Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
no tak ale teoretycznie fotelik 0-13 powinien starczyć mi jeszcze z rok przy takim tempie "tycia" jak Anastazja
szkoda mi kupować tego 0-18 za 500zł a za kilka miesięcy znowu już taki siedzący przodem do kierunku jazdy
przeczekam jeszcze troszkę i kupię od razu wiekszy

no tak ale ten 0-18kg też można dać przodem na siedząco i super jest w nim to że można dziecko przechylić do pozycji pół leżącej jak zaśnie... i na pewno na długo starczy a z fisher price dziewczyny chwaliły i kosztuje on koło 300zł 😉

Tosiak właśnie w takim jeździ(tzn. tej firmy) - jest super wygodny, bo ma szerokie siedzisko i w ogóle jest ok 😉

a też macie ten cosmo czy jakiś taki?

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mamy dokładnie taki:
http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/3764862/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|cat_18793869|Car+and+booster+seats|14417572.htm

no to chyba własnie o tym mówię 😜 hehe
http://allegro.pl/fisher-price-cosmo-sp-0-18-kg-sklep-lodz-ibdi-i1801321154.html?source=oo

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
My kupiliśmy fotelik 0-18kg. Wybraliśmy ten właśnie ponieważ Tosia w momencie zakupu miała zaledwie 6 m-cy. Od kilku dni jeździ w nim już przodem do kierunku jazdy. Fajne w fotelikach z tej grupy jest to, że można regulować kat ich nachylenia. Jak maleńka mi zasypia to przechylam Ją tak, że główka Jej nie lata w każdą stronę, dzięki czemu jest Jej wygodniej. Wymiarami jest on bardzo zbliżony do tych fotelików od 9kg.

no właśnie my chyba kupimy ten z fisher price 0-18 😉 ale najpierw pojedziemy na giełdę albo do takiej rupieciarni u nas niedaleko i zobaczymy za używanymi jakimiś fajnymi bo często można coś fajnego trafić w niskiej cenie 😉

Od czasu wypadku(Karol miał zaledwie dwa miesiące jak zaliczyliśmy dachowanie) postanowiłam kupować dzieciom tylko nowe foteliki, sprawdzonych firm. Zbyt dużo zależy od tego sprzętu. Kupując używany nigdy nie wiesz ile przeszedł i czy naprawdę sprawdzi się w trudnej sytuacji.

no tak ale przeciez jak kupię używany to też kupię znanej mi firmy a nie jakieś dziadostwo... a przecież taki fotelik się nie zepsuje...

Ja mam totalną schize na tym punkcie 🤢 Wyobraź sobie, że fotelik, który kupisz(używany) uczestniczył już w jakiejś poważnej kolizji. Pasy i zapinki doświadczyły już mega obciążeń - skąd wiesz jak zachowa się fotelik w kiedy sytuacja się powtórzy?? Pewnie gdyby nie nasz wypadek też nie miałabym nic przeciwko używanym, ale jak tylko przypomnę sobie to moje maleństwo wiszące do góry nogami... 😞 To było straaaszne 😞

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Mamy dokładnie taki:
http://www.argos.ie/static/Product/partNumber/3764862/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/3|cat_18793869|Car+and+booster+seats|14417572.htm

no to chyba własnie o tym mówię 😜 hehe
http://allegro.pl/fisher-price-cosmo-sp-0-18-kg-sklep-lodz-ibdi-i1801321154.html?source=oo

Hehehe no tak 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
My kupiliśmy fotelik 0-18kg. Wybraliśmy ten właśnie ponieważ Tosia w momencie zakupu miała zaledwie 6 m-cy. Od kilku dni jeździ w nim już przodem do kierunku jazdy. Fajne w fotelikach z tej grupy jest to, że można regulować kat ich nachylenia. Jak maleńka mi zasypia to przechylam Ją tak, że główka Jej nie lata w każdą stronę, dzięki czemu jest Jej wygodniej. Wymiarami jest on bardzo zbliżony do tych fotelików od 9kg.

no właśnie my chyba kupimy ten z fisher price 0-18 😉 ale najpierw pojedziemy na giełdę albo do takiej rupieciarni u nas niedaleko i zobaczymy za używanymi jakimiś fajnymi bo często można coś fajnego trafić w niskiej cenie 😉

Od czasu wypadku(Karol miał zaledwie dwa miesiące jak zaliczyliśmy dachowanie) postanowiłam kupować dzieciom tylko nowe foteliki, sprawdzonych firm. Zbyt dużo zależy od tego sprzętu. Kupując używany nigdy nie wiesz ile przeszedł i czy naprawdę sprawdzi się w trudnej sytuacji.

no tak ale przeciez jak kupię używany to też kupię znanej mi firmy a nie jakieś dziadostwo... a przecież taki fotelik się nie zepsuje...

