Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
TI CHYBA ICH SKLAD

mięso wieprzowe 93%(w tym mięso z szynki 53%) tłuszcz wieprzowy , skrobia ziemniaczana,
sól,białko sojowe, przyprawy i ich ekstrakty i aromaty, substancje wzmacniające smak i zapach:
glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, stabilizator E450, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu,
substancja konserwujaca : azotyn sodu, Alergeny 🤢oja

o nie sklad sie nie zgadza chyba no nic znajde poczytam i dam do degustacji M.

myslalam tez o tych gerberowych parowkach ale nie wiem czy ktoras z was je miala w sliczkach??
nie wiem czy sa w rosssmanie ? ja glownie tam zaopatruje sie w sloiczki ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
A takie są te butki
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/267/zdjcie165.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/974/zdjcie165.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/zdjcie163y.jpg/][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/1320/zdjcie163y.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Ich skład to:
mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, biało sojowe, aromaty, przyprawy, hydrlizat białka kukurydzianego, ekstrakt drożdżowy, skrobia ziemniaczana, regulatory kwasowości:cytrynian sodu, octan sodu; glukoza, przeciwutleniacz:izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca:azotyn sodu.Alergeny:soja.

One nie zawirają fosforanów i glutaminianu sodu

• Mamusie
Hej 🙂 Co do płytek i zdjęć to sama się jakiś czas temu dowiadywałam i nie jest zbyt wesoło. Najlepiej jednak mieć jakiś dodatkowy dysk zewnętrzny ale to też nie jest wcale pewne. Takie absolutne minimum to kilka kopii płytek, koniecznie firmowych i najlepiej różnych firm. No i niestety co kilka lat lepiej zrobić kolejną kopię. Jakie życie było proste jak zamiast plików trzymało się negatywy 😉

Co do butów, to trochę przeprosiliśmy się z naszymi Primigi bo od tego jednego dnia Staś już nigdy się w nich nie ślizgał. Do tego stopnia, że kupiłam na wyprzedaży podobne ich buty ale krótkie, na okres przejściowy. W naszym przypadku nieprzemakalność to podstawa, bo Stasiek włazi w każdą kałużę, najlepiej w taką do kolan 😉 No ale takie na wiosnę już ciepłą też musimy kupić i póki co jeszcze nie mam pomysłu. Patrzyłam po różnych wyprzedażach internetowych ale nie znalazłam nic ciekawego.

U nas z parówkami na razie luzik, bo Stasiowi nie smakują. A co do pasztetu, to może Lusia upieczesz Frankowi domowy pasztet? Wiedziałabyś co jest w środku a on miałby swoje ulubione jedzenie? A próbowałaś mu dawać mielone na zimno, tak do ręki? To trochę podobne do pasztetu, może by jadł?

Elunia, przykro mi bardzo z pracą 😞

• Mamusie
ELUNIA co sie stalo ze dostalas wypowiedzenie z pracy???cholerka no nie dobrze....Kubus to nie ma problemu z apetytem..je za dwóch....wlasnie sobie smacznie spi ze swoimi misiami...ja myslalam zeby na wiosne mu kupic adidaski....ale jeszcze sie zastanowie...Kubus tez ma popuchniete dziaselka i lapie sie za wszystko co ma pod reka i szoruje sobie w buzi...ehhh te nasze maluszki musza sie nameczyc...

• Mamusie
A, jeszcze z ciekawostek: Stasiek zaskoczył ostatnio na prównywanie. Przekłada przykrywki i mówi: duzia, mała, mała, duzia 🙂 Albo ogląda jakąś książeczkę, potem nagle łapie inną, znajduje jakieś zwierzątko w obu i krzyczy: Siamo! (to samo).

• Mamusie
Justi ja nie podawałam małej tych parówek z Gerbera, bo one są drobiowe, a my unikaliśmy dotychczas kurczaka w diecie małej, bo Emilka jest uczulona. Nie wiem, czy ona ma uczulenie tylko na kurczaka w słoiczkach, bo jak raz jej podałam takiego z naszego obiadu to nic jej nie obsypało...

