Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hey..wkoncu was znalazlam....uffff..kubusiowi wkoncu wyszly 2 zabki...ale nie chce chodzic;* 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞za 2 dni ma roczek....kawal faceta 😉ja 2 dni temu sie zabezpieczylam spirala ktora uniemozliwia ciaze przez 5 lat...kosztowala az 1200zl...ale jest 100%sa tez tansze spirale ale nie sa 100%....chociaz jestem juz spokojna,,,jakbym wczesniej planowala ciaze to ide no gina i mi ja sciaga i po problemie.....musze dziewczyny skaczyc szkole...jakos sie odbic....we wrzesniu na prawko.....tydz temu babcia z ktora mieszkalismy umarla....plakalam na pogrzebie ze az slabo mometami mi sie robilo...masakra.....a ja po tym poronieniu dalej mam glupia wydzieline...krew i brazowe....tak samo jak mialam po pierwszym poronieniu....do okresu dopiero wrocilam po 7miesiacach!!!!!!!ale teraz mam spirale i moge miec slaby okres....lub wogole jak moja siostra....

• Mamusie
Kurcze, pozapominałam, co miałam wam napisać 😠
Jestem padnięta, najpierw długi spacer z małym, później robiłam przetwory. Teraz towarzystwo śpi, a ja mam wolne 🙂 Powinnam jeszcze wrzucić ogórki do gara na małosolne, bo czekają w zlewie, ale jakoś nie chce mi się już...

• Mamusie
Hej
Justi wkleje wam fotki jak zgram od mojej siostry bo na moim krecilismy filmik,a jej pstrykalismy foty,co do tortu to nie wyszedl idealnie bylo wtedy ponad 30 st i duchota wiec wszystko sie rozplywalo,ledwo go przekroilysmy,rolada byla czekoladowa,ale nie posmarowalysmy calej bita smietana bo wszystko splywalo,tylko miala takie falbanki smietankowe,zreszta byla pozno przywieziona bo o 16 i chyba w tej cukierni slaba temp byla w lodowce bo sie cala rozplywala no i szybko robilysmy tego torta i wyszedl jak wyszedl jak bede miala fotki to wkleje,na 15 sierpnia zamowie torta w cukierni za duzo z tym paprania no i za duzo bedzie gosci wiec nie bedzie czasu na zabawe a tak bedzie tort gotowy i nie bedzie zadnej wpadkii 🙂
Edytko niewiem czy pisalam bo ogladalam focie i Emilka to sliczna dziewczynka i strasznie podobna do ciebie mala modelka,no i tort wyszedl super nasz nie byl taki piekny hehe ☺️
Eluniu slicznie Lenka wygladala w sukience marynarskiej zreszta strasznie mi sie takie podobaja ubranka marynarskie jaki dla dziewczynek tak i dla chlopcow 🙂No i sliczne prezenty dostala,a rowerek mamy podobnr moj M. dostal w pracy w spadku jakies 3 msc temu no i na poczatku mu sie podobala jazda a teraz jest wszystko beee... 🙂
Niewiem co mialam napisac... ☺️ Ide sie kapac lukne moze pozniej 🙂

• Mamusie
Ircia u nas tort też zaczął się później rozpływać bo też był upał. Zdjęcia były robione zaraz po jego zrobieniu 😉 Potem był schowany w lodówce u teściów, a jak Mariusz przenosił go 200m dalej do moich rodziców i postał pół godziny poza lodówką (bo moi rodzice mieli za wąską lodówkę i blacha się nie mieściła) to też trochę pływał hehhehe 😜

A 15 sierpnia znowu wyprawiacie roczek małemu czy to jakaś inna okazja, bo nie zrozumiałam za bardzo 🤔 ☺️

• Mamusie
Edytko 15 sierpnia mamy msze w kosciele bo u nas niema tak na zawolanie tylko sa zbiorowe roczki i tak szybko sie zalapalismy,nie mielismy zamiaru go robic,no ale okazalo sie ze chrzestni musza byc obowiazkowo wiec musimy zrobic siora to jest caly czas u nas i zaden to gosc hehe,ale z chrzestnym sie rzadko schodzimy wiec wypada ich zaprosic tym bardziej ze msza jest na 11 i musze zaczac od obiadu no i wspaniala babcie tez zaprosimy(ciekawe czy przyj bo na urodziny nawet nie zadz,ale niemam zalu bo pewnie niewie kiedy je mial w nosie to mam).Wogole z nami maja jeszcze 2 nasze kolezanki roczek i tez sa zle,ze akurat zrobil je szanowny ksiadz 15 w to swieto zawsze sa w soboty o 16 i polgodzinna msza,a tak ciekawe jak dzieciaki zniosa godzinna msze...No ale coz mus to mus.....

