Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ja nie jem truskawek, chyba jako jedyna 😞 😞 Po prostu sie boję. ALe może jednak warto spróbować i małemu wcale nie zaszkodzi.
Ja całą ciąże nastawiałam się na karmienie piersią choć bardzo się tego bałam (jestem strasznie niedotykalska w tych rejonach 🙂. Ciesz się, że mam dużo mleczka, bo szczerze, to na modyfikowana mnie zwyczajnie nie stać ;p I tak dużo pomagają nam rodzice. No i o dziwo karmienie daje mi dużo radości choć na początku było ostro (czytaj krew i rany 🙂

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja do srodt tez nie jadłam truskawek ale pytalam pania doktor i pozwoliła, najpierw 3 na nastepny dzien 6 i tak dalej ijak narazie malej nic nie jest a tez sie bardzo bałam!
No a tak wogole to niedawno wrocilismy, ale pozniej wam napisze co i jak i jak sie uda wstawie zdjecie bo musze szybko mala wykapac i polozyc bo marudzi a meza nie ma!

• Mamusie
Ja też swego czasu walczyłam o mleko... miałam mega kryzys... mała krzyczała przy cycku, że nie leci... Ale też kupiłam ten Galactogil i zaczelam duzo pic... jakos mleko wrocilo... a na poczatku gdyby nie moja zawzietosc i upór tez bym juz nie karmila... mi skora z sutkow odchodzila platami... mleko czerwone przy odciaganiu... nawal pokarmu tez byl dla mnie katastrofa... recznym laktatorem sciagalam co 3 godz... i oklady musialam robic tak guzy sie robily...jak mala karmilam to wylam i walilam nogami o podloge... moj A. tylko mowil przestan sie meczyc kupimy mleko... a ja sie w ciazy nastawilam na karmienie i jakos dalam rady... teraz karmienie sprawia mi przyjemnosc tym bardziej ze niunka tak slicznie mi rosnie 🙂 a i wygoda, bo wszedzie moge isc i nie musze butelek ze soba ciagac 🙂

• Mamusie
Niunia na rozbawienie mam zabawną historię. Z dzisiaj. Ostatnio byłam u rodziców. Był tam też mój brat z córcią 2,5 letnia. Wiadomo nie chowałam się po kątach karmiąc. Zresztą nasza rodzina jest bardzo otwarta na takie sprawy. A teraz przechodzę do sedna. Mała dostała wózek na dzień dziecka od babci. Poszła z bratową na spacer, do wózka wsadziła misia i tak idą po mieście. Nagle mała staje i mówi: mama poczekaj,miś jest głodny. I wiecie co ta mała wariatka zrobiła?! Podniosła koszulke i zaczeła "karmić misia piersią" heh 🙂 🙂 Aparatka mała 🙂

• Mamusie
samantka napisał(a):
Ja też swego czasu walczyłam o mleko... miałam mega kryzys... mała krzyczała przy cycku, że nie leci... Ale też kupiłam ten Galactogil i zaczelam duzo pic... jakos mleko wrocilo... a na poczatku gdyby nie moja zawzietosc i upór tez bym juz nie karmila... mi skora z sutkow odchodzila platami... mleko czerwone przy odciaganiu... nawal pokarmu tez byl dla mnie katastrofa... recznym laktatorem sciagalam co 3 godz... i oklady musialam robic tak guzy sie robily...jak mala karmilam to wylam i walilam nogami o podloge... moj A. tylko mowil przestan sie meczyc kupimy mleko... a ja sie w ciazy nastawilam na karmienie i jakos dalam rady... teraz karmienie sprawia mi przyjemnosc tym bardziej ze niunka tak slicznie mi rosnie 🙂 a i wygoda, bo wszedzie moge isc i nie musze butelek ze soba ciagac 🙂

No właśnie. Największy plus karmienia piersią- żadnych butelek do sterylizowania. Tylko gotowe mleczko w każdym miejscu i chwili 🙂 🙂

Ja juz wkladek dawno nie nosze i tez dlugo bez stanika chodze..Najgorsze z tym karmieniem bylo na samym poczatku kiedy byl nawal pokarmu i poranione sutki ale dalam rade i przetrwalam..Dzis uwazam to za cos pieknego i uwielbiam karmienie piersia...Chiciaz zawsze myslalam, ze tak dlugo nie bede karmic i wiele osob sie dziwi co w tym fajnego...ale ja to uwielbiam 🙂

• Mamusie
samantka napisał(a):
hawajka trzeba wprowadzac stopniowo te produkty z alergenami, bo jak sie tego nie zrobi teraz, tylko pozniej to moze wtedy dziecko uczulic...

