Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kafinka napisał(a):
mini23 napisał(a):
Aga u mnie to samo grzebanie w koszu,w szafkach szufladach,ubieranie bielizny na głowę 🤪
wszędzie wsadzi te paluszki i każdy paproszek zauważy 😁

jak widzi gacie to je zakłada też na głowę 😁 szczególnie galoty Oliwiera 🙃 😁
ha ha moja upodobała sobie najbardziej moje 😁 i chyba zwłaszcza czerwone lubi 😁 🙃

• Mamusie
hehe Dominik tez czasem chodzi z Pawła boskserkami na glowie hihi nawet ma jakies foto w moich 😁 Kafinka dzieci maja chyba teraz taki etap ciekawskich rączek 😉 no a skoro Kogut wrócił to Kura wybyła 😉 😜 a ja ze zmywarką nic nie dałam rady zrobic musze do serwisu dzwonic 😞 na szczescie na Świeta prawie nas nie ma wiec mycia bedzie niewiele...

naylaaa napisał(a):
U nas masakra... co ma robić dziewczyny, jak gorączka wraca powiedzmy po 4 godzinach, a czopki Nurofen można dawać co 8h?? Paracetamolu nie daję, bo jak wcześniej pisałam, nie działa.
... mały aż krzyczał, tak go bolało. Teraz rodzinka wpadła.
Nina zadzwoń do przychodni lub na pogotowie dowiedzieć się co możesz zrobić

• Mamusie
mini23 napisał(a):
właśnie a gdzie dziś nasza słonica?? tzn.dwupak?? 😮

hehe słonica melduje się w słoniowym stanie 🙂
dzisiaj u rodziców cały dzień byliśmy z Zosią, hehe troche sąsiadów znajomych rodziny spotkałam i wszyscy patrząc na mój brzuch mówili o już chyba pora się rozpakować i szok jak mówie że jeszcze 2 miesiące 🙂 hehe mam olbrzymi brzuch jak na słonia przystało 🤪
poza tym moja Zosia dzisiaj szok zrobiła dziadkowi, wchodzi z nim po schodach i liczy da, ci a mój tata wielkie oczy wpada do mieszkania i sie pyta czy małą uczyliśmy liczyć ja mówie że nie, paluszki jej liczymy a co liczyłeś i Ci paluszki pokazywała? a on że nie wchodzi po schodach i liczy da ci, akurat z drugiego na trzeci schodek wchodziła, uśmiałam się troche i teraz jak się małą zapytam jak Zosia liczy to mówi da, ci...i śmiejemy się z niej a to dużo cyfr zna 🤪 🤪 🤪
kurcze małe sie wierci i wypycha mało mi brzucha nie rozerwie...aaa

• Mamusie
Pierwsza 🤪

Zaraz lecę na autobus i do pracy 🙂

Wczoraj w pracy mieliśmy wielkanocne spotkanie z rodzicami więc takie krótkie zajęcia zrobiłam z nimi. Stresowałam się jak cholera ale było ok... Nie wiem czy mówiłam ale jestem nauczycielem/opiekunem prowadzącym więc mam nadzorować pracę całego zespołu w żłobku także mam pod opieką 3 dziewczyny. Oj ciężko jest ale daję radę 🙂

Ogólnie dziewczyny przeszłam na Pampers Sleep & Play. Dzieci używają w żłobku i są wg mnie bardzo dobre. Najpierw kupiłam jej 4- ki ale jednak są na styk więc kolejne opakowanie kupiłam 5- ek w Kauflandzie bo była promocja za 24.99 zł 😉
Muszę jeszcze chusteczki i mleko na zapas kupić 😉

Z tymi ząbkami współczuję, wiem jak jest... Nina, i jak z Łukaszkiem? Dzwoniłaś na pogotowie dowiedzieć się co zrobić? 40 stopni to spora temperatura ! Mam nadzieję, że już dzisiaj jest lepiej 🙂

Lecę dziewczynki. Miłego dnia dla Was i dla córeczek Agaty i Sylwii z brzuszka hihi 🙂 Babby górą 😁 🙂 Paaaaa 😉 🙃 🙃

• Mamusie
hej
ja dzisiaj sie mecze, korba w głowie, ale nic dziwnego 100 na 60, a mój lekarz martwił się bo mam niepokojąco wysokie ciśnienie haha mówiłam mu że to stres, codziennie mierze i codziennie za niskie i sie czuje fatalnie 😞
Marta a za ile sztuk ta cena? i w ogóle nie są zbyt cienkie?, ja kiedyś trafiłam na 5 sleep&play i były prawie bez wkładu, masakra, wróciliśmy do activ baby, myślałam nad huggisami bo tansze niby ale w opakowaniu mniej więc stwierdziłam że prawie to samo
Mini mały czeka na wyjście ale u Sylwi 🤪 ja będę mieć pusie 🙂
kurcze dzisiaj już Wielki Piątek, zaraz Niedziela i Poniedziałek i po świętach będzie, a nawet na dobre się nie zaczęły, biore sie za zmywarke a potem ide chyba spać z małą 🤪

