Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marta ja już od kilku dni małej daje butle na sen 120 ml, z czego wypija czasami 70 czasmi 90..., po 2 cyckach, wiec tez brakuje bo by tyle nie zmiescila, bo tez mam wrazenie ze nie dojada, bo nie zasypia... a po butki zaraz spi... aaa i jak butli nie dam to szybko sie budzi, a po butli nawet do 7h30 potrafi spać 😉
ale to tylko na noc tak... i jakos wyrzutów nie mam... wazne ze mala najedzona i dobrze spi 😉
Z reszta widze ze jej smakuje to mleczo bo wcina tak, ze tylko bąble lecą :P:p

• Mamusie
samantka napisał(a):
Marta ja już od kilku dni małej daje butle na sen 120 ml, z czego wypija czasami 78 czasmi 90..., po 2 cyckach, wiec tez brakuje bo by tyle nie zmiescila, bo tez mam wrazenie ze nie dojada, bo nie zasypia... a po butki zaraz spi... aaa i jak butli nie dam to szybko sie budzi, a po butli nawet do 7h30 potrafi spać 😉
ale to tylko na noc tak... i jakos wyrzutów nie mam... wazne ze mala najedzona i dobrze spi 😉
Z reszta widze ze jej smakuje to mleczo bo wcina tak, ze tylko bąble lecą :P:p

Też tak robiłam, na noc wypijał sztucznego około 120 i spał do 7.15 bez przerwy ;-)

• Mamusie
no samantka nie chce cie martwić ale moje dwie koleżanki się tak załatwiły...że jedna nawet w tym samym roku dwoje dzieci urodziła...te pół roku po porodzie u kobiety sa najbardziej ryzykowne bo niestety nasz organizm cały czas wytwarza mnóstwo hormonów które były nam potrzebne w czasie ciąży dla jej prawidłowego rozwoju czy podtrzymania...no i wiadomo jakby nawet zaistniała jakakolwiek możliwość zajścia w ciąże to najbardziej trzeba uważać teraz!!!zrób test lepiej sprawdzic od razu niż żyć w strachu...ja na twoim miejscu bym na 100% nie czekała... 🤨

• Mamusie
no dla mojej Martynki tez raczki sa najlepsza zabawką a dokładniej ich lizanie i ssanie...co jej odciagne raczki od buzi ona moment wkłada je z powrotem a jak sie złości gdy jej je odciagam...czasami tak bardzo pcha raczki do buzi że az ma odruch wymiotny...w oczkach pojawia sie łezki a mimo to dalej i dalej....ale wydaje mi sie że to wina ząbkowania...jak jej dam gryzaczek to chwilke trzyma i wyrzuca ..no wiadomo rączki lepsze!!! 😁

• Mamusie
to że bierzesz tabletki to znacznie zmienia sprawę...ale wiadomo jak sie niepokoisz lepiej sprawdź...różne cuda sie zdażają...sama wiem to doskonale bo w pierwszą ciąże zaszłam też przyjmując tabletki a u lekarza usłyszałam że trafiłam w ten 1%...i to było jego wytłumaczenie...ale ja wtedy nie miałam czego żałować w sumie dobrze sie stało bo od lat z mężem odkładaliśmy decyzje o dziecku a tak po prostu los zadecydował za nas...teraz bym sie chyba załamała na maxsa gdybym coś takiego miała przeżyć

• Mamusie
No ja gdybym miała środki żeby wychować drugie dziecko to bym może i się cieszyła ale, że niestety pieniążków na drugie by zabrakło to raczej nie chciałabym teraz... chcę najpierw rozkręcić swój "biznes" i jak już będę miała stabilną sytuację finansową przyjdzie pora na braciszka lub siostrzyczkę 🙂

• Mamusie
no i nadrobiłam jest 4:17 a ja już drugi raz jestem obudzona pierwszy był po 1:00. Wczoraj pierwszy raz Agatce nie dałam modyfikowanego na noc normalnie ostatnio zjada 150ml i potem jeszcze cycka trochę,ale wczoraj miałam ściągnięte 110ml więc jej to dalami potem cyca. Spać mi się chce na maksa.

• Mamusie
Dorota Ty to biedna jesteś ;-( My wstaliśmy o 8 🤪 O 4 musiałam tylko mu smoka do buzi wsadzić i tak od 21 spał 😁. Co do filmiku, Marta pozwolisz, że zgapię jeszcze jeden Twój pomysł. Za miesiąc mamy drugą rocznicę ślubu, to chcę Miśkowi zrobić filmik od początku Naszego poznania plus to z Pawłem. Myślicie, że to dobry pomysł?

• Mamusie
Niunia mysle ze to dobry pomysł, a przypomnij mi w jakim programie to zrobilas! Bo filmik pierwsza klasa! Mojemu mezowi najbardziej podobala sie muzyka z ojca chrzestnego!

Moja niunia zasneła wczoraj o 21:30 🤪 🤪 🤪 Normalnie szok, i spala do 4 -sen i do 7!! A teraz znow zasnęła i mama moze poczytac co napisalyscie!
Korni tez uwielbia przytulac i tarmosic pieluszke tetrową, nawet jak nie ma jej przy buzi to nie zasnie! A propo zasypiania to wczoraj pierwszy raz zasneła w łózeczku a nie na rekach 🤪 🤪 🤪 troche sie przy tym naplakala, ale dalysmy rade!

A ja jestem zla niedosc ze kasy nie ma to jeszcze nam telewizor wysiadl i dzisaij jak maz wroci z pracy to musimy isc po nowy!

A jeszcze cały czas mysle o wyniku z eeg, ale nie moge sie dodzwonic pewnie dopiero wieczorem mi sie uda!!

• Mamusie
Właśnie sie poplakalam, udalo mi sie wlasnie zadzwonic do doktor i powiedziala ze wynik jest prawidłowy!!!!! I wedsług n iej nie ma juz potrzeby robienia kolejnego!!!!!! A wszystkie nieprawiłdłowosci ktore były wczesniej mineły!!!! Az wycalowalam tą moją kruszynkę!!!!!!!!

• Mamusie
EdytaS napisał(a):
Małgosiu a imię Twojwj Haneczki zawsze bedzie mi sie kojarzyło z ta wspaniałą wiadomością bo własnie tak ma na imię doktor ktora oceniala nasze badanie i przekazała mi ten wspanialy wynik!

Juz mi nic humoru nie popsuje nawet ten cholerny telewizor!!!

Hmmmm, mogłaby zostać takim dobrym lekarzem 🙂 ... Zobaczymy 😉