Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
No niestety czasu nie cofniemy...ale patrz na to ile jeszcze możesz zrobić w przyszłości 🙂 Wiem, że łatwo powiedzieć, a człowieka nachodzą takie myśli jak ciebie teraz...ale naprawdę jeszcze kupa życia przed nami 😉 Ja jak patrzę na moich rodziców wierzę, że przed 50-siątką też można się dobrze bawić 😉 Szczególnie jak odchowa się dzieci ma się więcej czasu na realizowanie swoich pragnień i marzeń 🙂

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
To nieprawda, że jak jest się matką to nie można wyjść. Czemu mamy być w tym względzie dyskryminowane. To, że raz na kiedy wyjdzie się na jakąś imprezę nie robi z nas wyrodnych matek. Jedyny problem to znaleźć na ten czas odpowiednią opiekę dla dziecka. I z tym nieraz może być problem...
Mój M. bez problemu zostaje z małą jak ja chcę się rozerwać, a jak chcemy wyjść razem to mamy do dyspozycji dziadków.
Pamiętajmy, wkońcu szczęśliwi rodzice = szczęśliwe dziecko 😉
Także kochana jak tylko twoi rodzice mają chęci aby ci pomóc i troszkę cię odciążyć to korzystaj i umów się z dawnymi znajomymi 🙂 Naprawdę dobrze robi taki reset 😎

• Mamusie
Też tak uważam, i powiedziałam wczoraj, że potrzebuję dla zdrowia psychicznego wyjść gdzies i się rozerwać. U nas rozchodzi się o to, że Franek nie chce zostawać z R, ale ostatnio wyszłam do sklepu i jakoś nie było dramatu. Nie chodzi mi, żeby wyjść na całą lub pół nocy, ale na trochę, bez dziecka.
R zarzuca mi, że to przeze mnie tak jest, bo śpię z małym i tak go nauczyłam, że tylko mama i nikt więcej. Tylko szkoda, że nie pamięta, jak miał nas w d...ie i balował sobie a ja siedziałam całymi dniami sama w domu z małym. Eh.....

• Mamusie
No tak najlepiej jest zrzucić winę na ciebie...a kto niby miał z Frankiem przebywać jak nie ty, skoro jego nie było przy was...ehhh brak słów 😠 😠 😠
Na twoim miejscu zostawiłabym małego z rodzicami, myślę, że oni nie będą ci robić z tego powodu wyrzutów jak R...
A poza tym aż wstydziłby się wogóle odzywać i mieć focha na to, że raz na ruski rok musi zostać sam z własnym dzieckiem!!!!!!!!!!!!!!!Tobie też się coś od życia należy!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
Nic uciekam kąpać Emi, a potem z M. oglądamy filmik na kinomaniaku "Piąty wymiar". Zapowiada się wporządku, coś jak "Efekt motyla". Lubię takie skomplikowane filmy.

Miłego i spokojnego wieczoru kochana i nie załamuj się, tu masz coś na otuchę 😘

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/542/1995.gif/][IMG]http://img542.imageshack.us/img542/8272/1995.gif[/IMG][/URL]

• Mamusie
Byliśmy dzisiaj po recepty na leki osłuchałam przy okazji Mikula jest w porządku ale póki charczy nie wolno nam odstawiać wziewów 😞 Ech jeszcze sie trochę z nimi pomęczymy bo już coraz mniej Mikołaj chce współpracować przy wziewach wyrywa się i płacze.A no i pytałam się przy charczeniu dziecko już nie zaraża.

• Mamusie
Koraliku to tak jak myślałam z tym zarażaniem 🙂 No i najważniejsze, że te wziewy pomagają, warto się przemęczyć 🙂

Elunia duzo zdrówka dla Lenki, obyście mogli wyjechać na święta 🙂

Ja dzisiaj miałam ciężki dzień, jakoś nic nie szło po mojej myśli...no i Emilka coś dzisiaj marudziła. Zrobiła mi dzisiaj numer stulecia, wzięła proszek do prania z łazienki jak akurat tam byłam (bo takto mała nie ma sama wstępu do łazienki) i rozsypała go w salonie na podłodze i dywanie 🤢 😠 Myślałam, że mnie krew zaleje...dobrze, że chociaż miałam końcówkę proszku bo takto niezłą bym miała jazdę...

