Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
witajcie kochane...
Jamargaretka ale Maja jest śliczniutka...
co do kąpieli to mój bąk też bardzo lubi, uspokaja się ale ja go wyciągam z wanienki to płacz...
co do nocy nie zapeszając ładnie przesypia..budzi się 1-2 razy na karmienie i dalej spać...ale za to w dzień daje popalić jak wstaje o 5-6tej to ciężko mu usnąć..najlepiej to by spał tylko u mnie na piersi...nic nie mogę zrobić...dobrze, że jestem u rodziców i mam wielką pomoc w dziadkach. 🙂 powiem Wam, że sama chyba bym rady nie dała...mój mały jak się bardzo denerwuje też moja mama go bierze i od razu się uspokaja...
mały został ululany przez ciocię więc mam chwilkę dla siebie i idę się ogarnąć..
a chyba mam zapalenie ucha...boli jak cholera...już nie wytrzymuję...muszę jechać do lekarza...ale pewnie będe musiała odstawić małego od cycka bo dostane antybiotyk... 😞

• Mamusie
justina1975 napisał(a):
hello Aneczka...tak jak malutki spi 3 godziny,to wybudzam do jedzenia...tak w szpitalu mowili.

Justina ale podobno to tylko przez pierwszy miesiac. u mnie Majka sama budzi się co 2-3 godziny więc ja nie pilnuję godzin jedzenia ale ostatnio dwa razy w nocy spała mi po prawie 5 godzin. w piatek się pytalam i dr powiedziała że w nocy już nie muszę jej budzić a przerwy mogą wynosić 4-5 godzin

• Mamusie
Witajcie! wreszcie znalazlam chwile zeby do was wejsc i cos naskrobac 🙂 wczoraj bylismy caly dzien u tesciow wiec babcia bawila a ja odpoczywalam na lezaczku 🙂 od wczoraj tez moj Piotrus jest na Nutramigenie i baczki ktore go tak bolaly jakby mniejsze i mniej bolace, no i kupa z polplynnej zrobila sie prawie idealna, jestem strasznie zadowolona z tego powodu,do mleczka dodajemy esputicon i debridat a niedlugo przyjda do mnie sab simplex,gripe water i herbatka koperkowa odpadaja w naszym przypadku to szkodzi a nie pomaga, dopajamy go dlatego woda z odrobinka glukozy a czasem jak zapomne to sama woda.
jutro jedziemy na kontrole do pani doktor i moze juz sie bedziemy szczepic.
Jamargaretka a moze twoja Majunia ma skaze bialkowa moj Piotrus zachowywal sie podobnie jak sie zaczynala no nie wiem tak juz sie zastanawiam chcialabym jakos pomoc 🙂
No nic to powiedzmy ze jestem na bierzaco.buziaki

• Mamusie
tak niedzielnie wpuszcze jeszcze jedną fotkę mojej Pszczólki - w koncu tą czapkę mam dzięki Waszemu poleceniu 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/818/dsc0127oj.jpg/][IMG]http://img818.imageshack.us/img818/3962/dsc0127oj.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
hejka my tez juz wyspacerowani i najedzeni ale na baki nadal jest krzywienie się i prężenie ale w środe idziemy do neonatologa na kontrole zółtaczki więc nie wyjde dopóki sie nie dowiem jak pomóc mojej królewnie 🙂
a plecy wysiadaja momentalnie a tu zaledwie 3,5 kg nie wiem co bedzie dalej ..................

• Mamusie
Dzieki dziewczyny za mile slowa...Moj Oskarek w dzien kochane dziecko,na spacerkach super tylko te wieczory 😞teraz spi,ale nie dlugo kapiel a pozniej sie zacznie...az sie boje...mAm cicha nadzieje ze nocka bedzie spokojna.
Nie dlugo bede kapac Oskarka...sama...trzeba w koncu.Polozna polecila mi taki materacyk z gabki do wanienki i ze na nim bezpiecznie mozna polozyc Maluszka i zajac sie tylko myciem ...moze warto sprobowac...
Jamargaretka jaka sliczna ta Wasza Majka....

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
Oj Kasiula...jak ja tak bym chciala...zeby moj maly byl spokojny na spacerku....owszem miewa takie dni ze przespi godzinke....ale przewaznie jest niespokojny i placze....szkoda bo ladna pogoda pochodzilo by sie dluzej a tu lament taki... 🤨 na poczatku jak zaczynalismy wychodzic na dworek to bylo cacy...a nie wiem co mu sie teraz nie podoba...ale moze z czasem to minie...mam nadzieje...

Miejmy nadzieje ze mu minie.
U mnie na spacerkach super,oby tak dalej zeby jeszcze zaczal jesc wieczorami tak jak sie nalezy to bylo by calkiem dobrze.
A pochwale sie wam ze wczoraj pierwszy raz sama kapalam Oskarka,dalam rade,nie bylo zle...

mnie kapiele sprawiaja niesamowita frajde i przyjemnosc. ale odwazylam sie kapac dopiero po miesiacu.

• Mamusie
co do przesypiania nocek to moja juz budzi sie raz gora 2 razy pierwszy raz ok.4ej a pozniej albo o 7ej albo o 10-11ej troche sie obawiam czy ona nie jest glodna ale jak sie obudzi to wypija normalnie mleczko i jest szczesliwa i sie umiecha 🙂 a wczoraj pierwszy raz powiedziala 'aguuu' 🤪
antenka ja ze swoja mam tak samo jak wyciagam z kapieli lament niesamowity 😜