Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

witamy się pięknie z Zuzia na kolanach 😆 i zmykamy do pracy
Nanusia Ala fajnie sie sama zabawi ,nagraj dluzszy filmik bo Zuza siedzi cicho jak patrzy na Alusie 😁

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziendobry :*
Ale mialam sen dzisiaj,snilo mi sie ze ktos podrzucil pod drzwi mojego domu,mała Madzie -tak bardzo realistycznie widzialam jej twarz,nie oddychala i byla cala sina z mrozu 😞 i nagle pod moim domem mnustwo policji,tv z calego swiata ze uprowadzilam ja.A ona nagle zaczela plakac i wyciagac do mnie raczki i sen sie urwal-Szymcio sie obudzil.Dziewczyny ta cala sytuacja bardzo mnie pochlonela,codziennie mysle o tej malutkiej i jej matce,ktora dopuscila sie takiej zbrodni a tu jeszcze Zuzka,piszesz o kolejnym mordzie niemowlaka 😞
Jak mozna ?? Co musi siedziec w czlowieku ?? dlaczego ???
Czlowiek oddal by zycie za swoje dziecko,byle katarek a my stajemy na glowach i czujemy niepokoj.

• Mamusie
Zuzka nie przemawia do mnie to ze co ?? ze on nie chcial dziecka ?? to ona go spalila ?? szok !!! dla niego?? nie miesci mi sie to w glowie 😞
A jesli chodzi o piec,slyszalam o tych nowoczesnych,ale wiesz co T przekalkulowal,ze przy mroznych zimach, wbrew pozorom piece na wegiel nie sa oszczedne.Wegiel szybko sie wypala,temp. w domu gwaltownie spada a kolejna partia,musi znowu ja podwyzszyc przy czym wegiel sapal sie dwa razy szybciej.
Jade dzis po piecyk elektryczny,bo wstawac dwa razy w nocy zeby dorzucic do pieca to... ja juz wole podgrzac troszke.

Nanusia
Swietny filmik,Szymcio tez jak w hipnozie-prosimy o wiecej 😉

Kochane mam do was pytanie,czy wasze maluszki tez wyciagaja jedzenie z buzi ?? Ja od jakiegos czasu podaja Szymciowi kanapke,zauwazylam ze po kazdym kesie wyciaga z buzi 😮 oglada po czym je .Teraz wlasnie z nim walcze

• Mamusie
Hej dziewczynki
Teraz tak na szybko bo z Anią nie da rady inaczej 🙂 Wszędzie jej pełno 🙂 Same wiecie jak to jest 🙂
Evek i Zuzka mój teściu ma piec na eko groszek z podajnikiem i powiem Wam, że jest super. Sypie się do pełna i w takie mrozy co kilka dni się tylko dosypuje. Jak jest normalna zima (nie -25) to na tydzień powinno wystarczyć. Tylko trzeba popiół wysypywać, ale to wszędzie. Super na wszelkie wyjazdy wakacyjne, bo zostawiają dom zimą i temperatura trzyma, a my 2xw tygodniu tylko doglądamy i wysypujemy popiół.

• Mamusie
Evek napisał(a):
Dziendobry :*
Ale mialam sen dzisiaj,snilo mi sie ze ktos podrzucil pod drzwi mojego domu,mała Madzie -tak bardzo realistycznie widzialam jej twarz,nie oddychala i byla cala sina z mrozu 😞 i nagle pod moim domem mnustwo policji,tv z calego swiata ze uprowadzilam ja.A ona nagle zaczela plakac i wyciagac do mnie raczki i sen sie urwal-Szymcio sie obudzil.Dziewczyny ta cala sytuacja bardzo mnie pochlonela,codziennie mysle o tej malutkiej i jej matce,ktora dopuscila sie takiej zbrodni a tu jeszcze Zuzka,piszesz o kolejnym mordzie niemowlaka 😞
Jak mozna ?? Co musi siedziec w czlowieku ?? dlaczego ???
Czlowiek oddal by zycie za swoje dziecko,byle katarek a my stajemy na glowach i czujemy niepokoj.

Masz rację, nie rozumiem jak tak można potraktować własne dziecko. A sen straszny, ale to znaczy, że bardzo mocno to przeżyłaś, podobnie jak ja i pewnie inne mamy. Niektórzy wydają ostatnie pieniądze i walczą by być rodzicami a inni palą noworodki w piecu. Nie potrafię sobie wyobrazić co kieruje takimi osobami. Nie mieści mi się to w głowie.

• Mamusie
Jaoanna piekna,wspaniala prezentacja !! Mi rowniez grochy z oczu polecialy,cudowny filmik.Tez planuje cos takiego zrobic a pozatym albym od dnia narodzin,i wszytskie wazne wydarzenia w dotychczasowym zyciu Szymcia. Scrapbooking-jeszcze malo popularny w Polsce jesli chodzi o albumy.

