Skocz do zawartości

..:: Listopadówki 2009 ::.. | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 730
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Hej my szykujemy się powolutku na wyjazd. Najlepsze jest to że zarezerwowalam domek ale wcześniej nie załatwiłam sobie kierowcy 🤢 i teraz mamy mały problem. Moj M pracuje w weekend wiec nie da rady nas zabrać. Kombinujemy jakieś osoby trzecie i albo pojedziemy jutro ponym popołudniem albo dopiero w niedziele rano.

Nie wiem jak to wszytsko wydzie trochę mój entuzjazm i radość minęły jak tak wszytsko pod górkę idzie. Jeszcze do tego posprzeczałam się z moim M. No i Oluś mi od 4 di daje do wiwatu. Chodzi i bez powodu marudzi. Nawet jak jest na dworzu wiec wydaje mi się ze musimy po prostu zmienić otoczenie i klimat moze jak odpoczniemy to będzie lepiej.

Być może idzie kolejna piątka.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusie
gosia82 napisał(a):
Bo chwilowo nie działa 😞

U. 😞 Co się stało? Trzymam kciuki za szybką naprawę... 😘

A póki co my znowu jutro raniutko w drogę... Tym razem tylko ja i mój Misiek. 🙂 A Wić zostaje "na służbie" u dziadków. 😉

• Mamusie
hej
my powoli szykujemy się na wesele
o dziwo udalo mi sie już kupic sukienke, teraz tylko nnie mam do nniej butów

A Olus ma faze nna wkładanie sobie palców wskazujących do uszu i tak chodzi i sobie cos gada
kupilam mu takie kredki swiecowe jakis najtannsze za 0,69zl a tyle ma z tym radosci i zabawy 🙂

Gosiu a jak tam u Was te zamieszki to blisko Ciebie?

• Mamusie
Hej Asieńko,no podobno jakieś 40minut drogi od Nas doszło do zamieszek ale do niewielkich,najbliższe to w Bristolua to już z niecałe dwie godziny drogi od Nas 🙂 także daleko heh,to w Anglii doszło do zamieszek,Walia jest wolna od tego 🙂 śmiałam się dzisiaj że na Walii są Murzyni bardziej cywilizowani hehe 😁

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusie
leniuch napisał(a):
hej jak probowalam wesc tam w ciagu dnia to widzialam komunikat< że:
z powodu braku srodkow forum zostae zamkniete nie wiadomo na jak dlugo.

czy cos takiego :/

Czyżby jednak?... 😞 Ale to jeszcze ewentualnie Gosia nam jeszcze powie co się stało jak tu zajrzy. 🤨 Mnie nie wyświetliło takiego komunikatu.

• Mamusie
No wlasnie mi tez sie to wyswietla
A chcialam sie Was zapytac bo od 3 dni nie karmie juz malego piersia i cycuchy mam takie wielkie i obolale od naplywu mleka co mam robic by nie doszlo do jakiegos zapalenia?
Drugie pytanie jak wasze dzieci w nocy zasypiaja,klada sie do lozeczka i same usypiaja?Ja to musze lezec kolo Szymona, dac mu moja reke zeby wiedzial ze jestem obok i co onwstaje i z takim zapytaniem mowi mama tzn.sprawdza czy jestem to odpowiadam mu ze tak i po jakims czasie usypia.
Asiu a jak Olus bez smoka?My odstawilismy cyca, ale smoka to nie mam pojecia jak mu zabrac???Gdybyscie cos wiedzialy odezwijcie sie!!

• Mamusie
Marzi12 z piersiami Ci nie poradzę... 🤨 Choć chyba powinnaś na zdrowy rozsądek odsączyć ręcznie to mleko, chociaż tyle, aby mieć ulgę, nie?... A czytałaś coś w necie?
Z zasypianiem jest różnie - tzn. zależy od wielu głównie od tego czy jest śpiący czy nie. 😉 Raz zaśnie od ręki, tzn., że położony po chwili śpi. Czasem go kładę i słyszę, że się jeszcze sam bawi w łóżeczku, to mu pozwalam, ale po chwili go upominam, że ma iść spać. W kryzysowe wieczory rzeczywiście trzeba z nim poleżeć na naszym łóżku aż się wyszumi, albo poczytać mu i go wyciszyć; pośpiewać.

My byliśmy wczoraj pierwszy raz z Wiciem u dentysty... Wiem, że późno i mi trochę wstyd... ☺️ W każdym razie wszystko w porządku, dentystka naliczyła ząbków 18naście, z czego ten 18nasty właśnie w trakcie wychodzenia. Czyli jeszcze dwa do full kompletu. 😉

• Mamusie
marzi12 napisał(a):
Hej i co wiadomo co z naszym forum?

Cicho sza. 😞 Też dalej nie mogę wejść, Gosia milczy. Albo jeszcze poczekamy, a jak nie to trzeba będzie pozawracać głowę Gosi... 🤨

U nas dziś pakowanie i wyjazd. Ech. Ale za to za dnia piękna pogoda się zapowiada. 🙂 Uwielbiam taką pogodną jesień! 😎