Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
a my śpimy razem w łóżku - jest to nasza wspólna decyzja. Maja jest przytulaską od samego początku - a nam to nie przeszkadza. skoro ma taką potrzebę to trzeba to uszanować. jak ja byłam mała - tata był w usa i ja spałam z mama - byc moze m.in. dlatego jestesmy ze soba bardzo zwiazane.

mężowi tez nie przeszkadza wspólne spanie. wczoraj nawet powiedział ze jeszcze jeden dzidzius by nam sie przydał w łózku

Nam też to zupełnie nie przeszkadza, a wręcz obydwoje uwielbiamy to! Nawet w dzień jak uśnie na mnie na drzemkę to jej nie odkładam, bo bardzo lubię jak się we mnie tak wtula, a wiem, tak jak piszesz, że ona tego potrzebuje. Sylwia to też taka nasza kochana przylepa.. sama nie uśnie.. sama się nie pobawi, ciągle z nami.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
a my śpimy razem w łóżku - jest to nasza wspólna decyzja. Maja jest przytulaską od samego początku - a nam to nie przeszkadza. skoro ma taką potrzebę to trzeba to uszanować. jak ja byłam mała - tata był w usa i ja spałam z mama - byc moze m.in. dlatego jestesmy ze soba bardzo zwiazane.

mężowi tez nie przeszkadza wspólne spanie. wczoraj nawet powiedział ze jeszcze jeden dzidzius by nam sie przydał w łózku

super 🙂 🙂 zdecydowanie rozumię, uwazam ze jak przyjdzie czas to maluszki beda spały w swoich wyrkach 😁 ja uwielbiam spac z Martysia ona kładzie na mnie noge i nam tak dobrze 😁

Moja jak tylko mnie wyczuje w pobliżu to obydwie nogi na mnie narzuca 😁 🙃

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
u nas popołudniu tez spania nie było, Tomek wykapam MArtynke o 18:30 i zasneła przey cycu, i spiocha sobie w kołysce, w nocy ja zgarne do siebie bo 2 razy w nocy ja karmie.
aaa dzis robiłam probe kaszkowa, smakowała jej tylko czemu nie chce buzi otwierac ? ☺️ ☺️ 🤨 to jest nasz problem 🥴

Aneczka, a nie próbowałaś czy sama zje?
Moja po 2 dniach kaszki manny (takiej rzadkiej z moim mlekiem tylko, bo gluten próbowaliśmy)
Zaczęła prychać w łyżeczkę i nie chciała więcej. Ugotowałam na sztywno, dałam do rączki i sama do buźki pakowała 😁 a jaka była zdziwiona, że to takie miękkie się ciapciało 😁

• Mamusie
Witam 🙂
Zmeczona juz dzis jestem 😮 w pracy 6h pozniej u znajomych i dopiero lece sie myc...
Ja czasami chcialabym aby Patrys ze mna spal 😆 zwalszcza jak P. idzie do pracy na nocke 😞 ale niestety (a moze stety 😉 bo nie bedziemy miec pozniej problemu) nasz synus woli sam 😉 woli miec rozlozone nozki i raczki oraz swobotnie oddychac, najlepiej aby nic go nie gniotlo 😉 tak ja to nazywam 😉 kolejna rzecz ma po tatusiu 🤪 moze jak bedzie wielszy to jak P. bedzie chodzil do pracy to bedziemy razem spac 😉 ale i tak jest super- lozeczko mamy przy lozku od mojej strony wiec zawsze moge trzymac go za raczke 😉
Oki dobranoc kochane 😘
Do juterka 😘

• Mamusie
pierwsza 🤪
hejka Aneczka mam ten sam dylemat co ty ale chyba kupie taki z wełny owczej albo cos takiego bo te mutsiakowe sa chyba tylko na polarku a i tak mamy dodatkowo okrycie na nózki
nasza pyza spi z nami ale jak jestesmy w lbl to spi w lozeczku i dla niej to raczej bez znaczenia wazne zeby miala przy buzi cos do przytulenia 🙂

• Mamusie
Witajcie! a my juz po ostatnim narazie szczepieniu moja kluska wazy 7900kg wiec nie jest az taka kluska i ma ok.74cm wzrostu,dostalam kilka wskazowek od pani doktor i zabieram sie do pracy.trzymajcie sie cieplo zwlaszcza ty Kasiu buziaki od waszego inwalidy 😘 🙂
a wogole to dzis konczymy 7 miesiecy ehh ale czas leci!!!

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
Witajcie! a my juz po ostatnim narazie szczepieniu moja kluska wazy 7900kg wiec nie jest az taka kluska i ma ok.74cm wzrostu,dostalam kilka wskazowek od pani doktor i zabieram sie do pracy.trzymajcie sie cieplo zwlaszcza ty Kasiu buziaki od waszego inwalidy 😘 🙂
a wogole to dzis konczymy 7 miesiecy ehh ale czas leci!!!
CAŁUSKI DLA PIOTRUSIA 🙂

