Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzien doberek!
Dostałam maila z jakąś promocją,przesyłka gratis dziś i jutro, może kogoś zainteresuje http://endo.pl/

To życzę Ci Evek aby plany się szybko zrealizowały! Dobrze, że będziesz mieć bliskich przy sobie, będzie Ci łatwiej, no i Szymcio coraz większy to będzie mamę wspierał 🙂

Golden retriever zgadzam się najwspanialszy piesek na świecie!!! Podobno bardzo przywiązują się do właścicieli i kocha dzieci 🙂

Zuzka pewnie też bym tak nie dała rady, bo teraz to mąż zjeżdza na weekendy, a o zdradzie to nie ma mowy, bo on tam tyra jak wół, musi zrobić rzeczy niemożliwe w krótkim czasie, częste awarie, wraca brudny i zmęczony do hotelu, wstaje o świcie i znowu tyrka :/ I tak do 1h, lub nawet do 00h. Firma ma w całej polsce automaty sprzedające (kawa, chipsy, napije itp) i takich automatów ma pod opieką ok 200 może więcej, bo ma 3 rejony...
na reszte odpisze poznie bo burza jest i nmusze wszytsko powylaczać!

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
zuzka napisał(a):

Monic daj znać jak było,a byłaś już może z Filipkiem w Zoo ?bo myślimy żeby pojechać ,ale nie wiem do którego ,bo podobno w Czechach jest fajne

jeszcze nie. jak pampers bedzie nudny to myslimy by isc do zoo bo to jest przy samym wejsciu 🙂 wiec gora atrakcji zaplanowana

• Mamusie
Edzia90 napisał(a):
Nanusia my już jak mały miał 5 miesięcy to zmieniliśmy smoki w butelkach na +6 mamy dwie butelki z tymi +6 i dwie z trzójprzepływowym i w zasadzie najlepiej z niego mu się je bo ma jedną większą dziurkę. A pampki mamy jeszcze 3 ale już kupione 4. Wiecie co my ostatnio kupiliśmy na spróbowanie te pampersy z dady z biedronki o tak naprawdę nie zauważyłam większej różnicy 😜

ja od jakiegoś czasu tylko dady premium właśnie te z biedronki używam i z ręka na sercu jestem zadowolona no i my już z dobry miesiąc 4 używamy aha mokre chusteczki też dade polecam

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
julik napisał(a):
Joasiu a to nie lepiej się jeszcze trochę wstrzymać i kupić już fotelik dla starszych dzieci taki 9-18kg czy 9-36kg?

No właśnie tak patrze, ze wy macie jeszcze ten mniejszy, a ja już chce dla większych kupić 😉

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2239174
my mamy taki zależało mi żeby był od 0 kilo ze względu długich i częstych podróży i żeby Gabryś nie siedział na baczność na razie i tak tyłem do kierunku jazdy siedzi ale jak będzie ważył 9 kilo to już przodem posadzimy fotelik rewelacyjny widzę że synek spokojny więc odpowiada mu 😁

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
julik napisał(a):
mi się marzy ten
http://allegro.pl/recaro-young-sport-2-0-nowy-fotelik-9-36-bon30-i1763269859.html
może po chrzcinach będzie nas stać 😁

Właśnie taki polecała nam zaprzyjaźniona pani w sklepie 🙂 W testach nie wyszedł jednak jakoś rewelacyjnie.

ja za bardzo w te testy nie wierzę to tak samo jak się czyta polecane przez instytut matki i dziecka a prawda jest taka że kto ich sponsoruje ten ma 😉ale to moje zdanie po prostu ciocia pracuje(tzn. pracowała już na emeryturze) w instytucie centrum zdrowia w łodzi matki polki i mówiła o tych testach jak to się odbywa 😉

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Evek napisał(a):
zuzka napisał(a):
Evek ,Joanna jestem dla Was pełna uznania.My z Adrianem już 2 razy próbowaliśmy rozłąki z powodu innej pracy ,ale niestety to nie dla nas.Za pierwszym razem Adrian wyjechał do Irlandii,i wytrzymaliśmy osobno tylko 2 miesiące,a za drugim razem postanowił jeździć jako kierowca w biurze podróży na zagraniczne wycieczki.Wyjeżdżał na ok 2 tyg wracał w piątki a w niedziele znowu wyjazd,niestety za namową mnie zrezygnował,powody były 2.1-dla mnie to była zbyt duża odpowiedzialność za życie tylu ludzi ,a on był ciągle zmęczony,2-prawie połowa jego kolegów z pracy było już po rozwodzie z powodu zdrad,więc lepiej dmuchać na zimne.

