Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasia dziękuję ☺️
Jamargaretka
aaaale Ci zazdroszczę tego nurkowania! 🙂 Wstaw zdjęcia! 🙂 🙂
Wiolis 😞 😞 😞 masakra 😞 jak to trzeba uważać na takie drobiazgi! Ja ostatnio zauważyłam, że w jednej zabawce Hania uwielbia nie lusterko, grzechotkę i gryzaczek tylko metkę! Hania ją śliniła całą i dobrze się przy tym bawiła ale jak zauważyłam że jedna metka jest do drugiej przyklejona to aż mi serce zamarło. A co gdyby Hania ją połknęła'?!
Odcięłam już ją...
Jolajcik świetny pomysł z tymi kalendarzami!!! 🙂 rewelka 🙂 Nie wiem, czy nie podkradnę 😉 ☺️

A ja już jestem po wspólnej kąpieli z córcią w dużej wannie 🙂 Ale było chlapania, obrotów, łapania kaczek 🙂 🙂 Hania zadowolona a teraz czeka na mlesio z kaszką 🙂 Mam nadzieję, że szybko uśnie i sobie z mężusiem kolacyjkę dobrą zjemy 🙂 Chlebek upiecze się za 15min (wstawiłam 3 godziny temu) i do tego masełko osełkowe 🙂 mmmm...

Może jeszcze zajrzę do Was! 🙂 😘 Buźka!

• Mamusie
Ja Szymkowi jakiś czas temu kupiłam puzzle na podłogę http://allegro.pl/puzzle-piankowe-26-elementow-alfabet-roz-30x30cm-i1939152601.html i na nich stawiam mu mate edukacyjną i skubaniec nauczy l się je rozpinać i uwielbia je gryźć. Na szczęście teraz ma rozłożone cyferki a tam elementy są duże więc póki co nie martwię się, że połknie.

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
Martyna nasz lobuziak tez najbardziej lubi metki 😮 wszedzie je dorwie- zabawka, poduszka, kocyk... po dzisiejszej akcji tez je chyba poodcinam...
Zycze milego wieczoru z mezulkiem 😉 moj w pracy 😞

Ja kiedys ogladalam chyba w DDTVN o zabawkach dla niemowlat i wlasnie mowili ze dzieci najbardziej lubia metki i ze trzeba pozwolic im się nimi bawic 😮no ale jakby bylo tak jak Martynka pisze...przeciez to jest chwila...

Ja się juz pozegnam,jakos niemam na nic ochoty i znów doła jakiegos łapie...eh...
DOBRANOC dziewuszki...przespnej nocy

• Mamusie
Zrobiłam Hani kaszkę mleczno-ryżową malinową, pięknie zjadła i usnęła... 🙂 Mój szkrabek Kochany 🙂 mój G. mówi na nią "Pasibrzuszku" 🙂 bo taki głodomorek 🙂

Zaraz jemy kolacyjkę i kończymy oglądać Foresta Gumpa (uwielbiam! 🙂 ). A ostatnio mieliśmy fazę na "Zabójczą Broń" i tylko włączaliśmy a to 1, 2, 3, 4 🙂 🙂

Nie mogę się na tego bobasa napatrzeć --> http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A&feature=player_embedded 🙂 🙂 śmieje się podobnie do Hani 🙂 Aż jutro z Hanią tą kartkę wypróbuję 🙂 😁

• Mamusie
Pierwsza 🙂 Ja szykuję się do pracki 😞 My też wczoraj mieliśmy masakryczny dzień bo Tosia cały czas jęczała i jak tylko coś jej nie pasowało to zaczynała płakać... a dziś śniło mi się że widać jej było ząbka, więc jak tylko wstanie jeszcze przed moim wyjściem to jej sprawdzę 🙂
Miłego dnia

• Mamusie
Hej 🙂
Monika fajne zaproszenia 🙂
Jola kalendarz swietny pomysl, ja mysle nad czyms takim dla pradziadków 🙂

A u nas nawet fajna noc, jedna pobudka i spanko do 8, moze gdyby kurier nie zadzwonil to spalaby dalej...
Wczoraj byl marudny dzien Zosi, aleogólnie ostatnio jest kochana 😘
Ale moje dziecko wymyslilo ostatnio ze fajnie sie skacze no pupie i probuje sie przy kazdej okazja podniesc na nogi, np ja ja chce posadzioc a ona usztywnia mi nogi i sie smieje 😮

• Mamusie
Witajcie 🙂

Wczoraj nie pisałam, ale mieliśmy intensywny dzień 🙂
Sprzedaliśmy, a zarazem w jednym dniu kupiliśmy nowe auto - rodzinne kombi! 🙂
W końcu będziemy sobie z Maniem wygodnie wsiadać i jeździć, bo do tej pory gnietliśmy się w hatchbacku...

