Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

SylwiaC napisał(a):
podziwiałam fotki Kasiu na fb i jeszcze bardziej zazdroszcze pogody!!!! Mi się marzy ognisko i kiełbaski 😜

ha ha a mi kaszanka z grila z cebulką i przyprawami w sreberku............. 😆 😆 🙃 🙃

• Mamusie
a wogóle wyobraźcie sobie, że Dominik nadal śpi 🤪 już 2 godziny!!! Ale się mu nie dziwie bo najchętniej bym się z nim położyła... Macie jakiś przepis na wątróbke bo ja nie lubie i nie jem, ale mam zamrożoną i muszę ją jakoś przygotować Pawłowi bo on lubi tylko nie wiem jak się do niej zabrać hehe

• Mamusie
SylwiaC napisał(a):
a wogóle wyobraźcie sobie, że Dominik nadal śpi 🤪 już 2 godziny!!! Ale się mu nie dziwie bo najchętniej bym się z nim położyła... Macie jakiś przepis na wątróbke bo ja nie lubie i nie jem, ale mam zamrożoną i muszę ją jakoś przygotować Pawłowi bo on lubi tylko nie wiem jak się do niej zabrać hehe

ja nie robie wątróbki bo sama bym ją tylko jadła, moja mama obtacza w mące i smaży z cebulką i jabłkiem startym, ale soli się przed podaniem bo jak osolisz wcześniej może zgorzknieć

a co do grilla mi sie marzy stek, albo przynajmniej zamarynowany schabik w przyprawach i upieczony na tacuszce na złoty kolor mniam 😁

aga_ta napisał(a):
SylwiaC napisał(a):

ja nie robie wątróbki bo sama bym ją tylko jadła, moja mama obtacza w mące i smaży z cebulką i jabłkiem startym, ale soli się przed podaniem bo jak osolisz wcześniej może zgorzknieć

a co do grilla mi sie marzy stek, albo przynajmniej zamarynowany schabik w przyprawach i upieczony na tacuszce na złoty kolor mniam 😁

też nienawidzę wręcz wątróbki bleeeeeeee,ani jej smaku a już w ogóle nie mówiąc o dotyku 🤢 🤢

• Mamusie
U notariusza kamień mi spadł z serca, ale muszę iść do prawnika, także dostałam numer do pani, która zajmuje się głównie spadkami. Nie będzie źle w każdym razie 🙂 Ale nie będę zanudzać co i jak 😜

Sylwia, ja cały czas mówię, że drugi urwis będzie 😁
wróżyłam z pazurów 😁
swoich własnych oczywiście 😉
Agata, już nie przesadzaj, że przeze mnie nie dokonałaś zakupów 😜 będzie baba, nie bój się, oby nie chłopiec na serio, bo jeszcze go znienawidzisz...ale moją wersję i tak podtrzymuję.
Mojemu kolejny ząb wylazł, ah już nie nadążam.
Mój mąż będzie już w czwartek 😁
Agata, na pewno tak nie wyglądasz, także nie szukaj wymówki 😁 hahah

• Mamusie
naylaaa napisał(a):

hehe niechce nic mówić ale z obecną piłką lekarską przede mną niewiele mi brakuje 🤪 🤪 🤪 ale tak serio to moim większym zmartwieniem są rozstępy, Zosia posiekała mi brzuch nieźle, lekarka w szoku była jak zobaczyła i teraz już nowe się porobiły, mam niestety nierociągliwa skóre i żadne kremy nie działają, teraz stosuje emolium to ta skóra troche bardziej rozciągliwa ale mimo wszystko walą rozstępy gdzie się da

naylaaa napisał(a):
U notariusza kamień mi spadł z serca, ale muszę iść do prawnika, także dostałam numer do pani, która zajmuje się głównie spadkami. Nie będzie źle w każdym razie 🙂 Ale nie będę zanudzać co i jak 😜

Sylwia, ja cały czas mówię, że drugi urwis będzie 😁
wróżyłam z pazurów 😁
swoich własnych oczywiście 😉
Agata, już nie przesadzaj, że przeze mnie nie dokonałaś zakupów 😜 będzie baba, nie bój się, oby nie chłopiec na serio, bo jeszcze go znienawidzisz...ale moją wersję i tak podtrzymuję.
Mojemu kolejny ząb wylazł, ah już nie nadążam.
Mój mąż będzie już w czwartek 😁
Nina ciesze się że u notariusza ok i że są dobre rokowania 🙂
Agata ty szukasz wymówki 😮 😲 😁 ja mam dwójkę dzieci a mimo to się maluje ,kąpie ubieram jak należy chyba że padam na ryjek to chodzę w dresie ale za to nie z tłustymi włosami i umalowana

naylaaa napisał(a):
Krowa, Ty nie żartuj z tym kąpaniem! no, no 😁
Kąpie a od dziś będe się kąpała w czekoladowym płynie tym co maluchy tak cudownie pachnie.... 😁 😁 mniam 😁 dobrze że Majka śpi bo bym ją zjadła 🤪

• Mamusie
jestem i ja mały wstał o 14 więc teraz leży w łóżeczku obok nas i nie śpi hehe. Nina to ząbki dobrze, ze tak wszystkie zaczęły chociaż za jednym cierpieniem można powiedzieć. No i dobrze, że z tym spadkiem nie będzie tak źle. Ja nie wiem sama z Dominikiem miałam od początku przeczucie, że facet będzie, a teraz sama nie wiem na początku myślałam, że chłopak, ale teraz coraz częściej mam wrażenie, że dziewczynka...

naylaaa napisał(a):
Bliźniaki z Dominem na czele 😁 mąż musi dodatkowe łóżko "wystrugać" hahahaha 😉
ha ha i dziuple bo pewnie Sylwia mu już później nie da 😁 😁

• Mamusie
Hejka. Ja tylko na chwilkę bo lecę spać... Katar mnie męczy i nie mam siły 🤢

Co do wątróbki to soli się na końcu gotowania (smażenia) ponieważ jeśli zrobi się to wcześniej to będzie twarda. Nie powinno się jej mrozić bo traci witaminy zwłaszcza żelazo 🙃 Ja albo smażę z cebulką albo robię sosik. Uwielbiam 🙂 Ale powinno się ją jeść nie częściej niż ok 1-2 razy w miesiącu 🙂 Ponoć kobiety w ciąży nie powinny choć teoria jest jeszcze inna...
To się o wątrobie napisałam haha

Dobranoc kobietki 🙂 🙂

Ha ha a ja myślę że córka u Agaty syn u Sylwii a jak coś mogą się zamienić 🤪 🙃 🙃
ha ha lece spac bo padam mój teraz długo pracuje dziś był po 13 ok 14 w domu a te pindy nie dadzą się matce 😁 😁