Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej 🙂 hihi Kasiu jaka fajna walizka i powodzenia z nocnikiem początki są trudne, ale później będzie z górki 😉 Ja też dzis na cmentarz muszę ruszyć do taty, jak Adaś wstanie to pójdziemy na spacer z Pawłem, Domi już pojechał do moich rodziców a po południu my dojedziemy 😉 Mój tata jutro wieczorem jedzie do Gdańska bo we wtroek do szpitala ma się już stawić mamie się ak udało załatwić jakoś. Mini z tymi dochodami faktycznie głupio ale takie mamy głupie prawo 😠 Nina Łukaszek nie tęskni bo mu dobrze czasem w innym towarzystwie i daje mamusi trochę odpocząć 😜 ja tam lubię jak moi rodzice czasem zabierają mi chociaż Dominika 🙂 lece się ogarniać bo na spacer później u teściów obiad później do moich rodziców i w sumie na 17 Pawła dziadek nas zapraszał też na Jana ale chyba nie pójdziemy

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂 Ja też jestem.
nie jesteś sama Sylwia 😁
Walizka świetna 😁 Łukasz jak krzyczał, że to Mickey 🙂 nie widzi chyba różnicy między Minnie a Mickey 😉
My wczoraj byliśmy na cmentarzu i Łukasz pomagał mi pokrywki na znicze kłaść i potem chwycił za gorącą i rękę sparzył 😞 także powrót do domu to trochę płaczu i marudzenie 😞 biedaczek.

• Mamusie
Hej 🙂
Haha moja Ala też czasem się myli i nie widzi różnicy między mini i micki 😉
Co do poparzenia to Ala tez już raz się sparzyła piekarnik w Polsce - jejku ile to było płaczu 😞
Ninka nawet dziecko tzw. cycuś mamusi potrzebuje kontaktu z ludźmi a więc Łukasz jak miał okazję to poszalał sobie 😁 Moja Ala lubi coraz bardziej zostawać u bratowej bo tam jest Nelka i razem szaleją 😉
Co do nocnika to Ala mnie załamuje - sika pod siebie - nie reaguje na nocnik siedzi na nim 10 minut zejdzie i idzie na górę aby narobić łaskawie na materac na łóżku 😠

• Mamusie
Hej,
Nina mowisz o naszej Mroweczce? To super 🙂
U nas tez na razie 15 st ale słonecznie, dziś i jutro ma być ładnie 😁
Kaya od kilku dni ładnie daje radę z nocnikowamiem : ani razu sie nie zsikala od piątku 🙂 tylko dziwnym trafem jak jest w przedszkolu to tam podobno sika im 😮 pewnie po prostu nie sadzaja ja na toaletę , bo sama niestety nie wola i trzeba pilnować .
Kasia, cierpliwości 🙂 Kaya tez tak miała , aż w końcu raz kiedyś zrobiła na nocnik, była bardzo dumna z siebie , pokazywała wszystkim dookoła 🙃 teraz tez ciagle jest dumna, zwłaszcza ze baaaaardzoooo ja chwalimy i potem pomaga wylać i spuszcza sama wodę ....dużo przy tym zamieszania, ale co sie nie robi , żeby dziecko zachęcić 😁

• Mamusie
Hej Hej 🙂
No to super, że Iwonka ma kolejnego dzidziusia 🙂
Dzisiaj Ala znów bez pampka M Ją pilnował 🙂 Próbujemy trochę na nocnik trochę na kibelek jak Ala sobie życzy haha Już teraz nie popuszczę bo czas na Nią ! 🙂
Dzisiaj wygrałam na licytacji stolik za 8,50 taki jak zawsze chciałam mieć w domu szklany z gołą babką jak nóżka stolika 😁 Ale będzie stał w sypialni jako stolik nocny bo jest dość mały 🙂

• Mamusie
hej 🙂 no gratulacje dla Kayi no i Kasi naprawdę warto więc trzymajcie się z Alą 🙂 Tez widziałam Mrówki foto 🙂 ja cierpię na brak czasu... masakra jakaś musze teraz mieć oczy dookoła głowy bo Adaś wszędzie włazi i się wspina, Domi się z nim bawi akurat 🙂
Adaś ciągle gdzieś się obija bo nawet pare razy od Dominika z łóżka wypadł już bo tam uwielbia wchodzić a ja nie zawsze się zdążę zorientować ☺️ teraz też gotuję obiad dla małego na parę dni i mrożę bo mu się zapasy skończyły 🙂 lecę bo znowu cos maluchy odegrają hehe

• Mamusie
Dziewczyny 3 dni bez pampka i dzisiaj od rana Ala sama robi siku na nocnik !!!!!! Jejku taka jestem szczęśliwa ! Raz tylko popuściła troszkę bo nie zdążyła z góry zejść i tym samym musimy kupić drugi nocnik na górę 🙂 A wczoraj się nic na to nie zapowiadało 🙃

Dzisiaj przyszła Jej walizka i jest bardzo ładna na prawdę i taka malutka akurat dla takiego maluszka 🙂

