Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
a moja o 8-mej je 210 ml mleka z kaszką (butla więc kaszki tyle o ile),w południe obiadek (około 240 ml), 16:00-17?:00 gęsta kasza z owocami (120 ml mleka, kilka łyżek kaszy i owoce ze słoika lub świeże) i o 21:00 butla mleczka z kaszką na kolację

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
to moja je:
4 cyc
6 cyc
8 cyc
10 cyc
12 cyc
13 obiadek z kaszą
15 cyc
16/17 owoc
18 cyc
19.30 kaszka z sokiem
20.30 cyc
o matko, dopiero teraz widzę ile tych cyców mam 😮 🙃 może dlatego ona nie może nigdy zjeść do końca obiadku czy pozostałych pokarmów....ale ssie góra 5 min, to raczej jakby piła
ehh no muszę to przemyśleć 😎

• Mamusie
Asia napisał(a):
a ja od rana w garach 🤪a Sonia w chodziku 🤪wiem wiem że nie wolno itd.ale tylko jest góra 10 min a ja w tym czasie chociaż ziemniaki obiore 😉teraz mama wzięła ją do spania na dwór to lece chałupe ogarnąć 😉aha dziewczyny kupujecie sobie teraztak często jak przed ciążą ubrania czy jakieś rzeczy tylko dla siebie???bo ja mam wrażenie że zatrzymałam sie na etapie sprzed roku 😞 😞 😞normalnie jak kucharka sprzątaczka i oopiekunka do dzieci 😠nawet sie nie zorientowałam że już po 13-tej 😠 🤪 🤪 🤪
ja znów dzieciom prawie nic do ubrania bo mają wszystko na jakiś czas, czasami w lumpku cos tylko kupie ale kupuje wieksze bo narazie ciuchów w brud. a ja szaleje co chwila sobie cos kupuje na poprawe nastroju 🙂

• Mamusie
O Wesa fajnie Cię widzieć 🙂 Nie było mnie 3 tyg więc nie wiem co się stało gdy Cię nie było? Pisałam do Ciebie sms ale widocznie nie doszedł 😉

wesa napisał(a):
Asia napisał(a):
a ja od rana w garach 🤪a Sonia w chodziku 🤪wiem wiem że nie wolno itd.ale tylko jest góra 10 min a ja w tym czasie chociaż ziemniaki obiore 😉teraz mama wzięła ją do spania na dwór to lece chałupe ogarnąć 😉aha dziewczyny kupujecie sobie teraztak często jak przed ciążą ubrania czy jakieś rzeczy tylko dla siebie???bo ja mam wrażenie że zatrzymałam sie na etapie sprzed roku 😞 😞 😞normalnie jak kucharka sprzątaczka i oopiekunka do dzieci 😠nawet sie nie zorientowałam że już po 13-tej 😠 🤪 🤪 🤪
ja znów dzieciom prawie nic do ubrania bo mają wszystko na jakiś czas, czasami w lumpku cos tylko kupie ale kupuje wieksze bo narazie ciuchów w brud. a ja szaleje co chwila sobie cos kupuje na poprawe nastroju 🙂
ja ciuchowo raczej po równo dla siebie, dla Miśka i dla dziewczynek. No i przeszedł moi ten bunt bo kucharzę, sprzątam, opiekuję się dziećmi. Mąż mnie wspiera mocno od ostatnich ciężkich dni co to już miałam dośc wszystkiego. A Majka raz posiedzi sama a raz nie da mi odejść na krok... no cóż taki wiek, że tylko do mnie rąsie wyciąga 😠

wesa napisał(a):
Pierwszy raz widze Twojego Bartoszka wszystkie Bartoszki są boskie hehe, mój Bartoszek właśnie zasnął.

Masz racje 😉

Mój też właśnie odleciał ale dalej przez sen robi "bziuuuum bziuuuum" nie mogliśmy go uspokoić bo wpadł w histerie wiec Adam zapakował go do samochodu i rundka wkoło wsi 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Justa napisał(a):
Śliczniutki Bartoszek 🙂

Dziękujemy:*

Jak Miłoszek świetnie stoi 🙂

Dopiero zaczął siedzieć a już by chciał wstać 😉dzikus
moja też tylko na nogach 😠a jak ją posadze to wyje 😠

• Mamusie
Buziaki dla Tosi 😘dużo zdrówka 😘Kamilka widocznie Majeczka tyle potrzebuje jakby nie chciała to by nie ciągnęła cycusia 🙂przecież na siłe jej nie pchasz 😉Justa moja też tak je podobnie do Miłoszka i nie wyobrażam sobie żeby nie jadła 5 godz w dzień oczywiście 🙂no może z czasem jak będzie starsza 😉moja je tak ok 8-ej mleko ok 10-tej jogurcik albo deserek mleczny ok 12.30-13-tej zupka z mięskiem lub obiadek
(duża miseczka)ok15-15.3o kaszka ok100ml ok 18-tej owoce (albo obiadek jak jest głodna)i ok 20.30 mleko 🙂 i nad ranem mleko 🙂

• Mamusie
My mamy aż trzy wózki 😮 Jeden po Karolu(używaliśmy go zaledwie pół roku i wylecieliśmy do Irlandii zostawiając go w Polsce; przyleciał dopiero teraz 😉) - ADBOR wielofunkcyjny, straaaasznie ciężki 😞 Kolejny to Xlander - ten jest bardzo fajny, bo lekki i jak Tosia była mniejsza to super się sprawdzał w podróży, bo na sam stelaż mogłam przypiąć fotelik samochodowy. Teraz z reszta wciąż jest w aucie(już jako spacerówka), bo wciaż spisuje się na medal. A ostatni to tzw. 'parasolka' firmy Safety 1st. Też fajowy, bo mega lekki więc jak panna podrośnie to wymienimy Xlandera na tą parasolkę 😉
Teraz mam zamiar sprzedać ten największy polski ADBOR i zostawię tylko dwa. Jeden cały czas jest w aucie a drugi wykorzystuję koło domu 🙂