Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witajcie! u nas dzis dzien pelen wrazen wczoraj Tosia z naszego forum a dzis Piotrul stanal w lozeczku,co prawda nie trwalo to dlugo ale bylo a potem jak spal w wozku to spal nie przeszkadzalam mu nagle patrze a moj misiu wstal i se usiadl 🤪 tak wiec megaa wielkie pozytywne zaskoczenie a kiedy zapytalam go pozniej o cos to glosno i wyraznie powiedzial dwa razy nie! hehe
a co do rehabilitacji to ja nie dojsc ze kregoslup to jeszcze bedzie reka po zlamaniu...ehhh
Weronika witamy cie serdecznie nasza majowkowa rodzina wciaz sie powieksza mimo wszystko!
Kasiu a na jutro sie zapisaliscie? stan podgoraczkowy i katar to sie raczej nadaje do lekarza,na szczescie ja mam ze swoja uklad i nawet jak nie ma miejsc to mamy przyjezdzac albo ona wpada do nas.tak czy siak duzo zdrowia!
Martynko pytanie nietypowe a jaka masz kuchenke i piekarnik?bo my mamy nowa indukcyjna i okazuje sie ze jeszcze duuuzo sie musze w niej nauczyc.
no nic to chyba wszystko.buziaki i do pozniej.

• Mamusie
Dobry wieczór dziewczyny!
Nie zaglądałam bo mieliśmy awarię laptopa, 5 dni bez netu, a co najgorsze myśleliśmy, że nie odzyskamy danych z dysku, a tu wszystkie zdjęcia i filmiki małej 😮 😮 🤢 🤢
Na szczęście szwagier pomógł i go uruchomił, ale kazał sobie wszystko zgrać i nowy system zainstaluje, bo ten długo nie pociągnie 🤢
Ile stron do nadrabiania! Chyba nie dam rady ☺️
Idę kąpać golasa mojego, miłego wieczoru!

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Bambosz w sumie masz rację co do fotelików i Szymkowego rodzeństwa 🙂
Martyna ty tak pieczesz tą babkę jak ja chleb na zakwasie w piekarniku. Już trzy raz piekłam i za każdym razem ciut lepiej wychodził ale jednak zakalec. Uparłam się, że uda mi się upiec taki chleb co składa się tylko z maki, wody, soli i cukru i w końcu się uda. O!
Tymczasem zakwas siedzi w lodowce i muszę go dokarmić albo wziąć się za pieczenie 😉

Jolajcik, mi to ostatnio nawet zakwas nie wyszedł! 😎 😁 😜
Ciągle na drożdżach robię, ale muszę podjąć drugą próbę.
Lecę..

• Mamusie
Werona i zakwas też raz psikusa zrobił i nie wyszedł ale ja uparta jestem i zrobiła jeszcze raz. A co! Nie będzie mi tu jakiś "fermęt" podskakiwał 😉 Tak go wygrzałam następnym razem, że wybąbelkował przepięknie i tylko pachniał gorzej (ale tak ma być w końcu to dzika fermentacja).

• Mamusie
A mam jeszcze takie pytanie?? Czy macie jeszcze z brzuszka jakis mail grupowy?? Bo ja mam z gazet kilka ciekawych przepisow dla naszych malenstw ale nie mam zamiaru tego przepisywac tylko chcialam zeskanowac i zastanawiam sie w jakiej formie najlepiej przekazac zeby kazda miala do tego dostep i w kazdej chwili?? Oczywiscie zrobie to po 14 grudnia bo wtedy mam obrone i juz bede wolnym czlowiekiem z wieksza iloscia czasu 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Bambosz napisał(a):
A mam jeszcze takie pytanie?? Czy macie jeszcze z brzuszka jakis mail grupowy?? Bo ja mam z gazet kilka ciekawych przepisow dla naszych malenstw ale nie mam zamiaru tego przepisywac tylko chcialam zeskanowac i zastanawiam sie w jakiej formie najlepiej przekazac zeby kazda miala do tego dostep i w kazdej chwili?? Oczywiscie zrobie to po 14 grudnia bo wtedy mam obrone i juz bede wolnym czlowiekiem z wieksza iloscia czasu 🤪 🤪 🤪

no jak nic musisz załozyć fb 😁

• Mamusie
monalissa napisał(a):
Bambosz napisał(a):

no jak nic musisz załozyć fb 😁

no bede musiała sie zebrać w sobie i założyć to narzędzie szatana 🤪 🤪 🤪

hussi gratulacje dla Piotrusia,Kubus jest na etapie turlania,obrotow brzuszek - plecki,jak sie go posadzi to buja sie z boku na bok,nie potrafi jeszcze samodzielnie siedziec ale na wszystko przyjdzie czas.