• Mamusie
hahahah tutaj dzieci 🙂 sie rozgaduja hahaha
a ja sie ze zwyklego slowa mama ciesze 😁 😁 😁 😁 😁

po prostu tylko dlatego,ze mowi trudniejsze slowa jak dziadzia, babcia, a proste slowa mama nie 🥴 🥴 🥴

wlasnie Ania ma racje moze powinnas Lusiu Franiowi zrobic domowy pasztet czy mielone 😜

i tutaj Aniu prosze sie rowniez pochwalic swoja zdobycza dla Stasia z bucikow 😉
dziekuej z gory 🙃 🙃 🙃 🙃

Ja tylko zastanawiam sie nad rozmiarowka czy kupic rozmiar wieksze czy takie na styk ehh niby zimowe mielismy o 2 rozmiary za duze i tutaj byl to strzal w 10 tke i pewnie w przyszlym roku tez pod uwage wezme zimowe primigi 🙂

• Mamusie
Model Getulio-E. Na polskich stronach ich nie widzę już, to są takie tylko nasze są granatowe:
http://www.amazon.com/Primigi-Getulio-E-K-Boot-Toddler/dp/B004Q4CXVU
Przy czym one są ocieplane, czego nie wiedziałam przy zakupie. Zastanawiałam się czy ich nie oddać ale w końcu zdecydowaliśmy że na okres przejściowy ocieplane będą też ok, tylko bez skarpety.

• Mamusie
A wogóle ostatnio robię codziennie brzuszki. I mała była tym bardzo zafascynowana, aż wkońcu ja patrzę co ona robi, a ona kładzie się w tym samym miejscu co ja, zakłada ręce za kark, podnosi głowę i oddycha jak ja w czasie ćwiczeń 🤪 😁 😁 😁 Nagrałam nawet filmik, bo poprosiłam ją aby powtórzyła to, ale niestety nie pokażę wam, bo imageschack nie chce go odtworzyć...

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Niestety spotkanie z Monią nie doszło do skutku, miałam zarwaną nockę i po 13 wstaliśmy z Franiem. Teraz znów ma drzemkę, ale czuje się dobrze. Tak więc Monia, musimy innym razem się spotkać na przekazanie herbatek 🙂

Justi - paróweczki mam wysokiej jakości, nie jakieś tam taniochy za 7zł za kg, więc mam pewność, że daję mu to, co najlepsze. Nie kupowałam jeszcze tych z Sokołowa, ale z firm łódzkich, więc niestety ich nie dostaniecie u siebie 🙂 Chyba, że mają sieć w całym kraju 😜 A pasztet to mam roboty mojej mamy, z wątróbek drobiowych, taki w słoiczku, pychota. Mielone mam dla niego, z indyka z warzywami w środku, ale on za cholerę nie chce już ich jeść, chyba się przejadł czy co.... 😮 Zobaczę dzisiaj jak wstanie, to dodam mu do zupki jakiegoś mięska zblenderowanego.

Monia - z tego co wiem, trwałość zdjęć na płytach cd nie jest zbyt długa, polecam zgrać je na pen driva i sprawa załatwiona 🙂

Eluniu - bardzo mi przykro z powodu pracy 😞 Niedość, że pracowałaś za innych bez żadnych dni wolnych, to jeszcze tak cię potraktowali 😞 Ale wierze, że ze swoim doświadczeniem znajdziesz szybko pracę. Trzymam kciuki!!!

Edytko - śliczne buciki, jak też już mam na wiosnę, łodzkiej firmy Mazurek 🙂 Są skórzane i leciutkie. Ten model http://www.mazurek-buty.pl/products/40/p/406 . W kurteczkę też jesteśmy zaopatrzeni, jakiś czas temu R kupił małemu Gap'a.

• Mamusie
to dajj znac Lusiu kiedy ci pasuje 😁

Justii to sa te parówki co Edytka wkleiła zdjecie tylko pomyliłam się o 2% hehehe
i zapomniałam wcześniej napisać:Gratuluje pierwszego mama!!!!!

Eluniu, przykro mi z powodu twojej pracy. podali chociaż powód? bo u mnie znów wściekają się jak koleżanka ma chore dziecko i chodzi na zwolnienia.....

Edytko buciki super, bardzo mi sie podobają 😁

• Mamusie
Witam
W pracy przyczyny wypowiedzenia nie podali bo mają takie prawo jeżeli jest umowa na czas określony.
A do tego wszystkiego jeszcze nam się Lenka pochorowała bo ma anginę i siedzę z nią w domku na zwolnieniu. Przez dwa ostatnie miesiące nie chodziłam na L4 i tyrałam jak głupia a tu tak mnie potraktowali.