Ja mam totalną schize na tym punkcie 🤢 Wyobraź sobie, że fotelik, który kupisz(używany) uczestniczył już w jakiejś poważnej kolizji. Pasy i zapinki doświadczyły już mega obciążeń - skąd wiesz jak zachowa się fotelik w kiedy sytuacja się powtórzy?? Pewnie gdyby nie nasz wypadek też nie miałabym nic przeciwko używanym, ale jak tylko przypomnę sobie to moje maleństwo wiszące do góry nogami... 😞 To było straaaszne 😞

no wierze... jeszcze się nad tym porządnie zastanowimy bo jednak te 300zł to nie jest tak dużo 😉

• Mamusie
Hania napisał(a):
Widzę mowa o fotelikach. my chcemy zakupić małemu taki http://allegro.pl/coneco-atos-fotelik-samochodowy-9-25kg-wyprzedaz-i1797931845.html?source=ob

Mam dziewczyny pytanie. Jeśli Angielskie ubranka to jakich firm by was interesowały??

różne 🙂ja lubię tez mothercare

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
no tak ale teoretycznie fotelik 0-13 powinien starczyć mi jeszcze z rok przy takim tempie "tycia" jak Anastazja
szkoda mi kupować tego 0-18 za 500zł a za kilka miesięcy znowu już taki siedzący przodem do kierunku jazdy
przeczekam jeszcze troszkę i kupię od razu wiekszy

Honoratka my kupiliśmy recaro 9-25 i ma on taką wkładkę, która później się wyciąga. I małemu jest teraz ten fotelik na styk a ma trochę ponad 8kg. W zimowych rzeczach się chyba nie zmieści. To wszystko zależy od fotelika.

Asia nie wiem jakoś poznaję, że ona jest głodna, bo albo dalej buzię otwiera jak ma zjedzone i wtedy upycham w nią dopóki tej buzi nie zamknie wyraźnie daje do zrozumienia, że jest najedzona, bo odwraca głowę albo zamyka usta i nie chce ich otworzyć, a jak ma chęci do jedzenia to ma otwartą stale buzie albo jak przysuwam łyżeczkę do ust to otwiera. A że chce dalej jeść poznałam po histerycznym płaczu, że nic nie pomagało, bo po mleku ją kąpałam a ona nadal marudziła ubrałam dalej marudziła wzięłam na ręce i dalej marudziła to wtedy zrobiłam jej kaszkę to zjadła wszystko, ogólnie zrobiła tak z 2-3 razy, że po mleku zjadła kaszkę od razu. Ona ma duży spust jak chce, bo przecież je duży słoik obiadku i słoik owocu, więc ma miejsce na żarło.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia nie wiem jakoś poznaję, że ona jest głodna, bo albo dalej buzię otwiera jak ma zjedzone i wtedy upycham w nią dopóki tej buzi nie zamknie wyraźnie daje do zrozumienia, że jest najedzona, bo odwraca głowę albo zamyka usta i nie chce ich otworzyć, a jak ma chęci do jedzenia to ma otwartą stale buzie albo jak przysuwam łyżeczkę do ust to otwiera. A że chce dalej jeść poznałam po histerycznym płaczu, że nic nie pomagało, bo po mleku ją kąpałam a ona nadal marudziła ubrałam dalej marudziła wzięłam na ręce i dalej marudziła to wtedy zrobiłam jej kaszkę to zjadła wszystko, ogólnie zrobiła tak z 2-3 razy, że po mleku zjadła kaszkę od razu. Ona ma duży spust jak chce, bo przecież je duży słoik obiadku i słoik owocu, więc ma miejsce na żarło.
no takale moja jak zje np.obiadek i chce jej dać odrazu owoce to nie ruszy bo to już inny smak i jest be 🤪i dlatego nigdy nie wiem kiedy jest głodna jeszcze po zjedzeniu czegoś 🥴

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ja nie kupię tego 0-18 bo szkoda kasy
wybrałam sobie maxi cosi tobi 9-25
tylko muszę jeszcze poczekać bo mierzyliśmy go Anastazji i jest troszkę przy duży
poza tym wymusza pozycję całkowicie siedzącą a moja mała jeszcze nie przesiaduje całymi godzinami
wogóle to jak ją sobie porównuje z waszymi postępowymi brzdącami to wydaje mi się jakoś tak że ona powoli się rozwija
nie żeby mnie to martwiło czy stresowało
ale budzą podziw te wasze stające czy chodzące dzieciaczki

ee tam Honorata nasze są bardzo podobne...z tym, ze moja już skończyła 8 m-cy a nadal nie robi wielu rzeczy...przyjdzie na nie czas. Wystarczył jeden dzień a już mi przesuwa się po całym pokoju i korytarzu, a tak tylko na kocyku leżała 🙂 widzę że już łapie rączkami za meble to może za jakiś czas zacznie klęczeć itd. 🙃