• Mamusie
Oh Edytko - u nas nie pierwszy raz takie akcje się dzieją - a to wylana woda, wysypany ryż lub makaron i inne rzeczy. Ala takie uroki bycia dzieckiem 🙂

Ja dzisiaj wyrwałam się z domu na zakupy bez Franka. Obtarłam sobie nogi, bo miałam nowe, za małe buty (takie kupił mi R, chociaż wiedział, jakie mają być 🤔 ). No, ale liczę, że rozbiją mi się....no i kupiłam sobie fajną kurteczkę i takie tam pierdoły do domu 🙂 Wróciłam padnięta, a jeszcze musze rybę usmażyć i zrobić surówkę z kiszonej kapusty 🙂

Ale dzisiaj FRanek ma apetyt 🙂 Zjadł nawet 2 banany 🙂 - ale nie tylko 🙂

• Mamusie
Lusiu fajnie, że udało ci się wyrwać samej z domu i zrobić udane zakupy 🙂 Choć te obtarte nogi to niemiły dodatek 🤢

A my z M. właśnie skończyliśmy oglądać film "Baby blues" i jeszcze nie mogę wyjść z szoku 🤢 😲 😲 🥴 Film oparty na faktach o kobiecie, która wpadła w depresję poporodową i zamordowała swoje dzieci...jakaś masakra!!!! Jeszcze mam ciarki, aż cała się trzęsę... 😞

• Mamusie
Edytko - ty to masz pomysły na spędzenie chwil z mężem 😉 😁 Taki film....

Właśnie moje dziecię śpi, a ja gotuję zupke pieczarkową, którą zamierzam podac też młodemu, ale bez pieczarek 🙂 Mam nadzieję, że mu zasmakuje 🙂
Wczoraj Franek miło mnie zaskoczył, bo nie dość, że zjadł swojego kotlecika, to później jeszcze wrąbał rybkę 🙂 A dokładniej paluszka rybnego, ale mięsko całe, nie zmielone 🙂 Ostatnio raz zjadł rybę z rok temu, i do tej pory bezskutecznie.

Śledzicie info na temat tej Waśniewskiej? Ale numer, laska zwiała.....to chyba mówi samo za siebie...niech w końcu dosięgnie ją sprawiedliwość!!!

• Mamusie
Ja jakoś szczególnie nie sprzątam na święta 🙂 Chciałabym okna umyć w dużym pokoju, ale dzisiaj jest za zimno, więc daruję sobie.
Miałam wogole dzisiaj nigdzie nie wychodzić, jedzie do mnie tata załatać mi dętkę w wózku, więc nawet kupi mi chleb po drodze, ale chyba i tak będe musiała wyjść, bo właśnie przepaliła mi się żarówka w łazience - taka płaska jak halogenowa a nie mam w zapasie...

Wczoraj podczas kąpieli Franek znów walnął kupsko do wanny, a jak go wyciągnęłam z niej żeby posprzątać, to walnął placka na dywanik 😁 😁

• Mamusie
Ja na Boże Narodzenie nie sprzatałam generalnie, ostatni raz na poprzednią Wielkanoc bo sprzatam raz w roku więc aż się prosiło o posprzątanie 😉

Lusiu to chyba przekazałaś swojemu tacie informacje telepatycznie hehhehe 😁 🤪 Ja dzisiaj też nie wychodzę bo jakoś tak nieprzyjemnie jest na dworze, a nie chcę aby Emi się znów rozchorowała bo pasowałoby po świętach wreszcie ją zaszczepić...