OJ BARDZO!
😁

Sandro prosz Cie, nie gadaj glupot, takie cuda robisz na urodziny Mii, ze szok! 🤪 jaka marna kucharka

• Mamusie
Asiu zależy co chcesz zrobić, oczywiście neiktóre sa banalnie proste, szybkie i pyszne a niektóre mają skaldniki droższe lub mniej spotykane ale tam tyle tego jest, że napewno każdy znajdzie coś dla siebie 😜 napewno większośc przepisów jest z łatwo dostepnymi składnikami 🙂

JAk zdrowie Olusia?

wczoraj wieczorem urodzila synka moja przyjaciółka 🤪
urodziła siłami natury i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że dziecko waży 4600 kg 🤪 🤪 🤪 i 58 długości, zdrowy 10 pkt a mamuska się całkiem dobrze czuje 🙃

• Mamusie
No co fakt, to fakt, nie lubię siedzieć w garach. 😜 Ale lubię wymyślać, co inni mogą w tych garach zrobić, hi, hi. Choć sama próbuję... ale jak pisałam z marnym skutkiem. Ech, większość moich "wyczynów" to już wręcz legenda towarzyska... ☺️

Leniuszku jak Oli po kontroli?

Beatko to sporego maluszka urodziła 🤪, ale grunt, że dała radę. 😉

• Mamusie
No i dalej siedzi Olek w domu bo podobno jeszcze pojednej stronie ma to zapalenie i znowu qurwa ten antybiotyk. Myslalam ze do przedszkola pojdzie to moj M pojdzie na zakupy a tu lipa. Musi czekac az ja z pracy wroce.
U mnie bigos wlasnie wstawiony, obiad tez, karp plywa na razie w wanie moje chłopaki spia a ja jutro mam Wigilie w pracy. Kupilam mojemu dziecku plasteline zeby sie czyms zajał.
Olek rozwalil nam laptopa tzn peklo nam to co trzyma ekran z jednej strony i teraz tak zwisa.
Mowilam juz ze potrafi sam "serfowac po necie"? Tzn sam potrafi wejsc w mozille aby otworzyc stroe startowa, pozniej rozwija sobie liste i wybiera You Tub. Porem wchodzi w ulubione i juz poziej jak po masle. Nawet ostartnio zauwazylam ze wylacza sobie reklamy, ktore pojazuka sie podczas wyswietlania teledysku.
Kurcze takie rzeczy umie i szybko mu przychodza ale do nocnika robic nie chce!

A i przyszed ten stolik dla Olusia. Jak dla mnie rewelacja! Zdejmusie sie blat i w srodku w stoliu sa farby, kredki flamastry, pedzelki i pojemniki na wode. Wyjmujesz to co potrzebujesz i zamykasz blat bo na gorze masz przygotowane wglebienia na kazda z tych rzeczy. Dodatkowo nozki sa skladane i mozna schowac go za szafe bo wyglada jak walizeczka
Beatko i co Szymonowi przepisali?

• Mamusie
Nosz... choróbska na Święta?! 😠 Beatko zdrówka dla Szymka! 😘 I Leniuszku zdrówka jeszcze dla Olka! 😘

Jutro z saaamego raana na bilans i szczepienie jedziemy.

U nas nie ma zmiłuj, lap i notebook to ważne narzędzia pracy rodziców, nie ma tu zabawy. 😉

• Mamusie
dziewczyny mam kupione prezenty 😁 ufffffffffffffffffffff
ale za to choinki nadal brak - byly pod koniec pazdziernika, caly listopad, pol grudnia a teraz wsiorbalo ani jednej zywej w doniczce 🥴 Jeszcze jutro zapolujemy na jakas jak nie to sztuczna 🤨 😞
Dziewczynki zdrowka dla dzieciaczkow!!! Jejku jak te dzieciaczki wam czesto choruja, moja Mia to byla moze chora ze 4-5 razy i to niezbyt powaznie (raz miala zapalenie oskrzeli a raz bakterie jelitowa i moze ze 2-3 razy lekki katar) ale tez fakt, ze nie chodzi do przedszkola a tam najpredzej cos sie zlapie... Jeszcze raz zdrowka!!!

Co do laptopow to Mia wie,ze to nie jest do zabawy i jak chce zeby jej cos wlaczyc - przewaznie samoloty albo pociagi 😮 to prosi o to! wyjatkiem jest jak podczas ogladania wylaczy jej sie wyswietlacz, wtedy dotknie touchpada i tyle 😜 Ma swojego laptopa - dzieciecego i ostatnio choc juz dogorewa to czesto jest w uzyciu 🙂 A pod choinke dostanie nic innego jak zestaw z ciuchcia bo u nas ciuchcie caly czas na czasie 😜
Ostatnio stosuje maly szantaz, ze jak nie bedzie sluchac ani jesc to Mikolaj nie przyniesie jej prezentow pod choinke - i muszep rzyznac ze dziala, tylko co ja zrobiep o swietach - heeheh 😉
A tak szczerze to jest grzeczna i kochana - az jestem w szoku, ze tak lagodnie przyjela pojawienie sie Tii 🙂 /tylko musze jej pilnowac bo zacalowuje siostrzyczke przy kazdej okazji a jej tulance i cmoki srednio sie Tii podobaja 😉 - no coz musie sie przyzwyczaic, przeceiz starsza siostra ja tak kocha 😉

• Mamusie
My po bilansie i szczepieniu na meningokoki. 🙂 Bardzo dzielnie je zniósł! Dostał chwilę przed czekoladkę (nasz sposób na mniej bolesne kłucie 😉) i obyło się bez płaczu. 🙂 Teraz waga wyszła 13,5 kg a wzrost 94 cm. I wszystko wporządku. 🙂

Mamma-mia może jeszcze się wam z tą choinką uda... oby! 🙂 Nasza (dziadkowa 😉) czeka w ogrodzie, w piątek mamy zamiar ją ubrać.

