Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hejka 🙂
kurczę tak piszecie o tych różnych modelach wózków a ja zielona jeszcze jestem pod tym względem 😁 owszem czasami poczytam opinie i zdjęcia pooglądam a na reala i macanie wózków to jeszcze trochę muszę poczekać 😉
julik gratulację następnego zęba ale idą 🤪
nanusia wierzę że nie jest Ci teraz lekko pamiętaj jesteśmy z Tobą najważniejsze że sama zauważyłaś poprawę stosunków Twoich z mężem może właśnie ma tak być (jakieś światełko nadziei)
o ja ale dał czadu synek szok 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
monic87 napisał(a):
a co sadzisz sobolinku o baby design?? pony lub espiro active?

Jestem 😉
Wiesz co, nie potrafię Ci powiedzieć co w nich DLA MNIE było nie tak, ale coś mi nie pasowało, bo pamiętam, że odrzuciłam je na samym początku. Sprawdzajcie wysokość oparcia na plecki i głębokość siedziska, bo to ważne, żeby dziecko miało podporę główki i żeby za kilka miesięcy mu się pupa zmieściła, niektóre wyglądają super, ale są ciasne jak diabli. Właśnie to mi przeszkadzało w tych mniejszych i tańszych wózkach - Anka już jest długa i do niektórych z biedą wchodziła. A gdzie tam 2 latka...Współczuję tym mamusiom, które wybierają wózek. Z włąsnego doświadczenia powiem, że to masakra. Jak już znajdziecie swój wymarzony to się okaże że albo w sklepie go nie ma, albo kolor nie taki 😉
Przyzwyczajona do dużych, pompowanych kół na pasach chciałam podobny wózek i najodpowiedniejszy był x-lander, ale... ja pani w sklepie zmierzyła mi rozstaw jego tylnej osi to od koła do koła było 67 cm. Jeszcze więcej niż w Bartatinie o ona już jest szeroka jak krowa i przez to ciężko gdziekolwiek było nią wjechać. Jedyna przewaga w podwoziu X-landera nad bartatiną to skrętne przednie koła. Teraz widzę i czuję że to baardzo pomaga, szczególnie w tłoku i ciasnocie.

• Mamusie
monic87 napisał(a):
sobolinku to ja znowu mam problem z waga...na poczatku bardzo mi sie podobal mam's&papa's ollie ale on jest do 15 kg a Fifi troche wazy

No właśnie, dlatego Ci mówię, że każdy musi patrzeć pod siebie i pod swoje dziecko. Dzielę się tylko swoimi spostrzeżeniami a nuż ustrzegę kogoś przed zrobieniem błędu. W sklepie w ferworze emocji i nawału tych wózków czasami racjonalne myślenie się wyłącza, wiem coś o tym 🙂
To na początku szukaj wózków gdzie jest dopuszczona większa waga a dopiero z nich wybieraj konkretny model, który Ci odpowiada.

• Mamusie
synek śpi ja po kompie biegam i mąż do mnie dzwoni ,że chciałam do Polski jechać zęby zrobić to pojedziemy jutro 🤪 🤪 🤪 🤪 zwariował a ja nie przygotowana emocjonalnie na pakowanie 🤪 🤪 🤪 też mi niespodzianka 😠pewnie otworzę szafę i po prostu wszystko wrzucę hihihihihi małego oczywiście 😉 co do moich ciuchów to i tak za dużo ich nie mam bo w mało co wchodzę po ciąży no chyba że właśnie też wszystko do wora i do Polski wywiozę po co mają mnie tutaj denerwować niby szafy pełne a ja w 3 na zmianę chodzę bo jak na razie nie chcę kupować bo twardo twierdzę że schudnę 😉 kiedyś schudnę hhehehehe