Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Izabela napisał(a):
Justa napisał(a):
Izabela napisał(a):
mam pytanie......... wiecie czy ktoras zaszla ponownie w ciaze juz?

nieeeee, no chyba ze jeszcze o Tym nie wiemy?Chcesz nam coś powiedzieć? 🙂

😁 😁 😁 😁 NIE;NIE,jeszcze nie teraz ........ ale prace wrza pelna para 😁
ja tak w tamtym miesiącu

• Mamusie
Justa napisał(a):
donia napisał(a):
ja karmie i dostalam okres 4 msc po porodzie

dziewczyny jak wozicie dzieci w samochodzie? tylem czy juz przodem do kierunku jazdy?

Mój już jeździ przodem do kierunku jazdy ale w foteliku od 9 kg 🙂 I jest bardzo zadowolony 🙂
my też już się przesiadamy do nowego fotelika przodem do kierunku jazdy 🙂

Kasia napisał(a):
Izabela napisał(a):
Justa napisał(a):
Izabela napisał(a):
mam pytanie......... wiecie czy ktoras zaszla ponownie w ciaze juz?

nieeeee, no chyba ze jeszcze o Tym nie wiemy?Chcesz nam coś powiedzieć? 🙂

😁 😁 😁 😁 NIE;NIE,jeszcze nie teraz ........ ale prace wrza pelna para 😁
ja tak w tamtym miesiącu

Kasiula,,,chcecie jeszcze ?

Hmm ja bym też chciała być szybko w ciąży, ale tylko wtedy jak ona jest słodka i nie marudzi, a jak zaczyna ryczeć to mi się odechciewa na wiele lat 😉 a tak na poważnie to dużo o tym myślę, ale niestety na razie nie ma na to szans ze względów finansowych, musimy mieć oboje stałe prace i dobrze płatne, bo w końcu nie mieszkamy z rodziną i nikt nam kasy nie daje żadnej.

• Mamusie
Hej Babolce 😁
Ale się rozgadałyście przez te ostatnie 3 dni 😮 Ale fajnie, będę miała co czytać hehehe
Jestem ostatnio totalnie przemęczona 🤔 Normalnie zasypiam na stojąco 😞 Nie bardzo wiem o co chodzi... Młoda dwie ostatnie noce spała całkiem ok(zasypia koło 21 i śpi bez jedzenia do 4; w międzyczasie wstaje tylko żeby dać Jej smoka). Budzi się koło 7-8, wiec niby nie jest źle i powinnam mieć więcej werwy... Może ja już jestem za stara 🤢

• Mamusie
Wczoraj zrobiłam eksperyment i na noc podałam Jej mleko modyfikowane(z nadzieję, że prześpi spokojnie większą część nocy). Opróżniła obydwie piersi a do tego wciągnęła jeszcze 200ml modyfikowanego 😮 (Dodam tylko, że to tak jednym ciągiem Jej weszło 😮 ). 1,5h przed tą uczta Kuba dał Jej 150ml kaszki i też zjadła wszystko... Spała troszkę lepiej... Może mojego pokarmu jest już tak mało? Dlatego jest taka niespokojna i źle sypia? 😞 😞 😞

promyczek1981 napisał(a):
Wczoraj zrobiłam eksperyment i na noc podałam Jej mleko modyfikowane(z nadzieję, że prześpi spokojnie większą część nocy). Opróżniła obydwie piersi a do tego wciągnęła jeszcze 200ml modyfikowanego 😮 (Dodam tylko, że to tak jednym ciągiem Jej weszło 😮 ). 1,5h przed tą uczta Kuba dał Jej 150ml kaszki i też zjadła wszystko... Spała troszkę lepiej... Może mojego pokarmu jest już tak mało? Dlatego jest taka niespokojna i źle sypia? 😞 😞 😞

To nieprawdopodobne żeby zjadła 200ml mleka po 2 piersiach jeśli tam by było dużo pokarmu na logikę? 🤔 chociaż nie wiem, ale nie wydaje mi się, ja mniej wypijam płynów jednorazowo niż jem jedzenia, woda bardziej opycha. To chyba by nie była w stanie wypić np. 400ml.

