Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat prywatny, kameralny żłobek czy opiekunka -starsza kobitka, babcia (z jakieś prawie 60 lat) która od wielu, wielu lat zajmuje się dziećmi -również takimi malusimi. Znam ją z takich pogaduszek w oczekiwaniu na dzieci w szkole. Ciepła taka, miła ale czy w żłobku nie zapewnią czegoś więcej? Wyraźcie się bo jestem w kropce a moja szefowa czeka na telefon ode mnie 😠

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat prywatny, kameralny żłobek czy opiekunka -starsza kobitka, babcia (z jakieś prawie 60 lat) która od wielu, wielu lat zajmuje się dziećmi -również takimi malusimi. Znam ją z takich pogaduszek w oczekiwaniu na dzieci w szkole. Ciepła taka, miła ale czy w żłobku nie zapewnią czegoś więcej? Wyraźcie się bo jestem w kropce a moja szefowa czeka na telefon ode mnie 😠

ja bym była za opiekunką 😉
w żłobku jedna kobitka zajmuję się kilkoma dziećmi a opiekunka tylko Twoim 😉

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
byłyśmy sobie na szczepieniu...Majeranek waży oszałamiająco 7150 😜
ale lekarka powiedziała, że jest tak pogodnym (śmiała się i gadala do niej jak nigdy hehe) i ruchliwym 🙃 dzieckiem że po prostu taka jej uroda 😉 w ogóle z katarem wszystko ok i powoli przechodzi...
a dziś po raz pierwszy sama usiadła na chwilkę 🙃
a teraz jak zwykle goni muchę i próbuje ją uklepać rączką 😎
ja mam takie miękkie trampeczki w kwiatki, wiązane bo inaczej pewnie by je zgubiła

my w poniedziałek ważyłyśmy dokładnie tyle samo 😆
och te nasze robaczki 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):

Justynko wiesz że miałam ten sam problem żłobek czy opiekunka
wybrałam żłobek z wielu pozytywnych powodów
mam nadzieje że będzie to dobra decyja 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Mnie boli brzuch, nie mam nic p/bólowego a w dodatku jestem sama na noc z dziewczynami 😞
Idę je poogarniać i wygonie do łóżek bo padam na ryj. Może odpocznę trochę przed tv
Do juterka 😘

ja mam okres i też mnie strasznie brzuch boli i krzyż 😞 i tez nie mam zadnych tabletek 😞
oklask na pocieszenie 😉 jestesmy w podobnej sytuacji 😘 😘 😘

hejka mamuski 🙂
widze, ze wszystkie mamy problem z marudami... moja juz chyba z 7 noc z kolei placze przez sen albo drze sie o smoka milion razy w ciagu godziny... jestem u schylku wytrzymalosci. a do tego znowu sie drapie i ma cale czolo obdarte, kolejna noc zakladam jej skarpetki na rece.
no to sobie ponarzekalam 🙃

• Mamusie
moja szybko usypia ale budzi sie potem kilka razy

dziewczyny chcialam jeszcze raz poruszyc temat szczepionek - ktora z was szczepila na pneumokoki?
chyba wczoraj ogladalam Uwage, byly pokazane losy kobiety, ktoraj maly synek gdy mial 5 miesiecy zachorowal na pneumokokowe zapalenie mózgu, teraz ma 5 lat, jest niepelnosprawny, nie widzi, nie chodzi, nie mowi
cholerka jak ja sie wystraszylam, jutro dzwonie do przychodni i zapisuje mala na szczepienie

• Mamusie
Ja nie szczepiłam na pneumokoki 😞a co do marudzenia dzieci to ja bym musiaławam moją podesłaać na pare godzin 🤪ta to dopiero daje czadu 🤪dzisiaj tak marudziła i płakała że pojechaliśmy i kupiliśmy jej spacerówe 😉może w tej posiedzi 😉i kilka nowych zabawek bo jest tak znudzona jak nikt 😠to fakt że ten katar ma okropny ale z katarem czy bez i tak ciągle jęczy 😠Justyś co do opiekunki czy żłobka to jak dobrze doczytałam to potrzebujesz też opieki dla Natalki...po skończeniu lekcji..?przez czas zanim dotrzesz do domku tak?więc taka Pani jak najbardziej by Ci pasowała 🙂daj znać czy rozmawiałaś z Nią i jaki efekt końcowy 🙂 😉to chyba wszystko 🙂uciekam na TAP MADL 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
donia napisał(a):
moja szybko usypia ale budzi sie potem kilka razy

