Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
mamamichala napisał(a):
Ja mam jeszcze pytanko do mam karmiących piersią - czy kupki Waszych Maluchów są "treściwe", bo moja robi takie rzadziutkie, mało tam jest tych stałych treści, cały czas tak jest, więc ja nie uważam tego za biegunkę, ale może powinnam się martwić?

Ja pytałam się o kupki pediatry i ona powiedziała, że każda kupka jest dobra... przy karmienieu piersią mogą być żólte, zielopne brązowe, pieniste, strzelające, z grudkami czy rzadsze... martwić się trzeba jeśli się pojawia krew, kupka jest biala lub czarna... a biegunka jest wtedy jeśli dziecko robi kupę bardzo często która jest jak woda...

• Mamusie
Nie wiem czy robię coś źle czy po prostu Krystuś to mały diabełek, ale poza pierwszą pobudką, która jest po ok 3-4 (a rekordowo max5 godzinach), pozostałe są co godzinę nawet czasem.No ale już się przyzwyczaiłam 🙂 Małego tankuje zawsze tak samo, je mniej więcej tyle samo czasu (karmiąc piersią trudno określić ile dziecko zjadło) a budzi się różnie- raz jeszcze przed 24, raz przed pierwszą innym razem koło 2. TYlko dwa razy zdarzyło mu się dospać do 3 i bylam wtedy mega szczęśliwa 🙂

szarla napisał(a):
Blue żartuję. Strasznie mnie denerwuje jak mała się patrzy w TV. Już jej nawet mate przeniosłam 🙂.

Nie martw się moja też się patrzy i tego nie lubię, ale to po prostu "ludzka" ciekawość, jak leży na podłodze to aż cała się wykrzywia żeby tylko coś zobaczyć, a jak leży w wózku to patrzy z podniesioną głową 😁 tyle, że wiadomo, że ma daleko i pewnie nic nie widzi.. raz kiedyś oglądała z daleka reklamę i aż się przestraszyła hehe 🙂 bo reklamy są głośniejsze niż sam film. I to była taka szybka zmiana.

Moja dostaje na noc modyfikowane i śpi do 3. Dzisiaj mi spała od 14 - 18. Wykąpaliśmy ją i śpi od 20. Cały czas na piersi jest. Wypróbuje Wasz sposób i nakarmię przez sen modyfikowanym o 23.00 🙂. Napiszę jutro jakie rezultaty 😁

• Mamusie
Salamandra, Monisia - cudne zdjęcia, Niunia - sama radość u Pawełka.
Ja myślę, że moja Hania też by się mniej razy budziła, gdyby więcej zjadła, ale ja za nic nie umiem dać jej więcej, ani nawet dwóch piersi - jak Samantka. Ona po prostu nie chce i już, no a butelka - jak pisałam, nie ma mowy 😞
Teraz zasnęła, po krzykach - jejku, czasami jest jak aniołek, a czasami ... - chyba nie wiem co jej jest, czy boli ja brzusio, czy dziąsełka - dzisiaj tak strasznie ssała rączki, smoczka nie chce też, kurczę nie wiem, ale gdyby brzuszek to płakałaby dłużej a ona chwilę - a jak usłyszy coś głośnego, jakąś zabawkę głośną, to przestaje - więc może to po prostu humor, a ja jestem kiepską mamą i nie umiem jej uregulować i nauczyć dobrego, spokojnego funkcjonowania 😞

• Mamusie
samantka napisał(a):
A ja się staram żeby mała za długo w dzień nie spała... 2 drzemki po godzince starcza... przynajmniej wtedy caluskie noce przesypia 🙂 🙂 tylko ja przez sen nie karmie.. tylko przed snem...

Ja próbowałam, ale ona jak jest zmęczona to bardzo marudzi, bardzo, płacze po prostu i nie mam serca jej nie położyć, dużo śpi w dzień, ale tak chce.
Każde dziecko inne, jak zawsze 🙂

Mamamichala ja mam starszego brata. Podobno tak dawał czadu, że moi rodzice do 2 lat nie wiedzieli co to sen 🙂. Co 2 godziny był jeden wielki ryk 🙂. Za to ja byłam złotym dzieckiem i w nocy spałam im po 10 lub 11 godzin 🙂

• Mamusie
szarla napisał(a):
Moja dostaje na noc modyfikowane i śpi do 3. Dzisiaj mi spała od 14 - 18. Wykąpaliśmy ją i śpi od 20. Cały czas na piersi jest. Wypróbuje Wasz sposób i nakarmię przez sen modyfikowanym o 23.00 🙂. Napiszę jutro jakie rezultaty 😁

Szrla kochana to nie od razu zadziała, u mnie kilka dni minęło zanim Paweł całą noc przespał ;-)

• Mamusie
MamaMichała, po pierwsze co za głupoty piszesz!!!!!!!!!!!!! Po drugie dziecko do 3 miesiąc ma swój rytm i Ja bym nie wybudzała małej jeszcze. Po trzecim miesiącu owszem, ale jak śpi widocznie tego potrzebuje. Jeśli chodzi o nocki, jedne dzieci śpią inne płaczą i marudzą. Taka ich natura. Moja mam wyspała się po 3 latach tak się darłam, a mój brat ( 9 lat młodszy) był cichy. Nie ma na to reguły i trzeba przez to przejść. Próbuj codziennie podawać butelkę, w końcu zaskoczy.

niunia26 napisał(a):
szarla napisał(a):

Szrla kochana to nie od razu zadziała, u mnie kilka dni minęło zanim Paweł całą noc przespał ;-)

Niunia ona mi czasami przesypia noce, a czasami się budzi. Nie wiem od czego to zależy. Ale będziemy próbować. Najwyżej o rezultatach to za parę dni napiszę 🙂

• Mamusie
szarla napisał(a):
niunia26 napisał(a):
szarla napisał(a):

To trzymam kciuki, na pewno się uda, tylko bądź cierpliwa ;-)

Niunia ona mi czasami przesypia noce, a czasami się budzi. Nie wiem od czego to zależy. Ale będziemy próbować. Najwyżej o rezultatach to za parę dni napiszę 🙂

To trzymam kciuki, na pewno się uda, tylko bądź cierpliwa ;-)