Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
witajcie.. ja zasypiam na siedzaco... 😞 wczoraj taki fajny dzionek był , babcia przyjechała do MArtynki a ja miałam wychodne, no i obkupiłam mała na jesien w HM 🙃 😮 ☺️ ☺️ czape i rekawiczki tez juz mamy 😁 😁 no i macałam te kombinezony misie, one jakies takie cienkie mi sie wydaja.. no i nie pamietam ktoras zamówic chciała z NEXT misia, i Jaki on jest ???? no i zastanawiam sie jak dziecko bedzie wygladało w takim misiu np w rozmiarze 74 taki duzy sie wydaje.
Martyna a co pakujesz na basen dla Haneczki ?????????
DZiewczyny a czym przykrywacie dzieci np w nocy jak tak zimniej na dworzu jest ???

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
witajcie.. ja zasypiam na siedzaco... 😞 wczoraj taki fajny dzionek był , babcia przyjechała do MArtynki a ja miałam wychodne, no i obkupiłam mała na jesien w HM 🙃 😮 ☺️ ☺️ czape i rekawiczki tez juz mamy 😁 😁 no i macałam te kombinezony misie, one jakies takie cienkie mi sie wydaja.. no i nie pamietam ktoras zamówic chciała z NEXT misia, i Jaki on jest ???? no i zastanawiam sie jak dziecko bedzie wygladało w takim misiu np w rozmiarze 74 taki duzy sie wydaje.
DZiewczyny a czym przykrywacie dzieci np w nocy jak tak zimniej na dworzu jest ???
a Ty kiedy wracasz do pracy?

• Mamusie
Hussi dzieki 😘
Ewelka .. a wiec ja nie wracam do pracy, bo nie ma gdzie, u nas były zwolnienia grupowe w firmie, na okresie wypowiedzenia dowiedzielismy sie ze bedziemy rodzicami takze nie było zle, bo ZUs cały czas mi płacił do porodu oczywiscie. No a teraz poki co bede wychowywac MArtynke... 🙃 🙃 🙃 no to tyle ☺️

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Hussi dzieki 😘
Ewelka .. a wiec ja nie wracam do pracy, bo nie ma gdzie, u nas były zwolnienia grupowe w firmie, na okresie wypowiedzenia dowiedzielismy sie ze bedziemy rodzicami takze nie było zle, bo ZUs cały czas mi płacił do porodu oczywiscie. No a teraz poki co bede wychowywac MArtynke... 🙃 🙃 🙃 no to tyle ☺️

pensja dodatkowa zawsze by sie przydała ale przynajmnij bedziesz z Martynką

• Mamusie
Aneczka na basen zakupiłam już pampersiaki do pływania w Rossmanie (rozm. od 7-13kg 😜,bo podobno nie są wcale takie duże), biorę ręczniczek, i z podpowiedzi Fijolka jakiś balsam nawilżający skórę dziecka po kąpieli. No i wiadomo, że czapeczka, jakaś cieplejsza bluza po basenie 🙂
Jolajcik ja na razie nie myślę o parasolce bo mamy spacerówkę do jumpera x 🙂

My byłyśmy z Hanną na usg bioderek, była bardzo grzeczna! 🙂 I wszystko wyszło ok 🙂
Teraz u nas zaczęło padać, więc siedzimy w domku.
Napiekłam sobie naleśników (z jajkiem i mlekiem!!!!!!) i zjadłam chyba 8 ☺️ ☺️ ☺️
Wierzę, że mojej córci nic nie będzie, o! 🙂

No i dowiedziałam się, że może wcześniej dostaniemy klucze do mieszkania 🙂 czyli już przed 1 października! aaaaaa!!! dziewczyny, nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!!!!! 🙂 🙂 🙂

A jutro jadę do Łodzi po wpis do indeksu i Hanuśka zostaje z babcią Kasią (moja mama) i ciocią Anią (moja siostra) 🙂 🙂

• Mamusie
Witajcie!