Wczoraj zaś wieczorem szalałam i szukałam dodatków do kiecki na sylwestra... Mój M mi je sprezentował pod choinkę, he, he. Dziś jeszcze też wyruszę na poszukiwania. 😜

• Mamusie
A ja musze uporać się z plastelina wklejona we włosy Olusia. probuje ja podgrzewac suszarka i sciagam po troszku papierem toaletowym. Mełego to boli i bidulek mi placze ale o dziwo nei ucieka.

Dzis kupilam stroj Mikolaja, ciekawa jestem reakcji mojego syna 🙂

Sathi, to wysoki jest Wituś!

• Mamusie
Dziewczynki, dzieciaczki listopadziaki i Wasze rodzinki i my zyczymy Wam udanych, Zdrowych, Radosnych Swiat!!! Zyczymy Wam abyscie byli przynajmniej tak szczesliwi jak my jestesmy 😁
A to dwie moje "Mikołajki" - najpiekniejsze prezenty jakie moglam dostac 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/21/66851214.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/2156/66851214.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Cześć mamusie 🙂 nie odzywałam się trochę ale trochę się działo tak po skrócie to spędziłam kilka dni w szpitalu przez plamienia-przy wypisie lekarz powiedział że dziecko ma za niskie tętno (60uderzeń/min) i prawdopodobnie nie utrzymam ciąży 😞 załamałam się, we wtorek wyszłam ze szpitala a w czwartek poszłam do swojego lekarza-mój lekarz zrobił usg i powiedział że wszystko jest w porządku a tętno maluszka to 140 uderzeń /min, maleństwo miało 11 mm i już było super widać na usg 🙂 więc spędziłam miłe święta 🙂 choć co przepłakałam to moje 😞
dziś byłam u endokrynologa i przyjął mnie o dziwo od ręki (chodzę na NFZ) więc na początku stycznia badania tarczycy i dobranie leków i witamin
co do ciąży to mam straszne mdłości-rano nawet kilka razy wymiotuje wieczorem jem pierwszy i ostatni posiłek bo nic nie mogę przełknąć

Sandra dziewczynki są urocze-i oby to jednak nie była skaza u Tii

Moja Nadia ma wysypkę i chyba to manadaynki sa winne bo sporo ich zjadała

• Mamusie
Maiha najważniejsze, że teraz wiesz, że wszystko dobrze. 😘 🙂 Choć co fakt, co się nacierpiałaś to Twoje. 😞

Mamma-mia oby jednak to nie okazała się skaza... po raz drugi.

Beatko w tegoroczne święta pękałam głównie od nadmiaru ciast. 🤪 Moja mama oszalała i zrobiła ich kilka, a jeszcze co do kogoś się wpadło - to też ciacho... o rany! 🙃

Nie wiem czy Witkowi nie idą ząbki... Jemu zawsze tak wolno i długo szły... I teraz miewa takie jakby chwile pobolewania, że łapie się za buźkę, albo je i przestaje i wkłada paluszki, popłakuje... 🤨

A dziś nie było nas, a mój mały terrorysta rządził dziadkami (rodzicami mojego M; wczoraj do nich przyjechaliśmy)! Ani się na dwór nie pozwolił wziąć, ani do wanny wsadzić! SZOK. 😮 Muszę go jutro chyba dopilnować, bo coś mi się zdaje, że za bardzo już czuje, że może tu rządzić, jak rodziców nie ma. 😠

• Mamusie
shati- czyzby ten bunt dwulatka opetal Wicia?? a moze to wszystko przez te zabki?? - nerwa ma bo go boli i jest na NIE caly?!

maiha - no to cie ladnie nastraszyli - zdrowka wam zycze i czekamy na fotki dzidziolka i brzucholka 🙂

Ja w te swieta sobie nie pojadlam tak jakbym chciala no ale czego sie nie robi dla dzieci 😉 Jeszcze tyle swiat przed nami 🙂

Mia przestala plakac w nocy no i mamy dwie sliczne trojeczki - jedna u gory i jedna na dole 😁
budzi sie jeszcze czasem ale tlyko dlatego, ze sie odkrywa i jej zimno...

Tia nadal wysypana - wyglada mi to na skaze jak nic :/

• Mamusie
Sandra co masz zamiar zrobić z tą wysypką Tii? Idziecie do lekarza? Zaczęłaś już dietę na skazę? 🤨
Ach i gratulacje kolejnych ząbków dla Mii! 🙂

U nas też ząbki pewnie też swoje robią, ale myślę, że trochę dziadki same sobie winne. 😉 No i bunt dwulatka, normalne. 😉 My się z nim nie certolimy, podobnie moi rodzice, nawet jeśliby chcieli to z różnych przyczyn nie mogą sobie pozwolić by mały im wlazł na głowę. Co innego tutaj. I zaczynają być po prostu widoczne tego skutki - wystarczył wczoraj brak nas-rodziców, a mały rządzi! Bo dziadki jak ma humory to mu nadskakują, a jeszcze gorzej ustępują i robią wszystko jak chce... jak chce dwulatek! Nosz! 😠 Zero granic, a jednak czego jak czego, ale granic dwulatek potrzebuje!
Aj, sorry, że tak się wyżalam. 😜 W sumie ja wiem, że oni tylko chcą aby było super i dobrze, ale to wychodzi na opak.