Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja ciągle czekam na moją Maję i nie wiem czy przypadkiem nie będę musiała wcisnąć się na watek czerwcowy... 😉 :P Pozdrabnia dla wszystkich rozpakowanych...

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Czyli ja jeszcze tutaj ponowię moje pytania i wątpliwości:
- odciągnięte mleko mogę przez 12 godz. trzymać w pokoju (bo w sumie jak wychodzę np. na godzinę, to w ciągu godziny jak będzie potrzeba to mąż je poda....)
NIE WIEM TYLKO CZY:
- muszę jakieś specjalne pojemniczki kupić, czy może stać w butelce (smoczek przykryty zakrętką)
- ILE tego mleka na jedną porcję? Mała zje 60ml, 80ml, 120ml? Odciągnąć np. 120ml i mąż jak będzie podawał to zobaczy ile Hania zje?

Wiem dziewczyny, że dla niektórych to mogą być oczywiste sprawy ale ja się boję, żeby czegoś źle nie zrobić. POMÓŻCIE 😘

• Mamusie
No to piszemy 🙂

Martyna ja też kiedyś o to pytałam 😉
Nie mam pojęcia ile odciągać, bo przy karmieniu piersią nie wiemy ile nasze dzieci jedzą, ale myślę, że warto mieć trochę więcej 😉
Co do przechowywania to są takie specjalne pojemniki, woreczki, ale spokojnie możesz trzymać w butelce, jeśli nie potrzebujesz większej ilości.

• Mamusie
Martyna czaro ale niezły ten sen. Powiem Ci, że zielony kolor to mój ulubiony i mieszkanie mamy hmm.. zielone. Dodatki itd. Joszka też ubierany jest na zielony. Po prostu uwielbiamy z mężem ten kolor, więc niezły numer z tym zielonym 🙂 🙂

Dobra ja się zabieram za ciacho

Marinka