Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Oktawia moja też czasem śpi z odchyloną główką, nawet 90 stopni do tyłu, ale:

"1. to odchylanie główki do tyłu w trakcie snu to normalne zachowanie
dziecka. Dzieciaki zwiększają sobie w ten spoósb płaszczyznę
podparcia i dzięki temu leżą bardziej stabilnie. Niemowlęta ryszają
się czasem b.dynamicznie w trakcie snu i wtedy tracą równowagę i
budzą się. Radzą sobie z tym właśnie zwiększając płaszczyznę
podporu. To bardzo mądre stworzenia 🙂 Wniosek. Zostawić i nie
poprawiać. To wie każdy fizjoterapeuta...
W trakcie snu nie utrwalają się nieprawidlowości, jeszcze raz
podkreślam, ze takie ułożenie ma ogromny procent dzieci... 🙂 "

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Oktawia Julka jak je to tez mam czasem ochote ja zwiazac.Na aguagu sa zdjecia jak czasem po karminiu wygladamy 😁 😁 A mala spi na boku z glowa do tylu odchylona,a zadnego napiecia nie ma,wiec nie masz sie co martwic.Dota witamy spowrotem.Szarla ja robie dzis lasagne,wiec jak masz ochote,to wpadnij 😁 😁 A co do pomagania,to ja wczoraj az lazienke sprzatnelam,a P.caly dom wypolerowal 😁 😁 Nawet tv sciagnal i wyczyscil za komoda 😁 😁 No a poza tym co wieczor jak wraca to sie nia zajmuje,a potem ja karmi i uspypia.I tez ciezko pracuje,ale wie,ze ja czasem tez chwili ulgi potrzebuje 🙂Bo w koncu Julka ma dwoch rodzicow 😁

U mnie tak samo. T. pomaga. Pojechałam na noc na działkę, a jak wróciłam to zobaczyłam że całe mieszkanko lśni, a małe do sprzątania to nie jest 🙂. No i bawił się z małą, a ja jeszcze sobie wczoraj na zupy pojechałam 😁. Hyhy.
Samantka dzieci czasem tak mają, że mniej jedzą. Może to ząbki? Ale jak się bawi to dobrze, nic na pewno jej nie jest 🙂

• Mamusie
Witajcie 🙂

Oktawia ja też czasami mam fale napływową wspomnień - jest wówczas tak miło, również tęsknię za czasem bycia w ciąży. To było takie niezwykłe. W Kościele już 2 gi tydzień z rzędu siedzieliśmy koło kobiety spodziewającej sie dziecka, zerkałam na jej brzuszek a ona nam do wózka. Czuam sie taka dumna, że mam już tyle "za sobą" a jednocześnie taka stęskniona, że to juz za mną. Taka ambiwalentna postawa w związku z tym się we mni rodzi ☺️

Nasz Patryś tez lubi główeczke odchylać, ale generalnie nie ma takich predyspozycji także sie nie martwię 🙂

Misia - a co się stało? 😞

Tuśka powinnas miec troche czasu dla siebie, żeby móc psychicznie się odchwycic i nabrac sił,ale jak tu naprawić tego Twojego chłopa 😮

Ależ sie u nas rozpadało a chciałam wyjść... 🤨

A ja myślałam, że jak dziecko ma ząbki to podczas karmienia piersią się tego nie czuje. Natomiast Amelcia bardzo ładnie zgryzła mi już sutki 🙂. To chyba znak, że czas powoli zapominać o cysiu 😁

• Mamusie
Mleka nie chciala jeść, ale wtrąbiła prawie cały obiadek 190gram 🙂
A zapomniałam napisać, że zaczęłam podawać małej obiadki z mięskiem, jadła juz indyka i cielęcinkę 🙂 I wszystko jest ok 🙂 A bardzo jej smakuje 🙂
To ja zabieram się za sprzątanie małej pokoju 🙂 łazienkę już zrobilam 🙂

Samantka mojej też smakują obiadki z mięskiem 🙂. Na razie cielęcinka i króliczek 🙂. Ale ona to zjada pół takiego małego słoiczka, a i tak po nim ulewa. Daję jej też w międzyczasie do popicia soczek. No a gdzieś godzinkę po obiadku dostaje jeszcze cysia.

• Mamusie
U mnie już mleko zanikło na tyle, że nie ma sensu dawać cycka, a poza tym na wczasach sobie popiliśmy i jakos wyszło, że nie karmiłam...
Ja swojej daję obiadek ok 13-14. Cały słoiczek 125gram albo 190 gram... Zależy co to jest... i ona zjada mały sloik cały, a ten duży to tak troszkę zostawia. A po obiedzie dopiero daje jej ok 50 ml soczku z witaminkami. 🙂 lub nektar z bobofruta. i to jest jako posilek, nastepny dopiero po 3-4 godzinach.. 🙂

Ja to mleko podtrzymuje dlatego, że młoda w nocy się budzi na karmienie. Teraz znowu tylko raz. A szczerze to nie chce mi się wstawać żeby butlę przygotować. No ale, że mnie już ząbkami gryzie to trzeba będzie zrezygnować. Szkoda.

a ja rano gdzieś około 9.00 daje pół słoiczka owocu, bo tyle zje..a koło 13-14 dostaje pół słoiczka obiadku.. z tym, że i po tym i po tym dostaje cycuś do popicia.

• Mamusie
A ja mam stresa.Tylko czekam,az Piotrek z pracy wroci...Bo dzis jest ciag dalszy zamieszek..Tyle,ze policja kazala zamknac wszystkie sklepy na ulicy obok mojej,bo podobno wielkie grupy czarnych ida w ta strone..A wczoraj to czarnuchy auta zatrzymywaly i mowily ludziom"wysiadasz,albo sploniesz zywcem"..i jak tylko ludzie wysiadali,tak oni od razu auta palili...Wiem,ze pewnie sie niepotrzebnie stresuje,ale boje sie o Piotrka i bedzie mi juz lepiej,jak do nas wroci 😞 😞