zuzka wydaje mi sie ze nie mozemy do tego podchodzic w ten sposob,chodzi mi o zdrady.Ja wiem ze to tymczasowe,do meomentu realizacji naszych marzen,planow.Nie bede myslec o tym w ten sposob bo zwariuje!! Ufam mezowi,wiem ze robi to dla mnie i dla Szymcia. Inaczej moglabym marzyc o wlasnym ganizdku i mojej edukacji,ktora tez kiedys zapewni nam byt.

I to jest prawidłowe podejście ,ale ja niestety tak nie potrafię,dlatego pisząc o dmuchaniu na zimne miałam na myśli tylko siebie

jednym słowem podeszłaś do tego racjonalnie 😜

• Mamusie
Ale burza przeszła nad zielona górą! masakra@
Nanusia są też kaszki ułatwiające trawienie, nie wiem czy u Was tam są takie, ale ja Blance daje właśnie z nestle 5 zbóż z lipą i odkąd ją je jako drugi posiłek to robi 2 a czasem nawet 3 kupki dziennie, a robiła tylko jedną. Także ja ją zdecydowanie polecam!
Paczkę wysłałam jakoś pod koniec lipca, może faktycznie tym statkiem płynie :/ No cóż czekamy cierpliwie!
A co do tego mieszania mleczka to z tego co pamiętam to nie wolno mieszać ściąganego o różnych porach, może dlatego Ala wymiotuje :/

Zuzka faktycznie Twój synek jest wspaniały 🙂 mądry chłopak z niego!

• Mamusie
hejka 🙂
jasny gwint 15 stron do czytania jeszcze linki do tego dałyście czadu nie ma co 🤪
Edzia tata ciekawa i z czasem na 100% do zapamiętania 😉 jeśli o posiłki chodzi to u nas wygląda to tak ok 5 rano 180ml mleko z kaszką
ok 9 mleko z kaszka 150ml
ok 13 obiadek i czasami mleko z 60ml
ok 16 desek i czasami mleko z 60ml
ok 20 kaszka z mlekiem ok 240ml i póżniej od nowa ok 5 🙂..... wiadomo i jak ma ochotę to jeszcze herbatka lub woda do picia chociaż soczki woli
monic nowa fotka.... ale Filipek na tym zdjęciu do taty podobny strasznie 🙃......a jak w rodzinie wesoło masz 3 maluszki i to miesiąc po miesiącu super 🙂
Julik może masz rację i to kolejny ząbek idzie 😉
Edzia tak jak mój rybą pluje 🤪 a obrączki śliczne 🙂 takie delikatne 🙂
Asiula wszystkiego naj naj dla Uli
Joanna suknia piękna i w ogóle tak romantycznie no no 🙂
co do ZOO to my już byliśmy bo miałam męża chrześnicę i poszliśmy mały zachwycony był ale jak małpy krzyczeć zaczęły to się wystraszył i podkówkę zrobił 🙂
ufff nadrobione 🙂
uciekam będę zaglądać bo dzisiaj znów położną mam 😠 kurczę w tamtym tygodniu też była wtedy kamerowała a teraz przyjdzie z babką i tym nagraniem podzielonym na króciutkie filmiki i będzie analizować co i jak można poprawić co dobrze robię i takie tam teraz było karminie Gabrysia a jak mały miał 3 miesiące to było przewijanie 🙂
no nic uciekam miłego dnia 🙂

• Mamusie
Dzień doberek 😉
Też się zastanawiałam czy iść na Pampersa, tym bardziej, że mam 15 minut spacerkiem z domku, ale nic kosztem dziecka. Tam jest taki upał, że w domku ledwo z Anią wytrzymujemy, a co dopiero na otwartej przestrzeni w mega kolejce gdzie żar leje się z nieba. Także ja nie będę męczyła Anulki. Ale to jest moja decyzja 🙂
W Zoo nie byliśmy z Anią, bo uważam, że to trochę za wcześnie, ale słyszałam,że bardzo ładne i praktycznie parkowe (zacienione) Zoo jest w Opolu i jest dostęp do mniszych zwierząt więc dzieci mają super zabawę i przeżycia.

