Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Bambosz napisał(a):
Aniu a odstaw Martynce marchewke, moja nie chciala marchewki az dziasla zaciskala i zrezygnowalam z niej, czasem jej troche przemyce ale nie duzo, no i teraz gebe sama otwiera 😁 a marchewka powoduje zatwardzenia wiec predzej mysle marchewka niz gluten...

po cichu tez tak mysle w ogole glutenu nie bralam pod uwage. a Ty sama pewnie małej gotujesz.. bo w słoikach w kazdej zupe marchewka jest.. no własnie mała dzisała zaciska..
Dzieki mamuska 😁 😁 😘 😘

Tak gotuje sama i bezmarchewkowo, uzywam zamiennika w postaci dyniaczka, brokulki bardzo jej smakuja, dzisiaj kapusta, musze kupic jeszcze soczewice czerwona, po 6 miesiacu bedzie por i inne, acha i czaje sie na brukselki... A naszej zosi na kupy dobrze robi surowe jabuszko, jak widzi ze tre i ide do niej z jabuszkiem to az sie trzesie, tak samo jak na widok butelki z mlekiem 🤪 🤪 🤪

A my remontowalismy mieszkanko i kupowalismy nowe loze i mateace wygodne i tak przetestowalismy ze okazalo sie ze jest nas troje 😜

• Mamusie
tylko na chwilę Was zostawiłam i kilkanaście stron do nadrobienia! 🙂

Dziewczyny, a co jeśli przez 3 dni zapomniałam dawać gluten?
W ogóle ile jeszcze mam go dodawać skoro widzę, że nic się po nim nie dzieje?
No i w sklepach są np. kaszki na dobry sen po 4 miesiącu COŚ TAKIEGO i to zawiera gluten.... mogę Hani to dawać , czy nie?

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Hania dzisiaj zjadła słoiczek "obiadki BROKUŁY gerbera" CAŁY SŁOIK ZJADŁAAAA!!! 😁 🙂
a później CAŁY SŁOIK deserku jabłka ze słodką marchewką. Na noc butelkę 180ml z kaszką ryżową!! 🙂
TAKIEGO MAM GŁODOMORKA 😁 🙂

🙂 i dobrze. niech nam rośnie zdrowo

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
joma ale por jest lagodniejsz niz cebulka nie? 😉 juz zglupialam 😜 na buraczki czekam jak bedziemy na swieta bo moja mamuska zrobila sloiczki 🤪

ja już dawałam buraczki. raz ugotowałam w zupce jeden plasterek. a w tamtym tygodniu dawałam same buraczki ale średnio Mai smakowały

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Jamargaretka a planujecie?Mi sie marzy Laura lub Lenka ale moglby byc tez maly Borys ale niewiem kiedy sie zdecyduje i czy w ogole...

tak 🙂 Maja tak dała w kość - więc się śmiejemy, że jesteśmy zaprawieni w boju 🙂 tyle, że po cesarce lepiej z rok odczekać. zresztą ja nawet nie mam jeszcze miesiączki. no i kto by nosił Maję gdybym była znów w ciąży 🙂 ale bardzo bym chciała za jakiś czas mieć następnego dzidziusia

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
mimo tego, ze czasami Patrys daje nam popalic nie moge doczekac sie drugiej dzidzi 🤪 chcialabym jeszcze jednego synusia a pozniej coreczke 🙂 och jak dobrze mi bylo w ciazy 🤪

no mnie też - bardzo dobrze wspominam okres ciąży. ale wiem, że przez to że Maja miała te spadki tętna to boję się, że w następnej ciąży będę panikowała

• Mamusie
gosiaa21 napisał(a):
Wiolis napisał(a):
gosiaa21 az sie boje tego dnia 😮

ja po porodzie mam juz 5miesiaczke za soba albo 6 nie pamietam tyle juz teg było 😜 na szczescie wogole nie bola 🤪 a przed ciaza to bywaly takie ze pogotowie musialo przyjezdzac... [/quote

ja też miałam bolesne - ale byłoby fajnie gdyby były lżejsze 🙂

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
Gosiaa odstawie kaszki zobaczymy..tylko badz tu człowieku madry ja jeszcze karmie piersia i zaparcia tez sie zdazały jak tylko cyckiem karmiłam. ja to myslałam ze owocki trzeba dawac albo soki zeby zatwardzen nie było. ☺️ ☺️

