Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No ale pochwalę się Wam, że od jakiś 2 tyg. bardziej zwracam uwagę na to co jem (odstawiłam białe pieczywo, colę, słodycze, tłuste i smażone). Jem często ale po mniej 🙂 Piję hektolitry wody a do tego popijam herbatki czerwonę (ble) i zieloną (ble do potęgi). Od tygodnia jeżdżę na rowerku stacjonarnym (pół godz. codziennie) i dziś 6 dzień ćwiczyłam aerobiczną szóstkę Weidera (oj ciężko idzie:blush 🙂. I dziś wynik na dziś rano -2kg 🙃 😁 Niestety by dojść do wagi kiedy to urodziłam Majkę muszę zrzucić jeszcze około 3 kg a ogólnie chciałabym jeszcze z 5 kg zrzucić. No ale widoczne efekty motywują. Abym tylko się nie znudziła albo nie zraziła

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
No ale pochwalę się Wam, że od jakiś 2 tyg. bardziej zwracam uwagę na to co jem (odstawiłam białe pieczywo, colę, słodycze, tłuste i smażone). Jem często ale po mniej 🙂 Piję hektolitry wody a do tego popijam herbatki czerwonę (ble) i zieloną (ble do potęgi). Od tygodnia jeżdżę na rowerku stacjonarnym (pół godz. codziennie) i dziś 6 dzień ćwiczyłam aerobiczną szóstkę Weidera (oj ciężko idzie:blush 🙂. I dziś wynik na dziś rano -2kg 🙃 😁 Niestety by dojść do wagi kiedy to urodziłam Majkę muszę zrzucić jeszcze około 3 kg a ogólnie chciałabym jeszcze z 5 kg zrzucić. No ale widoczne efekty motywują. Abym tylko się nie znudziła albo nie zraziła

brawo brawo 😉 gratuluję i życzę wytrzymałości 😉
oklask motywujący 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

brawo brawo 😉 gratuluję i życzę wytrzymałości 😉
oklask motywujący 😉
dziękuję 😘 oklask za dobre słowo 🙂

• Mamusie
byliśmy też u fryzjera z Anastazją 🤪 🤪
obcięliśmy jej grzyweczkę bo miała tak długą że do oczek ciągle jej wpadała
była bardzo dzielna uśmiechała się do pani fryzjerki
a mąż robił jej zdjęcia 😆
szkoda że nie mam jak wrzucić wam fotek ale nie zabrałam ze sobą kabla do aparatu

• Mamusie
Honorata nie przejmuj się nic jej nie będzie 🙂
też miałam dziś kalafiora do obiadku, tylko potem nie lubię tego zapachu unoszącego się w domu 😉
dziś zrobiłam mojej kaszkę malinową na oszałamiającej ilości mleka 50ml (tylko tyle ściągnęłam)...muszę jeszcze jakoś tydz. wytrzymać...
a teraz pożarłam loda z bitą śmietaną ehhh

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
A ja się porządnie najadłam... gotowanym kalafiorem 🙂 Uwielbiam 🙃

HONORATKA jak Mała nie zmarzła i nie zmokła (a na to na pewno nie pozwoliłaś) to na pewno nie rozchoruje się. A nawet jak się zdarzyło to nie znaczy od razu, że będzie chora 🙂

zmarznąć nie zmarzła a jak padało była pod folią w wózku
ale tak jakoś się martwić zaczęłam 🥴

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
też miałam dziś kalafiora do obiadku, tylko potem nie lubię tego zapachu unoszącego się w domu 😉
dziś zrobiłam mojej kaszkę malinową na oszałamiającej ilości mleka 50ml (tylko tyle ściągnęłam)...muszę jeszcze jakoś tydz. wytrzymać...

a czemu tydzień? p czymś nie wiem
pewnie nie bo nie mam jak was nadrobić o tylko wpadam na chwilkę ☺️
Anastazji posmakowała morelowa nestle mleczno-ryżowa