Jola, ja dostanę w spadku Maclarena po znajomych. Więc kupować nie będę. Mimo, że nie lubie maclarena 🤢 🤢 ale fajnie mimo wszystko dostać i nie kupować.

Boże, dziewczyny ja dzis padam juz na ryjek , jestem padnieta. Zrobiłam juz rosołek , Kotleciki de volaille z masłem czosnkowym , naleśniki po meksykańsku, ciasto sie piecze, wygląda smakowicie... Jutro juz przyjeżdżają Krewni Piotrka i maja synka 1,5 ale tak świetnie sie bawia z Anielka, że ciesze się strasznie. A z kuzynka mam świetny kontakt więc się wygadamy w końcu.

Mój biedulka marudny strasznie... Szkoda mi go 😞 😞
Anielka tez dziś ciężko znosi dzień 😞 😞

jeju zaraz lecę jeszcze do sklepu po świeża szyneczkę...

Wam też chce sie spać jak mi dzis? Bo ja ledwo na oczy widze 🤨

• Mamusie
Jamargaretka no dokładnie:*
Jolajcik my mamy spacerowke z mutsy, poki co nie rozgldałam sie za czyms lzejszym ...
Marinka ja ledwo siedze a oczy na zapałki normalnie, niunia sie obudziła takze koniec labów...
Martyna dzieki :* daj znac jak hania po basenie, ja sie troszke obawiam mokrych włosków... a tak mnie basen korci 😁

• Mamusie
MARTYNKO cieszymy się razem z Toba...no teraz to już Wam zleci 😁

A wracając do tematu to Oskar wypije 120 i miej i nigdy mu nie dorabiam...jak ma przerwę dłuższą niż 4 h w jedzeniu wtedy robię 150...czasem wypija,czasem nie...a wodę podaję ale po to zeby dziecko sie napilo a nie zeby je oszukac.

• Mamusie
Moja Hanka ostatnio je co 2 godziny... nawet czasem po 1,5godz już jest głodna i dopada się do cyca jakby wieki nie jadła... ale podziamie troszkę podziamie i juz po jedzeniu 😁 🙂
wieczorem jak się położymy to na dwie raty więcej zje.
A dzisiaj w nocy było nieźle.... Odciągnęłam przed pizzą tylko 40ml. Więc jak sie w nocy Hania obudziła, to dostała 40ml mojego, 120ml sztucznego i jeszcze nie chciała zasnąć i w końcu troche z cycka jeszcze zjadła 🤪 🤪 mały głodomorek 😁

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):

nasza Hania jest przykrywana takim kocykiem (ale nie wiem z czego to dokladnie jest). napewno zadna koldra nam nie jest terazpotrzebna - mamy w mieszkaniu 25stopni.. 😮
co do kombinezonu to ja kupuje rozm 74.

• Mamusie
Dzięki! 🙂 mam nadzieję, że fajnie wyjdzie 🙂

Nasza Hania śpi pod kołderką, chyba,że jest bardzo gorąco to pod kocykiem.
Ja śpię pod kołdrą i mi nie jest gorąco więc Hanię też tak przykrywam. Tym bardziej, że moi teściowie otwierają wszędzie okna i czasem jest zamrażalnik w przedpokoju 😜

• Mamusie
mam jakis do dupy dzien. Hania spala niespodziewanie rano 2,5h. teraz oczy jej sie zamykaja a nie spi. nosic jej nie moge bo czuje ze mnie rozklada jakies pieprzone chorobsko i nie chce jej zarazic. wkur.. mnie dzisiaj doslownie wszystko. Chodze i placze. Pieklam schab w piekarniku i sie kur.. nie upiekl. normalnie surowy w srodku. Fasola sie nie ugotowala na czas. i na obiad zjadlam.. same ziemniaki. Dziewczyny, mam dzis taki dzien ze najchetniej bym sie zakopala pod ziemia i nie wychodzila..normalnie masakra..