Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
My dziś jemy kurczaka w sosie a Majka warzywa z mięsem i kluseczkami 🙂

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
blue juz widze jak ty swojej corki nie bedziesz calowac 🤪

My ją ciągle molestujemy ☺️ że sił aż nie ma, to trzeba będzie przestać 🥴 tylko jak ja to przeżyję!!
Ja też moją wycałowuje gdzie się tylko da 🙂 A i Ona też umie już dawać buzi. Jak jej mówię "daj buzi" to zbliża się z dziobem do mnie. Z otwartym dziobem 😁

Hania napisał(a):
Dziewczyny mam tylko zdjęcia Dyśki, Patryczka, Miłoszka i mojego Bartka
A o co chodzi bo chyba jestem nie w temacie ☺️

Dziewczyny co zrobić by badziewiak pospał rano ciut dłużej niż do 5:30 (dzisiaj! 😞 )?
w jakim sosie jeie kurczaka?a kluseczki sama Mai robisz?moja Sonia nawet jak pójdzie godz póżniej spać wieczorkiem(bo tak próbowaliśmy)to i tak wstaje ok 7-ej no ale ja bym jeszcze pospała 😉z godzinke 🙂aaa i o 6-tej też potrafi pobudke zrobić 😠tosz to dla mnie noc 🤪teraz to jeszcze pół biedy a co będzie jesienią jak czas przestawią 😠??? 🤪

• Mamusie
Asia napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

My ją ciągle molestujemy ☺️ że sił aż nie ma, to trzeba będzie przestać 🥴 tylko jak ja to przeżyję!!
Ja też moją wycałowuje gdzie się tylko da 🙂 A i Ona też umie już dawać buzi. Jak jej mówię "daj buzi" to zbliża się z dziobem do mnie. Z otwartym dziobem 😁

Hania napisał(a):

Dziewczyny co zrobić by badziewiak pospał rano ciut dłużej niż do 5:30 (dzisiaj! 😞 )?
w jakim sosie jeie kurczaka?a kluseczki sama Mai robisz?moja Sonia nawet jak pójdzie godz póżniej spać wieczorkiem(bo tak próbowaliśmy)to i tak wstaje ok 7-ej no ale ja bym jeszcze pospała 😉z godzinke 🙂aaa i o 6-tej też potrafi pobudke zrobić 😠tosz to dla mnie noc 🤪teraz to jeszcze pół biedy a co będzie jesienią jak czas przestawią 😠??? 🤪
mój Pati wstaje o 6 a chodzi spać o 20. wczoraj poszedł troszkę później bo po 21 i tak wstał o 6

• Mamusie
my już po spacerku, Maja zjadła obiadek, a zaraz mamusia będzie pałaszować 😉
dziś idziemy na kolację z teściową i szwagierką bo wygrała w jakimś konkursie 😜
do tego wygrała pobyt nad morzem na 7 dni.......hmmm ciekawe komu go odda ☺️...no chyba że sami zechcą pojechać, ale znając teścia to nie będzie chętny na wyjście poza swoje 4 ściany 😜
dziś poukładałam w worki ciuszki Mai te z rozm. 56, 62 i 68, jej aż trudno mi uwierzyć że ona była taaaka malutka (oczywiście mówię tu o rozm. 56) jak na lalkę 😮 🤪

• Mamusie
Asia napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Hania napisał(a):

Moja tak ładnie nam spała do 8-mej i zaczęła skaracać coraz bardziej. 7-mą to jeszcze o kawie znosiłam ale teraz 6:00 więc z 21:00 zaczęłam ją kłaść o 20tej to chociaż wieczorem mam trochę oddechu zanim sama się położę. I nawet jak położę ją później (też przetestowałam) to szósta albo nawet po piątej pobudka. Szarawo jeszcze na dworze 😠 W dzień śpi 2 razy. Rano koło 9-tej (na godzinkę, czasami nawet dwie) już pada i po południu (dziś poszła o 14-tej i śpi już półtorej godziny). Do 20-tej daje radę ale jakbym miała ją kłaść później (czasami tak wypada jak gdzieś jesteśmy czy coś) to konieczka jeszcze jedna drzemka chociaż na pół godziny bo by mnie zamęczyła
Co do obiadu to kurczaka udusiłam z marhcewką i cebulą w takim sosie z torebki pieczeniowym do kurczaka. Do tego surówka z pora. A Majce pierwszy raz dam makaron w większej ilości niż dotej pory czyli tak do posmakowania. Kupny bo nie mam czasu na robienie

Dziewczyny a jak u Was z jedzeniem? Ostatnio mam wrażenie, że Majka potrzebuje coraz więcej. Rano o tej 6-tej aż się trzęsie na sam widok butli więc dostaje od razu samo mleko a po 2 godzinach kaszę. Potem je co 4 godziny (o 12-tej kasza na gesto a ze 220 ml będzie, o 16-tej gesty obiadek też sporo bo ze 250 ml i o 20tej kasza na gęsto łyżką) a i tak co i ile bym jej nie dała pomiedzy to wcina aż jej się uszy trzęszą (owoce, biszkopty, bułki...)

