Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam kochane.

Misia, mój mały ma podobnie. Po południu też potrafi jeść co godzinę i raczej trudno sobie coś zaplanować. Sam ze sobą też długo nie wytrzyma. W łóżeczku to góra 15 min, w bujaczku trochę dłużej, bo ogólnie nie lubi na leżąco być 🙂

Nie wyobrażam sobie karmić go przez sen. Kiedyś w nocy miałam problem z karmieniem bo choć wstawał i mnie budził to pojadł z 2 minuty i usypiał. No i za nic nie można go było obudzić. Obawiam się więc że nie dało by rady nakarmić go przez sen 🙂

• Mamusie
hej ja na chwilke bo musze leciec załatwiac telewizor.
Ja juz wczesniej pisałam ze tez nie wiedzialam co i o ktorej moje dziecko bedzie chciało wiec zaczelam sobie przez kilka dni pisac co o ktorej robi i wyszło mi ze mniej wiecej kolo 10 robi sobie pierwsza drzemke, bo jak nie to ryk wiec wyprzedzam ja i jak widze ze zaczyna marudzic o tej godzinie to ja klade spac i to sie sprawdza choc nie zawsze bo juz tak nie placze strasznie i wiem ze np kolo 13 znow spi to wtedy szybko robie obiad!
Mykam bo nie mam czasu bede pozniej!!!!

Hej! A propo tej maty, to skoro była używana to może też kupić uzywaną, całkiem niedrogo:
http://allegro.pl/super-mata-tiny-love-tropikalna-wyspa-okazja-i1659362735.html

To chyba ta, ale ja sobie głowy nie dam uciąć. Ja wczoraj małą nakarmiłam przez sen o 23, a i tak wstała o 3 :P. Kochane dziecko 😁

hej 🙂 no u mnie niestety mały od trzech nocy śpi bardzo niespokojnie.. przynajmniej z 4 razy wstaje aby dać małemu smoczek.. 😞 no a na jedzenie koło 4.00-5.00 wstaje..ale niestety mam kilka pobudek na podawanie mu smoczka 😞

• Mamusie
Dzięki Niunia, bardzo przydatne info, stosujemy łatwy plan ale nie wiem jak mogłam przegapic to info o nocnym karmieniu we snie, dzis spróbuje.

Samantko, to jak nie mamy okresu to chyba jest bezpiecznie....? My tez mamy w czwartek szczepienie, mam nadzieje ze dzieciaczki tego za bardzo nie odczują.

Mamamichala a moze sprobuj posmarowac smoczek czyms slodkim odrobina miodu - ja smarowalam subsimplexem bo Alex go uwielbia i jest mega slodizutki, a Mama jestes super, moze jest jak pisala Tracy w swojej książce która podzieliła niemowlęta na 5 rodzjaów od aniołków przez wrażliwce po diabelki (zerknij do jezyka niemowląt takm jest wszystko mniej wiecej wyjasnione jak postepowac z kazdym typem)

Tuska ale historia!!! Po latach bedziesz ze smiechem wspominac 🙂

HAWAJKA TO JA PISAŁAM o masci, recepte mam w domu, wrzuce jak wrócimy z Jędrusiowej, gdybym zapomnaiła przypomnij mi prosze bo ta masc jest rewelacyjna.

Dorota lazaczek bujaczek najlepszy połączenie z hustawką - mega wygoda ale taki niewielki i rozkladany na dwa. elementy.

• Mamusie
Monisia Julka jest przesłodka. Ja już się nie moge doczekać aż Grzesio się będzie śmiał na głos.
A co do planu, to wydaje mi się, że łatwiej jest go sobie ułożyć, gdy się karmi butelką. Ja zawsze wiem ile mały zjadł i wiem że, np. jeśli płacze godzinę po zjedzeniu 150 ml, to na pewno nie z głodu. No i przy butelce dzieci nie robią się chyba takie senne i nie ma problemu z zasypianiem przy jedzeniu.
U nas Grzesio zasypiał przy butli tylko na samym początku, ale od urodzenia starałam się go chociaż na 5 min obudzić po posiłku. Podobnie, od samego początku usypia i śpi tylko w łóżeczku. Pewnie gdybym mu pokazała, że można usypiać np. w wózku, gdy go bujam, lub na rękach, to by się przyzwyczaił. Ale on nie zna, że można inaczej zasypiać niż w łóżeczku. Ogólnie Grzesio nie jest łatwym dzieckiem. Jak mu coś nie pasuje to nie przebiera w półśrodkach tylko od razu jest syrena, ale taki plan bardzo ułatwia nam życie.

• Mamusie
mamamichala napisał(a):
Misia napisał(a):
Nie przejmuj sie. U nas tez jest w caly swiat. Po poludniu to maly nawet co godzine je...

Emka, a marudzi troszkę, czy spokojniutki? Długo sam ze sobą lubi być?

No co Ty!!! Ja to mam czas jedynie jak on śpi, czyli niewiele 😞 bo jak nie śpi to sam się sobą nie zajmie i spokojnie nie poleży. Ja muszę być obok i gadać do niego, śpiewać, machać zabawkami i w ogóle, ale po kilku minutach wpada w ryk i uspokaja się dopiero jak go na ręce się weźmie... a waży coraz więcej. Był czas gdy zajmował się sobą, ale to trwało bardzo krótko... teraz nie da rady zostawić go samego sobie. A maruda okropna.
Dziś idziemy do neurologa w ogóle...

• Mamusie
Salamandro nie, nie jest bezpiecznie... Karmiąc piersią może okresu nie być, ale może wystąpić jajeczkowanie... Moja ciotka zaszla tak w ciążę... dowiedziała się dopiero pod koniec 4 miesiąca, bo okresu nie miała, a wyczuła pod ręką dzidziusia... tzn myslała ze to jakiś guz... a to był Maksymilian 🙂 🙂

DOROTA no trudno, było minęło, będzie nowa. Mogłam Ci linka wysław na priv, bo podejrzewam, że kupił ktoś kto nas podczytuje. Bo 3 minuty po wklejeniu linka ktoś kupił. Niunia ja też nie mogę się powstrzymać od słodkiego :/. Także jak znajdziesz sposób to się podziel 😁

• Mamusie
Misia napisał(a):

No co Ty!!! Ja to mam czas jedynie jak on śpi, czyli niewiele 😞 bo jak nie śpi to sam się sobą nie zajmie i spokojnie nie poleży. Ja muszę być obok i gadać do niego, śpiewać, machać zabawkami i w ogóle, ale po kilku minutach wpada w ryk i uspokaja się dopiero jak go na ręce się weźmie... a waży coraz więcej. Był czas gdy zajmował się sobą, ale to trwało bardzo krótko... teraz nie da rady zostawić go samego sobie. A maruda okropna.
Dziś idziemy do neurologa w ogóle...

Misia, więc przypuszczam, że ten typ tak ma.
A co do wizyty, to trzymamy kciuki bardzo mocno, daj znać po.

• Mamusie
Niunia nie podjadaj batoników 😉)))))

Wmów sobie że szkodzą Twojemu dziecku, bo po co mu ten niezdrowy cukier i niezdrowe kalorie, masy czekoladopodobne, barwniki aromaty czekoladowe E-234 i E-..... konserwanty emulgatory sód spulchniacze i cała reszta chemii zawartrej w słodyczach - dobry argument? 🙂

MandraSala tylko, że Niunia już nie karmi swoim mlekiem..tylko modyfikowanym, więc teo sobie nie może wmówić...
no a ja Niunia nie pomogę, bo czasem sama się kuszę na słodkie:/