• Mamusie
Gratulacje dla dziewczynek 😁 Widzisz Pigi jak Ala ekspresowo pojmuje! Tak trzymać 😁 zaraz się będzie wydzierać, że pampersa nie chce 🙂
Sylwia, nie da rady dzieci upilnować 😁 Adaś ma energii tyle co Dominik, więc oczy dookoła głowy to za mało 😉
Ja szukam wczasów i jeszcze nic nie znalazłam, a uparliśmy się na Rewal. Niektóre ceny za nocleg zwalają z nóg 🙃 🙃

Hej super że Kajtuś ma braciszka 🙂
i że Ala zaczęła kumać co to nocnik plecaczek śliczny 🙂 i dla Kayki też gratulacje 🙂
Sylwia Adaś pewnie nie długo chodzić będzie chciał 😁
Nina mi też się marzą wczasy 🙂 zabierz przyszłą teściową swojego syna 🙂

• Mamusie
hihi no Adaś pewnie po wakacjach zacznie chodzić dopiero będzie zajęcia 😮 🤪 Gratulacje dla Ali!!! mądra dziewczynka wie co dobre 🙂 Nina ja też chce na wakacje!!! Ale nie wiem czy pojedziemy bo teraz znowu ciągle coś a to chrzciny mojego chrześniaka w lipcu i zaraz wyjazd do lekarza z adasiem do Torunia i Warszawy i wesele koleżanki a do tego pełno urodzin najbliższych masakra jakaś... no ale zobaczymy chcemy bardzo wyjachać chociaz na weekend ...

• Mamusie
Hej 🙂
Haha Kasia chyba masz rację - to mi brakowało czasu i motywacji aby się zabrać za nocnikowanie Alicji hihi 😉 🙃 Leniwa matka ze mnie 😁 😁 😁

Sylwia widać, że u Was rodzina trzyma się razem i jest gościnna bo u mnie nie ma tego, że pamiętamy o urodzinach itp. 🤨 Ale tak było zawsze niestety 🤨
Co do wakacji to rozumiem Was, że przy takich wydatkach nie wiecie czy gdzieś pojedziecie. My jedziemy na 6 dni i tak na prawdę nie wiemy ile kasy zabrać ponieważ dawno w Polsce nie byliśmy 🤔

• Mamusie
Hej,
Sluchajcie, nakladka zadziałała cuda 🤪 kupiłam jej podest taki - dwa stopnie - sama je przystawia do toalety, nakłada nakladke, nieporadnie zdejmuje spodnie i majtki i sama robi co trzeba, potem daje jej papier, sama sie podciera, ubiera, spuszcza wodę i odkłada podest, nie może jeszcze sama umyć rak, ale żebyście wiedziały ile jej to radości sprawia 🤪 jest taka dumna z siebie 😁
Dzieci sa takie pocieszne 😁

Wychodzi na to że już wszystkie łobuziaki poznały instrukcje nocnika 🙂 Majce jeszcze zdarza się zmoczyć co prawda ale jest coraz lepiej 🙂 ale nadal na wyjazdy do sklepu i na noc pampersy.

• Mamusie
Hej 🙂
Kasiula to na prawdę bombowy i super prezent ! Na pewno była szczęśliwa 🙂
Kaja to mądralka i brawo dla Niej za to ! 🙂
Moja Ala też jeszcze potrafi siku zrobić pod siebie rzadko ale zdarza się to tak raz dziennie haha no ale u nas to dopiero 3. dzień nocnika a więc spokojnie do tego podchodzimy 🙂

• Mamusie
Jutro ostatni dzien do pracy 2 dni wolnego powrót do pracy na jeden dzień i lecimyyyyyyyyyyyyyyy wracamy 16. lipca 😁 Już bilet zakupiony powrotny też 🙂

W poniedziałek zakupy jeeee trzeba jakoś wyglądać w Ustce haha a dzisiaj Mamusie zaopatrzyłam w chemie i słodycze hihi 😉

Mama zamówiła notariusza i będzie mi przekazywać darowizną mieszkanie 🙂 Także od 5 lipca jestem posiadaczką mieszkania w Polsce 😉

• Mamusie
Hej. Alusia naprawę ekspresowo pojmuje 😁
U nas tylko nocnik wchodzi w grę, kibla się boi 😉
Kasiu, prezent super, kto by nie chciał 😁 w UK auta są dość tanie ( w porównaniu do PL) prawda? Tylko opłaty są drogie? tak słyszałam,a le pytam u źródła 🙂
My już zamówiliśmy wczasy. Uparliśmy się na domek letniskowy, a tu 2 godziny wiszenia na telefonie i nic nie znalazłam! Wszystko zajęte!!
Byłam zmuszona zamówić normalne 2 pokoje w willach. Jedziemy w 5 osób - ja, Mirek, Łukasz, siostra Mirka z córką (13lat). Nie mogę się doczekać 😁 żebyśmy mieli pogodę 😁
Pigi, ładnie się opalisz 😁 na świński róż hahahahah 😁