• Mamusie
Alwo a co tak Was kontroluje ta położna?
My Zoo nie mamy na miejscu, ale jak mała podrośnie to gdzies pojedziemy 🙂
W końcu przestało padać, mała wstanie i jedziemy po łóżeczko turystyczne, bo na weekend do dziadków jedzie, no i przy okazji przyda się przy nauce wstawania, żeby się nie poobijała o szczebelki!

• Mamusie
tutaj to jest normalne 🙂 przyjdzie pomoże wiem że nawet jak trzeba to się umawiasz i ona przychodzi i zostanie z dzieckiem można z takiej funkcji położnej raz w miesiącu skorzystać że zostanie na 3 godz. 😁 🤪 oczywiście do ukończenia 10 m-c życia

• Mamusie
kochane a powiedzcie mi jeszcze tak co do jedzonka maluszków czy daje któraś z was może już danonki?? my dziś byliśmy na szczepieniu i pytałam lekarki a ona z oburzeniem że dopiero po roku i jak narazie mały ma pić mleczko ewentualnie z kaszką i jesć słoiczki z mięskiem hmmmm ...

co dajecie maluchom oprócz mleczka i słoiczków..... ????

• Mamusie
Alwo my mieliśmy położną ale na samym początku, 4 wizyty, a Ty aż do teraz masz wizyty i to z nagrywaniem:o w szoku jestem 🙂
Ewcia ja daje danonki, mOnic też filipkowi daje, nie wiem czy ktos jeszcze. Nic maluszkom nie jest 🙂
Ewcia oglądałam dzisiaj ten twój wózek ale chyba jestem bardziej za tym [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/26/flashconecolekkiwozeksp.jpg/][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/667/flashconecolekkiwozeksp.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] jedyny minus to to, że zajmuje więcej miejsca w bagażniku, ale o wiele mniej niż ten co mam teraz... cena tez fajna bo 329 zł

może ktoś ma taki??? Albo słyszałyście jakies opinie?

• Mamusie
ewcia24 napisał(a):
kochane a powiedzcie mi jeszcze tak co do jedzonka maluszków czy daje któraś z was może już danonki?? my dziś byliśmy na szczepieniu i pytałam lekarki a ona z oburzeniem że dopiero po roku i jak narazie mały ma pić mleczko ewentualnie z kaszką i jesć słoiczki z mięskiem hmmmm ...

co dajecie maluchom oprócz mleczka i słoiczków..... ????

co do danonków to rzeczywiście powinno się pózniej podawać ale wiem że dziewczyny już dają 🙂 a ja podaję jeszcze świeże jabłko banana melona brzoskwinie nektarynkę winogrony w sumie wszystkiego po trochu i jak nic się nie dzieje to więcej i więcej i to co ze stołu jemy też tylko że to takie ilości wiesz na język dla smaka 🙂 a i danonka też już próbował tylko że on skazę jeszcze ma to sobie biedny na razie nie poje 😉

• Mamusie
No joanna bardzo ładny ten wózek 🙂 Podoba mi się 🙂

No ja też zawsze coś małemu do buźki dla smaka dam i dziś troszke spróbował danonka nic złego sie nie działo więc czasem troszke mu dam.

A jeszcze jedno pytanko kochane...
Czy któraś używała może czopków dla niemowląd viburcol na uspokojenie przy bolesnym ząbkowaniu na wyciszenie jak dziecko ma duży problem ze snem... ja je mam i zastanawiam sie aby małemu podać bo biedny tak sie męczy śpi po 15 minut cały czas płacze jest rozdrażniony nie spokojny i to nie tak zwyczajnie tylko bardziej niż zwykle:/ szkoda mi go chciAŁAbym mu troszke ulżyć... a wszystkie znajome i moja siostra i kuzynki w takich momętach dawały dzieciom hmmm

• Mamusie
Ewciu ja nie słyszałam o takich czopkach, poczytaj ulotkę, jesli nie jest na bazie antybiotyków to ja bym podała, skoro tak się biedny męczy to jeden czopek mu nie zaszkodzi a zobaczysz czy w ogóle pomaga. Nasze maleństwa już mają poł roczku, więc ja juz odważniej patrze na niektóre rzeczy, zwłaszcza jeśli chodzi o dietę, dzisiaj np. dałam jej czekoladkę do polizania to aż się tzręsła i wyciągała ręce że chce jeszcze 🙂