Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Komsi, ja nie chcę tak krótko-krótko, bo mnie mąż z domu wygoni 🤪
Chcę tak do ramion mniej więcej, żebym mogła sobie kitkę z tyłu związać, a w razie wu rozpuścić, ułożyć jakoś i iść do ludzi, a nie tak jak teraz... siano na łbie 🤢
ogarniesz, ogarniesz, spoko luzik 🙂 znając Ciebie to jeszcze po drodze 3 inne sprawy załatwisz 😉

• Mamusie
Kwaśku w kwestii fryzurki musisz się zdać na fryzjerki albo napisz do Kici może ona coś Tobie doradzi, czasem pojawia się na NK, więc może tam spróbuj, chyba że wyszukasz sobie coś w necie.

Ja z kolei mam takie półdługie i całyczas odrastają po mega wypadnia sprzed kilku m-cy, i tak mnie wnerwiają, szczególnie grzywka, że nie chcą się ułożyć tak jak trzeba, z grzywki po krótkim czasie robi się niegdyś modna grzywka typu Alf, chyba przeproszę się z prostownicą, może ona coś zdziała. Przed weselem kuzyna chyba wybiorę się zrobić kolor i podciąć końcówki, bo już nie chcę krócej ścinać, chciałam trochę zapuścić żeby móc czasem je związać.

• Mamusie
Hejka Laski 😉 N awstepie, to oblałam na łuki, tak poprostu, smieje sie z własnej głupoty no ale nic trudno...za tydz w piatek na 14 nastepny 😜 Sylwia, praca miała byc po 10 godzin dziennie w jakims osrodku wczasowym 3 mies i za grosze, a tam traktuja ludzi jak śmieci, szybciej sie tam nerwicy dorobisz niż kasy, wiec z m zdecydowalismy,że pojde na prawko, a siedze tam w Słupsku, po 5-8 godzin, to nie wiem kiedy bym miała czas chodzic itd. A pozatym dobrze mi z Kubusiem w domu, a jak zdam to poszukam pracy na cały etat, żebym była zarejestrowana porządnie. Paweł w Holandii jest, to kasy nie zabraknie, chociaz szkoda,że go nie ma, ale we wrześniu ja chce szukać czegoś nowego i Paweł na miejscu też, razem powinno być łatwiej.
Zuziek kryzys przez jego wyjazdy?
Powinno byc lepiej a nie gorzej...

• Mamusie
hej laski a ja wreszcie mam zdjęcia z roczku choć jakość pozostawia wiele do życzenia a zdjęcia robione były ifonem jakimś tam a szczerze mówiąc za takie pieniądze tel myślałam że lepsze zdjęcia będzie robił

a tu macie wszystkie bo nie chce mi się pojedyńczo wrzucać a tak mi je przesłali
https://picasaweb.google.com/115365336057647715501/Iga?authkey=Gv1sRgCJrro6aD-arTugE&feat=email#slideshow/5628510285136050738

• Mamusie
A tu cisza...

Ola zasnęła przed 20, więc teraz odpoczywam, bo jestem wypluta.

Mąż weekendem od 30.07 zaczyna 2 tyg. urlop super, w tym czasie polecimy na tydzień do naszych przyjaciół do Norwegii, już nie mogę się doczekać - odpoczniemy sobie, pogościmy się w miłym towarzystwie i Olcia będzie miała towarzystwo - Oliwia 5 lat i Marcel 1 rok 4 m-ce.

Angela, następnym razem będzie lepiej, już zacznę trzymać kciuki za drugie podejście.

Kwasiek, wydaje mi się, że taka fryzurka do ramion wycieniowana z krótszą grzywką np. na ukos lub bez powinna Tobie jak najbardziej pasować, może do tego zrób sobie jakiś kolorek albo pasemka to zawsze odświeży fryzurę i wygląd, ale same cięcie też dużo da.

• Mamusie
Ja tu piszę cisza, a Komsi zdążyła się odezwać 🙂

Sylwia, ogólnie fajne zdjątka, faktycznie szkoda, że we 3 nie macie zdjęcia, ale dobrze, że jakieś macie, a i jakość zdjęć średnia i jak piszesz były iphonem robione, to już chyba mój zwykły Samsung robi lepsze.

• Mamusie
Wy tu o fryzach nowych a ja wlasnie kilka h temy wlosy obcielam, bo juz mialam dosyc dlugasnych, zmeczonych wlosów.Teraz mam do ramion i bardzo pocieniowane, szczerze sama nie wiem czy sie z nimi dobrze czuje, sadzilam,ze zostawi mi troche dluszze, ale ja jakos tak zawsze nie moglam dogadac sie z fryzjerami.