• Mamusie
Joasiu cudowna prezentacja!!!!!!!!!!! I ten podkład muzyczny tak fajnie dopasowałaś do zdjęć. GENIALNE No i też się popłakałam 🙂 Na fragmencie o tatusiu 🙂
My wieczorkiem odebraliśmy ponad 300 zdjęć Ani i teraz muszę je chronologicznie powkładać do albumów 🙂 Roboty kupa, ale jaka radość przy tym wkładaniu a później przy oglądaniu. Komputer to nie to samo co album w ręce.

coś tutaj cisza dzisiaj 😞
Sobolinku ,a tak z ciekawości o ile sądroższe zdjecia w takim profesjonalnym lab.od tych np z Rossmana ,czy fotojokera?
Ja właśnie skończyłam malowanie pokoju Zuzi,bo niestety musiałam poprawić po A ,robił to pierwszy raz i troche mu nie wyszło ,ale poprawiałam jak juz poszedł do pracy zeby mu przykro nie było,jednego tylko nie lubie przy takiej robocie jak mi ktoś na ręce patrzy ,a Berta zaglądała z ogromną ciekawością,i co ja wywaliłam za drzwi to ona spowrotem właziła do pokoju, 😁
Muszę Wam powiedzieć ze A chyba jednak nie ma alergi na ten zapach z ambi pura ,bo juz od 3 dni go urzywam i nic mu nie jest ,tylko ze mu o tym nie powiedziałam ,a on chyba nic nie czuje 😉jutro z ciekawości zrobie mu na śniadanie kanapke z mozarella zobaczymy czy to moze jednak ten ser? 😮
Uciekam do wyrka,dobranoc 🙂

• Mamusie
Zuzka
Ja czytam,kto Ci na rece patrzyl Berta ?? hmm mysle moze jakas ciocia hahaha a to przeciez wasz piesek 🤪
Mysle ze to napewno nie alergia na zapach,skoro uzylas go i zero reakcji,ciekawe co to hmmm...

Ja zmykam spac,jutro zaczynamy przygotowania do urodzin Szymcia,w niedziele mamy gosci tzn tesciowie i moja kuzynka z 9 mies synusiem.

Dobranoc

• Mamusie
Hej
4 miesiące życia Ani włożone do albumu. Ale czas na tym leci 🙂
zuzka super, że lubisz sama malować i urządzać wnętrza. U nas teraz to odpada (kiedyś jak jeszcze mieszkałam w domu rodzinnym i byłam zdrowa to zawsze malowałam i drapałam swój pokój sama) Teraz to mam problem z wejściem na cokolwiek. Drabina i wszelkie taborety bez oparcia odpadają 😞 A aż tak wysoka to ja nie jestem, żeby sufit malować z ręki 😁
Także szacunek, że Ci się chce. Poproszę parę fotek efektu końcowego 🙂 A najlepiej PRZED i PO hehe.
Co do cen zdjęć to wyszło mnie to porównywalnie co w rossmanie chyba bo wynegocjowałam z nimi fajne ceny jakie mają przy zamówieniach pakietowych przez net. A teraz patrzę, że policzyli mi jeszcze mniej 🙂 0,46 za szt. i 9,90 za format 30x45 a w cenniku jest za 11 zł. Ale mam u nich kartę stałego klienta z kodaka i może dlatego albo Ania ich zaczarowała uśmiechem hehe.
Zmykam spać bo padam na twarz.
DObranoc

• Mamusie
hej mamuski 🙂
Na poczatku Joasiu wspanialy filmik !!! 😁 Ja uwielbiam takie od poczatku ciazy cos tam probowalam robic zrobilam o ciazy, potem kilka z Alusia i czas sie skonczyl zeby to robic, a szkoda bo fajne. Juz wczesniej mowilas, ze bedziesz tworzyc taki filmik na roczek Blanki i mnie zarazilas bo to swietny pomysl. Musze sie zmobilizywac i zrobic to samo. Ja wzruszylam sie jak byly zdjecia dziadkow 😞 bo u mnie tego brak rodziny bloskosci. Mam same zdjecia Alusi samej przewaznie ehhh zatesknilam za mama...
Zuza pokaz kochana pokoik juz jestem ciekawa jak to wyszlo 😁 no i obstawiam w takim razie ze to mozzarella uczulila 😉 daj znac?!
Sobolinku i ja ostatnio odebralam zdjecia ALusi zalegaly mi na aparacie i nie kasowalam z karty bo wiedzialam, ze musze wywolac. Narazie ciagle czekaja na wlozenie 😉 i to fakt album ze zdjeciami to jest to- na kompie to nie to samo.
Evek kochana, ale mialas sen a wiesz ze mi sie dzis snil Szymcio, ze byl ze mna i z Ala w pracy razem w play pan lerzeli i jedno gryzlo jedna nogawke spiochow a druge druga hahah a potem, ze Szymcio sam po schodach wchodzil !! 😉 dziwne sny ostatnio mam 😜
co do scrap book to ja juz jeden mam i teraz wlasnie jestem w trakcie robienia o mojej ciazy. Mam kazdy tydzien opisany i zdjecie brzuszka 😁 juz sie nie doczekam kiedy skoncze 🙂
ok uciekam moje drogie jutro cos skrobne 😘