• Mamusie
Justa napisał(a):
Hania napisał(a):
Widzę mowa o fotelikach. my chcemy zakupić małemu taki http://allegro.pl/coneco-atos-fotelik-samochodowy-9-25kg-wyprzedaz-i1797931845.html?source=ob

Mam dziewczyny pytanie. Jeśli Angielskie ubranka to jakich firm by was interesowały??

ja lubię też NEXT i Early Days 🙂

ubranka z angli - ja kupuje h&m bo sa gatunkowo dobre i najtansze w angli ale to tez jest i w polsce. next i mothercare sa drogie, ale za to bardzo dobrej jakosci (przynajmiej next) early days sa tanie ale czesto zle gatunkowo 🙂

• Mamusie
Ja na early days nie narzekam 😉 Jedyny problem to to, że rozmiarówka jest tu mniejsza niż np w Next czy Mothercare. Ale sparzyłam się tylko raz i teraz kupuję większe 😜 Oczywiście w porównaniu z Next, Mothercare czy H&M ubranka te są słabsze gatunkowo, ale są o tyle tańsze, że za cenę jednego ubranka tych trzech firm mogę kupić kilka z ed 😉 Jako, że nie specjalnie dbam o cuszki Tosi(chodzi mi o to, że np. nie odplamiam), wolę mieć kilka tańszych, ale równie ładnych niż jeden 'porządny', który równie szybko idzie w odstawkę 😉

promyczku w H&M ciuszki sa juz tansze niz w primarku 🙂 nie wiem czy wszystkie ale np kupilam maryli czapki po 2,50 spodnie dresowe za 3, body za 2,99 organic i spodnie sztruksowe za 6 🙂 a spiochy do spania kupuje w sainsburym 3 za 10 i sa rewelacyjne 🙂

• Mamusie
mojej koleżanki mama pracuje przy sortowaniu (czy coś takiego) nowych ubranek z George i często Maja dostaje je w prezencie...ale gatunkowo są okropne. Sama bym z tej firmy nie kupowała. Najczęściej po jednym praniu zniekształcają się i obkurczają, ładnie wyglądają jak są nowe...
z Nexta często dostanę coś na lumpku to nadal wygląda jak nowe, a z Mothercare mam 2 rzeczy i rzeczywiście piorą się i noszą cudnie. H&M zawsze uwielbiałam więc zostanę mu wierna 😜
aha jeszcze Zara mnie interesuje, bo te rzeczy które mam są śliczne i dobrze się piorą.

Kamila1 napisał(a):
mojej koleżanki mama pracuje przy sortowaniu (czy coś takiego) nowych ubranek z George i często Maja dostaje je w prezencie...ale gatunkowo są okropne. Sama bym z tej firmy nie kupowała. Najczęściej po jednym praniu zniekształcają się i obkurczają, ładnie wyglądają jak są nowe...
z Nexta często dostanę coś na lumpku to nadal wygląda jak nowe, a z Mothercare mam 2 rzeczy i rzeczywiście piorą się i noszą cudnie. H&M zawsze uwielbiałam więc zostanę mu wierna 😜
aha jeszcze Zara mnie interesuje, bo te rzeczy które mam są śliczne i dobrze się piorą.

A ja się nie zgodzę z tym 😜 mam body z George i jestem z nich bardzo zadowolona najlepszy zakup bodziaków jaki dotychczas miałam, nie zmieniają się w praniu jak cała reszta. np. bodziaki z h&m potrafią się zmieniać, a te na razie są ok 🙂 i materiał bardzo przyjemny gruba bawełna. Co do ED to się zawiodłam już kilka razy 😞

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Justa napisał(a):
Hania napisał(a):

ja lubię też NEXT i Early Days 🙂

popieram 🙂

A moja nadal ma tego pryszcza na uchu eh niby widać taki bąbel jakby żółty, ale to się już zbiera z tydzień, kupiłam jej krople do czyszczenia uszu, ale na razie nic nie wylatuje. Smaruję ten bąbel sudokremem, linomagiem i odkażam octeniseptem. Ile czasu takie dziadostwo może trzymać 😠