• Mamusie
Kasia napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Kasia napisał(a):
ja też odkładam na bieżąco za małe ubranka 🙂
ja oddaje na bieżąco koleżance bo ma księżniczke pół roku młodszą od Majki
ja na razie do kartonów i na strych
ja po Natalii krzyczałam, ze juz nie chce dzieci i wszystko oddałam. Teraz to już sobie nie wyobrażam kolejnego to oddaje od razu ale koleżanka pakuje w kartony i ma zamiasr oddać wszystko jak jej Nikola wyrośnie 😉

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Kasia napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Kasia napisał(a):
ja też odkładam na bieżąco za małe ubranka 🙂
ja oddaje na bieżąco koleżance bo ma księżniczke pół roku młodszą od Majki
ja na razie do kartonów i na strych
ja po Natalii krzyczałam, ze juz nie chce dzieci i wszystko oddałam. Teraz to już sobie nie wyobrażam kolejnego to oddaje od razu ale koleżanka pakuje w kartony i ma zamiasr oddać wszystko jak jej Nikola wyrośnie 😉

Ja ciuszki po Bartku trzymam niektóre a niektóre poszły już dalej 🙂

• Mamusie
Chciałam popstrykać Majce jakieś fotki jak śmiga po domu ale jak jest w ciągłym ruchu to nie możliwe 😉 Tutaj jak dała na wstrzymanie a ja nie chciałam wziąć na ręce i łezki w oczkach stanęły hehe
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/14/dscf3180c.jpg/][IMG]http://img14.imageshack.us/img14/5826/dscf3180c.jpg[/IMG][/URL]

Tu śmiga 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/88/dscf3185e.jpg/][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/5563/dscf3185e.jpg[/IMG][/URL]

Grać w filmach też nie ma ochoty ale coś tam nakręciłam 😜 Zaraz wrzucę

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
a maryli idzie gorna lewa jedynka 😁 juz wiem czemu placze przez sen...

Weź dobra, bo mam bezzębne dziecko i już rozmyślam o mieleniu jedzenia do końca życia haha! 😁

Kurcze mojej wyszło coś na policzku podobne do liszaju, ale malutkie to jest z dnia na dzień i ma to już z 2 dni robię linomagiem, sudocremem i nie wiem czym mogę jeszcze 🤨 najpierw to było takie żółte jakby jasnobrązowe, a teraz się zlewa już ze skórą, ale jest mocno chropowate jakby strup był. Nie wiem może przez to, że ją dużo całuję w policzki dostała? bo ja np często dostawałam taką chropowatą skórę na twarzy jak koty całowałam często. Cholera już więcej nie będę 😠 i to ją nie swędzi.

no przestań!!
co innego jak całowałaś kota, nosiciela zarazków a swoje dziecko 🤪 przecież nie zamkniesz jej w sterylnym pomieszczeniu, a miłości i buziaków potrzeba 🙂 🙃

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Asia napisał(a):
Kamilka i co dalaś Maji ten swój rosół? 🙂

jutro będę gotować...z kurczaczka od babuni 😎
dziś pospałyśmy do 9, więc całkiem jestem trzeźwa...ale kawkę już sobie szykuję 😉
dziś znów cieplutko się zapowiada
Buziaki dla Dyśki od Mai i cioci 😘 😘

Ja też się przyłączam 😘 😘 😘 😘 😘
i ja też 😘 😘

Najnaj 😘 😘 😘

• Mamusie
Justa napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
moje dziecie (przepraszam, ze nie przekrecone 😜)
http://imageshack.us/clip/my-videos/545/z8i.mp4/

Justynko ona zasuwa na jednej nóżce? to tak jak moja bratanica 🙂
Słodzinka 😘
Ona raz na jednej raz na czworaka. Śmiejemy się, że jak ją kolana bolą (a sama próbowałam z nią tak poczworakować i porażka 😜 )to wtedy sobie inną metodą zasuwa