Wracając do przetworów domowych u nas bez nich nie ma zimy w innym przypadku bym chyba się zabeczała. Od dziecka pamiętam jak się po ogóreczki do piwnicy chodziło i inne słoiczki z smakołykami.
Poza tym z wykształcenia jestem kucharz wiec gotowanie pichcenie i inne mam w krwi bo to kocham a robienie konfitur i przetworów to dla mnie czysta przyjemność. Bartek mi w tym czasie nie przeszkadza bo siedzi z moją mamą najczęściej to mały na podłodze a mama koło niego i coś dzieje 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Załamałam się własnie zabrakło mi już miejsca na mrożonki tak składałam że nie patrzyłam że już pełna zamrażarka jest.
W piwnicy też pułki uginają się wiec nie wiem czy jeszcze składać 🙂

u mnie jest duzo miejsca w lodówce 😉

W padaj do suwałk to się podziele 🙂

Wierz mi z miłą chęcią bym wpadła 🙂 😘

Za rok musimy się zorganizować i się spotkać 🙂

ja cały czas jestem za ! ! ! za ! ! ! za ! ! !
ja też bardzo chętnie, jakiś wspólny weekend 🙂

• Mamusie
Jesli chodzi o przetwory uwielbiam robić, Teściówka robiła ogórki kiszone i korniszone, powidła z jabłek i kompoty z wiśni i jabłek. Ja zrobiłam już 30 słoiczków sałatki ogórkowej, 9 słoiczków fasolki szparagowej marynowanej, 8 słoików marynowanej papryki. i jeszcze bede robiła pomidory to na bank. Coś jeszcze wymysle lubie robić, a zima długa hehe.

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

a czemu tydzień? p czymś nie wiem
pewnie nie bo nie mam jak was nadrobić o tylko wpadam na chwilkę ☺️
Anastazji posmakowała morelowa nestle mleczno-ryżowa

a nie, bo muszę jej robić na ściąganym mleku dopóki nasza pediatra nie wróci z urlopu i nie wpisze recepty na mleczko 🤔 a z cyca to niestety mało ściągnę 🤢

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Wracając do przetworów domowych u nas bez nich nie ma zimy w innym przypadku bym chyba się zabeczała. Od dziecka pamiętam jak się po ogóreczki do piwnicy chodziło i inne słoiczki z smakołykami.
Poza tym z wykształcenia jestem kucharz wiec gotowanie pichcenie i inne mam w krwi bo to kocham a robienie konfitur i przetworów to dla mnie czysta przyjemność. Bartek mi w tym czasie nie przeszkadza bo siedzi z moją mamą najczęściej to mały na podłodze a mama koło niego i coś dzieje 🙂
oj kochana ty tak jak ja. Ja kocham gotowac 🙂 sprawia mi to mega radośc, a jeszcze wszystkim smakuje to już w ogóle fajnie.

wesa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
oj kochana ty tak jak ja. Ja kocham gotowac 🙂 sprawia mi to mega radośc, a jeszcze wszystkim smakuje to już w ogóle fajnie.

Ja kocham eksperymentować w kuchni. A tym bardziej jak wiem że mamy mieć gości to zawsze coś nowego wymyślam żeby nie było standardowo rosół i schabowe 🙂

wesa napisał(a):
Mam pytanie. kupiłam kaszke manne z nestle. i jak ja chce zrobic mu do butelki do picia to dac np troche mleka modyfikowanego i troche tej kaszy zeby zagęścić??? czy jak, bo łyżeczką on nie zje.

Gosiu ja na 120 ml daje 4 mleka i 1 lub 2 kaszy mały je butlą tak na dobranoc i jest dobrze. Poza tym wielmożny panicz teraz nie zje mleka jeśli jest bez kaszki chociaż 1 łyżeczka żeby było gęstsze.

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
wesa napisał(a):
Mam pytanie. kupiłam kaszke manne z nestle. i jak ja chce zrobic mu do butelki do picia to dac np troche mleka modyfikowanego i troche tej kaszy zeby zagęścić??? czy jak, bo łyżeczką on nie zje.

Gosiu ja na 120 ml daje 4 mleka i 1 lub 2 kaszy mały je butlą tak na dobranoc i jest dobrze. Poza tym wielmożny panicz teraz nie zje mleka jeśli jest bez kaszki chociaż 1 łyżeczka żeby było gęstsze.
no ja tak daje ale kleik albo kaszkę ryżową. ale tej manny nie dawałam bo ona jest juz z mlekiem i nie wiem jak to dawac.

wesa napisał(a):
Ja tez, i uwielbiam zeby ładnie wyglądało , ładnie na talrzu układam dekoruje i stół przystrajam ....ahhhh kocham.

oj byśmy się dogadały 🙂
Z teściem kombinujemy aby założyć restauracje lub zajazd albo pensjonat bo oboje kochamy gotować a ja do tego ubóstwiam stroić jedzonko żeby wyglansowało równie dobrze co smakowało 🙂