Aneczka ja zrezygnowałam z marchewki i kaszki. dawałam np.brokuły, cukinię... i było z kupami ok - nawet po 2 dziennie. teraz powoli wracam do marchewki ale mam już na uwadze, że są zaparcia. tyle, że Maja bardzo lubi marchewkę

• Mamusie
gosiaa21 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
Gosiaa odstawie kaszki zobaczymy..tylko badz tu człowieku madry ja jeszcze karmie piersia i zaparcia tez sie zdazały jak tylko cyckiem karmiłam. ja to myslałam ze owocki trzeba dawac albo soki zeby zatwardzen nie było. ☺️ ☺️

moja pije codziennie herbatke jabłkowo-melisową i dzieki niej robi jako tako kupki, jak mi sie skonczyla i dawalam jej malinowa to kup prze 2-3 dni nie było 🤢[/quote

ja z kolei gotuję w wodzie suszoną śliwkę i taki napar daję Majce

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
tylko na chwilę Was zostawiłam i kilkanaście stron do nadrobienia! 🙂

Dziewczyny, a co jeśli przez 3 dni zapomniałam dawać gluten?
W ogóle ile jeszcze mam go dodawać skoro widzę, że nic się po nim nie dzieje?
No i w sklepach są np. kaszki na dobry sen po 4 miesiącu COŚ TAKIEGO i to zawiera gluten.... mogę Hani to dawać , czy nie?

widziałam te kaszki - są też z czekoladą. ale jakoś nie przekonują mnie te dodatki. chyba za wcześnie. zresztą ja znów zraziłam się do słoiczków (skwaszony nam się trafił - dobrze że mąż spróbował) i od jutra ponownie ruszam ze swoją kuchnią - spróbujemy słoiczki dawać od święta (tzn u dziadków i pewnie w szpitalu)

• Mamusie
pierwsza 🙂
My wstalismy po 6...ok 11 jedziemy na szczepienie 😞Noc taka jak zawsze czyli nie najlepsza,plakalam i dzwonilam do meza i na niego krzyczałam jakby to jego wina byla ☺️ ☺️ 😞 😞 ☺️ ☺️Biedny...co on ze mna ma.
U Nas bylo tak że spedzałam wakacje u mamy,maz oczywiscie w pracy a jak przyjechał steskniony i mnie dorwal to zrobil syna ☺️ ☺️ ☺️ 🙃 🙃 🙃
Bamboszja na dniach startuje z brukselka 🙃
Jamargaretka ja bym chciała 2 dzidzie ale nie dam rady psychicznie chyba 😞i mysle ze chyba jutro ugotuje zupke buraczkowa dla Oskarka.
Martyna ja tez nie dawałam glutenu jakis czas ☺️

• Mamusie
wrrr - zła od rana.

majka całą noc wisiała na cycu - od 4 była wyspana

od dziś wprowadzam jej nowe menu 🙂 - na sniadania była kaszka kukurydziana na mleku modyfikowanym - ale moje dziecie nie cierpi takiego mleka wiec kaszki nie zjadła.

zaraz ide jej gotowac zupke - jak pogardzi to juz wogole nerwa dostane.

• Mamusie
U nas też nocka to jakaś masakra... od 2.30 do 8.00 to nie było spanie tylko jęczenie, wiercenie się, chciała cyca, nie chciała, suszarka z telefonu szła w ruch to przysypiała, kończyło się nagranie znowu harce... :/ Spałyśmy w końcu do 10.40!!! 😮 😲
A jestem totalnie niewyspana... :/ grrr
Teraz tatuś przewijał i zlała się na łóżko... 😁