Martus_D napisał(a):
Pierwsza 🤪

Zaraz lecę na autobus i do pracy 🙂

Wczoraj w pracy mieliśmy wielkanocne spotkanie z rodzicami więc takie krótkie zajęcia zrobiłam z nimi. Stresowałam się jak cholera ale było ok... Nie wiem czy mówiłam ale jestem nauczycielem/opiekunem prowadzącym więc mam nadzorować pracę całego zespołu w żłobku także mam pod opieką 3 dziewczyny. Oj ciężko jest ale daję radę 🙂

Ogólnie dziewczyny przeszłam na Pampers Sleep & Play. Dzieci używają w żłobku i są wg mnie bardzo dobre. Najpierw kupiłam jej 4- ki ale jednak są na styk więc kolejne opakowanie kupiłam 5- ek w Kauflandzie bo była promocja za 24.99 zł 😉
Muszę jeszcze chusteczki i mleko na zapas kupić 😉

Z tymi ząbkami współczuję, wiem jak jest... Nina, i jak z Łukaszkiem? Dzwoniłaś na pogotowie dowiedzieć się co zrobić? 40 stopni to spora temperatura ! Mam nadzieję, że już dzisiaj jest lepiej 🙂

Lecę dziewczynki. Miłego dnia dla Was i dla córeczek Agaty i Sylwii z brzuszka hihi 🙂 Babby górą 😁 🙂 Paaaaa 😉 🙃 🙃

Marta to masz mały zapierdziel ale i pewnie wypłatę tego wartą 😁,
co do tych pampersów to mój czasem je kupuje jak huggesów nie dostanie to kupi tu sztukowo,i są ciulowe,szybko mokre,więc częściej przebierać trzeba i cieńkie....
Ja dostałam kartę rabatową dzięki której za pampersy premium care (te białe ) będę płaciła 39,99 więc muszę wykorzystać do końca maja 😁
Agata między huggesami a pampersami dużej różnicy cenowej nie ma ok 10-15 zł chyba że masz blisko biedronke tam mają w stałej cenie 32zł

• Mamusie
a ja używam ciągle dady rozm 4 dla Dominika i mam nadzieję,ze na tym rozmiarze zakoncze bo ma jeszcze miejsce w nich 🙂 chociaz kusza mnie te pampersa pieluchomajtki dla chłopców i pewnie jak sie cieplo zrobi to kupie je malemu. My bylismy u spowiedzi przed chwila bo jakos czasu szybciej nie mielismy ☺️ a teraz biore sie za obiadek musze pomidorowa zrobic bo i ja i Domi musimy cos zjesc no i Pawel tez powienien. A pozniej muszę upiec zająca (taki z miesa mielonego z jajkami bo wiem, że nie we wszystkich regionach znają 😉 ) no i chyba babke dzis ukręcę już żeby do święconki na jutro była. Lece 😘

• Mamusie
Hej 🙂
My wróciliśmy od lekarza, w nocy strasznie. Ponad 40 st, mały szybko oddychał, wiem że tak jest, ale ja panikowałam, nie spałam, tylko go pilnowałam. Krzyczał, plakał... Wolałam więc sprawdzić, uszka sprawdził, osłuchał itd i stwierdził, że to zęby, zwłaszcza że ma tak zawsze. Przynajmniej jestem spokojniejsza. Dostałam za to w prezencie nurofen 😁 więc zaoszczędziłam. Na razie więcej nei zapisze, bo mały marudny. Miłego dnia 😁

• Mamusie
mini23 napisał(a):

]Marta to masz mały zapierdziel ale i pewnie wypłatę tego wartą 😁,
co do tych pampersów to mój czasem je kupuje jak huggesów nie dostanie to kupi tu sztukowo,i są ciulowe,szybko mokre,więc częściej przebierać trzeba i cieńkie....
Ja dostałam kartę rabatową dzięki której za pampersy premium care (te białe ) będę płaciła 39,99 więc muszę wykorzystać do końca maja 😁
Agata między huggesami a pampersami dużej różnicy cenowej nie ma ok 10-15 zł chyba że masz blisko biedronke tam mają w stałej cenie 32zł

ale chyba mniej sztuk w opakowaniu, szczerze nie byłam dawnoo w biedronce więc nie znam cen, najcześciej zaopatrzamy się w tesco,
czyżby karta rabatowa doz?
ulubiona zabawka Zosi 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/853/dscn3189a.jpg/][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/3870/dscn3189a.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/38/dscn3191v.jpg/][IMG]http://img38.imageshack.us/img38/1399/dscn3191v.jpg[/IMG][/URL]
a tu mina jak sie kapneła gdzie leżą pałeczki kukurydziane
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/152/dscn3208z.jpg/][IMG]http://img152.imageshack.us/img152/1879/dscn3208z.jpg[/IMG][/URL]

Jestem byliśmy zrobisz zajączki dla Majki i Oliwki ale tylko słodycze 🙂
Agata dokładniej ci nie powiem bo nie mam paczki bo kupiliśmy jakiś czas temu w kartonie a tam 87 sztuk czyli w opakowaniu o ile dobrze pamiętam 46 w zwykłym z 32 zł a pampersa nie wiem ile jest 🤔