• Mamusie
DLA CIOTECZEK:*
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc0688h.jpg/][IMG=http://img215.imageshack.us/img215/8113/dsc0688h.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/249/dsc0659n.jpg/][IMG=http://img249.imageshack.us/img249/7875/dsc0659n.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Witajcie, my po spacerku, mała pospala jeszcze w wozku w domku i słysze ze sie obudziła biore ja taka zapakowana na rece a ona zamkneła oczy i spi, i spi na łózku w czapce, spiworku itp najwidoczniej tak jej dobrze 😁 😁
Werona to jest mysl dzieki 😁 😁 jak sie obudzi dam jej twoim sposobem zupke, wiesz ona ładnie je jak ma juz w buzi tylko zeby chciała ja otworzyc 🙂
Hussi Sto latek dla Piotrula Twojego 😁 😁
Gossia zdjecie Vanesski bombowe, słodki dzieciaczek 😁
Ewelka nie moge napatrzec sie na Alicje słodziak mały 😁
MAnki buziaki dla Ciebie, a moze niech ktos do ciebie zajrzy zebys mogła odpoczac 🤔
Monalissa ja własnie zamówiłam ten spiworek Mutsy, z tego wzgledu jak nasze spacerówki sa takie super szerokie ze pomyslałam jak włoze spiwor z owczej wełny to małej bedzie ciasno... no zobaczymy najwyzej zamówie drugi. jak sie zdecydujesz daj znac jaki kupiłas 🙂

• Mamusie
Czesc dziewuszki
Hussi sto lat dla Piotrusia 😘 jak ten czas leci, my czekamy az pyknie nam 6 miesiac...
Jakos dzisiaj mam malo czasu na wszystko i nie moge sie pozbierac, mam zamiar zrobic salatke gyros ale jakos nie moge sie zebrac 😮
Jesli chodzi o spiworek to my dostalismy dla Zosi taki do spania, no i on jest bardzo cieply wiec biore go do wozka no a jak sie zrobi zimniej to na to jeszcze kocyk i oslonka od wozka

Powiedzcie dziewczyny bo ja kupilam kombinezon rozmiar 80 no i Zosi jest troszeczke za duzy, mam nadzieje ze do lutego bedzie jej jeszcze dobry, wy z tego co pamietam kupowalyscie mniejsze i czy dzieciaczki wam sie mieszcza??

• Mamusie
Witam 🙂
Padam juz- jakis mialam ciezki tydzien 😮 a do tego wszystkiego zaczelo bolec mnie gardlo 😞
hussi31 duuuuuuuuze buziaczki dla Piotrusia 😘 😘 😘 😘
ewelka_17 moje godziny wygladaja tak: wtorek- 3h, sroda- 6h, czwartek- 6h, co drugi piatek- 4h, Za duzo godzin nie mam ale tak wlasnie chcialam... przynajmniej wyrwe sie z domu, zarobie troszke kaski 😉 no i co jest dla mnie najwazniejsze kontakt z angielkiem bo jak siedzialam w domu kilka miesiecy to czulam, ze sie odrobinke pogarsza, Wiec same plusy 😉
Kaska buzka dla Ciebie 😘 z tego co kojarze to twoja rodzinka mieszka blisko? Moze popros o pomoc czasami 😘

• Mamusie
Hej
Oskarek właśnie zasnął i od razu położyłam go do mojego łóżka...zobaczymy jak dzis będzie.
Padam...kręgosłup mi siada od noszenia tego kloca...ale muszę sie pochwalić że Oskar sam wstaje i siada 🤪 🤪 🤪 🤪do tej pory siedział jak go posadziłąm a teraz już sam wstaje 🤪 🤪 🤪
[bHussia buziaki wielkie dla Piotrusia 😘 😘 😘i dla Ciebie "nasza inwalidko"kochana 😘 😘 😘u Nas w niedzielę kończymy pół roczku 😮
Aneczka jakoś sobie sama poradzę,popołudni czasem jest mama,jakos damy radę 🤢
Werona skąd ja to znam???Choć odpukać od jakiegos czasu udaje Nam się wyjść normalnie na spacer i Maly siedzi w wozku a do tej pory bylo tak jak u Malgosi i Majki 🤢
Jamargaretka ja też dużo jadam...co widać ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
Jolajcik jak film???
Monalissa Edward ok ale mimo wszystko bardziej podoba mi sie Jacob 😜 😜 😜
Ewelka sliczna Alicja 😉
Bambosz ja mam 74 i jest za maly,tzn,zaloze go i sie dopnie ale nie moze sie ruszyc,a mam tez 80/86 ale u Nas niema mowy o spiworku czy kombinezonie 😞tylko kurtka i to tez krzyk 😞niewiem jak bede z nim w zime wychodzic 🤢
Wiolis co u Was?
Joma 😘

• Mamusie
Witajcie 😘

Kasia dziękuje za pamięć 😘

Duuużo do nadrabiania, ale jedno wpadło mi w głowę 🙂
Słodycze ja też pochłaniam wieeelkie ilości ☺️
No i apetyt też mi dopisuje ☺️
Waga póki co utrzymuje się i jest mniejsza niż przed ciążą, ale i tak chciałabym ważyć mniej...
I zastanawiam się jak to będzie jak przestanę karmić, bo na razie mój apetyt zwalam na zwiększony wydatek energetyczny związany z karmieniem 😉

Mam pytanie - kiedy macie w planie podać dzieciaczkom surowego banana?
A tak w ogóle to co nowego wprowadziłyście w ostatnim czasie?