Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ile u Was te pneumo kosztują? Ja płacę 275 zł za szczepienie plus 7 zł za samo wykonanie kłucia (bo to dodatkowe szczepienie i już trzeba zapłacić też i za to 😠 ) a że zaczęliśmy wcześnie to będą razem 4 dawki (3 już za nami). To dosyć boląca szczepionka i po dzieciaczki często marudzą, gorączkują... Majka właśnie przedwczoraj była po niej marudna całe popołudnie. I spała w dzień więcej niż normalnie

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
A ile u Was te pneumo kosztują? Ja płacę 275 zł za szczepienie plus 7 zł za samo wykonanie kłucia (bo to dodatkowe szczepienie i już trzeba zapłacić też i za to 😠 ) a że zaczęliśmy wcześnie to będą razem 4 dawki (3 już za nami). To dosyć boląca szczepionka i po dzieciaczki często marudzą, gorączkują... Majka właśnie przedwczoraj była po niej marudna całe popołudnie. I spała w dzień więcej niż normalnie

u nas kosztuje 300zł i nic więcej nie musimy dopłacać... też 3 dawki za nami i jeszcze jedna jakoś po roczku chyba 😉
Dyśka ostatnio gorączkowała w nocy po tej szczepionce 😞

• Mamusie
Witam po dłuższej przerwie 🙂
Widzę, że nocne problemy nie tylko u nas... Ufff, bo już myślałam, że coś z Tośką nie tak, ale skoro wszystkie takie to znaczy, że zwyczajnie te typy tak mają 😉
No i sobie popisałam 😞 Już się obudziła z drzemki 😠 Całe 15 minut pospała 😠

• Mamusie
w wawie kosztuje 310 pln, my szczepimy w listopadzie czyli mala bedzie miala 10 msc, kurde moglismy chyba wczesniej sie za to zabrac ale nie chcialam zeby dostawala wtedy wszystkie naraz, balam sie jakis powiklan i tak mi jej szkoda jak jedną dostaje
a robicie oklady z sody?

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Witam po dłuższej przerwie 🙂
Widzę, że nocne problemy nie tylko u nas... Ufff, bo już myślałam, że coś z Tośką nie tak, ale skoro wszystkie takie to znaczy, że zwyczajnie te typy tak mają 😉
No i sobie popisałam 😞 Już się obudziła z drzemki 😠 Całe 15 minut pospała 😠

Dyśka na szczescie spi juz chwilkę 😉 ale zapewne zaraz sie obudzi 😉

• Mamusie
donia napisał(a):
w wawie kosztuje 310 pln, my szczepimy w listopadzie czyli mala bedzie miala 10 msc, kurde moglismy chyba wczesniej sie za to zabrac ale nie chcialam zeby dostawala wtedy wszystkie naraz, balam sie jakis powiklan i tak mi jej szkoda jak jedną dostaje
a robicie oklady z sody?

ja nie robiłam okładów bo nie miała nigdy zadnego zaczerwienienia ani nic

donia napisał(a):
hej
moja niunia tez marudzila i plakala w nocy, ale ostatnio tak ma wiec sie juz przyzwyczailam, teraz pci 🙂

zapisalam małą na te pneumokoki ,termin dopiero na listopada, masakra

Ja też będę dopiero szczepić 🙂 nie przejmuj się 🙂 bo pielęgniarka i lekarka stw, że lepiej później po 7mieś. no i mam przyjść za min. 4tyg. 😁 no to znając życie nie będzie miejsc itd. to pewnie też czeka mnie początek listopada 🙂 ale za to będą tylko już 2 szczepionki - tak mi ta kobita mówiła. I u mnie na pneumokoki kosztuje 250zł, bo apteka obniżyła 🙂

Ludzie jakie ceny tych szczepionek 😮
Tutaj na pneumokoki szczepią za darmo(jest wpisana w kalendarz szczepień). Dodatkowo dostajemy na meningokoki też za darmoche.

