Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Edytko to super że chrzciny się udały 🙂. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia 🙂

Narobiłam małej marchewki na cały tydzień, hehe 🙂.
Uciekam spać, dobranoc 🙂

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Z mamusią

• Mamusie
I jeszcze na koniec moja gaduła: (gadala caly czas ale tylko raz udalo sie to zlapac, a wszyscy sie takk z tego smiali ze nawet ksizadz nie mogl sie skupic, hihi)

• Mamusie
hej
Myslałam ze sobie dzis pospie a tymczasem dupa blada, reka tak mnie boli ze nie moge spac. Obrzek coraz bardziej sie powieksza i jak tak dalej pojdzie to bede musiala pojsc na izbe przyjec do szpitala, a bardzo nie lubie tam chodzic.
Moja ksiezniczka jeszcze spi, zjadla niedawno i zasnela, a ja mam czas zby zrobic cos z ta reka.

• Mamusie
Śliczna Kornelka jest ;-) Wróciłam z panieńskiego trzeźwa i znudzona. Matko dawno na tak nudnej imprezie nie byłam ;-( Coś mi moje laski zesztywniały i już się tak nie bawią jak kiedyś ;-( Jedziemy dziś na basen z karaluszkiem, a potem do wujka na grilla, więc mnie dziś nie będzie. Miłego dnia.

• Mamusie
czesc dziewczyny !!!
Ja tez do mamy wpadam kiedy chce, nawet bez zapowiedzi 🙂 🙂 jesli mam pewnosc ze jest w domu 🙂
dzisiaj rano sciagnelam mleko, bo wieczorem popiwkowalam sobie i wyobrazcie sobie po ok 10h - 40 ml z jednego cyca... drugiego nawet nie sciagalam... cos tam jeszcze bylo, ale ni dalam rady sciagnac... tragedia normalnie... no i sie nie dziwie, ze mala glodna... :/

• Mamusie
A i dostałam okresu 😞 😞 I teraz wiem, że to dlatego, że nie biorę tabletek, bo tak samo było jak miałam przerwę po miesiącu, to dostalam plamień... ale po kilku dniach kupiłam tabletki... a teraz juz ich nie biore ok tygodnia, na poczatku byly plamienia a dzisiaj juz na calego ... :/
Właśnie byłam zaopatrzyć się w podpaski i tampony :P

• Mamusie
BEATA napisał(a):
Samantka a u ciebie mała od razu się chwyciła modyfikowanego czy nie? Bo ja już drugi dzień próbuje i bez rezultatu 😞 a już za 2 tygodnie do pracy idę 😞

Od razu... Pierwszą butelkę wciągneła bardzo szybko i od razu posmakowało na szczęście 🙂 A podaje jej NAN Pro1. I bardzo dobrze je toleruje 🙂 I uważam, że jest dobre w smaku.

U mnie też Amelcia uwielbia modyfikowane. Tylko że już w szpitalu była dokarmiana i ciągnęła strasznie butlę, aż się dziwie że do tej pory jeszcze cyca ciągnie 😁

• Mamusie
Włąsnie dlatego moja z cyca powoli rezygnuje.. bo uwielbia modyfikowane i ze łatwo z butli leci... a pierwszy raz dostala jakis miesiac temu...
Szarla a czemu dokarmiali w szpitalu... ???
A. był dzisiaj na targu i kupił tyle mięcha, że nie dałam rady podnieść plecaka!!! Ale przynajmniej mamy na obiady z głowy... i na chrzciny tez juz jest miecho 🙂 🙂

Samantka bo ja mleka nie miałam od początku. Pojawiło się po 2 dniach. Ale tez nie miałam żadnego nawału mleka. Mam po prostu za niski poziom oksytocyny i prolaktyny, już taka moja natura.
A jak mi do porodu pod koniec podłączyli oksytocynę to na złość miałam ciągle rękę zgiętą, ale to już była końcówka i nie bardzo kontrolowałam co się dzieje 🙂

• Mamusie
A ja miałam nawał i źle go wspominam... ściągniecie pokarmu dawało ulgę dosłownie na pół godziny!!! I tak było przez 4 dni!!! Cyki mało co nie eksplodowały. guz na guzie i to zaczęło się już w szpitalu w drugiej dobie... A mała nie chciała nic prawie jeść i pamiętam że nie jadła cyca przez pierwsze pół dnia. miala zapasy jeszcze z brzuszka.. przystawiłam ją dopiero po kilku godzinach, ale nie umiala i ciagle spala przy jedzeniu... dopiero pozniej dali mi laktator i pamietam ze z jednego cycka sciagnelam 160ml to polozne i pielegniarki w szoku byly, i te mlekjo trzymalam sobie w lodowce i podawalam malej kubeczkiem, tez dlatego, ze mialam poranione brodawki jak cholera 🙂
Aaa i mala jadla 30 ml 🙂 hehehe

• Mamusie
aaa i jeszcze jak mialam ten nawal to polozne nie pozwalaly mi sciagac pokarmu tylko kazaly isc pod prysznic... ale juz w koncu nie wytrzymalam i poprosilam o laktator... a w domu to juz normalnie sciagalam, ciagle robilam oklady gorace i masowalam i sciagalam.. i tak w na okraglo :/
wiec ciesz sie ze nawalu nie mialas 🙂