• Mamusie
no w koncu fajrant 🤪
dziecie juz spi troche zjadla kleiku ale cos na wieczor jej nie wchodzi bo chba za bardzo jest zmeczona musze chyba kleik polaczyc z deserkiem a pozniej tylko cyc jak nic 🤪
kurde mam niezly orzech do zgryzienia bo planowalam ze jak zajedziemy do londynu do brata do domu to sciagne rzeke mleka i zostanie na noc jak nas nie bedzie a tu tak sobie licze ze raczej ja pusta zajade i nie bedzie co sciagac bo o 10 wylo wiec na lotnisku najwyzej dam jej zupke tak zrobie zeby byla jeszcze ciepla wiec bedzie w miare najedzona no ale przez 2,5h samego lotu plus pól godziny albo i godzine przed wylotem bo chcemy sie pierwsi odprawic + godzina zanim wyladujemy i zajedziemy do domu to sie robi 4,5h o ile nie bedzie zadnych dodatkowych poslizgów i jesli bedzie tak podekscytowana ze nie bedzie spac to jak nic cycki mi oprózni co do ostatniej kropli niby mniej wiecej od 13 bedziemy juz w domu ale do wieczora to nie wiem ile naciagne chyba ze powiem bratowej zeby nam flaszke odstapiła tzn sciagnela dla nas 🤪
bo zakupiłam juz mm ale my tylko z podrecznymi lecimy wiec najwyzej kupie nowa paczke i wezme nieotwierana bo innego wyjscia nie mam jak sie uda naciągnac to bedzie ile sciagne ale w razie czego dla mojego nocnego zarloka to i mm zostanie dobrze ze beda dwie babcie bo jakby obie dziewczyny zechcialy jesc a tym samym czasie to jedna by sie musiala rozdwoic a one jeszcze nie przyzwyczajone do placzu iinego dziecka jak sie uslysza w nocy to dopiero bedzie cyrk i pewnie spac nie beda chcialy ale mam o czym myslec 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Witajcie 🙂

U nas chyba skok, albo następne zęby się pojawią...
Manio dzisiaj w nocy jadł 4 razy...!
A ja taka odzwyczajona od takiego wstawania ☺️
Ale jakoś funkcjonowałam 😉
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe 😉

Nadrobiłam cały dzień, ale niewiele pamiętam ☺️
Aha!
Fotelik zakupiliśmy Recaro Young Sport (9-36kg) - dobrze wypada w testach - to firma produkująca rajdowe fotele kubełkowe - wybór Męża 😉

Monalissa widzę, że Ty tak jak ja...
Planowanie, analizowanie, stresowanie hehe 😉

• Mamusie
Hej
Oskar spi,ja ogarnelam,zrobilam M kolacje,rozwiesilam pranie,skoczylam pod prysznic,zrobilam sobie kawke i siadlam.
Hussi to niby nie ale on jak go poloze spac zaraZ kaszle no i wczoraj wymiotowal ta flegma az sie krztusil wiec wole isc niech go obejrzy i bede spokojna...katarek ma ale nie mozna nic sciagnac...a z noska leci...eh...poszukam dobrego pediatry bo ta mimo tego ze dobra i dokladna to jak widAc ma swoje humorki,ale dziwic sie i nie dziwic...

Niewiem co i do kogo mialam napisac...uciekam bo musze do mamy jeszcze leciec na moment...moze zajrze...buzka 🙂

• Mamusie
joma napisał(a):
Bambosz nie, nie jest pochylany.

Moj A. chciał taki jak Jola wstawila linki mnie one tez przekonuja ale trzeba sprawdzic jak z tymi nozkami, podobno jest malo miejsca, ale jak sie nie zobaczy na wlasne oczy to nie wiadomo. Jola u nas akurat tego fotelika nie bylo ale jak bedziesz widziala na wlasne oczy napisz jak z miejscem na nozki 🙂

Fotelików na rynku jest tyle ze mozg staje w pionie 😲

Ja tez zrzucilam obowiazek wyboru fotelika na A. a zwlaszcze ze tez troche zajmuje sie ich sprzedaza...Zobaczymy co wymysli 😁

• Mamusie
Kevinek spi.mezus kolacyjke wcina.a ja tak sobie leze..Gardlo mnie cos pobolewa i kosci lamia...bede walczyc z przeziebieniem 🥴 Bo dopiero co bylam chora.
Ide do mezulka.Slodkich snow kochane i duuuuuzo zdrowka dla Was i maluszkow 😘
ps.kto ma telefon iphone albo smartphone...Whats-upp..mozna przesylac wiadomosci i zdjecia eza darmo.