Moja szwagierka mieszka w Dojczach i dostała za darmo na pneumokoki, na rota nie szczepią. A moja koleżanka obie szczepionki ma za darmo, bo synek jest w grupie ryzyka.

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Ty weź Blue daj foto Laurki do avatarka 😜

Nie mam weny do zdjęć 😁

no weź bo jak nie ma zdjęcia to ja nie wiem że to Ty 😜

Cicho nie marudź 😁 jak jej zrobię jakieś aktualne to wrzucę. Nic mi się nie chceeee 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Nie mam weny do zdjęć 😁

Cicho nie marudź 😁 jak jej zrobię jakieś aktualne to wrzucę. Nic mi się nie chceeee 😞

mi też 😜 Dyśka śpi a ja zamiast się wziąć za robotę to siedze i nic nie robie 😜

• Mamusie
Karola nie szczepiłam ani na pneumokoki, ani na rota. Miał tylko wykupioną tą szczepionkę 6 czy 5 w 1. Na całe szczęście nic się nie działo, więc nie żałuję. Teraz Tośki też bym nie szczepiła...

ja na początku nie chciałam szczepić ale Adam w sumie był za więc jakoś tak zaszczepiliśmy 😉 w sumie jakby (odpukać !) się coś stało to bym sie obwiniała

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Nie mam weny do zdjęć 😁

Moja też śpi i też nic nie robię 😆

kolo177 napisał(a):
Karola nie szczepiłam ani na pneumokoki, ani na rota. Miał tylko wykupioną tą szczepionkę 6 czy 5 w 1. Na całe szczęście nic się nie działo, więc nie żałuję. Teraz Tośki też bym nie szczepiła...

ja na początku nie chciałam szczepić ale Adam w sumie był za więc jakoś tak zaszczepiliśmy 😉 w sumie jakby (odpukać !) się coś stało to bym sie obwiniała

Tyle, że niestety szczepionka na wiele się nie zda, jak dziecko ma słaby organizm, owszem coś tam niby pomoże, ale wiecie jak to jest.. tak samo z pneumo ok zaszczepimy no i co? nie uchroni w 100% przed chorobą, zmniejszy skutki? czyli co.. zamiast ślepoty będzie niedowidzenie? zamiast śmierci będzie niedorozwój? zamiast niedorozwoju paraliż czy coś? ehh można sobie gdybać.

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Nie mam weny do zdjęć 😁

Ja w dzień sie relaksuje kiedy tylko mogę 😉 Za to wieczorami, jak dzieciaki zasypiają(teraz odkąd Karol chodzi do szkoły luz mam już przed 9-tą 🤪 ) szaleje, sprzątam, piorę, prasuję itp. 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Tyle, że niestety szczepionka na wiele się nie zda, jak dziecko ma słaby organizm, owszem coś tam niby pomoże, ale wiecie jak to jest.. tak samo z pneumo ok zaszczepimy no i co? nie uchroni w 100% przed chorobą, zmniejszy skutki? czyli co.. zamiast ślepoty będzie niedowidzenie? zamiast śmierci będzie niedorozwój? zamiast niedorozwoju paraliż czy coś? ehh można sobie gdybać.

no ale wiesz, jak nie zaszczepisz i nie daj Bóg (odpukać!) dziecko zachoruje to nie będziesz myślała że mogłaś zaszczepić? na pewno będziesz...

Honoratka a jak to jest ze żłobkiem? dajecie pieniądze na zakup jedzenia itd. czy każdy przynosi swoje mleko itd. ? a słoiczki? dajesz własne pampersy/pieluchy czy oni dają? no i ubrania na przebranie? każde dziecko ma swoją półkę?? ciekawi mnie to

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):

Nie mam weny do zdjęć 😁

Ja w dzień sie relaksuje kiedy tylko mogę 😉 Za to wieczorami, jak dzieciaki zasypiają(teraz odkąd Karol chodzi do szkoły luz mam już przed 9-tą 🤪 ) szaleje, sprzątam, piorę, prasuję itp. 🤪

no to szalona jesteś bo ja wieczorem to już kompletnie nic nie robię 😜