No to chyba jutro się skuszę na kilka truskaweczek i będę obserwować 🙂 Co ja bym bez was zrobila? Smakiem bym się oblizała tylko 🙂 A ja kocham truskawki 🙂

• Mamusie
Hawajka napisał(a):
Niunia na rozbawienie mam zabawną historię. Z dzisiaj. Ostatnio byłam u rodziców. Był tam też mój brat z córcią 2,5 letnia. Wiadomo nie chowałam się po kątach karmiąc. Zresztą nasza rodzina jest bardzo otwarta na takie sprawy. A teraz przechodzę do sedna. Mała dostała wózek na dzień dziecka od babci. Poszła z bratową na spacer, do wózka wsadziła misia i tak idą po mieście. Nagle mała staje i mówi: mama poczekaj,miś jest głodny. I wiecie co ta mała wariatka zrobiła?! Podniosła koszulke i zaczeła "karmić misia piersią" heh 🙂 🙂 Aparatka mała 🙂

🙂 😁

No ja nigdy nie miałam nawału pokarmu, a czekałam na niego :/. Ja mimo, że karmię piersią to wiem co to sterylizacja butelek, ponieważ sciagam mleczko i moim mleczkiem dokarmiam w ciągu dnia :/. Ech, nikt nie mówił, że będzie łatwo 😁

• Mamusie
no więc jeszcze raz:
u nas chrzciny 24 czerwca,w Jana Chrziciela 🙂 chrzestną jest moja siostra, chrzestym mąż siostry mojego męża (kurde nie znam sie na tych określeniach powinowadztw rodzinnych) musze kupic koszulkę i świecę no i cos do ubrania małęj - potrzebne jest jeszcze cos oprocz tego?
co do zazdrosci to moj Grzes tylko raz był jak sie na skype odezwał do mnie mój ex. a tak to myślałąm że już nie zobaczę go zazdrosnego 😜
co do karmienia to ja karmie piersią i dokarmiam butlą np. dzisiaj przed spaniem małą godzine jadła z cycków a potem dojadła z butli i zasnęłą. inaczej wisiała by Bóg wie jak długo. ja chce karmić do końca roku bo pewnie od stycznia do pracy pójdę.
a co do truskawek to ja zjadłam 1 i teraz bede powoli więcej podjadac
no i nie skasowało się, ufffff

• Mamusie
Maz wrocil i kapie mala wiec moge cos napisac. Po przyjezdzie musielismy mala meczyc bo w samochodzie sie przespala, a podczas badania musiala spac, wiec dwie godziny ja "meczylismy" a ja mialam chwilke zeby ogadac z kolezankam z pracy! Gdy mala juz byla spiaca poszlam po doktora i zaczal podlaczac jej te kabelki i wetdy mala wpadla w taka histerie ze az sie sina zrobila, a ja plakalam razem z nia, bo byla mega glodna i zmeczona!
Gdy juz podlaczyl wszystko polozylam ja i na leząco dlaam jesc i od razu zasnela, spala niecale 30 min wiec troche sie zapisalo! Podczas badania lekarz nic nie mowil ale widzialam jak nczasami krecil glową! I co to oznacza nie wiem! Po badaniu zapytalam i powiedzial ze nie ma tragedii ale wynik dokladny bedzie w poniedzialek! Bo to nie on ocenia tylko jego zona!
No i tak do poniedzialku musze czekac!

• Mamusie
Dzisaij przed wyjazdem sie wkurzylam bo wczoraj sciagnelam mleko na dzis i jak je podgrzalam to sie okazalo ze skislo! Masakra!!!
My na chrzestna bierzemy siostre mojego M. i jego kuzyna! Bo z mojej strony nie ma kogo na chrzestnego a siostra nie moze bo nie ma slubu koscielnego!
Ja tez musialam powalczyc o laktacje, ale narazie wygrywam!! 😁

• Mamusie
Jeszcze chcialam Wam o czym napisac. Podczas rozmowy z kolezankami zapytalam o ta dziewczynke co urodzial sie wtedy co Korni w 22tyg. i okazuje sie ze żyje i za kilka dni wychodzi do domku! Niestety okazalo sie ze mala nie bedzie widziala! Chociaz ponoc jeszcze ma miec operacje! Ale rodzice sie ciesza ze zyje i nie moga sie doczekac jak zabiora ja do domu!! To sa moim zdaniem super rodzice!! Opowiedzialy mi tez o naszej kolezance, ale nie bede wam truc bo to troche smutna historia!

Ogolnie jestem padnieta glowa ciagle mnie boli i ide spać! Moze sie uda ze moje szczescie znow pospi w lozeczku!

• Mamusie
niunia26 napisał(a):
Edyta jako to skisło?

No wlasnie nie wiem jak! Wiecie jaki zapach ma mleko jak skisnie ??? Takie kwsnie smirdzi, ja to sie nawet poswiecilam dla sprawy i sprobowalam i bylo bardzo kwasne, az mnie wykrecilo! Nie wiem dlaczego bo stalo w lodówce!

• Mamusie
To bylo eeg głowki!
No wlasnie nie dokonca bym wiedziala bo tenlekarz co je robil to on umie tylko podłaczyc, ale juz z ocenianiem to gorzej bo to jego zona jest neurologiem! Tak bylo podczas pierwszego on powiedzial ze jest oki a ona ze jednak nie do konca! Wiec musze poczekać! Ale jestem dobrej mysli, chociaz troszke sie boje!