😮 😲 😲 😮 😞 😞 🤨NIEMOŻLIWE ,CO SIĘ STAŁO ?GDZIE SIĘ PODZIEWACIE? NIKT TU NIE ZAGLĄDAŁ OD WCZORAJ?
Pewnie macie ciężką sobotę jak ja ,najpierw poprawki ,potem jeszcze małe co nieco ,potem zakupy i teraz jem kolacje ,postanowłam zobaczyć co tam u Was przed sprzątaniem pokoju Zuzi,a tu ciiiiiiszaaaaaaa 😞
Małamyszko jak Michaś?
Joanna jak juz znajdziesz chwile po imprezie to napisz mi jak juz importowalam te zdjecia co chce z nich zrobic prezentacje to co mam potem dalej zrobic? ☺️robie to w Movie Maker,to dobrze czy zle?
Sobolinku czy w fotojokerze wyjda mi od razu tez duze zdjecia czarno-białe czy na takie trzeba czekać orientujesz sie moze?
Ok pojadłam i ide sprzątać ,moze pozniej ktos tu cos skrobnie 😉
Evek ,moja Zuza tez ostatnio wyjmuje z buzi jedzenie ,oglada i potem wkłada spowrotem ,albo i nie,wtedy daje tatusiowi do buzi 🙃
A i wrócił mi z nowu problem z Zuzia,tak spodobało sie jej chodzenie ze w skklepie chciala chodzic sama ,tylko ze tam gdzie jej pasowało ,jak A brał ja na rece to biła go ze zloscia po twarzy 😞nie wiem jak reagowac w takiej sytuacju ,jak jestesmy w domu to mowie jej ze nie wolno ale to działa jeszzce gorzej na nia i bije ze zdwojona sila,wtedy klade ja na podłoge i odchodze ,ale jak jestem miedzy ludzmi a zwlaszcza w sklepie to nie wiem jak sie zachowac 🤨,rosnie mi mała złośnica 😞

• Mamusie
Cześć dziewczyny
Ale tu cisza.
Dzionek przebiegł nam spacerowo 🙂 A Ania postanowiła dziś nie spać po południu i tyle co się zdrzemnęła w samochodzie to jej. Za to wieczorkiem po 10 min ładnie usnęła 🙂
Dziewczynki zapomniałam Wam wczoraj napisać, że w Auchan jest super promocja Pampersów. Te się opłaca tylko trzeba szukać paczek z większą liczbą sztuk bo w Katowicach rzucili wszystkie pampki (były zarówno "4" 62 szt i "4" 70 szt na samym dole, ale wygrzebałam 😉 ) Kupiłam też 2 opakowania 4+ i mam mieszane uczucia. Myślałam, że one "rosną" na długość, a one są tylko szersze od 4. Oczywiście zużyjemy je bo Anka też rośnie w szerz 🙂
Ma któraś z Was "5"? Czy one są dłuższe od 4, czy znowu tylko szersze??

sobolinek napisał(a):
Cześć dziewczyny
Ale tu cisza.
Dzionek przebiegł nam spacerowo 🙂 A Ania postanowiła dziś nie spać po południu i tyle co się zdrzemnęła w samochodzie to jej. Za to wieczorkiem po 10 min ładnie usnęła 🙂
Dziewczynki zapomniałam Wam wczoraj napisać, że w Auchan jest super promocja Pampersów. Te się opłaca tylko trzeba szukać paczek z większą liczbą sztuk bo w Katowicach rzucili wszystkie pampki (były zarówno "4" 62 szt i "4" 70 szt na samym dole, ale wygrzebałam 😉 ) Kupiłam też 2 opakowania 4+ i mam mieszane uczucia. Myślałam, że one "rosną" na długość, a one są tylko szersze od 4. Oczywiście zużyjemy je bo Anka też rośnie w szerz 🙂

A za ile te pampki 🙃?

• Mamusie
No wreszcie ktoś jest 🙂 Hej 🙂 🙂
Jeśli chodzi o fotojokera to się nie orientuję w dużych i czarnobiałych, Ja tam robiłam tylko 4 szt, jednego zdjęcia na poczekaniu w maszynie i wyszło suuuper.
A chcesz to powiesić na ścianę?? Bo my też mamy plan, żeby powiesić śpiącą Ankę u nas w sypialni i wpadłam na pomysł zrobienia zdjęcia na płótnie. Super to wygląda i nie trzeba ramy.

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
Cześć dziewczyny
Ale tu cisza.

A za ile te pampki 🙃?[/quote
44,89
wychodzi 0,64 za szt
zakładając, że to są 4