• Mamusie
czesc mamusie

My rowniez mamy msze dla Wojtusia podobnie jak u Irci jest raz w miesiacu (chrzty i roczki) u nas akurat w ostatnia niedziele miesiaca juuuupi wiec dokladnie w Dniu urodzin bąbla 😉

Irciu , Ellie, Amelko nie odpuszcze Wam czekam na foteczki 🙂

Edytko My nie skorzystalismy z tego gruopona ☺️
Ja bylam tam na sushi kiedys wam pisalam
mam nadzieje,ze macie GPS-a bo ciezko jest tam trafic bez neigo
no chyba,ze znacie te terewny
mam nadzieje,ze bedzie inna okazja i sie spotkamy MUSIMY KONIECZNIE
kurcze przeciez az tak daleko nie mieszkamy od siebie . . .
a poki co doszlo ttylko do jednego spotkania brzuszkowego 😞 wsrod lipcowych mamus

• Mamusie
Justi szkoda...myślałam, że się wkońcu spotkamy...

Mamy GPSa więc myślę że nie będzie problemu...
Ale nie wiem, czy uda nam się pojechać w ten weekend, bo M. od prawie dwóch tygodni ma stan zaplnyw organiźmie i za bardzo nie wiadomo co mu jest 🥴 Ma swędzące bąble które teraz zaczęły się powiększać w całe place napuchnięte 🤢 Laryngolog podejrzewa, że to od migdałków...Pojechał teraz do lekarza rodzinnego po skierowanie, bo szpital nie chciał go tak poprostu przyjąć...
ehhhh zawsze coś 😞

• Mamusie
Hej
Edytko u nas jest taki zwyczaj ze kazde dziecko ma msze roczkowa przewaznie w kosciolach jest tak jak u Justi raz w miesiacu,ale nasza parafia i ksiadz jest inny wiec mamy zbiorowe raz na 2-3 msce roczki!!!Ja myslalam ze wszedzie tak jest,no ale co kraj to inny obyczaj hehe.. 🙂Przewaznie jest tak ze sie nie zamawia tylko ksiadz wyczytuje kiedy jest taka msza i przychodzi sie z dzieckiem idzie do zakrysti uiszcza oplate i sklada podpisy,ale ja wolalam wiedziec wczesniej zeby zaprosic gosci dlatego bylismy sie spytac kiedy co i jak... 🙂
Dzisiaj na 17 idziemy do fryzjera z Kacprem trzymajcie kciuki,zeby nie bylo wielkiego ryku,ma juz taki busz na glowie ze nie mozna patrzec,i dlatego idziemy do fryzjera 😜 😉

• Mamusie
Powodzenia Irciu
oby Kacperek byl grzeczniutki tego ci zycze. . . byc moze bedzie to dla niego nowe miejsce wiec chwile czyms sie zainteresuje i zdazy mu fryzjerka obciac wloski
hehe u nas nie ma co obcinac ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
Irciu, my też musimy iść do fryzjera....chyba jakoś w tygodniu skoczę. Jakoś mi ten dzień tak szybko zlatuje że na nic nie mam czasu 😞 Po za moimi robótkami oczywiście 😉 czyli haftowaniem 😜
Justi, jak będę mogła już wklejać foty to coś wrzucę.
Lusiu, niezły ten mały chłopczyk. Ledwo mówi a już tyle znaków rozpoznaje!

Ale u nas skwar. Nie da się w ogóle spacerować. Byliśmy może godzinkę a później chwilę posiedzieliśmy na balkonie - na szczęście mamy w cieniu i jest przyjemny chłodek.

• Mamusie
Witajcie mamusie!
Sto lat dla wszystkich roczniaków.
Postaram się wkleić zaraz kilka zdjęć.

JUSTI- mieliśmy krem Nivea i jeszcze jeden ale nie pamiętam z jakiej firmy (już się skończył więc nie sprawdzę).A dzisiaj kupiłam z Garniera w sztyfcie- bardzo fajny.

Monia- chyba Ty pytałaś o strój kąpielowy Hani. Zakładałam małej pampersa do pływania i strój (zawsze miała coś na tyłku bo jestem przeciwniczką puszczania dzieci z gołym tyłkiem na piasek).