A co do koncertu to jak najbardziej się udało, ale...
Po 23 dostałam tel od mamy, że Manio się obudził, nie płacze, ale kwęczy i nie chce zasnąć dalej... więc chcąc uniknąć większego rozżalenia wsiadłam w samochód i wróciliśmy do synka 🙂
Nie straciliśmy wiele, bo koncert już o 22 się skończył...
Jak mnie zobaczył...to aż westchnął i uśmiechnął się 🙂
Ewidentnie był stęskniony 😉
A ja myślałam, że popłaczę się ze szczęścia... 🙂
Niestety dalsza część nocki była dość niespokojna, ale daliśmy radę 😉

Dzisiaj za to Manio jadł w nocy 4 razy!
Nie wiem czy odreagowywał wczorajszą noc, czy może jakiś skok...
Mieliśmy dzisiaj iść do kina, ale jeśli znowu ma to tak wyglądać to odpuszczamy...

Ja właśnie gotuje synkowi zupkę - dzisiaj będzie buraczek 🙂

Ale u nas dzisiaj wieeeeeeeeje! BRRR!
Pewnie nici ze spaceru 😞

Miłego dnia i tygodnia 😘

• Mamusie
hejka a my w nocy standardzik pierwsze karmienie po 4h i dalej co 2h masakra no i przed 7 jus sie kreci ale za pomoca snmoczka przeciagam ja pol godziny noi chyba wydłuzamy przerwy miedzy drzemkami bo do tej pory mogla spac co 2h 😮
no i w tym tyg musze nas spakowac i wogole wymyslec nad optymalizacja ilosci zabieranych rzeczy bo lecimy tylko z podrecznymi a dziecku zaden bagaz nie przysluguje na szczescie juz uzgodnilam ze brata coreczka podzieli sie wszystkim z Oli 🙃 ciekawe jak na siebie zareaguja bo beda calymi dniami razem 🙃 a Nataszka jest 5 dni starsza wiec zapewne znajda wspólny język 😁

• Mamusie
Witam 🙂
Mój Mały zasnąl 5 minut temu a że mam porobione już to zaglądam...jeszcze tylko podłogi umyję 🙃
U Nas noc taka sobie,niewiem dlacZego on sie budzi i widzę że chce spać a kręci się Z boku na bok i nie moŻe sobie miejsca znalezc...niewiem co zrobic...A ja ostatnio kupiłam mrożone warZywka,taka jakby jarzynową wieloskładnikową i taką gotuje Oskarowi tylko że tam jest też kalarepka a z tego co wyczytałam to kalarepka po 10 m-cu ale juz kilka razy jadł i nic mu nie było więc niewiem cZy zaprzestać podawania czy może jesc...hmm... 🤨

• Mamusie
Uffff 🙂
Mój Synek w końcu przekonał się do kaszek tzn do kleiku ryżowego na mm z dodatkiem jabłek, gruszek...zjadł właśnie całą przewidzianą porcję 🙂

A teraz zasnął 🙂

A powiedzcie Mamusie jaką ilośc zupki jedzą Wasze dzieci?
Bo u nas to chyba taki odpowiednik dwóch słoiczków i nie wiem czy to nie za dużo... ☺️

• Mamusie
Hello dziewuszki..My robimy kalendarze dla rodzivow .tesciow i dziadkow.Kevinek zasnal.a ja pisze.U nas juz przedswiateczne przygotowania.Swieczka na pierwszy Adwent juz sie pali.I ozdabiamy okna i balkon bedzie ozdobiony lampkami.Na oknach rozne obrazy typu choinka mikolaj itp..W tym tygodniu kupujemy tez choinke z korzeniami.ktora bedzie stala wpierw na balkonie.