Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej
Witam czwartkowo.Dziś Oskar spał ze mną,pierwsza pobudka o 1:20 🤪wypił mleczko i spał dalej potem o 4:30 się obudził i marudził ale posmarowałm dziąsełka i o 5 juŻ spał i wstał o 7 🤪 więc wychodzi na to ze to w łóżeczku nie chce spać,a może mu tam coś nie pasuje?Niewiem już sama,ale prZynajmiej się wyspałam.
Aneczka gratulujemy zębusia 🙂 🙂 Spiworka nie używam i raczej nie będe...

• Mamusie
hejka my dzisiaj ruszamy do fittnes parku na zajecia mama + dziecko a spiworek wlasnie chce jakis zakupic na all a co do jedzenia wczoraj kolacja byla wieksza tzn wiecej kleiku niz ostatnio i karmienie bylo ok pólnocy wiec 4,5h bez jedzenia 🙂 ale i tak sie wierciła no i zachecac jej nie musze wogóle mam nadzieje z enie bedzie malym łakomczuchem a co do pajacowania to miska siostrzenica skonczy teraz roczek i ona zjada tylko przy teletubisiach chociaz nie mozna tego nazwac swiadomym jedzeniem bo oni odwracaja jej uwage i wtedy łyzka do buzi potwornie to wyglada 🤢 zmykam bo sie nie wygrzebiemy

• Mamusie
Wiolis no leci ten czas...ja bym chciała już wiosnę...a co do spania to dzis położe go do łóżeczka i zobaczę jak będzie spał,jak zle to będzie spał ze mną i chociaż bedziemy się wysypiac
Monalissa ja lubie Transformersy ale jakos niemam czasu obejrzec tej 3...moze dzis sie zbiore...

A śpiworków to ja mam duuużooo,dostałam od bratowej męża i gdyby nie to że ona w ciązy to bym się podzieliła,a tak to muszę oddać.

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
kawka juz dotarla 😉
Kasiu- pewnie, rob wszystko abys sie wyspala- przeciez musisz miec duzo energii! 2 tygodnie- o kurcze 😞

No do tej pory się męczyłam zeby go nie przyzwyczaic i co???Du..a z tego...no a maz tak wlasnie przyjezdza,jest w domu co 2 tyg na nie cale 2 dni 😞
Lece zajac sie Maruda...

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
No do tej pory się męczyłam zeby go nie przyzwyczaic i co???Du..a z tego...

Hej Kochane!
A ja swoją przyzwyczaiłam, a raczej ona przyzwyczaiła mnie 🤪 😉
Już pierwszej nocy w szpitalu darła się i nie chciała spać, więc położne zrobiły mi barierki i wzięłam ją do siebie i tylko złapała cycka i od razu sen 😁
w domu chyba przez 3 tyg się męczyliśmy bo po karmieniu w nocy próbowaliśmy ją odłożyć, ululać na zmianę a ona krzyk ( bo chciała być przy cycku) a my oczy na zapałkach, w dzień zmęczeni.
więc wzięliśmy ją do siebie i po sprawie. W dzień prawie nie śpi, za to całą noc przesypia. Jak chce do cycka to nawet się nie rozbudzamy. Dziś spała od 20 do 9... Ja od 23:30 do 9.. i wszyscy wyspani. tak jest wygodniej i lepiej. 😉

• Mamusie
No napewno wygodniej i lepiej...ja z bardzo slucham innych i wszyscy dookola mi mowili ze dziecko powinno spac w swoim lozeczku ito.itd.a ja mimo tego ze Maly nie chce i ze sie meczymy chcialam zeby w koncu tam spal a on Nie no i dzis jesszcze proba w lozeczku a jak bedzie jak zawsze Oskar bedzie spal ze mna.

Wzielam sie za porZadki i mi sie odechcialo,spakowalam lezaczek,mate,karuzele bo nie bawi sie i aby miejsce zajmuje...na strych sie wyniesie i o,pozniej porzadek w ubrankch zrobie bo za male juz nie ktore i tez miejsce w komodzie zajmuja.

• Mamusie
Kasiu, ja dopóki nie miałam swojego dziecka to też uważałam jak inni, że powinno spać w łóżeczku, jak to życie potrafi wszystko zweryfikować 😉 😁
i nie ukrywałam do pewnego czasu, że śpi z nami, ale ile musiałam się nasłuchać od "ciotek dobra rada" że małżeństwo mi się rozpadnie itp. 😮 więc na pytanie czy śpi w nocy odpowiadam już tylko "tak śpi" i koniec tematu 😜