Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam wszystkie marcowe mamy. Podczytuje was od dłuższego czas na brzuszku i postanowiłam w końcu się odezwać. TYlko, że za namową admina pojawiłam się tutaj. Mój synuś, Krystian, urodził się 19 marca, mierzył 52 cm i ważył 3500. Teraz jest już dużo większy i niezły z niego łobuz. Właśnie dzisiaj postanowiłam zacząć naukę zasypiania w łóżeczku, a nie u mamusi na rękach. Na razie jest 2:0 dla mnie ale histeria była okropna 🙂 A wasze maluszki też tak lubią lulać na rączkach mamy??

• Mamusie
Witaj Hawajka.Milo,ze do nas dolaczylas 🙂U nas na szczescie nie ma problemu z zasypianiem.Julia od samego poczatku spi w swoim lozeczku 🙂Ale ja to mam po prostu bezroblemowe dziecko 😁 W porownaniu z moja coreczka to i tak urodzilas duzego chlopaka 🙂Julka miala 51cm i 2,81kg 🙂

• Mamusie
Wróżyli, że będzie jeszcze większy. A tak naprawdę to przy noworodkach ponad 4kg to był kruszynką. Za to teraz na mleku mamy urósł i jest taka slodka kluseczką 🙂 A z tym spaniem to raczej w dzień problem. W nocy zasypia i śpi w swoim łóżeczku.Tylko w dzień się nauczył usypiać tylko u mamusi na rączkach. Jezuu jak jest gorąco, aż mi szkoda tych naszych maluszków, muszą się strasznie męczyć w ten upał...

• Mamusie
Witam nową marcówkę!!! 🙂 🙂 Moja Nikusia ważyła 3060, 49cm 🙂 Też malutka była prawie jak Julcia 🙂
No to ja soadam na zakupy 🙂 🙂
A co do spania w łóżeczku, moja śpi ze mną, ale to tylko dlatego, że karmię i jest mi tak wygodniej 🙂 Ale próbowałam ją kłaść do łóżeczka na noc... nie ma problemu, zasypia sama i śpi całą nockę.. A w dzień śpi gdzie popadnie... Kanapa, leżak, łóżko albo łóżeczko 🙂 🙂

no to witam nową marcówkę w naszym gronie! 🙂 Mój Alan ważył 3770g i 56cm.. więc był tak jak i Twój klocuszek z niego 😉 noi mnie w czwartek właśnie taką wagę podali, a ja urodziłam w sobotę 😉 co do spania to mój mały zasypia w łóżeczku..no czasami u mamy przy cycu i wtedy wkładam go do łóżeczka, ale jeśli nie zaśnie przy cycku, a jest najedzony to go kładę i zasypia sam ;-) czasem karuzelę mu puszczę 😉 a w dzień śpi na kanapie w dużym pokoju, bo przynajmniej mam go na oku.. teraz leży na macie, którą położyłam na kanapie i śpi sobie, a ja kończę obiad 😁

• Mamusie
Ja w czwartek ide na wazenie,zobaczymy ile ten moj chuderlak ma 😁 😁 Zartuje,teraz juz lepiej wyglada niz po porodzie 😁 A ja walcze w kuchni,ale i tak musialam zajrzec.To sie naprawde nazywa uzaleznienie.Musze sie od was odzwyczajac,bo inaczej tych 3 tygodni nie przetrwam hihi 😁 Marta witamy witamy 😁