Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, ale zrobił się wysyp z tymi katarami 🤢

Justyna z Miłoszka to fajny facecik widzę 🤪 moja ma głowę 45cm a klatkę to nie wiem może z 44? ale jak to pow. pielęgniarka "taka jej natura" 😁 mam tylko nadzieję, że jak będzie mieć rok to w końcu ta głowa zrobi się mniejsza od klatki 🙂 albo może już są na tym poziomie, bo wieki nie mierzyłam.

Moja maruda dzisiaj obudziła mnie po 4 i jest strasznie nerwowa.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hania napisał(a):
Asia napisał(a):
Dzięki Justynka 🙂to wszystko właśnie robie u nas dzisiaj drugi dzień kataru Sonia sie męczy bo oczka załzawione i cieknie woda z nosa 😞a jak widzi mnie z marimerem albo z fridą to odrazu wrszask 😞

Asiu kup olbas oil w aptece i pokrop jej poduszeczkę czy chusteczkę i niech to przez sen wdycha u nas pomogło wczoraj był katar dzisiaj już go niema a przynajmniej troszeczkę tylko się pojawia
dzięki 🙂kupie jak zawioze Cypriana do szkoły 🙂tak mi sie bidula męczy tak jej chlupie w nosie że aż sie dusi 😞oklask dla Ciebie Aniu za rade 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
Dzięki Justynka 🙂to wszystko właśnie robie u nas dzisiaj drugi dzień kataru Sonia sie męczy bo oczka załzawione i cieknie woda z nosa 😞a jak widzi mnie z marimerem albo z fridą to odrazu wrszask 😞

Mój też bidulek normalnie krzyczy jak widzi cały ten osprzęt do noska 😞

kolo177 napisał(a):
Hej hej 😉
Adam wyjechał dzisiaj w delegację do niemiec 😞 wróci w nocy z czwartku na piątek 😞
ale tu pusto i cicho będzie teraz... ale może w końcu zabiorę się za segregowanie ciuszków hahaha 😜

Oh misiaczku 🤪

Dziewczyny tylko w was nadzieja 🙃 doradźcie mi jakie buty kupić na teraz? jakieś adidasy, trampki czy typowe dla niemowląt? chciałabym raczej buty ze skóry. No i nie wiem na co się zdecydować z drugiej strony ona już 8mieś. chodzi bez butów i jakoś żal mi zakładać jej na stópki cokolwiek, chciałabym żeby to było dla niej jak najmniej uciążliwe, więc widziałam buciki typowe dla niemowląt np. takie: http://allegro.pl/wiosenne-buciki-kapcie-dla-niemowlat-13-kol-i1799763801.html , http://allegro.pl/paputki-kapcie-6-12m-zadbaj-o-malenkie-stopki-r-s-i1809426565.html

No i potem typowo buciki ze skóry adidasy itd. to co na jesień wg was najlepsze? no i są też buty profilowane od kiedy się je kupuje? kiedy kupujecie buty typowo do chodzenia te prawdziwe z usztywnioną piętą itd. i co na zimę kupujecie? 😮 nie myślałam, że kupienie butów będzie tyle problemów przysparzać, ale nie chciałabym złym wyborem spowodować później deformacji.

hej dziewczyny....

drug noc z rzedu mm do D:::Y ; Klaruni pewnie kolejne zabki ida, budzila sie z placzem dzis 100razy i piluje wszystko nimi co popadnie, nawet parapet

co do butow, moja mala zostala bez ,,,,woze ja w skarpetkach,,,w ostatnich dwoch tygodniach zgubila bucik od 3 par! wiercioch z niej niesamowity......nienawidzi butow, czapek,kolderek i kocykow
Musze teraz jechac do centrum po nowe ,ale napewno beda kryte i sznurowane ,,,a na koniec owine jej nozki i buty tasma klejaca 😁D

Izabela napisał(a):
hej dziewczyny....

drug noc z rzedu mm do D:::Y ; Klaruni pewnie kolejne zabki ida, budzila sie z placzem dzis 100razy i piluje wszystko nimi co popadnie, nawet parapet

co do butow, moja mala zostala bez ,,,,woze ja w skarpetkach,,,w ostatnich dwoch tygodniach zgubila bucik od 3 par! wiercioch z niej niesamowity......nienawidzi butow, czapek,kolderek i kocykow
Musze teraz jechac do centrum po nowe ,ale napewno beda kryte i sznurowane ,,,a na koniec owine jej nozki i buty tasma klejaca 😁D

Moja uwielbia namiętnie ściągać skarpety to też nie wiem co się z butami stanie 😁 tylko cholera zimno się robi, a to ciągnie strasznie jak ma się tylko same skarpety, zawsze na spacery biorę kocyk i ją przykrywam, ale to pewnie i tak za mało.

Ja zauważyłam pewną specyfikę w naszym kraju, że kobiety małych dzieci nie przykrywają kocykami nawet jak wieje i jest zimno, ja nawet latem Laurę przykrywałam lekko jak spała, a jak jest zimno to bez koca się nie ruszam, bo ona przecież siedzi i bardziej marznie niż ja, bo idąc się rozgrzewam.