Moja za to przekonała się do kaszki waniliowej mlecznej i ładnie ją wsuwa 🙂 jestem bardzo zadowolona 🙂 przed chwilą wypiła 120ml mleka i nadal była głodna i zjadła z 120ml kaszki na gęsto z łyżeczki 🙂 tylko na jak długo to wszystko będzie? dzisiaj zjadła 160 ml samego mleka rano, potem 120ml kaszki na gęsto, 190 obiadu i 3/4 deseru, no i teraz to żarełko. Szału nie ma z mlekiem, bo pije już mi tylko 2 razy dziennie. Za miesiąc może będzie tylko raz? 😁

• Mamusie
Blue pewnie masz rację 😞 😞 😞 😞
Tak mi dzisiaj smutno 😞
Moja ogólnie jada bardzo dużo...
Jej menu z dzisiaj:
4 rano - pierś,
6 - pierś,
8 - pierś,
9 - 150ml kaszki na gęsto,
11 - pierś,
13 - 200ml obiadku,
15 -pierś,
16-17 - deser(120-160ml),
19 - 180ml kaszki na gęsto,
Zaraz idę Ją kapać a przed snem pierś i chyba znowu naszykuję Jej mleka modyfikowanego 🤔
Właściwie byłoby dużo gdyby najadała się przy piersi a chyba tak nie jest 😞 Te karmienia nad ranem kończyły się płaczem i musiałam zapychać Ja smoczkiem 😞 W dzień też jest ostatnio jakaś taka bardzo drażliwa 🤢

• Mamusie
Blue napisał(a):

To nieprawdopodobne żeby zjadła 200ml mleka po 2 piersiach jeśli tam by było dużo pokarmu na logikę? 🤔 chociaż nie wiem, ale nie wydaje mi się, ja mniej wypijam płynów jednorazowo niż jem jedzenia, woda bardziej opycha. To chyba by nie była w stanie wypić np. 400ml.

Moja za to przekonała się do kaszki waniliowej mlecznej i ładnie ją wsuwa 🙂 jestem bardzo zadowolona 🙂 przed chwilą wypiła 120ml mleka i nadal była głodna i zjadła z 120ml kaszki na gęsto z łyżeczki 🙂 tylko na jak długo to wszystko będzie? dzisiaj zjadła 160 ml samego mleka rano, potem 120ml kaszki na gęsto, 190 obiadu i 3/4 deseru, no i teraz to żarełko. Szału nie ma z mlekiem, bo pije już mi tylko 2 razy dziennie. Za miesiąc może będzie tylko raz? 😁
Blue to Laura zjadła 120 mleka i odrazu 120 kaszki? 🙂super moja nigdy tak nie zjadła 😞a skąd wiesz że była głodna?ja to nie potrafie rozpoznać kiedy jest głodna ☺️wypije mlekoi np.zasypia a jak nie śpi to nie wiem jak to mam poznać?może to głupie ale kilka razy dorabiałam jej kaszki czy zupy to już nie chciała 🤨

• Mamusie
ja nie kupię tego 0-18 bo szkoda kasy
wybrałam sobie maxi cosi tobi 9-25
tylko muszę jeszcze poczekać bo mierzyliśmy go Anastazji i jest troszkę przy duży
poza tym wymusza pozycję całkowicie siedzącą a moja mała jeszcze nie przesiaduje całymi godzinami
wogóle to jak ją sobie porównuje z waszymi postępowymi brzdącami to wydaje mi się jakoś tak że ona powoli się rozwija
nie żeby mnie to martwiło czy stresowało
ale budzą podziw te wasze stające czy chodzące dzieciaczki

• Mamusie
My kupiliśmy fotelik 0-18kg. Wybraliśmy ten właśnie ponieważ Tosia w momencie zakupu miała zaledwie 6 m-cy. Od kilku dni jeździ w nim już przodem do kierunku jazdy. Fajne w fotelikach z tej grupy jest to, że można regulować kat ich nachylenia. Jak maleńka mi zasypia to przechylam Ją tak, że główka Jej nie lata w każdą stronę, dzięki czemu jest Jej wygodniej. Wymiarami jest on bardzo zbliżony do tych fotelików od 9kg.