Anulka witaj w moim swiecie wiecznie w pogoni za swoim dzieckiem 🙂
Komsi jak koncert?I jak z mezowatym jest zgoda?
Sylwia zdjecia zaraz obejrze 🙂

• Mamusie
Wczoraj sie nie odzywalam bo nie mialam sil i humoru, piotrek mnie wkur.. i jakos tak nie chcialo mi sie pisac dobrze ze poszlam do kumpeli przynajmniej odreagowalam 🙂 Marika dostala jezdzik pchacza od kumpeli i teraz caly czas sie bawi nim 🙂
Pogoda sie ladna robi wiec moze na basen sie udam.
Zuziek bedzie dobrze, zawsze po burzy wychodzi slonce 🙂

• Mamusie
hej 🙂
Zuziaku, będzie dobrze. Musi być dobrze 🙂
Anulka, ja również zazdroszczę Wam wakacji 🙂 mam nadzieję, że będziesz robić dużo zdjęć i kilkoma się pochwalisz 😉
Madalena, oj rozumiem ten ból, mnie też szlag trafia w domu 😉
Laafiku, where are You?!
Angela, no właśnie - co zmajstrowałaś?
Waja pochwal się nową fryzurką 🙂 🙂
Sylwia, zdjęcia faktycznie kiepskiej jakości... bez lampy, to tak wyszło. Ale może da się coś z nimi zrobić, trochę się pobawić z kontrastem, kolorami...? Kombinuj 🙂 🙂

• Mamusie
Hej kobietki 🙂

My z m. wstaliśmy o dziwo godzinę przed naszym bąblem, tzn. 6:30 bo od dzisiaj Michał jeździ do Katowic. Trasa zajęła mu 1:10h trochę dużo no ale cóż... trzymajcie też kciuki żeby dobrze mu poszło tego pierwszego dnia 🙂

Marysia szaleje u dziadków na dole i co chwile pokazuje im nowy ruch, tzn. rączki rozkłada na boki (wczoraj uczyłyśmy się "no trudno" 😜 ).

Anulka ależ się macie dobrze... i też czekam na zdjęcia bo napewno będą ciekawe 🙂 też bym gdzieś pojechała chociaż na chwilkę 🙂

Waja, pochwal się fryzurką 🙂
Ocho szwagier przywiózł mi taśmę klejącą więc zabieram się za pakowanie prezentu na chrzciny (idziemy w niedziele). AHA a propo jak naciągnąć buty???? mam czółenka bez noska i cholera nie wsadzę nogi do buta 😞 😮 😲 już je zmoczyłam wsadziłam do nich różne rzeczy byle się naciągły i nic 🤢

• Mamusie
Hej. Madalena moze kolejne zabki mu wychodzą i nie ma apetytu, Kubusiowi 10 już wychodzi, więc troszke gorzej spi, ale i tak do 7 30, więc nie narzekam, czasem to i do 8 😉 ale jak zasnie o 19 to i tak dobrze,że tak długo, teraz ma spac ale cos nie chce za bardzo, no nic, zmeczy sie i zasnie, bo potem nie jest taki wesoły i marudzi jak nie spi 2 razy w dzien... Zuziek mówkaj co sie dzieje, to przez prace Adama?
Ja nci nie zmajstrowałam, tylko kolezanka, w sumie kuzynka chyba jest zła, bo spotkałam ja wczoraj na egz praktycznym z prawka i mowiła, ze nikt o tym nie wiedział, bo to tajemnica ale ze powie jak wróci, ze była, a ja jak wróćiłam powiedziałam cioci ze była i kuzynce, a ktos to chyab przez przypadek usłyszał ze o tym mowilam,ze nie zdała, ja tez nie i zyje, a ona chyba za bardzo przezywa, a tamte osoby nic nikomu nie mowiły, ogolnie powiedziałam,ze ją tam spotkałam, a zreszta, to sa bzdety;p

• Mamusie
Angela, no trochę głupio wyszło 😉 mam nadzieję, że kuzynce szybko przejdzie 🙂

ja się wczoraj trochę wkurzyłam na gościa z Allegro. Przyszedł do mnie z Allegro mail, że sprzedający poprosił o zwrot prowizji, bo mu nie zapłaciłam. Tyle tylko, że zapłaciłam mu dzień wcześniej i od razu wysłałam do niego maila z tą informacją (zawsze tak robię). Więc teraz napisałam do Allegro, że mogę przedstawić dowody wpłaty i żeby powiedzieli sprzedającemu, żeby na przyszłość sprawdzał stan rachunku, zanim założy, że ktoś nie zapłacił. To samo wysłałam sprzedającemu, ale dołączyłam dowód zapłaty i napisałam, że czekam na wysyłkę albo na zwrot pieniędzy. No i dziś proszę - wycofał prośbę o zwrot prowizji, wysłał mi maila, że najpóźniej w poniedziałek wyśle przesyłkę. Ciekawa jestem, czy na tym etapie wszystko będzie ok, czy może znów coś pójdzie nie tak... 🙂

• Mamusie
Aga pierwszy raz zawołała nocniczek na kupkę 🤪 🤪 🤪 siadła koło nocnika, patrzyła się raz na mnie, raz na nocnik, pokazywała nocnik paluszkiem i mówiła "mhm? mhm?" - posadziłam ją, chwila moment i kupsko, że hej! 🤪 🤪 🤪
Dumna z córeczki jestem 😎 😎 😎
Oczywiście już zadzwoniłyśmy do równie dumnego tatusia, żeby się pochwalić 😁 😁