• Mamusie
Ja właśnie otworzyłam paczkę z adidaskami 😜
http://allegro.pl/jedyne-nike-na-allegro-nowe-i1808737497.html
są boskie 😜 bo te co mam adidasa są jednak zbyt dużo za duże 😜 a te są o pół cm mniejsze i są git 😉 troszkę ma luzu i jest super 😉 i ich nie ściąga bo właśnie w nich raczkuje 😜

• Mamusie
dziewczyny u mnie znów wrócił temat pracy. Przed chwilą dzwoniła moja szefowa - nie daje rady i potrzebuje mnie jak najszybciej by jakąś przygotować się na zamknięcie roku. I co ja mam zrobić? Otworzył się nowy żłobek prywatny co przyjmuje dzieci od 5 mies więc luzik ale nie mam co zrobić z Natalą. Nie ma miejsc na świetlicy a ona nie ma nawet 7 lat więc samej jej nie zostawię. Boże jestem w rozterce. Szefowa poszła na wszystkie moje warunki bym tylko wróciła a ja... Obawiam się, że kiedyś później to już nie będę miała dokąd wracać 😠

Lagoonka u nas buty to zabawka do zdejmowania a jednak takie miekkie papucie to dla maluszków co jeszcze nie stają i nie próbują chodzić a tak dla zdrowej stópki trzeba odpowiednia. Takie moje zdanie. Majka ściąga je ale zakładam mozolnie by się przyzwyczajała. I nie naspacery tu chodzi by ładnie wyglądała w wózku tylko właśnie wtedy gdy wstaje i próbuje chodzić.
Najmniejszy numer to 18 ale dzięki tej odpowiedniej wkładeczce są już na nią ok. To są buty "na teraz" i po domu raczej. Mamy takie (w skalpeie kosztowały 25 zł)[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/30/dscf3209d.jpg/][IMG]http://img30.imageshack.us/img30/123/dscf3209d.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/683/dscf3210dp.jpg/][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/3268/dscf3210dp.jpg[/IMG][/URL]

i takie ale te za duże są jeszcze

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/dscf3211v.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/9403/dscf3211v.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
byłyśmy sobie na szczepieniu...Majeranek waży oszałamiająco 7150 😜
ale lekarka powiedziała, że jest tak pogodnym (śmiała się i gadala do niej jak nigdy hehe) i ruchliwym 🙃 dzieckiem że po prostu taka jej uroda 😉 w ogóle z katarem wszystko ok i powoli przechodzi...
a dziś po raz pierwszy sama usiadła na chwilkę 🙃
a teraz jak zwykle goni muchę i próbuje ją uklepać rączką 😎
ja mam takie miękkie trampeczki w kwiatki, wiązane bo inaczej pewnie by je zgubiła

Zagadka z tymi butami nie ma co 🙂 moja jeszcze nie chodzi tylko robi kilka kroków a przeważnie to stoi w miejscu. Wkurza mnie to dziecko na maksa ciągle jej źle, ciągle ryczy 😠 już nie daję rady po prostu. Ile jeszcze to jej zachowanie nienormalne będzie trwać z łatwością z chwili uśmiechu przechodzi do histerycznego płaczu bez większego powodu i na odwrót. Jest rozchwiana emocjonalnie, że nie wiem. JAk to wytrzymać? 😞

Kamila no to ile Ci przytyła w ciągu ilu tyg? Aha i szokuje mnie Twoja Majka 🤪 bo moja jak tylko przekracza próg gabinetu staje się nieswoja, a jak tylko się zbliży do niej pielęgniarka lub lekarka to jest ryk do samego końca ani na chwilę nie przestaje i nawet zabawki nie pomagają.

• Mamusie
Lagoonka no właśnie do tego stania i tych pierwszych kroczków już powinna mieć na stópkach usztywniony, odpowiedni bucik. Nie śliczny dla dekoracji tylko po to by kształtowac od poczatku zdrowa stopę. Co do jęczenia to moja podobnie. Chciałam by zaczeła śmigać po domu. Spoko, może sobie gdzie chce i kiedy chce ale szybko się nudzi i najlepiej jej wspinać się do pionu po mnie, po moich nogach, kolanach (już mnie dupa od siedzenia ciągłego z nią na podłodze boli). I w nocy też kręcenie się i marudzenie. Też wysiadam. A u lekarza zawsze, od samiusieńkiego początku był ryk. Zawsze i na maksa. Wczoraj o dziwo nie. Patrzyła ale bez ryku. Szok

Idę po Natalę. Może uda mi się spotkać babeczkę co bym ją chciała do opieki nad moimi dziewczynami zatrudnić. Może się zgodzi i noie zawoła kosmicznej sumy. Trzymajcie kciuki!

• Mamusie
Byłam u mamy 😉 Dysiula zjadła rosołek 😉 a teraz wróciłyśmy i wojuje 😜
Mojej mamy facet stargał ze strychu taki stary chodzik po swoim synu i Dysiaka w nim zasuwa jak szalona 😉 chociaż cały czas mówiłam, że Dyśka nie będzie miała chodzika tak teraz nie mogę się oprzeć by Jej do niego nie włożyć 😜 tak słodko wygląda 😜 i do tego bardzo się cieszy, więc chociaż na chwilkę pozwalam Jej w nim pośmigać jak jest u mojej mamy 😉