dziewczyny chcialam jeszcze raz poruszyc temat szczepionek - ktora z was szczepila na pneumokoki?
chyba wczoraj ogladalam Uwage, byly pokazane losy kobiety, ktoraj maly synek gdy mial 5 miesiecy zachorowal na pneumokokowe zapalenie mózgu, teraz ma 5 lat, jest niepelnosprawny, nie widzi, nie chodzi, nie mowi
cholerka jak ja sie wystraszylam, jutro dzwonie do przychodni i zapisuje mala na szczepienie

ja sie też stale zastanawiam
nie wiem co zrobić, nie chodzi nawet o kasę ale o to, że niektórzy pediatrzy nie polecają i swoich dzieci na to nie szczepią

• Mamusie
Darek obudził się o 6 rano i od tamtej pory strasznie marudzi ;/ w ogóle przez ostatnie dni jest strasznie marudny i jak tylko zaśnie wieczorem to ja też od razu padam na łóżko i zaraz odlatuje... a na dodatek muszę jeszcze jechać dzisiaj do urzędu pracy podpisać się u bezrobotnych żeby ubezpieczenia mi nie zabrali ;/

• Mamusie
Ja przeciwko pneumo szczepię 😉 mamy już 2 albo 3 szczepionki za sobą... słyszałam różne opinie za i przeciw ale jednak się zdecydowaliśmy 😉
U nas noc tragiczna... Dyśka spała ze mną i co chwilę się budziła... na szczęście nie musiałam do Niej wstawać bo miałam Ją przy sobie... ale ogólnie noc masakra... nie wiem czy to nie od tego mleka Nan Dobranoc bo kiedyś miała wzdęcia po kleiku ryżowym... więc może i teraz się przez to męczy... albą ząbki po prostu... dzisiaj Jej dam zwykłe mleko i zobaczymy... bo w sumie kiedyś po kaszkach też miała wzdęcia a teraz już nie ma... no nie wiem... 😞

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Darek obudził się o 6 rano i od tamtej pory strasznie marudzi ;/ w ogóle przez ostatnie dni jest strasznie marudny i jak tylko zaśnie wieczorem to ja też od razu padam na łóżko i zaraz odlatuje... a na dodatek muszę jeszcze jechać dzisiaj do urzędu pracy podpisać się u bezrobotnych żeby ubezpieczenia mi nie zabrali ;/

a czym jedziesz i kiedy 😜 sama czy z Darkiem? kiedy wrócisz ? 🤪

Kamila też ok. 500g odejmując pamperaka, a dodając to z 400g . Ja wam mówię one chcą być TOP MODEL 🤪

Moja dzisiaj także w nocy się obudziła, zatkałam ją smoczkiem i się rozhisteryzowała na całego, zaczęła płakać, wielkie grochy jej leciały wszystko było źle nawet na moich rękach, to był dosłownie szał z jej strony, aż w końcu lekko się zaćpała jak ją bujałam na rękach i wreszcie trochę mleka wypiła i odpadła, ale przez 1 godz. źle spała ciągle się wierciła i pomrukiwała.. zresztą przedwczoraj kilka razy do niej wstawałam. Nie rozumiem tego 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila też ok. 500g odejmując pamperaka, a dodając to z 400g . Ja wam mówię one chcą być TOP MODEL 🤪

Moja dzisiaj także w nocy się obudziła, zatkałam ją smoczkiem i się rozhisteryzowała na całego, zaczęła płakać, wielkie grochy jej leciały wszystko było źle nawet na moich rękach, to był dosłownie szał z jej strony, aż w końcu lekko się zaćpała jak ją bujałam na rękach i wreszcie trochę mleka wypiła i odpadła, ale przez 1 godz. źle spała ciągle się wierciła i pomrukiwała.. zresztą przedwczoraj kilka razy do niej wstawałam. Nie rozumiem tego 😞

ja też nie wiem co się Im dzieje... 😞