Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hehe u nas też jest sflaczała resztka kubusia puchatka którego piorę średnio raz w tygodniu
Anastazja tylko z nim śpi, nie targa go na spacer, nigdzie nie wynosi ale jest jej najukochańszą przytulanką
ma drugiego identycznego tylko mniej spranego i jak nie śpi od razu je rozpoznaje i wybiera oczywiście tego spranego

u nas też pampersy w domu poszły w odstawkę, w sumie to na spacery tylko je zakładamy i do spania gdy mała zje mleko na kolacje bo wtedy siusianie zagwarantowane

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia napisał(a):
mój Patryk pożegnał się ze smoczkiem jak miał 9 miesięcy a moja mała gwiazda smoka nie chce 😞 dławi się nim

Natalka nie chciała smoka długi czas. dopiero jak w 4 mc-u zaczęła ssać kciuk to jej podmieniałam palec na smoczek i tak do spania miała smoka do 1 3 mc-a. Potem go rozgryzła i jak ssała to tak jakby ciągła pustą butelkę i już nie chciała 🙂

• Mamusie
Hej Babolce 🙂
Dzięki za rady dotyczące zęba 😉 Okazało się, że nie da się już tej bestii uratować i czeka mnie wyrwanie 😞 Na szczęście antybiotyki zrobiły swoje i już mnie nie boli...
Ale Wam zazdroszczę, że pożegnaliście smoczki i pampki... Nam się nie udało pozbyć ani jednego ani drugiego 🤢 Próby dotyczące nauki siadania na nocnik wciąż trwają. Za duży sukces uważam to, że niunia już wie kiedy Jej się 'coś' przydarzy, bo przychodzi i pokazuje, że w pieluszce jest niespodzianka 😁 Czasami udaje mi się Ją przyłapać i wtedy robi do nocnika, ale sama nie zawoła, że chce 😞 Pocieszam się tylko tym, że Karol na tym etapie w ogóle nie czaił o co w tym wszystkim chodzi, może więc z Tosiakiem będzie troszkę łatwiej... W każdym razie nie poddajemy się i walka trwa 😉

• Mamusie
U nas teraz spore zamieszanie, bo Lolo za dwa dni zaczyna szkołę. Mówi, że się nie może doczekać kiedy znowu zobaczy kumpli 😁 Dobrze, że przymierzyliśmy mundurek, bo okazało się, że w trakcie tych dwóch m-cy młody mocno wystrzelił w górę i spodnie trzeba było wymienić.
Martwię się tylko czy Tońka nie będzie się bez brata nudzić w domu... Teraz właściwie cały czas szaleją we dwójkę. Nawet kiedy przychodzą Jego znajomi to często zabierają Ją ze sobą na górę i bawią się z Nią.
Ehhh... Trzeba będzie się wykazać inicjatywą 🤪

• Mamusie
Mój Karol nie chodził do przedszkola i wszystko jest ok 😉 Z Tośką też się nie zamierzam spieszyć, no chyba, że mi się zatęskni za pełnym etatem, ale jakoś na razie mi to chyba nie grozi 🤪 😁 😁 😁

Asiu a co się dzieje z Sebą?
Karol nie chodził właściwie też ze względu na stan zdrowia 🤢 U nas astma i alergie nie dawały spokoju. Dopiero teraz udało się nam tak dobrać leki, że jest w miarę ok 😉 W tamtym roku szkolnym ominął 'tylko' 29 dni 😎 Mam nadzieję, że teraz nieobecności spowodowanych chorobami będzie zdecydowanie mniej.

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
wróciłam do pracy po ponad 2 tyg urlopu buuu, jak to szybko zleciało 🤢

Ja pracuje tylko 2-3 dni w tygodniu, więc co tydzień przeżywam takie katusze hehehe Przez 5 dni się rozleniwiam a później jest płacz i zgrzytanie zębów przez kolejne dwa, aż znowu wszystko wraca do normy 🤪 I tak w kółko hehehe

• Mamusie
Hania napisał(a):
No to dziewczyny pożegnałam pampersy u Bartka a niedługo czeka mnie powtórka z całej rozrywki od nowa. Bartoszy będzie miał rodzeństwo 😉

O kurka!!! Się dzieje się!!!!! 🙂
GRATULACJE i życzę córeńki do kompletu 😉
Który to już tydzień? Jak się czujesz? Na kiedy termin?

• Mamusie
Kasiu mam do Ciebie pytanko. Mając dzieci z tak małą różnicą wieku inwestowałaś w podwójny wózek? Ja się cały czas bardzo intensywnie zastanawiam czy mi się to opłaca. Większość tych wózków jest do ok 3 roku życia a Natka jak urodzę będzie miała już 2. Z drugiej strony idąć z dwójką dzieci na spacer czy na zakupy jak Natala mi zacznie uciekać to mam dwa wyjścia: albo zostawić maleństwo w wózku i łapać Natalię albo gonić ją z wózkiem 😮 masakra mam mętlik hehe