Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja też od środy ma ten katar...i oczywiście nienawidzi odciągania 🙃 a co stosujecie na giluństwo? bo ja w sumie tylko maść majerankową...
ee tam Blue możesz się ze mną nie zgodzić, ale mam chyba z 10 bluzek George i wszystkie się "rozwaliły" na dole...badziewna bawełna.
Promyczek avatarek jak zwykle uroczy 😎

mi pediatra poleciła otrivin baby
ale Anastazja nie miała zatkanego nosa wiec nie używałam
bo te leki bardziej udrożniają niż leczą katar

no właśnie, moja też nie ma zapchanego i przesypia noce więc tylko tą maścią jej smaruję
tak naprawdę to chyba nie ma leku na katar........

• Mamusie
byliśmy dziś też w sklepie z fotelikami samochodowymi w którym pracują osoby posiadające specjalne certyfikaty wiedzy na temat fotelików
dobieraja fotelik pod konkretną markę i model auta
jak powiedzieliśmy że do citroena to od razu wiedział które nie będą pasowały
powiedział że dla Anastazji zmiana fotelika to STANOWCZO ZA WCZEŚNIE
że 0-18 to takie do wszystkiego i do niczego że ani dla noworodka się nie nadają ani dla starszego
nie będę wam tu się rozpisywać co mówił żeby zaraz nie wywołać dyskusji na temat fotelików czy są dobre czy niedobre
w każdym razie fotelika kupuje jeszcze kilka miesięcy

• Mamusie
kupiliśmy też fotelik do karmienia
tzn zapłaciliśmy zaliczkę i będzie we wtorek
jest fajne bo łączy w sobie zalety krzesełka drewnianego (zamienia się w stolik i krzesełko) oraz krzesełka z tworzywa sztucznego (można regulować oparcie, ma szelki, i wygodne siedzonko)
oto ono http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7973137_wielofunkcyjne_krzeselko_multi_do.html

Kamila, bo może po prostu źle trafiłaś i tyle. Ja miałam wiele rzeczy z George i nie powiem złego słowa 🙂 no przecież ubranko ubranku nierówne to norma. Ostatnio kupiłam sobie tunikę z HOuse albo Croppa nie pamiętam i już się mi rozpruwa 😠 także wszędzie można znaleźć badziewia.

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
oglądacie walkę Adamka ?
bo ja uwielbiam boks
jest taki męski 😜

i co przegrał nasz Adamek 😞 nie oglądałam ale czytałam teraz na necie

niestety przegrał
sędzia w 10 rundzie przerwał walkę
nooo szkoda ale i tak Adamek jest super 🙂a stadion we Wrocku jaki piękny 🙂

Asia ile Twoja pije dziennie mleka? moja w nocy się już nie budzi odkąd dostaje gęstą kaszkę na noc, ale mleko już pije tylko raz dziennie rano od 120-160ml i nic więcej, jak za dnia czy pod wieczór chce jej dać mleko to jest ryk i histeria, wpada w szał 😞 a herbatę czy wodę pije może maks po 50-100ml na dzień, jak można żyć na 200ml na cały dzień płynów? przecież organizmowi trudniej jest wyciągać wodę z kaszki czy obiadu. Nie rozumiem jej. Nie chce mleka ok. to niech chociaż piję wodę, ale z tym to też jest masakra. Dużo sika a nie wiem skąd.. 🤢 skoro mało pije.

• Mamusie
Blue moja lącznie z kaszkami(wliczam mleczno-ryżową i ryżową-robie na bebiko)to ok 500ml.ale kaszki je raczej na siłe(za wyjątkiem waniliowej) 🙂ale je codziennie zupe i obiadek(drugie danie) 🙂i jogurt albo deserek mleczny żadnych owoców(chyba że dam do kaszy)i żadnego soku 😠i jak ją przekonać?nie wiem... 🥴

Asia napisał(a):
Blue moja lącznie z kaszkami(wliczam mleczno-ryżową i ryżową-robie na bebiko)to ok 500ml.ale kaszki je raczej na siłe(za wyjątkiem waniliowej) 🙂ale je codziennie zupe i obiadek(drugie danie) 🙂i jogurt albo deserek mleczny żadnych owoców(chyba że dam do kaszy)i żadnego soku 😠i jak ją przekonać?nie wiem... 🥴

Moja uwielbia owoce w każdej postaci oprócz owoców leśnych. I nie podchodzi jej zbytnio deser czekoladowy 🤪 2 kubeczki deseru musiałam zjeść sama 🙂 resztę zjadła na siłę. Kurcze ja chyba też zacznę jej dawać 2 dania obiadowe, bo uwielbia. A mleko chyba będę już stale dodawać do zup i obiadów jak nie chce normalnie pić, więcej wody dodam i tyle.

Laura ogólnie weszła w tryb straszenia dosłownie sikam jak to widzę, stoi w łóżeczku i szarpie je i tak dziwnie straszy głosem, wczoraj z 10min tak robiła, udawała, że jest groźna a jak też próbowałam ją straszyć w podobny sposób to się aż zanosiła od śmiechu 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

Moja uwielbia owoce w każdej postaci oprócz owoców leśnych. I nie podchodzi jej zbytnio deser czekoladowy 🤪 2 kubeczki deseru musiałam zjeść sama 🙂 resztę zjadła na siłę. Kurcze ja chyba też zacznę jej dawać 2 dania obiadowe, bo uwielbia. A mleko chyba będę już stale dodawać do zup i obiadów jak nie chce normalnie pić, więcej wody dodam i tyle.
jak mleko do zup i obiadów? 🤨

anka111 napisał(a):
Co do owoców i innych deserków to Darek ze wszystko 😁 z obiadkami nie jest już tak kolorowo no ale tragedii też nie ma 🙂 Mleko jako tako też pije więc nie narzekam 😁

Moja jakby mogła to by jadła tylko same zupy i obiady i wszystko to co my jemy 🙂 a mleko mogłoby istnieć tylko raz dziennie rano, bo wtedy chce się jej pić 🙂

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

jak mleko do zup i obiadów? 🤨

Normalnie, nawet w przepisach masz dla niemowląt. Tak samo jak możesz dawać ziemniaki z mlekiem modyf. 30ml wody i 1 łyżeczka mleka i to dodajesz do zupy albo obiadu, a z zupą to możesz nawet 60ml bo oni mają gęste te żarła ze słoika. To działa na tej samej zasadzie co budynie, koktajle itd. A jak gotujesz sama to możesz robić co chcesz 🙂

Tu masz np. zupę na mleku modyf. http://www.ksiazka-kucharska.pl/przepis/3130/Zupa-marchewkowa-z-mlekiem-modyfikowanym/