• Mamusie
My kupiliśmy fotelik 0-18kg. Wybraliśmy ten właśnie ponieważ Tosia w momencie zakupu miała zaledwie 6 m-cy. Od kilku dni jeździ w nim już przodem do kierunku jazdy. Fajne w fotelikach z tej grupy jest to, że można regulować kat ich nachylenia. Jak maleńka mi zasypia to przechylam Ją tak, że główka Jej nie lata w każdą stronę, dzięki czemu jest Jej wygodniej. Wymiarami jest on bardzo zbliżony do tych fotelików od 9kg.

no właśnie my chyba kupimy ten z fisher price 0-18 😉 ale najpierw pojedziemy na giełdę albo do takiej rupieciarni u nas niedaleko i zobaczymy za używanymi jakimiś fajnymi bo często można coś fajnego trafić w niskiej cenie 😉

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
no tak ale teoretycznie fotelik 0-13 powinien starczyć mi jeszcze z rok przy takim tempie "tycia" jak Anastazja
szkoda mi kupować tego 0-18 za 500zł a za kilka miesięcy znowu już taki siedzący przodem do kierunku jazdy
przeczekam jeszcze troszkę i kupię od razu wiekszy

Honoratka ten fotelik 0-18kg starczy na znacznie dłużej niż kilka miesięcy 😉 Karol przesiadł się do kolejnego w wieku 3 lat 🙂 (też miałam dla Niego ten z grupy 0-18kg)

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
no tak ale teoretycznie fotelik 0-13 powinien starczyć mi jeszcze z rok przy takim tempie "tycia" jak Anastazja
szkoda mi kupować tego 0-18 za 500zł a za kilka miesięcy znowu już taki siedzący przodem do kierunku jazdy

no tak ale ten 0-18kg też można dać przodem na siedząco i super jest w nim to że można dziecko przechylić do pozycji pół leżącej jak zaśnie... i na pewno na długo starczy a z fisher price dziewczyny chwaliły i kosztuje on koło 300zł 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):

no właśnie my chyba kupimy ten z fisher price 0-18 😉 ale najpierw pojedziemy na giełdę albo do takiej rupieciarni u nas niedaleko i zobaczymy za używanymi jakimiś fajnymi bo często można coś fajnego trafić w niskiej cenie 😉

Od czasu wypadku(Karol miał zaledwie dwa miesiące jak zaliczyliśmy dachowanie) postanowiłam kupować dzieciom tylko nowe foteliki, sprawdzonych firm. Zbyt dużo zależy od tego sprzętu. Kupując używany nigdy nie wiesz ile przeszedł i czy naprawdę sprawdzi się w trudnej sytuacji.

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

no tak ale ten 0-18kg też można dać przodem na siedząco i super jest w nim to że można dziecko przechylić do pozycji pół leżącej jak zaśnie... i na pewno na długo starczy a z fisher price dziewczyny chwaliły i kosztuje on koło 300zł 😉

Tosiak właśnie w takim jeździ(tzn. tej firmy) - jest super wygodny, bo ma szerokie siedzisko i w ogóle jest ok 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):

Od czasu wypadku(Karol miał zaledwie dwa miesiące jak zaliczyliśmy dachowanie) postanowiłam kupować dzieciom tylko nowe foteliki, sprawdzonych firm. Zbyt dużo zależy od tego sprzętu. Kupując używany nigdy nie wiesz ile przeszedł i czy naprawdę sprawdzi się w trudnej sytuacji.

no tak ale przeciez jak kupię używany to też kupię znanej mi firmy a nie jakieś dziadostwo... a przecież taki fotelik się nie zepsuje...