Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Doberek :*

po rozmowie z Wojtkiem jestem o wiele bardziej spokojna...

w grudniu w pracy najgorszy okres największy ruch... a ja ŚPIE... jestem taka nietomna :P jak mam wolne albo na popołudnie to śpię do 12stej ale dzisiaj przegięłam... nie dawno wstałam a jest po 15stej...

babyboom faktycznie 🙂

miłego dnia ;*

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Doberek 😉

Zuzie też jakoś tak było widać 😁
mdłości powoli przechodzą 🙂 a ja jem jak słoń... mam całkiem inaczej jak przy Zuźce... :P

w poniedziałek na 9:30 mam jasełka w przedszkolu (Zuzia będzie aniołkiem) a na 11 mam USG... ciekawe jak to zrobie... o.O 😮

• Mamusie
Hej,my z Kubą dziś do logopedy a ja w między czasie skoczę coś męzowi kupić na święta,a myślałam o piżamie jak coś bedzie fajnego 😉 a w poniedziałek miałam wizyte i mały ma juz 1050 g 😉 imienia jeszcze nie wybrałam ale zobaczymy jeszcze 😉

• Mamusie
hejka

zauziek gratulacje 😉 trzymam kciuki żeby było ok

my z dzidziusiem musimy się deczko wstrzymać tzn nie musimy ale będzie korzystniej jak starania zaczniemy marzec kwiecień bo w maju mi sie mały zus kończy i musze przejść na większy i min 3 miesiące opłacać większy żeby pójść na zwolnienie a im dłuższe zwolnienie tym więcej kasy 100 % chorobowego+roczne macierzyńskie a że z kasą mamy masakre teraz jak jeszcze chyba nigdy wcześniej to sie wstrzymamy chociaż dzidziusia już mi się chce to materialistycznie jednak się wstrzymam troche

u nas już jasełka były roli sama nie mówiła bo chora była wcześniej to tylko serduszko jezuskowi niosła i śpiewała piosenki ale i tak pięknie było jej pierwszy wstęp a mamusi aż się łezka zakręciła w oku

widze że nie wiele osób już zostało ale po takim czasie to i tak długo piszemy chociaż żadko ja prznajmniej ale pamiętam o was cały czas

• Mamusie
Hej 🙂 Olcia ma spotkanie świąteczne we wtorek na 15:30. Będą śpiewać kolędy i piosenki świąteczne.
Co do drugiego potomstwa, czekamy aż okres mi się skończy i zaczynamy. Stwierdziliśmy, że za jest mniejsza różnica wieku, trochę nasz wiek - w przyszłym roku ja będę miała 33, mąż 36, moja zmiana pracy - ciągle mam problem, ale lepiej może jak tu nawet z marną pensją mam umowę na czas nieokreślony z prawem do 100% L4, macierzyńskiego i rodzicielskiego, niż jakbym zaczęła od nowa - okres próbny, potem na rok itd. - przypuszczam, że odłożyłoby się drugiego bobasa przynajmniej na ponad 2-3 lata, jakby np. w przeciągu kilku m-cy udałoby się ją jakimś cudem zmienić. Finansowo może nie będzie tragicznie, ale też nie będzie lekko. Zastanawiam czy jak pójdę na L4 będę mogła coś znaleźć na zleca czy o dzieło do wykonywania w domu.

Zuziaku, może synek będzie, jak inaczej masz niż z Zuzką.

Sylwia, faktycznie lepiej zmienić sobie ten zus.

Angela, to ładnie synuś waży, a za jakieś 3 m-ce będzie już z Wami 🙂

• Mamusie
Hej.Anulka ja inaczej czułam sie jak z Kubusiem i tez jest synek,ja myślę,ze nie ma reguły 😉 bo każde dziecko inne... a robimy dziś zapiekanke a pierniczki musze przełozyc na inny czas,bo dziś sie nie wyrobię a na 16 mamy rekolekcje adwentowe.

• Mamusie
I jest bąbelek 😉 13mm szczęścia 🙂 serduszko ładnie bije... ja już w sobotę chce iść na L4 stanie po 11h mnie wykańcza i brzuch mnie boli... Pamiętając wizyty w szpitalu z Zuzka wolę dmuchać na zimne... A po za tym będę mogła pomoc przed świętami... 😉

• Mamusie
A mi chodziło o l4,ze bedziesz w domku i beda Ci płacić 😉 ja odkurzyłam i umyłam podłogi i odpoczywam,bo pozniej ide robic placki ziemniaczane na obiadek 😉 jutro kurze a popołudniu mamy sprzątanie Kościoła jeszcze,ale dam rade,bo męzuś ze mna pojdzie a Kościołek mały. W poniedziałek biore sie za 2 sałatki i jebłecznik na kruchym i sernik. Choinka juz stoi w garażu,to jutro lub w niedziele wystroimy 😉