Marinko a oprócz zdjęć to ja czekam też na relację i opis trasy gdzie byliście, sama chciałabym zabrać Szymka i wyruszyć na szlak. Może uda się w tym roku jeszcze zaliczyć Śnieżkę 😮
a moja Martyna jak jej sie znudzi mata z zabawkami to z pleców przekreca sie na brzuch i probuje sie tak przekrecac kilka razy i jest w innym miejscu.. no normalnie dziecko wariuje, i mozna zapomniec o zostawieniu samej choc na chwilke.. ... ... 😮🙃😁
o dzizas. my bralismy slub dwa lata temu i pamietam ze placilismy koscielnemu 100pln i za sam slub jakos 300pln. Za zadne zapowiedzi nic a to byla tylko Piotrka parafia-nie moja. nic wiecej nie chceli wziac. nawet biezmowania nie musielismy miec 🙂
Fijolku zapytam Cię jaka to była parafia??bo mój przyszły mąż też nie ma bierzmowania i szukamy gdzie by tu można na szybciocha wziąść ślub no i chrzciny załatwić...
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
Kiedy wstawisz zdjęcia z wyjazdu w góry...plllllosimy 😜 😜 ☺️ ☺️????
jolajcik_m
Aneczka1983_m
Aneczka1983_m
Aneczka1983_m
Antenka222_m
joma_m
No i jak wybierzecie krzesełko do karmienia to daj znać, bo tez chcemy sobie "zażyczyć" na chrzciny 😉
jolajcik_m
Fijolek_m
Fijolku zapytam Cię jaka to była parafia??bo mój przyszły mąż też nie ma bierzmowania i szukamy gdzie by tu można na szybciocha wziąść ślub no i chrzciny załatwić...
Parafia Najswietszego Zbawiciela.